Şimdi Ara

projeksiyon için duvara boya önerisi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
12
Favori
41.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kayamtky

quote:

Orijinalden alıntı: graypex

bütün videolar iphone 6 plus 60fps ile çekildi fakat son iki video dışarda olduğum için youtube'ye 3g ile upload ettim ve wifi ile bağlanmayınca youtube hd upload etmeyi kabul etmedi.asağıda hd olanı var.heee bunu da beğenmediniz sizin tavsiyelerinizi dinlerim:)daha iyisini bulana kadar en iyisi bu

http://www.youtube.com/watch?v=OwcefozjySA

Merhaba,
    Bu videoda ki küçük kare şeklin de olan koyu renk alan, boyalı alanı mı temsil ediyor ?
    Onun dışında ki açık renk alan da boyasız alanı mı temsil ediyor ?

Koyu renk alanda ki görüntü, daha iyi bir görüntü kalitesi olduğunu mu gösteriyor ?

Size göre hangisi daha kaliteli bir görüntü ?

Bu videodaki küçük kare şeklin de olan koyu renkli alan, evet boyalı alanı temsil ediyor.

Onun dışındaki açık renk alan da boyasız alanı temsil ediyor.

Koyu renk alanda ki görüntünün , daha iyi bir görüntü kalitesi olduğunu eğer siz anlamadıysanız siz cam tozlu perdelerinizi kullanmaya devam edin.Bırakın anlayanlar uygulasın.cam tozu 10 yıl öncesinde kaldı

Bana göre hangisinin daha kaliteli olduğunu anlatayım.
    projeksiyon cihazlarında kontrast oranı diye bir olay var bu siyahın beyaza oranıdır.yani 100.000:1 kontrast oranı olan cihazın beyazdan siyaha kadar olan tonların miktarını gösterir. siyahı yapmak beyazı yapmaktan daha zordur.düzgün kalitede görüntü almak için cihazınızın 7000-8000 lümen ve 1 milyon kontrastınızın olması gerekir bu dediğim cihazlar bir araba parası.bunu alamayacağımıza göre 1000 lümenlik bir cihazla kaliteli bir siyah almak istiyorsanız zeminle bunu sağlamak zorundasınız.imax olan salonlara gidin perdelere yakından bakın göreceksiniz ki onlar da açık gridir.ben burada koyu renk zemin en iyisi demedim GÜNDÜZ İZLEMEK İSTİYORSANIZ dedim.gönderdiğim videoda küçük koyu alandaki kısma bir daha bakarsanız diğer kısımlara göre daha ayrıntılı olduğunu görürsünüz göremezseniz de görmeye çalışın çünkü öyle.diğer kısımlarda siyah geçişleri yok çevreden gelen işik projeksiyondan gelen ışığı kesiyor.eğer ortam daha aydınlık olsaydı beyaz zeminde hiç görüntü göremeyecektiniz.siz eğer derseniz ki ben gece zifiri karanlıkta izlerim sadece o zaman beyaz zemininizi kullanın ama yan duvarları siyaha boyayın çünkü oralardan yansımalar bile siyahı etkiliyor.ama ben daha detaylı siyah görmek istiyorum gün ışığında ve lamba ışığında da kullanıcam derseniz eğer size bir tavsiye dediğim boyaları alıp kullanın bu sizin için bir iyiliktir.benim herhangi bir ticari amacım yok bunda.burada bulduğum birşeyi paylaştım.anlayan uygular anlamayan bildiği gibi devam eder.ben bu iş için ciddi paralar harcadım amerikadan getirttim reflektörlü kumaşlar kullandım metrelerce aldım gidin merter tekstilcilerine sorun kaç para bu kadar zamandır uğraşmışken kalkıp biri ukalaca bu mu daha iyi bu şimdi olmuşmu hangisi olmuş gibi komik yorumları canımı sıkar.dediğim boyalar ralph lauren metalik untinted ve grey tabby glidden grey boya metalik olan 3 diğeri 1 oranında karıştırıp uygulayın.siyah normalde ışığı emer emmemesi için metalik yaldızlı boya kullanılmış yansıtsın diye.daha da girmem bu konuya canımı sıkamam boşuna.alın bir video daha videodaki mdf komple boyalı sadece orta alt kısımda küçük beyaz bir kısım var boyasız olan aradaki farkı bir de orada görün ortam çok aydınlık olduğu için bu sefer belki hangisi iyi algılayabilirsiniz.izlerken görüntüyü hd yapın sonra anlayamıyosunuz.buradaki cihaz lg pa75g yani 700 lümenlik bir cihaz ve adam gündüz izliyor ayrıca google a screen inovation yazın black diamond screenler var fiyatları 900-1000 dolar bu konu hakkında kocaman bir sektör var türkiyede hala cam tozu öyle perde pot yapıyo gibi komik şeylerle uğraşmayın.ben sizin konuları 5 yıl öncede bıraktım.

https://m.youtube.com/watch?v=MssmLgmMwtA

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

bütün videolar iphone 6 plus 60fps ile çekildi fakat son iki video dışarda olduğum için youtube'ye 3g ile upload ettim ve wifi ile bağlanmayınca youtube hd upload etmeyi kabul etmedi.asağıda hd olanı var.heee bunu da beğenmediniz sizin tavsiyelerinizi dinlerim:)daha iyisini bulana kadar en iyisi bu

Merhaba,
    Bu videoda ki küçük kare şeklin de olan koyu renk alan, boyalı alanı mı temsil ediyor ?

Koyu renk alanda ki görüntü, daha iyi bir görüntü kalitesi olduğunu mu gösteriyor ?

Bu videodaki küçük kare şeklin de olan koyu renkli alan, evet boyalı alanı temsil ediyor.

Onun dışındaki açık renk alan da boyasız alanı temsil ediyor.

Koyu renk alanda ki görüntünün , daha iyi bir görüntü kalitesi olduğunu eğer siz anlamadıysanız siz cam tozlu perdelerinizi kullanmaya devam edin.Bırakın anlayanlar uygulasın.cam tozu 10 yıl öncesinde kaldı

Bana göre hangisinin daha kaliteli olduğunu anlatayım.
    projeksiyon cihazlarında kontrast oranı diye bir olay var bu siyahın beyaza oranıdır.yani 100.000:1 kontrast oranı olan cihazın beyazdan siyaha kadar olan tonların miktarını gösterir. siyahı yapmak beyazı yapmaktan daha zordur.düzgün kalitede görüntü almak için cihazınızın 7000-8000 lümen ve 1 milyon kontrastınızın olması gerekir bu dediğim cihazlar bir araba parası.bunu alamayacağımıza göre 1000 lümenlik bir cihazla kaliteli bir siyah almak istiyorsanız zeminle bunu sağlamak zorundasınız.imax olan salonlara gidin perdelere yakından bakın göreceksiniz ki onlar da açık gridir.ben burada koyu renk zemin en iyisi demedim GÜNDÜZ İZLEMEK İSTİYORSANIZ dedim.gönderdiğim videoda küçük koyu alandaki kısma bir daha bakarsanız diğer kısımlara göre daha ayrıntılı olduğunu görürsünüz göremezseniz de görmeye çalışın çünkü öyle.diğer kısımlarda siyah geçişleri yok çevreden gelen işik projeksiyondan gelen ışığı kesiyor.eğer ortam daha aydınlık olsaydı beyaz zeminde hiç görüntü göremeyecektiniz.siz eğer derseniz ki ben gece zifiri karanlıkta izlerim sadece o zaman beyaz zemininizi kullanın ama yan duvarları siyaha boyayın çünkü oralardan yansımalar bile siyahı etkiliyor.ama ben daha detaylı siyah görmek istiyorum gün ışığında ve lamba ışığında da kullanıcam derseniz eğer size bir tavsiye dediğim boyaları alıp kullanın bu sizin için bir iyiliktir.benim herhangi bir ticari amacım yok bunda.burada bulduğum birşeyi paylaştım.anlayan uygular anlamayan bildiği gibi devam eder.ben bu iş için ciddi paralar harcadım amerikadan getirttim reflektörlü kumaşlar kullandım metrelerce aldım gidin merter tekstilcilerine sorun kaç para bu kadar zamandır uğraşmışken kalkıp biri ukalaca bu mu daha iyi bu şimdi olmuşmu hangisi olmuş gibi komik yorumları canımı sıkar.dediğim boyalar ralph lauren metalik untinted ve grey tabby glidden grey boya metalik olan 3 diğeri 1 oranında karıştırıp uygulayın.siyah normalde ışığı emer emmemesi için metalik yaldızlı boya kullanılmış yansıtsın diye.daha da girmem bu konuya canımı sıkamam boşuna.alın bir video daha videodaki mdf komple boyalı sadece orta alt kısımda küçük beyaz bir kısım var boyasız olan aradaki farkı bir de orada görün ortam çok aydınlık olduğu için bu sefer belki hangisi iyi algılayabilirsiniz.izlerken görüntüyü hd yapın sonra anlayamıyosunuz.buradaki cihaz lg pa75g yani 700 lümenlik bir cihaz ve adam gündüz izliyor ayrıca google a screen inovation yazın black diamond screenler var fiyatları 900-1000 dolar bu konu hakkında kocaman bir sektör var türkiyede hala cam tozu öyle perde pot yapıyo gibi komik şeylerle uğraşmayın.ben sizin konuları 5 yıl öncede bıraktım.

https://m.youtube.com/watch?v=MssmLgmMwtA

Merhaba,

İşte şu anda verdiğin video linkin de her şey anlaşılıyor.
    Boyanın gün ışığın da ne kadar kaliteli bir görüntü verdiğini bu videoyla daha iyi anladım.
    Boyalı ve boyasız alanla, arasın da dağlar kadar fark var.

Beni yanlış anladığını düşünüyorum;
    Ben de senin gibi detaylara dikkat eden birisiyim.
    Benim anlatmaya çalıştığım şey, senin tezini çürütmeye çalışmak değil,
    Anlatmaya çalıştığım şey, yakından birebir görmekle, video da görmek arasında ve videolar arasın da fark olduğu.
    Başka bir deyişle bundan önce linkini verdiğin videolar anlatmak isteneni %50 oranın da veriyor iken,
    son gönderdiğin video %100 anlatıyor.

Ayrıca ben cam tozlu perdeyi 1 gün kullandıktan sonra beğenmeyip ertesi gün iade ettim. Çünkü cam tozlu perde de
    gözünüzün hizası perdenin tam ortasına denk gelmesi gerekiyor. Perdeyi yukarı kaldırırsanız ışık kaybı oluyor.
    Ve sabit çerçeveli perdeler çok pahalı olduğu için, şu anda normal mat beyaz siyah çerçeveli storlu perde kullanıyorum.
    kullanıyorum. Sizin ki gibi boya alternatifi yoksa, bana göre şu anda en iyisi bu. Gri yüzeyli normal perdeyi denemedim.

1000 ansilümenlik LG PF80G projeksiyon kullanıyorum. Bu projeksiyon da, görüntü kalitesi ve kontrast o kadar
    iyi ki (gündüz hariç), başka bir perde arayışına gitmedim. Çoğunlukla loş ışık veya karanlık da kullanıyorum.
    Ama gündüz de kullanmak isterdim.

Bende sizin gibi ilerde boya işini yapmayı istiyorum.

Bir sinema tutkunu olarak, sabır ve azminizi takdir ediyorum.
    Ayrıca ingilizcesi iyi olmayanlara yurtdışın da ki bu gelişmeler den haberdar ettiğiniz için ve
    ayrıntılı açıklamalar için teşekkür ederim.

Daha önce bahsettiğiniz pvc den yapılan dekota zemin üzerine Boya işini bitirdiğiniz de, bizimle görüntüleri paylaşırsanız ayrıca teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 29 Ağustos 2015; 16:11:41 >

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

dediğim boyalar ralph lauren metalik untinted ve grey tabby glidden grey boya metalik olan 3 diğeri 1 oranında karıştırıp uygulayın.

Dediğiniz boyalar bunlar mı oluyor ?

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Sayın graypex,

Aşağıda ki linkte ki görüntü de video nun başın da projeksiyon zemini koyu gri renge boyanmış görünmektedir.
    Fakat görüntü gün ışığın da çok iyi, özellikle koyu zemin üzerin de beyaz rengin bu kadar iyi
    gösterilmesine şaştım kaldım.

https://www.youtube.com/watch?v=Tk-Ml-OYhyU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 29 Ağustos 2015; 19:39:25 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

dediğim boyalar ralph lauren metalik untinted ve grey tabby glidden grey boya metalik olan 3 diğeri 1 oranında karıştırıp uygulayın.

simdi anlastigimiza gore gelelim konuya,
    linkte gonderdiginiz boyalar tam olarak elimde olan boyalardan.son gonderdigim videoyu ceken amerikali elemanla videosunu gordukten sonra irtibat kurdum acayip iyi bir insan bikmadan usanmadan herseyi bir bir anlatti.ralph lauren olan boya elime gecti kapagi actim ve beyaz bir renkle karsilastirdim yakindan bakinca cok kucuk pariltilar gorunuyor once yanlis boya zannettim kutunun uzerinde "must be tinted before use"kullanmadan once renklendirin gibi bisey" yaziyor dogru oldugunu anladiktan sonra amerikali adi john bu arada nasil bir goruntu istedigimi sordu nerde kulanicam odada kac pencere var 3d film izleyecekmiyim gece mi cogunlukla gunduz mu falan verdigim bilgiler dogrultusunda 3 olcek metalik ve 1 olcek gri mat oraninin benim icin oldugunu soyledi ve boyayi karistirip iki kat uyguladim.ve sonuc benim icin muhtesem.belki gri tonu daha az kullanilarak daha net bir goruntu alinir ama ne kadar koyu olursa gunduz izleme o kadar iyi oluyor.mesela john un videosunda 1:1 olcek kullanmis bu demek oluyorki gunduz cok iyi izlenir ama gece hic bir zaman beyaz zeminde aldigin renk tonlarini alamazsin.ama bir de soyle birsey var ben beyaz zemin istiyorum illa dersen yine metalik kullanicaksin cunku kendi basina 1 gain e sahip.yansitma ozelliginden dolayi.hem de cam tozu perde gibi veya reflektor kumas gibi tam baktigin yere yansitmiyor her acidan izleniyor.

simdi bu boyalari bulma isine gelelim.
    grey tabby olan marshall da var yani renk kodu OONN 16/000 renk kodunu makineye giren her boyaci o tonu yapar ama kaliteye birsey diyemeyecegim cunku adamlarin boyasi gercekten cok kaliteli.problem su ki metalik boya turkiyede muadili dahi yok hatta sadece amerika ve kanada da var siparis verilse gumrukle de turkiyeye giremiyor.benim bir arkadasim tam ben sonuca ulastigimda amerikadaydi rica ettim 4,5 litre birinden 3,5 litre de digerinden tuttu getirdi simdi ben konuyu takip edenlere versem kimseye yetmez ve takdir ederseniz ki oncelik yakin cevremde ve simdiden boya bitti sayilir.benim uygulayacagim yerler var daha her 100 inch ekran icin yaklasik 1 litre gidiyor.yani toplamda zaten 5 litre cikar gri olan fazla ama oran kurtarmiyor.hazirlari var 500 ml sine adam 270 dolar cekiyor cyristal screen paint yazin bakin adamin sitesi de asagida.adam abartmis da abartmis 4k goruntu istiyosan baska boya 3d icin baska boya icindeki oranlarla oynayarak elaleme ucuk fiyatlarla cakiyor.

m.digital1crystal-screen-paint.com
    http://m.digital1crystal-screen-paint.com

simdi eger yapabiliyorsaniz metalik olanin muadilini bulun ama hepsi su bazli olmak zorunda.burada paylasmamin nedeni nispet yapmak degil "ulan bulmusun ama almak imkansiz" diyenler olur diye soyluyorum bunu.ama bu boyalari bir sekilde amerikadan getiren gunduz ya da gece projeksiyon izleme isini kokunden cozer.zaten yakinda birileri bunu turkiyeye getirip fahis fiyatlardan satar da.fransaya gelmis fransanin bir yapi marketinde ev sinemasi boyasi adi altinda satiliyor ve hatta standi bile var.biz gerideyiz 2-3 seneye bu is patlar yani ama ucuz fiyatlar beklemeyin ben biryerle gorustum adam 150" bir gri ekrana tabi kenarlarinda aliminyum profilden cerceveler de var 14 bin turk lirasi fiyat verdi ve turkiyede henuz talep yok ozel istek ile getiricem dedi.kapadim telefonu suratina adam ozel ucak tutup benzinini bana odeticek herhalde nasil bir getirtmeyse bu.o paraya lg 85" tv alir gunes altinda izler keyfime bakarim.bu arada senin buldugun son videodaki ekran evet dogru yine gri boya fakat adamin cihazi epson 2500 lumenlik lambali bir cihaz yani bizim 1000 lumenlik ledlerle su an o goruntuyu yakalamamiz imkansiz.ama 5000 lumen bir led ile gri ekranla tv den ayiramazsin su an 5000 lumenlik led yok pazarlama stratejisi malesef.zaten led projektorler o kadar gelisene kadar lazerler yayginlasicak simdilik short throw lg hecto laser var.yakindan yansitiliyor ve lazer.neyse cok dagittim konuyu dekota ya boyayi uygulama sansim olmadi tatildeydim bikac gune kadar yapar sizinle burada paylasirim hepinize kolay gelsin iyi seyirler

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

simdi anlastigimiza gore gelelim konuya,
    linkte gonderdiginiz boyalar tam olarak elimde olan boyalardan.son gonderdigim videoyu ceken amerikali elemanla videosunu gordukten sonra irtibat kurdum acayip iyi bir insan bikmadan usanmadan herseyi bir bir anlatti.ralph lauren olan boya elime gecti kapagi actim ve beyaz bir renkle karsilastirdim yakindan bakinca cok kucuk pariltilar gorunuyor once yanlis boya zannettim kutunun uzerinde "must be tinted before use"kullanmadan once renklendirin gibi bisey" yaziyor dogru oldugunu anladiktan sonra amerikali adi john bu arada nasil bir goruntu istedigimi sordu nerde kulanicam odada kac pencere var 3d film izleyecekmiyim gece mi cogunlukla gunduz mu falan verdigim bilgiler dogrultusunda 3 olcek metalik ve 1 olcek gri mat oraninin benim icin oldugunu soyledi ve boyayi karistirip iki kat uyguladim.ve sonuc benim icin muhtesem.belki gri tonu daha az kullanilarak daha net bir goruntu alinir ama ne kadar koyu olursa gunduz izleme o kadar iyi oluyor.mesela john un videosunda 1:1 olcek kullanmis bu demek oluyorki gunduz cok iyi izlenir ama gece hic bir zaman beyaz zeminde aldigin renk tonlarini alamazsin.ama bir de soyle birsey var ben beyaz zemin istiyorum illa dersen yine metalik kullanicaksin cunku kendi basina 1 gain e sahip.yansitma ozelliginden dolayi.hem de cam tozu perde gibi veya reflektor kumas gibi tam baktigin yere yansitmiyor her acidan izleniyor.

grey tabby olan marshall da var yani renk kodu OONN 16/000 renk kodunu makineye giren her boyaci o tonu yapar ama kaliteye birsey diyemeyecegim cunku adamlarin boyasi gercekten cok kaliteli.problem su ki metalik boya turkiyede muadili dahi yok hatta sadece amerika ve kanada da var siparis verilse gumrukle de turkiyeye giremiyor.benim bir arkadasim tam ben sonuca ulastigimda amerikadaydi rica ettim 4,5 litre birinden 3,5 litre de digerinden tuttu getirdi simdi ben konuyu takip edenlere versem kimseye yetmez ve takdir ederseniz ki oncelik yakin cevremde ve simdiden boya bitti sayilir.benim uygulayacagim yerler var daha her 100 inch ekran icin yaklasik 1 litre gidiyor.yani toplamda zaten 5 litre cikar gri olan fazla ama oran kurtarmiyor.hazirlari var 500 ml sine adam 270 dolar cekiyor cyristal screen paint yazin bakin adamin sitesi de asagida.adam abartmis da abartmis 4k goruntu istiyosan baska boya 3d icin baska boya icindeki oranlarla oynayarak elaleme ucuk fiyatlarla cakiyor.

m.digital1crystal-screen-paint.com
    http://m.digital1crystal-screen-paint.com

simdi eger yapabiliyorsaniz metalik olanin muadilini bulun ama hepsi su bazli olmak zorunda.burada paylasmamin nedeni nispet yapmak degil "ulan bulmusun ama almak imkansiz" diyenler olur diye soyluyorum bunu.ama bu boyalari bir sekilde amerikadan getiren gunduz ya da gece projeksiyon izleme isini kokunden cozer.zaten yakinda birileri bunu turkiyeye getirip fahis fiyatlardan satar da.fransaya gelmis fransanin bir yapi marketinde ev sinemasi boyasi adi altinda satiliyor ve hatta standi bile var.biz gerideyiz 2-3 seneye bu is patlar yani ama ucuz fiyatlar beklemeyin ben biryerle gorustum adam 150" bir gri ekrana tabi kenarlarinda aliminyum profilden cerceveler de var 14 bin turk lirasi fiyat verdi ve turkiyede henuz talep yok ozel istek ile getiricem dedi.kapadim telefonu suratina adam ozel ucak tutup benzinini bana odeticek herhalde nasil bir getirtmeyse bu.o paraya lg 85" tv alir gunes altinda izler keyfime bakarim.bu arada senin buldugun son videodaki ekran evet dogru yine gri boya fakat adamin cihazi epson 2500 lumenlik lambali bir cihaz yani bizim 1000 lumenlik ledlerle su an o goruntuyu yakalamamiz imkansiz.ama 5000 lumen bir led ile gri ekranla tv den ayiramazsin su an 5000 lumenlik led yok pazarlama stratejisi malesef.zaten led projektorler o kadar gelisene kadar lazerler yayginlasicak simdilik short throw lg hecto laser var.yakindan yansitiliyor ve lazer.neyse cok dagittim konuyu dekota ya boyayi uygulama sansim olmadi tatildeydim bikac gune kadar yapar sizinle burada paylasirim hepinize kolay gelsin iyi seyirler

Merhaba,

O kadar detaylı ve güzel anlatmışsınız ki, sinemaya gönül verdiğiniz belli oluyor.

Bu arada ben, izlediğim buhttps://www.youtube.com/watch?v=lh_dFwHYcjE&feature=youtu.be
    videonun sahibi James Galindo denen adama,
    "LG PF80G " 1000 lümen lik cihaza sahip olduğumu ve gündüz izlemek istediğimi söyledim.
    hangi boyaları kullandığını ve oranlarını vermesini rica ettim.

Kendisi bana şöyle bir tarif yolladı:
    That is a low lumen pj.
    But this will help it for sure.
    AZ Silver Grey Screen

Sold at lowes only sold in gallons
    I mixed 1 gallon valspar Brushed pearl Color-BP31A winter blue fox and tell them to add 3 oz black to that color.
    Use this exact
    Color code: 101-3Y44, 107-6, 109-2
    Also buy flat valspar black sold in quarts already tinted

1 gallon Olimpic Icon 1/ultra white flat paint paint and primer in one.

Olimpic is the flattest white

Mix 1 quart Pearl Winter fox blue
    8 oz flat black and 24oz Olympic flat white

1/4 inch nap roller
    1st coat Olympic flat white alone let dry
    2nd coat is MIX let dry, recalibrate pjs colors
    If too dark add more Olympic
    By 8oz at a time

3. Finish paint should have enough for 2 more coats.

On the last coat roll over same spot no more than 2 times watch for paint runs. Once your at the end do not
    Go over previously rolled area you will
    Change that spot. If need to patch up spots will need to make another batch.

Hope that helps your situation "
    "

Aslında ben kendisine "evde gündüz izlemek istiyorum" diye eksik bilgi verdim.
    "Evde hem gündüz, hem loş ışık da, hem de karanlıkta izlemek istiyorum" demeliydim.

Gördüğün gibi bu arkadaşın tarif ettiği boyalar dan biri de mavi boya.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

i.problem su ki metalik boya turkiyede muadili dahi yok

Merhaba,

metalik boyanın muadili konusun da,
    Oto boyacılarının kullandığı metalik boyalar var onlar olmaz herhalde değil mi ?

Birde aşağıda ki linkte ki metalik boyalar var. Siz hiç bunlarla deneme yaptınız mı ?
    Olmayacağını tahmin ediyorum da, bir umut işte.

http://e-usta.com.tr/usta/polisan-metalik-sprey-boya-400-ml-802-gumus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 30 Ağustos 2015; 18:04:17 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

grey tabby olan marshall da var yani renk kodu OONN 16/000 renk kodunu makineye giren her boyaci o tonu yapar ama kaliteye birsey diyemeyecegim cunku adamlarin boyasi gercekten cok kaliteli.

Merhaba,

Marshall ın renk kartelasın da verdiğiniz renk kodunu buldum.

Su bazlı olacağını söylemiştiniz.
    Fakat bir sürü boya çeşidi var.
    Mat, yarı mat, silikonlu, silikonsuz, parlak, bunlardan hangisi olacak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 30 Ağustos 2015; 17:23:08 >

• quote:

ben uygulamayi koctastan alinmis citalardan bir cerceve yapip arasina bez gerdim ve boyayi uyguladim fakat avs forumdaki amerikali arkadas bezde iyi olmayacagini duz puruSuz yuzey olmasi gerektigini soyledi mdf dayaniksiz olacagindan biraz arastirip 5 m lik dekotanin mdf nin muadili pvc den yapilan bir malzeme oldugunu kesfettim reklam malzemeleri satan yerlerden temin ediliyor 305 cm x 160 cm lik bir parca 40 tl.bunu aldim ve bezle degistirdim fakat henuz boyayi uygulamadim bezle olan goruntu asagida tamamen gunduz ve perdeler acik projeksiyon cihazi da lg pa1000 yani 1000 lumenlik led projeksiyon deneme videosu asagida hdmi dan uydu bagli tv izliyorum bu sekilde izleyin yorumlarinizi bekliyor
    http://www.youtube.com/watch?v=snyvML4TNEo

Merhaba,

bir şeyi tam net anlayamadım.
    linkini verdiğiniz görüntü, bezin üzerine boya uygulanmış hali mi, yoksa uygulanmamış hali mi ?

• quote:

quote:

ben uygulamayi koctastan alinmis citalardan bir cerceve yapip arasina bez gerdim ve boyayi uyguladim fakat avs forumdaki amerikali arkadas bezde iyi olmayacagini duz puruSuz yuzey olmasi gerektigini soyledi mdf dayaniksiz olacagindan biraz arastirip 5 m lik dekotanin mdf nin muadili pvc den yapilan bir malzeme oldugunu kesfettim reklam malzemeleri satan yerlerden temin ediliyor 305 cm x 160 cm lik bir parca 40 tl.bunu aldim ve bezle degistirdim fakat henuz boyayi uygulamadim bezle olan goruntu asagida tamamen gunduz ve perdeler acik projeksiyon cihazi da lg pa1000 yani 1000 lumenlik led projeksiyon deneme videosu asagida hdmi dan uydu bagli tv izliyorum bu sekilde izleyin yorumlarinizi bekliyor

Merhaba,

linkini verdiğiniz görüntü, bezin üzerine boya uygulanmış hali mi, yoksa uygulanmamış hali mi ?

napalim biliyonuz mu ozelden numarami gonderiyorum arayin konusalim isler burda cok karisti neticelendirip burada arkadaslarla paylasiriz burada

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Merhaba,

https://www.youtube.com/watch?v=jM4jn6PwEDY&feature=youtu.be

Burda ki video da James adlı vatandaş, "carl's pro white screen material" adlı PVC Materyal projeksiyon
    perdesini rulo halin de satın alıp, boyayıp, hiç çerçeve kullanmadan direk duvara yerleştirmiş.
    Ama duvara yapıştırmış mı yoksa çivilemiş mi orasını anlayamadım.

Bu da ilginç. Fakat sonuçlar mükemmel görünüyor.
    İşte bu tam istediğim büyüklükte ve görüntü kalitesin de bir projeksiyon çalışması olmuş.
    Ama ne yazık ki salonum onun ki gibi büyük değil.

Yok dostum kaçış yok, bunları gördükten sonra illa ki bu boya olayını mutlaka yapacağım.
    Ama 1 yıl içinde, ama 5 yıl için de, sonuçta mutlaka yapacağım.

"carl's pro white screen material" adlı bu perde ürününün Amazon'dan Türkiye'ye satışı varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 30 Ağustos 2015; 23:39:59 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Merhaba,

Burda ki video da James adlı vatandaş, "carl's pro white screen material" adlı PVC Materyal projeksiyon
    perdesini rulo halin de satın alıp, boyayıp, hiç çerçeve kullanmadan direk duvara yerleştirmiş.

İşte bu tam istediğim büyüklükte ve görüntü kalitesin de bir projeksiyon çalışması olmuş.

Yok dostum kaçış yok, bunları gördükten sonra illa ki bu boya olayını mutlaka yapacağım.

"carl's pro white screen material" adlı bu perde ürününün Amazon'dan Türkiye'ye satışı varmış.

ama burada benim dedigim gibi projeksiyon saglam hem dlp degil led degil normal ampullu 2500 lumenlik epson marka cihaz.bizim bu goruntuleri 1000 lumenlik lg ile yakalamamiz imkansiz 2500 lumen led bulsan da lambali kadar gercekci goruntu alamazsin.bunun dez avantaji lamba omru hem az hem de gittikce sönüyor.ilk gunku parlaklikla 1 sene sonraki parlaklik bariz farkli.bu eleman bile 2500 luk cihaz kulanmasina ragmen o bile dedigim boyayi kullanmis sebebi de daha iyi siyah elde etmek icin anlatmak istedigim buydu iste.artik cam tozu demezsin:)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Merhaba,

ama burada benim dedigim gibi projeksiyon saglam hem dlp degil led degil normal ampullu 2500 lumenlik epson marka cihaz.bizim bu goruntuleri 1000 lumenlik lg ile yakalamamiz imkansiz 2500 lumen led bulsan da lambali kadar gercekci goruntu alamazsin.bunun dez avantaji lamba omru hem az hem de gittikce sönüyor.ilk gunku parlaklikla 1 sene sonraki parlaklik bariz farkli.bu eleman bile 2500 luk cihaz kulanmasina ragmen o bile dedigim boyayi kullanmis sebebi de daha iyi siyah elde etmek icin anlatmak istedigim buydu iste.artik cam tozu demezsin:)

Merhaba,

bilgi için teşekkür,
    fakat, bir konu da beni başkasınla karıştırdın, ben hiç bir zaman "cam tozu" iddasın da olmadım ve demedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 31 Ağustos 2015; 15:29:56 >

• Arkadaşlar,

şu anda Türkiye'de satılan,
    SİLVERCREST METALİZE GRİ YÜZEYLİ perdeyi, içinizde kullanan var mı ?

Gün ışığın da, Loş ışık da ve karanlık da verdiği siyah seviyeleri ve görüntü kalitesi,
    Normal MAT Beyaz perdeyle kıyaslarsak nasıldır ?

Projeksiyon makinem: LG PF80G (1000 ansilümen 1080p led projektör.)
    Ben loş ışık da siyah seviyelerini iyi gösteren fakat görüntü kalitesini de düşürmeyecek perde arıyorum.

Tecrübelerinizi aktarırsanız teşekkür ederiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 8 Eylül 2015; 21:30:02 >
  • quote:

Arkadaşlar,

şu anda Türkiye'de satılan,
    SİLVERCREST METALİZE GRİ YÜZEYLİ perdeyi, içinizde kullanan var mı ?

Gün ışığın da, Loş ışık da ve karanlık da verdiği siyah seviyeleri ve görüntü kalitesi,
    Normal MAT Beyaz perdeyle kıyaslarsak nasıldır ?

Projeksiyon makinem: LG PF80G (1000 ansilümen 1080p led projektör.)
    Ben loş ışık da siyah seviyelerini iyi gösteren fakat görüntü kalitesini de düşürmeyecek perde arıyorum.

Tecrübelerinizi aktarırsanız teşekkür ederiz.

tecrübelerimizi yeterince aktaramıyor muyuz ? tekrar başa mı döndük ? Öncelikle her gri yüzeyde aynı Sonucu alacaksın diye bir şey yok . yüzey ne kadar koyu olursa o kadar ışığı emer. Emmemesi içinde reflektif etkili bir şeyler kullanmak gerekiyor yada projeksiyon cihazının çok kuvvetli ışığa sahip olması . Ama biz zaten bunları konuştuk şimdi neden başa sardık onu anlamadım. yada ben artık şöyle cevap vereyim aradın gibi bir perde yok. zaten özelden telefon numaramı da gönderdim fakat aramadın yardımcı olacaktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi graypex -- 10 Eylül 2015; 5:03:08 >

• İyi günler arkadaşlar optoma gt 1080 kullanıyorum....Türkiye'deki boyalarile bu işi çözen varsa ve Başarılı olduysa, bilgilendirse sevinirim ...Bende Kısa bi zaman sonra iyi bir görüntü kalitesini başarırsam alırsam sizi detaylı olarak bilgilendireceğim...herkese Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dedigim karisimi yaptim su an cok iyi oldu bana gore.citaya gerilmis dekotayi boyadim.

graypexyoutube
    2 rl+1gt mixed
    http://www.youtube.com/watch?v=67O4UoCMsP4
  • avs forumda ftast isimli kullanıcının boya karışımları iddialı, 400 lümen led projektörle (PA70G) 110" ekranda gündüz almış görüntüleri.
    Anladığım kadarıyla ve benim yapmak istediğim favori koyu renk karışımı:

- 3 ölçek su bazlı gri metalik oto boyası (renk kodu: oonn 16/000)
    - 1 ölçek su bazlı silikonlu mat iç cephe duvar boyası (aynı renk)

1. kat silicone boya (astarlı olmadığı için kapatmazsa 1 kat daha atılabilir)
    2. kat bahsettiğim karışımdan atılacak. (2. kat için 1 lt karışım yeterli)

metalik olduğu için dakota gibi düz bir panel üzerine uygulanmalı.

1/4" rulo kullanmış ve yüzeyi dik olarak yukarıdan aşağı boyamış.

www.avsforum.com
    Easy Ambient Light Rejecting Screen Paint - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
    http://www.avsforum.com/forum/110-diy-screen-section/1677826-easy-ambient-light-rejecting-screen-paint.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunshines35 -- 30 Aralık 2015; 1:39:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sunshines35

avs forumda ftast isimli kullanıcının boya karışımları iddialı, 400 lümen led projektörle (PA70G) 110" ekranda gündüz almış görüntüleri.
    Anladığım kadarıyla ve benim yapmak istediğim favori koyu renk karışımı:

- 3 ölçek su bazlı gri metalik oto boyası (renk kodu: oonn 16/000)
    - 1 ölçek su bazlı silikonlu mat iç cephe duvar boyası (aynı renk)

1. kat silicone boya (astarlı olmadığı için kapatmazsa 1 kat daha atılabilir)
    2. kat bahsettiğim karışımdan atılacak. (2. kat için 1 lt karışım yeterli)

metalik olduğu için dakota gibi düz bir panel üzerine uygulanmalı.

1/4" rulo kullanmış ve yüzeyi dik olarak yukarıdan aşağı boyamış.

www.avsforum.com
    Easy Ambient Light Rejecting Screen Paint - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
    http://www.avsforum.com/forum/110-diy-screen-section/1677826-easy-ambient-light-rejecting-screen-paint.html

Linkini verdiğiniz forumda ki mevzu da,
    Orda ki kullanılan metalik boya bildiğimiz metalik oto boyası değil, tamamen projeksiyon için üretilmiş Türkiye'de bulunmayan özel bir metalik boya.

Bu yazıyı okuyan arkadaşlar da sakın yanılıp da gidip memleketimizde ki metalik oto boyasını alıp deneme yapmasınlar, yoksa hayal kırıklığına uğrarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 30 Aralık 2015; 4:01:41 >

• uyarınız için teşekkürler, çok seyreltilmiş ölçekte (oto boyası çok parlayıcı çünkü) bir ihtimal sonuç verebilir, müsait olunca deneyimlerimi paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunshines35 -- 31 Aralık 2015; 17:13:35 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.