Şimdi Ara

projeksiyon için duvara boya önerisi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
12
Favori
41.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bu formülü john Nob değil James Galindo veriyor. Burada 1 quart dediği 1 lt e denk geliyor. 1 oz ise 30 gr a denk geliyor bilginize.
  • danny1977 D kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi yazınızı okudum. Ben burada amacımı ya da yapmaya çalıştığımızı ya da neden bu kadar uğraştığımızı açıklamaya çalışayım. Şimdi benim bütçem olsa alırım bir epson 9000 ya da panasonic at6000 alırım şöyle kalitelisinden motorlu bir gri kontrast perde gece gündüz bakarım keyfime ve böyle şeylere hiç kafa yormam. Burada amaç bütçesi düşük olan ve projectör kullanımına meraklı ve ya seven isteyen kesime düşük bütçeler ile ne yaparak daha yüksek verim alabilirizin cevabını bulmaktır. Şimdi benim kullandığım projektör yaklaşık 1000 tl lik led bir projektör kapasitesi sınırlı bir cihaz, bu cihazın kullanım kapasitesini düşük bütçelerle nasıl arttırırız bunun peşindeyiz ki gördüğümüz kadarı ile ABD ve kanada da adamlar bunu başarmış. Biz de kendi bütçe ve imkanlarımız doğrultusunda burada ne yapabiliriz onu araştırıyoruz. Olur ya da olmaz sonuçta bir hobi gibi amatör olarak uğraşıp bu işe gönül veren herkese bir faydamız olsun, amaç bu umarım ifade edebilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: cagatay_26

Hocam şimdi yazınızı okudum. Ben burada amacımı ya da yapmaya çalıştığımızı ya da neden bu kadar uğraştığımızı açıklamaya çalışayım. Şimdi benim bütçem olsa alırım bir epson 9000 ya da panasonic at6000 alırım şöyle kalitelisinden motorlu bir gri kontrast perde gece gündüz bakarım keyfime ve böyle şeylere hiç kafa yormam. Burada amaç bütçesi düşük olan ve projectör kullanımına meraklı ve ya seven isteyen kesime düşük bütçeler ile ne yaparak daha yüksek verim alabilirizin cevabını bulmaktır. Şimdi benim kullandığım projektör yaklaşık 1000 tl lik led bir projektör kapasitesi sınırlı bir cihaz, bu cihazın kullanım kapasitesini düşük bütçelerle nasıl arttırırız bunun peşindeyiz ki gördüğümüz kadarı ile ABD ve kanada da adamlar bunu başarmış. Biz de kendi bütçe ve imkanlarımız doğrultusunda burada ne yapabiliriz onu araştırıyoruz. Olur ya da olmaz sonuçta bir hobi gibi amatör olarak uğraşıp bu işe gönül veren herkese bir faydamız olsun, amaç bu umarım ifade edebilmişimdir.

Merhaba,

amacımızı en güzel şekil de anlatmışsın.

Fakat belirmem gerekir ki,
    epson 9000 ya da panasonic at6000 projeksiyon alsan da, 600, 1000 lümenlik cihazlara göre daha iyi sonuçlar olsa da,
    gündüz vakti gösterimi normal perde de yine de iyi olmayacaktır. Metalik boyalı perdede ki gösterimle kıyaslanamaz.
    Özetle,
    3000 lümenlik cihazların bile, normal perdeler de gündüz vakti gösterimleri iyi değildir.
    Eğer iyi olsaydı, Amerika' da ki elemanlar, gündüz vakti gösterimleri için, 3000 lümenlik cihazlarıyla metalik boyalı perde arayışına girmezlerdi.

Yüksek lümenli cihazların buradaki avantajı,
    koyu metalik boyalı perde de daha çok ışık seviyesine sahip olup, filmlerde ki beyaz ve siyah renkleri daha iyi vermesidir.

Bu arada,
    ben Tixe argento metalik boyanın beyaz olanın dan az miktar numune satın aldım. Bugün kargo dan bekliyorum.
    Elimde daha önce den polisan su bazlı mat siyah boya vardı, onunla karıştırarak deneyeceğim.

Sonucu daha sonra bildiririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 7 Nisan 2016; 13:06:58 >

• kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Sonucu merakla bekliyorum benim boya metalik silver idi senin ki beyaz inşallah netice alırsın.
  • quote:

Hoca video yok ama şu linki vereyim,http://www.avsforum.com/forum/110-diy-screen-section/2018393-az-black-pearl-paint-silver-grey-screen-mix-epson-3600e-2.html

Bu sayfada, şu bölümde geçiyor şu şekilde,

Mix:

1 Quart Jotun Lady Design Pearl
    8 oz Jotun Flat/Matte Black
    24 oz Jotun Flat/Matte White

Mixed the 3 in an empty 2 Ltr Can
    Mixed in the Store's Mixer
    Applied a single coat of white
    then followed by mix 2 coats
    Attached Thumbnails
    Click image for larger version

Burda ki ingilizce tarif den anladığım kadarıyla;

boyanacak yüzeye ilk önce tek kat mat beyaz vurulacak,
    daha sonra 2 kat karışımlı boya dan vurulacak.

evet astar olarak ilk kat beyaz sonrası karışımdan 2 kat diyor. Astar olarak gri de vurulabilir bence.
  • Slm arkadaşlar boya ile ilgili soru sormak isteyen 05056271186 numaralı cep telimi arıyabilirler.benim boya çalısması bilen bilir.james galindonun az silver gray boyası.youtube dan aratın videolara ulasırsınız.erdogan abinin nicki erdote almıs oldugu goruntudur 5.5metre kare
    Bu mesaja eklenen görseller:

projeksiyon için duvara boya önerisi projeksiyon için duvara boya önerisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cagatay_26 C kullanıcısına yanıt
    Astar olarak kesinlikle ultra mat beyaz kullanılır.denedim çünkü ayrıca karısımın son katı cok dikkatli yapılmazsa rulo izleri e5 yolu gibi görünür ve seyrederken goruntünün onunde perde varmıs gibi olur boylece goz devamlı rahatsızlık veren yere odaklanır

• quote:

Orijinalden alıntı: projector screen paint

Slm arkadaşlar boya ile ilgili soru sormak isteyen 05056271186 numaralı cep telimi arıyabilirler.benim boya çalısması bilen bilir.james galindonun az silver gray boyası.youtube dan aratın videolara ulasırsınız.erdogan abinin nicki erdote almıs oldugu goruntudur 5.5metre kare

projeksiyon için duvara boya önerisi projeksiyon için duvara boya önerisi

Kardeş, hayırlı olsun,
    bu boyalar gümrükten geçmiyor.
    Sen nasıl becerdin Türkiye' ye getirmeyi ?

• quote:

evet astar olarak ilk kat beyaz sonrası karışımdan 2 kat diyor. Astar olarak gri de vurulabilir bence.

Şimdi boyayı aldım.
    Ama gelen boya metalik beyaz değil,
    Satıcı bana metalik boya diye yolladı ama metalik değil. Satıcının çok fazla bilgisi yok.
    şu linkte ki boya :http://www.tixepaint.com/en/water-based-line/enamels/opaque-enamel/
    Bu boya yansıtıcı özelliği çok olan parlak bir efekt boyası.
    Renk ismi : OPAQUE WHITE
    Boya kodu : 607501 - fosforescente (İtalyanca fosfor gibi parlayan demek)

Zaten Tixe nin web sitesin den araştırdım, metalik boya da beyaz yok.
    Çok ilginç, bu boyanın kapağını açtığım da beyaz görünüyor, fakat kutu dan bir parça alıp gazete kağıdına
    sürdüğüm de, gazete kağıdında ki yazılar boyanın arkasın dan okunuyor.
    Bildiğimiz boya gibi değil, şeffaf bir madde.

Tahminim bu boya, senin daha önce bahsettiğin Jotun lady design pearl boyanın muadili olsa gerek.
    Araştırdığım kadarıyla Jotun boya da metalik değil.

Neyse boyayı geri iade etmeyip, denemeye karar verdim:
    James galindo 'nun sana verdiği tarifi uygulayacağım.

Tarifi uyarlayacak olursam:
    4 ölçek Tixe OPAQUE WHITE
    1 ölçek polisan mat siyah boya
    3 ölçek polisan mat beyaz tavan boyası

Şu anda astar olarak 1 kat mat beyaz tavan boyası ile boyadım. Alt zemin koyu olduğun dan 1 kat daha vurmak zorun da kaldım.
    Kurumasını bekliyorum, yarın da 2 kat karışım boyayı uygulayacağım.

Bakalım sonuç ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 8 Nisan 2016; 12:17:13 >

• Ultra mat siyah ve beyaz ayrıca polisan yerine jotun kullan benim uygulamamda ayrıca ozel cok az miktar metalimsi bir boya var.

• quote:

Ultra mat siyah ve beyaz ayrıca polisan yerine jotun kullan benim uygulamamda ayrıca ozel cok az miktar metalimsi bir boya var.

Teşekkürler,

dediklerinizi daha sonra denerim.
    Şu anda elimin altın da bunlar vardı, fazla masrafa girmek istemedim.
    en azın dan bir fikir verir kanaatindeyim.

Zaten deneme amaçlı 30 x 30 cm ebatların da küçük bir kontraplak yüzey de deniyorum.
    Başarılı olursa, daha da mükemmelleştirmek için sizin tarifinizi uygularım.

Ayrıca,
    siz demişsiniz ki, " ozel cok az miktar metalimsi bir boya var."
    bu metalimsi boya, hangi boya ? Türkiye de satılan bir boya mı ? Yoksa bahsettiğiniz AZ Silver boya mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 7 Nisan 2016; 20:25:16 >
  • Az silver gray projector paint mix

• quote:

Az silver gray projector paint mix

Gümrük yasakları sebebiyle, bu boyayı yurt dışın dan getirme şansımız olmadığı için,
    şimdilik biz bu boyayı unuttuk hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 7 Nisan 2016; 21:45:40 >
  • eagle55 kullanıcısına yanıt
    Duvar için slikonlu boya ile cam gibi pürüzsüz yapmalısınız.ha duvara yazık derseniz vetiya benim gibi hanım ile tartısmayı düsünmüyosanız tavsiyem 4mm mdf plakasının( yaklasık 20tl ) arka yüzeyini kullanın ama arka yuzeyi pğrüzsüz olanı secin bazılarının arkası mukavva o yüzsiden girinti ve çıkınti olacagından görüntü çamur gibi olur.bu tüyoyuda unutmayın sakın mdf nin beyaz yüzeyini yani ön yüzeyini kullanmayın hüsran olur.neden 4mm mdf cünkü 3mm mdf zamanla esner .ayrıca elimde az silver projector paint boyası hazır karıım halinde var

Size iyi haber bende yaklasık 3litre var 1litresi kendi evime ve bir dostuma ayırdım

30X30 size iyi bir fikir vermez takii büyük bir yüzeyde denemeyene kadar yaklasık 1.2x1.5 metre deneyin

• Aşagidaki ise projeksiyon perdesine boyayı benden alıp uygulayan spider7 adlı kullanıcıya ait görüntüdür

projeksiyon için duvara boya önerisi projeksiyon için duvara boya önerisi projeksiyon için duvara boya önerisi projeksiyon için duvara boya önerisi projeksiyon için duvara boya önerisi projeksiyon için duvara boya önerisi

• quote:

Duvar için slikonlu boya ile cam gibi pürüzsüz yapmalısınız.ha duvara yazık derseniz vetiya benim gibi hanım ile tartısmayı düsünmüyosanız tavsiyem 4mm mdf plakasının( yaklasık 20tl ) arka yüzeyini kullanın ama arka yuzeyi pğrüzsüz olanı secin bazılarının arkası mukavva o yüzsiden girinti ve çıkınti olacagından görüntü çamur gibi olur.bu tüyoyuda unutmayın sakın mdf nin beyaz yüzeyini yani ön yüzeyini kullanmayın hüsran olur.neden 4mm mdf cünkü 3mm mdf zamanla esner .ayrıca elimde az silver projector paint boyası hazır karıım halinde var

Duvar mış, mdf imiş, kontraplak mış. Ben bunlarla uğraşmayacağım.

Forum dan graypex rumuzlu bir arkadaş,
    Dekota adında reklamcıların kullandığı 7 mm kalınlığın da bir plastiğimsi bir maddeyi,
    tahta dan çerçeveler içersine zımbalayarak yerleştirip, dümdüz pot yapmayan bir projeksiyon perdesi elde etmiş.
    Bu dekota pürüzsüz ve düz bir yüzeymiş. Nakliyeye verdiğiniz de kolayca bükülebiliyor,
    buna mukabil açtığınız da dümdüz oluyormuş. Hem de ucuz, yaklaşık 3 metre lik ekran 35-40 tl civarı imiş.

Bu arkadaş ta sizin gibi yurtdışın dan bir şekil de de metalik boyayı elde eden şanslı kişiler den.
    Fakat onun boyası AZ silver değil, Ralph Lauren metalik boya.
    Neyse,
    bu boyayı uygun karışımla dekota üzerine uygulamış.

Sonuç:
    pot yapmayan çerçeveli düz bir perde de gün ışığında projeksiyonla televizyon seyrediyor. Sonuçtan memnun.
    1000 lümenlik cihazıyla projeksiyon meselesini kökün den çözmüş.

Eğer boya meselesini çözersem, bu arkadaş gibi Dekota malzemesini perde olarak kullanacağım.
    Yapılması gereken asıl işçilik tahta çerçeve yapmak olacaktır. o da elim den gelir yaparım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 7 Nisan 2016; 23:41:51 >

7mm oldugundan emin misiniz

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.