Şimdi Ara

Projeksiyon için odanın duvarlarını, tavanını perde ile kaplama projesi ve sonuçlar : (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
3
Favori
5.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Signore, yaptığınız çalışmanın resimlerini ekleseydiniz ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: andy1

Türkiyede seneteik kadife yokmu? fiyat inanılmaz pahalıymış !

Bilsem sana yollardım, burda metresi 8 Euro yani 100cmx160cm, ütüyle yada fönle tüm duvaraları kaplayabilirsin, özel bir yapışkanı var arkasında, her rengide mevcut, yinede aklında olsun @signore forumdan tanışmasakta yazılarını bilirim, Efendi İnsanlar her zaman lazım :)

Resimler eklmeye çalışırım kumaş için, bildiğin kadife benziyor ama senetik, ben proheksiyona perde niyetinede kullanmıştım beyaz olanı :)

Siyah olanlara arka fonu kaplamıştım, en azından dekorasyon açısından çok kaliteli duruyor, Güle Güle otur keyfini çıkar, hayırlı olsun.

Tamamen aklımdan cıkmış bu da harika fikir kadife detaylı olanları gordum ama tamaöen kadife olanları bulamadım resim koyabilirmisin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: signore

quote:

Orijinalden alıntı: astramastra
    sn. @signore ,yukarıdaki Sonuç paragrafınız da şu an ki projeksiyonunuz tw6000 için değerlendirseydiniz değişen ne olurdu?

Merhaba,

Bu soruya şu an için net bir cevap veremeyeceğim,
    çünkü henüz TW6000 ile özellikle 3D görüntü denemeleri yapıyorum ve daha projeksiyonun renk ayarlarına hiç bakamadım.

Fakat ilk farkettiğim, TW6000'ün eski projeksiyonuma göre ışık gücünün yüksek olduğu.
    TW6000 ile neredeyse odada lamba açıkken film izleyebileceğim, o kadar parlak görüntü veriyor (sinema modunda).

Ama bu bana biraz dezavantaj olarak geri dönüyor, çünkü projeksiyon perdem yan duvarlara (siyah perdelere) çok yakın olduğu için,
    güçlü ışık (özellikle aydınlık sahnelerde) hem odayı fazla aydınlatıyor hem de siyah perdelerden fazla yansıma yapıyor.

Bu aralar biraz yoğunum ama ilk planda iki projeksiyonu yanyana bağlayıp denemeler yapacağım.
    Bu deneme güzel fikir verecektir, çünkü HDMI switch ve iki HDMI kablom var, birebir aynı görüntüyü aktarıp yanyana karşılaştırma yapabileceğim.

Eğer sadece ve sadece siyah performansını değerlendirirsem, şu an eski projeksiyonum ile aynı odada aldığım siyahları TW6000 ile henüz alamıyorum.
    Perdeleri ışığı daha iyi emen nubuk veya kadife perdelerle değiştirmem veya renk ayarlarını yapmam ne kadar katkı sağlar bilemiyorum. Bir de gri perdeleri araştırmam gerekebilir.
    Fakat TW6000'ün renkleri daha doğru verdiğini ve netliğin eski 1280x720 projeksiyona göre bariz şekilde üstün olduğunu söyleyebilirim.

sinema odanız hayırlı olsun, detaylı bir şekilde okudum, iyi bir paylaşım olmuş, teşekkürler.
    açıkçası odanızın resimlerini bende merak ediyorum, birde sizinde dediğiniz gibi tw6000 in ışık değeri biraz yüksek olduğu için özelliklede aydınlık sahnelerde tüm odayı aydınlatacak kadar perdeden ışık yansıyabiliyor. bu sorun aslında ışık gücü yüksek tüm diğer ev projeksiyonları için geçerli, bazılarımız bu parlamayı kabul ediyor, bazılarımız daha detaya inmeye çalışıyor hatta bazı kullanıcılar ışık gücü yüksek diye övünebiliyor. ben biraz 3D ci olduğum için 3D olan cihazları incelemeye çalışıyorum.
    Epson TW6000 (2200 AL) ile Optoma GT750(3500 AL) yi aynı anda izleme şansım olmuştu, iki cihaz arasında 1300 AL ışık gücü farkı olmasına rağmen odayı aynı derecede aydınlatıyorlardı. yani Optoma GT750 daha aydınlık bir görüntü vermiyor, mesela Optoma HD33 ü de denemiştim, aynı oda şartlarında ışık performansı daha iyi. bana göre ortam iyi yalıtılmaz ise TW6000 yerine HD33 daha tercih edilebilir gibi geldi.
    Ayrıca hocam odanızda projeksiyon perdesi olarak gri veya gümüş perde denedinizmi acaba,
    beyaz perdeler genellikle parlak görüntü verirler ancak siyahları siyah değil siyahın açık tonlarında yansıtırlar, ve gelen ışığı tüm odaya dağıtırlar ve bence bir çok kullanıcı beyaz parlak duvarı veya iyi yansıtma yapan bir yüzeyi beğenmesine rağmen bana göre bir perdeden istenen siyahı siyah olarak yansıtabilmesidir, beyaz perdeler ise bunu sağlıklı bir şekilde yapamaz.
    bunun için koyu yüzeyli perdeler (yine bana göre en verimlisi sabit çerçeveli gümüş perdedir) sizin gibi bilinçli detaycıların işini görecektir.
    niye sabit çerçeveli gümüş perde dediğimizde
    - ışık kazancı 2-3 gain dir. Bu beyazların ve diğer renklerin sönük kalmamasını sağlar daha canlı görüntü alırsınız.
    - gri renkli olması ile siyahları daha siyah alırsınız. ışık patlaması yapmaz.
    - gümüş perdenin bence en önemli özelliği ise izleme açısı dardır. gelen ışığın polarizasyonunu bozmadan sağa sola değil aynen geri yansıtır. ve perdenin merkezine oturduğunuzda en iyi verimi alırsınız açınız daraldıkça görüntü karanlıklaşır. Bu şunu gösterirki projeksiyonunuz yüksek lümenli olsa dahi ışık duvarlara değil izleyiciye yansıyacaktır. Bu da bahsettiğiniz ve normalde rahatsız eden dolaylı olarak kontrast değerlerini düşüren duvarlardaki parlamaları en aza indirgemektedir.

Gümüş perde fiyatları kumaş olarak 80$-150$ fiyatlarında değişmektedir. piyasada çok fazla gümüş perde satıyorum diyen vardır, gümüş perdenin bu özelliklerini test etmeden perde kumaşına bu gümüştür diye para vermeyiniz.

imkanınız varsa gümüş perdenin polarizasyonunu ve izleme açısını deneyiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Forumdaşşş

quote:

Türkiyede seneteik kadife yokmu? fiyat inanılmaz pahalıymış !

Bilsem sana yollardım, burda metresi 8 Euro yani 100cmx160cm, ütüyle yada fönle tüm duvaraları kaplayabilirsin, özel bir yapışkanı var arkasında, her rengide mevcut, yinede aklında olsun @signore forumdan tanışmasakta yazılarını bilirim, Efendi İnsanlar her zaman lazım :)

Resimler eklmeye çalışırım kumaş için, bildiğin kadife benziyor ama senetik, ben proheksiyona perde niyetinede kullanmıştım beyaz olanı :)

Siyah olanlara arka fonu kaplamıştım, en azından dekorasyon açısından çok kaliteli duruyor, Güle Güle otur keyfini çıkar, hayırlı olsun.

Tamamen aklımdan cıkmış bu da harika fikir kadife detaylı olanları gordum ama tamaöen kadife olanları bulamadım resim koyabilirmisin?

Yarın size kumaş resimlerini eklerim, kalan parça kumaşlar ama fikir verecektir, açıkcası evde toz duman işlerini sevmiyorum, ütü yada fön ile yapıştırmak daha iyi oluyor en azından benim fikrim !

• quote:

Orijinalden alıntı: newonw1
    Ayrıca hocam odanızda projeksiyon perdesi olarak gri veya gümüş perde denedinizmi acaba,
    beyaz perdeler genellikle parlak görüntü verirler ancak siyahları siyah değil siyahın açık tonlarında yansıtırlar, ve gelen ışığı tüm odaya dağıtırlar ve bence bir çok kullanıcı beyaz parlak duvarı veya iyi yansıtma yapan bir yüzeyi beğenmesine rağmen bana göre bir perdeden istenen siyahı siyah olarak yansıtabilmesidir, beyaz perdeler ise bunu sağlıklı bir şekilde yapamaz.
    ....
    imkanınız varsa gümüş perdenin polarizasyonunu ve izleme açısını deneyiniz.
    Merhaba,

TW6000'in yüksek ışık gücü dolayısıyla gri perde benim de uzun süredir aklımda ama henüz araştırma için vakit ve istek bulamadım kendimde.

Yalnız benim sabit çerçeveli perde kullanma şansım yok, şu an için storlu perde kullanmak durumundayım.

Eğer denenmiş ve memnun kalınan bir gri/gümüş perde varsa, araştırma zahmetinden kurtulmuş olurum :)

• projeksiyon perdelerine epey kafa yordum, çıkan projeksiyon cihazlarınıda kendi çapımda takip etmeye çalışıyorum,
    gümüş perdeyi ilk kez boyutdijitalde deneme fırsatım oldu, boğaziçi perde de gümüş perde mevcut. gri renkli perdeleri imç de bulabilirsiniz. şunuda belirtmek isterim, demosunu görmediğiniz ürünü almayın. çok farklı fiyatlar mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: newonw1

projeksiyon perdelerine epey kafa yordum, çıkan projeksiyon cihazlarınıda kendi çapımda takip etmeye çalışıyorum,
    gümüş perdeyi ilk kez boyutdijitalde deneme fırsatım oldu, boğaziçi perde de gümüş perde mevcut. gri renkli perdeleri imç de bulabilirsiniz. şunuda belirtmek isterim, demosunu görmediğiniz ürünü almayın. çok farklı fiyatlar mevcut.

Demo işi biraz zor. Bugüne kadar üç yerde perde demosu yaptım, iki tanesine demo demeye bin şahit isterdi. Çünkü ofis odasında yapıldı ve odanın karartılması için hiçbir özel hazırlık yoktu. Bir tanesi ise profesyoneldi ama sadece sabit çerçeveli mevcuttu.

Sanıyorum bazı gri/gümüş perdelerin katlandığında ciddi iz bırakma sorunları var. Storlu perdeye ihtiyacım olduğu için seçeneklerim biraz daha azalıyor. Benim için ideal seçenek, benzer oda şartlarında benzer cihaz kullananların tecrübelerine başvurmak. Ya da deneme yanılma metoduyla bir perde siparişi verip kurban çoban olacağım.

• Söz verdiğim gibi resimleri ekliyorum !

Projeksiyon için odanın duvarlarını, tavanını perde ile kaplama projesi ve sonuçlar :

Her iki kumaşta bildiğiniz kadife gibidir, ama kendinden yapışkanlı ve inanılmazda sağlam, yapitırılan yerde sökmek zor !

Projeksiyon için odanın duvarlarını, tavanını perde ile kaplama projesi ve sonuçlar :

Gümüş perde için kendi denememdi, artık elimde kalan parçalarla örnek vermek istedim, bu gümüş plakalar inanılmaz incedir zar gibi, yapıştırması ise çok basit ve kolay, parça gibi durmaları kafanızı karıştırmasın aslında büyük ve düz parçalardır ben kalan parçaları örnek amacıyla resimledim !

Siyah kumaşın arkasına yapıştırılmış ama düzeltilmemiş hali, gümüş parçaları pamuklı bir bezle silince düz ve oldukça kaliteli bir tabaka oluşuyor !

Bu tabakanın üzerine ince sentetik vernik gemeniniz gerek çunki bildiğiniz tvlerdeki panel görünümünü alıyor, parlak yada mat yapmak size kalmış !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 15 Ekim 2012; 18:53:20 >

• quote:

Söz verdiğim gibi resimleri ekliyorum !

Her iki kumaşta bildiğiniz kadife gibidir, ama kendinden yapışkanlı ve inanılmazda sağlam, yapitırılan yerde sökmek zor !

Gümüş perde için kendi denememdi, artık elimde kalan parçalarla örnek vermek istedim, bu gümüş plakalar inanılmaz incedir zar gibi, yapıştırması ise çok basit ve kolay, parça gibi durmaları kafanızı karıştırmasın aslında büyük ve düz parçalardır ben kalan parçaları örnek amacıyla resimledim !

Siyah kumaşın arkasına yapıştırılmış ama düzeltilmemiş hali, gümüş parçaları pamuklı bir bezle silince düz ve oldukça kaliteli bir tabaka oluşuyor !

Bu tabakanın üzerine ince sentetik vernik gemeniniz gerek çunki bildiğiniz tvlerdeki panel görünümünü alıyor, parlak yada mat yapmak size kalmış !

Harikaymış duvarı siyah boyamaktan daha class gözükeceğine eminim :D
    sozunu tutdugun icin tesekkur ederim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Forumdaşşş

Harikaymış duvarı siyah boyamaktan daha class gözükeceğine eminim :D
    sozunu tutdugun icin tesekkur ederim :)

İyi tarafı uğraştırmıyor, mağazadan alıp geliyorsunuz, duvar temizsse, alın fön makinasını 1 saatte tüm duvarı kaplatın, ne koku nede toz yada kir yok, boş yere boya ile uğraşık kokusunu ciğerlere çekme riskide yok !

Belki Türkiyede satılıyordur, ihtiyacı olanlar bence denesinler, her rengide var, boyadanda çok ucuz, hiç bir şey yapamazsanız, ucuz pot yapan perdelerinin arkasına bu siyahı yapıştırın, göreceksiniz ne pot kalacak nede deforma izi, düm düz keyifle perdenizi kullanırsınız !

Arkası siyah olduğundan, renk yansımasıda olmayacaktır !
  • nerelerde bulunur bu sentetık kadıfe bana acıl lazım.yapı marketlerde varmıdır acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: melo199

nerelerde bulunur bu sentetık kadıfe bana acıl lazım.yapı marketlerde varmıdır acaba

Bilemiyorum, fiyatı en fazla 10 lira üzeridir, eni ise 160 cm en olarak biraz dar malesefki, perde olarak kullanmak isyetenlere, duvar kaplama içinse ideal !

Gross marketlerde özellikle BauHouse gibi yerlerde olabilir, Türkiyede belki satıyorlardır !
  • Yansıma olayını gri projeksiyon perdesi ile çözersin,orjinalini boğaziçi perde de bulabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corvette1903 -- 25 Eylül 2013; 0:36:14 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.