Bir Projeksiyon cihazimiz (Toshiba TDP-S9) ve buyukce bir perdemiz (genisligi 235 cm) var.
Ancak en onemlisi, perde ile projeksiyon makinasi arasindaki mesafe tam 7 metre. Anladigim kadariyla bu perde ve makina kombinasyonu ile 7 metreden goruntu alabilmek mumkun degil. Aslinda oluyor ama perdemizden cok daha buyuk bir goruntu ortaya cikiyor ve goruntu perdenin sagindan-solundan tasiyor. Goruntuyu kucultmek mumkun degil. Ayrica mekanda daha buyuk perde kullanabilmemizde mumkun degil. Dolayisiyla elimizdeki genislikte bir perdeye (235 cm) uygun bir goruntu alabilmemiz lazim.
Simdi sizlere sormak istedigim; ne tur bir makina (ne ozelliklerde bir makina) kullanmaliyizki, 7 metreden en fazla 200-230 cm genislikte bir goruntu alabilelim?
Dolayisiyla 7 meterden goruntu alabilmemiz icin, kendi perdemizi kullanarak; yeni bir projeksiyon makinasi almamiz gerekecek. Ama bunun ne olmasi (daha dogrusu ne tur ozelliklere sahip olmasi) gerektigini bilemiyorum.
projectorcentral.com'dan Projection Calculator'u denedim ama mutlaka model secmeniz gerekiyor. Degisik modeller denemeye calistim ama hepsinde 7 metreden cok buyuk goruntuler (ornegin genisligi 320 cm) veriyor. Benim istedigim 7 metreden, 200-230 cm genislik civarinda bir goruntu.
Konu acil, hizla karar verip birseyler almamiz lazim.
Yardimci olursaniz cok sevinirim.
projeksiyonu perdeye yanaştıramıyormusunuz?
quote:
projeksiyonu perdeye yanaştıramıyormusunuz?
Acik havada kullanacagiz ve malesef yaklasmamiz mumkun degil. Yapabilsek zaten problem olmayacak. Kalkip demirciye 2 metrelik bir uzatma demiri (makinayi perdeye yaklastirmak icin) yaptirmakta istemiyorum, goruntuyu bozacak. Ihtimal disi.
Anladigim kadariyla dar aciyla goruntu almaliyizki, 7 metrede goruntu cok buyumesin. Buda direk kullanilan lens ile ilgili. Sanirim biraz hassas bir lense sahip projeksiyon kullanmamiz lazim, ama hangisi ?
Bence perdeyi degistirmeniz lazim. cihazi degistirirseniz opsiyonel lensli bir model almaniz gerekir. ornegin Sanyo PLX-XT35L model projeksiyon cihazinin yanina LNS-T10 model lens almaniz gerekir. Boylece 7 metre mesafeden alacaginiz goruntu min. 200x150, max. 330x250 cm olur. Fiyat olarak 10 bin $ gozden cikarmaniz gerekir. Dolayisiyle projeksiyon degistirmek yerine perdeyi degistirmek daha mantikli olacaktir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme