Şimdi Ara

Projeksiyon Önerisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle belirtmeliyim ki bu konuda bilgi sahibi değilim. Değerli katkılarınızla hem bilgilenecek hemde bir cihaz almış olacağım. Bunun için şimdiden teşekkür ederim.
    Yaklaşık 6 x 6 mt ebadında bir odam var. Bu oada da 6 mt uzunluğunda, yaklaşık 2 - 2,5 mt yüksekliğindeki duvarıma, (perde kullanmayı ilk etapta düşünmüyorum) 6 mt civarına yerleştireceğim cihazla alabildiğim maksimum görüntüyü almak istiyorum.
    Klasik bir TV izleyicisiyim. Maç, TV programları ve film izliyorum. Bu amaçla da halihazırda LG marka HD Ready bir plazma TV kullanıyorum. Görüntü kalitesindende memnunum. TV den bahsetmemin ana nedeni, beklediğim görüntü kalitesinden bahsetmek ve bu görüntü kalitesinde veya buna yakın görüntüyü projeksiyondan da (mümkünse tabii) almak isteğimdir. Tabii ki bir farkla yukarda belirttiğim gibi çok daha büyük bir görüntü amacındayım. Yani büyük bir TV almak yerine aynı maksatla kullanmak için projeksiyon almak istiyorum. Bu nedenle de cihaz lamba ömrünün tatminkar olması da önemli sanırım.
    Ayrıca, bir çok arkadşa bütçe soracaktır. Bu konuda yeni olduğum için çok fazla para harcayıp sonrada hüsranla karşılaşmaktan korktuğum için bütçeyi minimumda tutmayı tercih ediyorum. Zira daha önce hiçbir şekilde projeksiyon tecrübem olmadığı için gerek teknolojisinden gerekse de verimliliğinden pek haberdar değilim. (Fiyat / Performans konusunu da projeksiyon konusunda olduğum için değerlendiremiyorum.)
    Son olarakta yurtdışında yaşıyorum. (Körfez bölgesinde) Bu nedenle de bazı markaları buradaki pazar koşulları el verdiği oranda bulabilirim. Ürün çeşitliği ve test etme şansım Türkiye'ye oranla oldukça düşük. Buradaki bir kaç elektronik mağazasında görebildiğim kadarıyla da Sony, LG, Epson, Panasonic gibi markaların ürünlerini bulabiliyorum.
    Bu bilgiler ışığında yardımlarınızı rica ederim.
    İyi günler

• Pek ilgilenen olmamış sanırım.
    Konuyu biraz daraltacak olursak;
    Aşağıdaki modeller için yorumlarınız nedir? Ayrıca muadili ürünler içinde öneri yaparsanız sevinirim.
    1- AH215 DLP LG Projeksiyon
    2- Optoma HD67 Projeksiyon (Muhtemelen burada bulamam)
    3- Optoma HD600X Projeksiyon (Muhtemelen burada bulamam)
    4- Optoma HD6700 DLP Projeksiyon (Muhtemelen burada bulamam)
    İstanbul Bilişimin web sayfasından;
    Kriter olarak (Kullanımım için doğru kriterler mi emin olmamakla beraber)
    Çözünürlük : 1280x720
    Parlaklık : 1500-1999
    Kontrast : 2000-4999 seçince karşıma çıkanlar bu şekilde.
    Benim için ilfginç olan genelde iyi olarak adlandırılan Panasonic, Epson gibi markaların bu kriterlerde ürününün olmaması (Bu site için tabii ki)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.