Şimdi Ara

Protein tozu Önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: biohard35

Loru peynir altı suyundan yapıyorlar gece boyunca protein ihtiyacını karşılayamayacağı gösterir .O yüzden gece yatarken yağsız beyaz peynir tüketmek daha mantıklı.

Peynir altı suyu içermesi ya da peynir altı suyundan yapılması whey protein olduğu anlamına gelmez. Peynir altı suyundan whey protein elde etmek için bir çok işleme tabi tutulur.
    Bu işlemleri aşağıya kopyala yapıştır yaptım. 2. maddeye bakarsan lorun daha farklı oluştuğunu görürsün.

1. Test edilmiş taze süt kalite kontrol uzmanları tarafından onaylanarak pastörize edilir.
    2. Kazein, ya da sütün kesik hali (lor ya da çökelti) ve sütün yağlı kısmı peynir yapılmak üzere ayrılır.
    3. Kalan sıvı kısım birçok işlemden daha geçer; whey proteini laktozdan ve diğer kalan bu sıvı wheydeki diğer bileşenlerden ayırmak amacıyla özel filtreler kullanılır.
    4. Konsantre akışkan whey daha katı bir hâl alması ve daha da arınması amacıyla iyon değişim sürecine sokulur. İyon değişimi oldukça hassas bir süreçtir ve whey proteinin yapısını bozmadığı gibi doğallığına da zarar vermez.
    5. Bir sonraki aşamada sıvı kısmın tamamen arıtılması için kurutma işlemine gidilir.
    6. Son adımda saf whey protein tozu istenilen ölçülerdeki paketlenme işlemine gönderilir.

• Lor yumuşak kıvamlı peynir altı suyunun pıhtılaştırılması ile elde edilen bir süt ürünüdür.Yani zaten kendisi peynir alti suyundan yapilir.Öncelikle şunu belirtmeliyim.Sütte 2 çeşit protein vardir.Birincisi Kazein Proteinleri ve İkincisi ise Serum Proteinleri.Besin
    degeri yüksek serum proteinleri Lor peynirinin ana bilesenleridir.Lor peyniri
    üretiminde, serum proteinleri ısıl islem ile çöktürülerek peynir altı suyundan
    ayrılmaktadır.
    Kaynakça : Türkiye 9. Gıda Kongresi; 24-26 Mayıs 2006, Bolu
    Çigdem Üstün, Aslı E. Özen, Meral Kılıç İstanbul Teknik Üniversitesi, Gıda Mühendisligi Bölümü, Maslak, İstanbul meral.kilic@itu.edu.tr

Kazein Proteini zaten sicaklikla cok cabuk koagüle olduğu için çok az bir kismi peynir alti suyuna geçer.Çünkü peynire geçmiştir artik o proteinler.Kalan peynir alti suyu ısıtılarak serum proteinlerinin çökmesi sağlanir.Ve bu yolla lor elde edilir
    Kaynakça : Süt Teknolojisi Prof. Dr. Mustafa Metin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu sporu yapanların yüzde 80'i lor'u whey olarak alır.
    Casein ihtiyacı icin genelde süzme peyniri tercih ederler
  • Linkte casein protein içeren besinler yazılmış. Lor un whey ve casein içerdiğini ancak çoğunluğunun casein olduğunu yazıyor anladığım kadarıyla.
    http://www.ehow.com/about_5410573_foods-casein-protein.html

Ayrıca yerli-yabancı forumlara baktım. Hep casein olarak geçiyor. Whey diyen birini görmedim henüz. Gıda analizini yapmadım ama bu millet hep yanlış mı biliyor ?
  • ben yıllarca fitnes ve beslenme sitelerinde takılıyorum.Fakat lor konusu acılınca birden pes mi fifa mı tartışması gibi bir hal alıyor.
    lor peynirinden hem süt ürünü hem de peynir altı suyu oldugu icin her ikisi de vardır.

ayrıca lor peyniri yapımda asit atıldıgı icin casein miktarını öldürüyor yorumu da yapılıyor.

Boş ve sıg bir tartışma

ben yulaflı ve lor peynirimin üstüne sütaş süzme peynir sürerek tüketiyorum.
    bütün besinlerini alıyorum :)
  • Ben loru whey olarak biliyorum. Baya araştırmıştım bu kanıya vardım.
  • Lor un büyük bir bölümü whey ama az da olsa casein barındırıyor. %80 e %20 diyelim

Tabi, lor var lor var. kaynağı önemli.
  • casein protein alabilirsin gece yatmadan önce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Linkte casein protein içeren besinler yazılmış. Lor un whey ve casein içerdiğini ancak çoğunluğunun casein olduğunu yazıyor anladığım kadarıyla.
    http://www.ehow.com/about_5410573_foods-casein-protein.html

Ayrıca yerli-yabancı forumlara baktım. Hep casein olarak geçiyor. Whey diyen birini görmedim henüz. Gıda analizini yapmadım ama bu millet hep yanlış mı biliyor ?

Lorun üstünde peynir altı suyundan yapılmıştır diyorsa o lor wheydir zaten whey olmaması mantığa ters sonuçta.

Bazılarında yazmıyor migrosda vardı bir marka %100 peynir altı suyundan yapılmıştır yazıyor üstünde mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oberyn -- 10 Mart 2013; 9:02:19 >

• Gece yatmadan evvel alınan protein tozu casein olmalıdır ki sabaha kadar kaslar onarilsin bu konuda 2 3 secenek var ama en cazibi optimum casein whey olarak da dabah ve idmandan sonra whey 3 matrix kullanıyorum sağlam bir toz. Amino asit olarak da spor öncesi ve sonrası olmak üzere muscletech amino fx alıyorum

• Gece yatmadan evvel doğalı varken toz almaya hiç gerek yok. Aminoasit olayına gelince bod****tr'de ki izlenimlere dayanarak orta sınıf bir aminoasit ve piyasada sahtesi çok var. Universal Nutrition Amino 3001 en iyi verimi bundan aldıklarını okudum. 160 tablet 130 lira. Tablet sayısı az diye bakma içeriği fazla olduğundan 1 tablet alıyorsun. Gece yatmadan önce en güzeli 100gram light beyaz peynirdir. Ama aknazı tavsiye etmem iğrenç acımsı bir tadı var. 1 kutu alıp deneyeyim dedim midem bulandı. Onun yerine sütaş'ın 11,50 tl'ye 700 gram light teneke peyniri var onu tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.