Şimdi Ara

PROTON (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.152
Cevap
23
Favori
259.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • katılıyorum kardeşim.durum budur.şimdi dediğin gibi herkes parasına göre iş yapar arkadaşım var 2 tane arabası var ikiside doğuşun getirdiklerinden.memnun .birisi a4 s line diğeri 174 hp caravelle.tık yok ama araçların değerleri biri 60 bin diğeri 80 bin lira.bizde 7500 liraya proton 416 ya binebiliyoruz.sanayide olduğumuz içinde sıkıntı yok.sanayide olmayan içinde sıkıntı yok ama işin ustasını yani güvenilir adamı bulması önemli.bunlarda en son zamanlardır.bundan sonra daha sanayii piyasasına çırak gelmediği için 10 yıl sonra usta denen şey kalmayacak piyasada hepten servislere kalacak işler.çocuğum ileride aç kalmasın diyen mutlaka sanayide adam gibi bir ustanın yanına versin hem adam olur hemde ekmeğini yer
    quote:

Orijinalden alıntı: boodvenst

quote:

Orijinalden alıntı: talip

Isterseniz denemesini yapalım teknik servisler bize dizel enjektörleri tanesi yüz liradan söktürür marka model fark etmez.en kötü 4 enjektör tıkalı ise 400 liradır.audi de aynı bmw de renault da.arayın servislerinizi görelim nasıl tırtıllıyorlar sizi.

+1

Merak etme bende sanayiye yetkili servislerin neler yaptırdığını biliyorum. Kaza yapan arabanın kaportasını kaportacıya götürüp sıfırlatmak mı dersin, yetkili servise götürdüğün marş motoru arızalı aracına sıfır diye sanayideki anlaştığı ustadan getirilen çıkma marş motorumu dersin. Hatta aracın kaloriferinden anlamayan yetkili servisin müşteriyi parça 2 gün sonra gelecek deyip o arızayı yaptırmak için aracı sanayiye yolladığımını söyleyeyim. Daha fazlasınıda anlatabilirim. Connectlerin nasıl şartlarda üretildiğini. Yani sonuç herkes yetkili servisten çekiyor. BMW si olan adam bile garantisi bittiği gün aracını sanayiye güvendiği ustasına götürüp baktırır servistekiler yanlış bişi yapmışlarmı diye. O yüzden kafanı yorma. Herkesin parası kendine. Demekki onlar söğüşlenmeyi seviyorlar.

Hocam anlaşılan senin sorunun yetkili servisle markanın ürettiği arabalarla değil. Çünkü şöyle bir laf vardır aldın mı ya alman yada japon alacaksın diye. Bu arada 1 milyon yapmış golf gördüm. O arkadaş bilmeden sallamasın. Hiç bir rektefiye falanda olmamıştı. Sahibinin kayıtları vardı elinde. Ne alman arabasına nede japon arabasına laf ettiririm ama şu son günlerde vw ve onun gibi büyük firmaların aracı kaliteli üretmekten ziyade araba çıksında nasıl çıkarsa çıksın. Connect örneği.

• evet gerçekten nitelikli eleman ve usta kalmamaya ancak sabredip sanayide dirsek çürüten şuan ki gençler ileride tıp Yurtdışında olduğu gibi el üstünde tutulup ciddi paralar kazanacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: monitowoc

Arkadaşlar benim arabanın tüpü kimi diyor yarım sıralı kimi diyor tam sıralı sıralımı sırasızmı resimlere bakıp yorum yapacak usta arkadaşlara şimdiden teşekkürler

[simage]http://img411.imageshack.us/img411/3089/brc1.jpg[/image
    [simage]http://img808.imageshack.us/img808/3756/brc2.jpg[/image
    [simage]http://img560.imageshack.us/img560/1456/brc3.jpg[/image

Cenk bey
    aracınızda tek nokta enjeksiyonlu araçlar için üretilmiş ve zamanında sıralı sistemlerede uygulanmış olan kit mevcut.
    Tam sıralı yarım sıralı dıye bır kit ayrımı malesef yok.
    Aracınızda ki kit bildiğiniz şahınde ki kitten iki elektronik parça ile ayrılır.
    Bunlardan birisi lambdayı uyutur,diğeri enjektörleri ecuya çalışıyormuş gibi gösterir.
    Geçmiş olsun.Bu kitle verimli kullanım hemen hemen mumkun değil.
    Bu konuda sizi uyardığımıda sanki hatırlıyorum gibi.

Konuşulan mevzularla ılgılı bir ıkı saır karalayayım.
    1-Protonun kurucu,büyük ortağı Mitsubishidir. Aralarında teknoloji paylaşım anlaşmaları mevcuttur. Köpek balığını Malezya pazarına ufak makyajlarla sürdüler bile. Yakın zamnda da Tr ye Protonun Mpv si Mitsu adıyla girecektir.Daha sonra Mitsu hisslerini Malezya hükumetine devretmiştir fakat anlaşmaları devam etmektedir.Proton Malezyada ıkı fabrika ve İranda bir fabrika olmak üzere 3 fabrika da üretim yapmaktadır. Fabrikalarında son teknoloji robotlar kullanılmaktadır.
    2-Avrupadan maval okuyan arkadaşa şunu söyleyeyim. Google'a bir yazın bakalım Proton en çok ihracatı hangi ülkeye yapmaktadır.Efsane Lotus kimin elindedir? Proton(Tr de ki eski kasalr) wv ile kıyası makul olmayacak bir araçtır. wv adı ile değilde aynı sınıfta ki araçları ile kıyaslama yaparsanız sonuç alırsınız.
    3-Eski kasa Protonlarda parça sorunu kesinlikle bulunmamaktadır. 600 liraya motor yenıledım bızzat. Özellikle motor aksamında Mitsu kullanıcılarına da ucuz parça temını gibi bir avantajı mevcuttur.
    4-Protona binmeyen bu araç hakkında fikir beyan etmesin. Ben gidipte wv başlığında veya forumunda wv ile ilgili kulaktan duyma aslı astarı olmayan,tecrube etmediğim şeyleri söyleme nezaketsizliğinde bulunmam..
    5-Proton, Akustik'in dediği gibi emsalleri olan honda,corolla gibi araçlardan hem kalite hemde donanım olarak üstündür. İnanmayan gitsin 98 model civic ve corollaya binsin birde gelsin 416 ya binsin. Donanım konusu zaten bariz ortada.
    6-Tr. pazarı ne istediğini bilmeyen tüketici ile dolu. İçi boş araçları satan üretenleri eleştiren arkadaşlar sorunu birazda içimizde arasınlar.
    Abs nedir bilmeyen,fanı klima sanan bir çok insan var memleketimizde. ee Distribrutor ve üreticilerde nabza göre şerbet veriyorlar doğal olarak.
    7- Jet fadıl, devlet desteği alınarak ortadan kaldırılmıştır.Daha önce söylendiği gibi bugün veya bu yıllarda bu oluşum olsaydı çok daha farklı olurdu. Memleketimin bir otomobil markası olurdu. Şu gün Tr de yaşananları görenler(bakanlar anlamaz) bu cümleleri anlamakta zorlanmayacaktır.

• quote:

Arkadaşlar benim arabanın tüpü kimi diyor yarım sıralı kimi diyor tam sıralı sıralımı sırasızmı resimlere bakıp yorum yapacak usta arkadaşlara şimdiden teşekkürler

PROTON

PROTON

PROTON

Yok kardeş senin lpg sistemi sıralı değil

• Sanayi de su dönemde çırak bulunmuyor.buda 10 sene bilendin 20 sene sonra usta kalmayacak demektir.şimdi gözünü açıp çocuğunu çırak olarak sanayi ye adam gibi bir ustanın yanına bırakan mutlaka rahat edecektir
  • Okul okumadan sadece Sanayide çıraktan yetişme ile 20 sene sonra iş yapamaz adam.
    Artık çırak olmamasının nedenlerinden birisi de araçların nerdeyse her aksamının elektronik olması olabilir mi?
    Sadece ve sadece mekanikçi sanayıde yetışır.
    Sanayıde çocuğun görmesi illa ki gerekli fakat bu işin okulunu okuyarak görmekte ayrı bir tat katacaktır olaya.
    Şu gün memleketimde kalifiye eleman sıkıntısı olmasa şu anda servislerde çalışan ustaları kapılarının önünden geçirmezler.
    10-20 yıl sonra bu noktaya gelinebilir.
  • vayyy @umera hocam hoşgeldin aramıza. nerelerdeydin yahu. burda yedi düvele karşı savaşıyorum
    hatta birçok bana hatırlattığın bilgileride burda iznin olmadan kullanıyorum
    o çok engin bilgilerini bizimle paylaşmaya devam etmeye arayıda açmamanıda rica ediyorum. selamlar...
  • Hoşbuldum :)
    Hayatımda epey değişiklikler oldu.
    Görev ve yer değişikliği yaptım.
    Ta bi bu arada sağolsun Dh. bir uyarı mesajından sonra uyarıyı kesiyor.
    Bizde kaçırınca öyle ara uzayıp gidiyor.
    Cenk beyın pm si ile giriş yaptım sebep oldu.
    Katılmaya çalışacağım. Biliyorsun buralarda da bir yer değişikliği söz konusu.
    Diğer mekanda da görmeyi arzu ederim:)
    Hüsn-ü teveccühün için tşk. ediyorum.
    bir çok kez yazdığımız şeyleri tekrarlatmak zorunda bırakıyorlar bizi.
    Şunu kaçırıyorlar bu araca binipte şikayetçi olan elin parmaklarını geçmez...
    Cuma günü akşam karlı,buzlu yolda Abs yi denedikçe deneyesim geldi.
    Basıyorum buzun ustunde araç bir mm sağa sola kaymıyor.
    Bırakalım gitsinler 14bin lira verip Corollaya binsinler,sizin dediğiniz gibi 57bin lira verip klimasız golfe binsinler.
    Kimse demesin paranız olmadığından bu araçlara biniyorsunuz diye.
    20000 liranın altında alacağım araçlar arasında yine var.
    Carisma
    s40
    416,418...
    a.selam.

• quote:

Orijinalden alıntı: umera

Hoşbuldum :)
    Bırakalım gitsinler 14bin lira verip Corollaya binsinler,sizin dediğiniz gibi 57bin lira verip klimasız golfe binsinler.
    Carisma
    s40
    416,418...
    a.selam.

Umera hocam siz otomatik 416-418 leri tavsiye ediyor musunuz? Bir de carismalardaki motor ile proton 416 lardaki motor aynı mı?

• Proton forum mu?
    Kızılcahamam güzeldi aslında ya yeni yeriniz neresiyse artık hayırlı olsun.
    yav boşverin o özellikle yurtdışından sallayan arkadaşı. kendisi ni iyi bilirim bir zamanlar Renault a demedğini bırakmazdı nickinden de belli olduğu üzere VW de VW di. ancak şimdi Grand Scenic topiğinde maşallah Scenic olmuş E 200 Komp. ne yağlamalar ne yağlamalar. hayır kendisi orda yazmıştı boş Tourana (arka camları manuel o derece yani) 30.000 Euro fiyat çekmişler, gitmiş Scenic in en fulunü 20.000 € ne almış.
    (o beni bende onu takip )

burda birçok arkadaş bilgilerini bekliyor farketmişinizdir. DH ye devam

quote:

Carisma
    s40
    416,418...
    a.selam.

• otomatik ihtiyaca binaen tercih edilebilir.
    Kronik problemi yok. Fakat otomatik şanzımanın bakımları önemlidir.
    İyi incelenerrek alınmalıdır.
    2003 öncesi üretilen bütün Proton araçlarda Mitsu motoru mevcuttur.
    Motor kullanımı işi yine başlamıştır. 2009 sonu itibariyle.
    416 ile Carisma da kullanılan motor 4g92 kodlu motordur.
    Genel itibariyle aynı olmakla birlikte
    Proton
    şanzıman sağda
    Distribrutor mevcut
    krank ve camshat konum sensörü yok

Carisma
    Şanzıman solda
    Elektronik ateşleme mevcut
    Krank ve camshaft konum sensörü var

Bunun dışında şanzıman farklı.
    Proton da Mitsu şanzıman var. Carismada renault şanzımanı var.
    Triger bilyası ve kayışı farklıdır. Protonun kayış 6 diş uzundur Carismadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umera -- 19 Şubat 2011; 19:11:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Akustik

Proton forum mu?
    Kızılcahamam güzeldi aslında ya yeni yeriniz neresiyse artık hayırlı olsun.
    yav boşverin o özellikle yurtdışından sallayan arkadaşı. kendisi ni iyi bilirim bir zamanlar Renault a demedğini bırakmazdı nickinden de belli olduğu üzere VW de VW di. ancak şimdi Grand Scenic topiğinde maşallah Scenic olmuş E 200 Komp. ne yağlamalar ne yağlamalar. hayır kendisi orda yazmıştı boş Tourana (arka camları manuel o derece yani) 30.000 Euro fiyat çekmişler, gitmiş Scenic in en fulunü 20.000 € ne almış.
    (o beni bende onu takip )

burda birçok arkadaş bilgilerini bekliyor farketmişinizdir. DH ye devam

Yine kızılcahmamdayım.
    Köyden ilçeye indim.Tşk. ediyorum.
    İmkanlarım ölçüsünde yardımcı olmaya çalışıyorum malumunuzdur.
    mitsubishiclubturkey deyim.Aynı isimle yazıyorum.
    Proton turkiyede çok bilmiş(!) birisi var o yuzden girmiyorum oraya.
    Buraya yazılan mesajlara zaman zaman bakamadığım oluyor.
    Bu durumda pm den ulaşılması mümkündür. Pm ye 1,bilemediniz 2 saat içeriisnde bakarım.
    İhtiyaç halinde telefon ilede görüştüğüm arkadaşlar oluyor.
    Çekinmeden talep edilebilir.
    Takip işini maşaallah iyi yapıyorsunuz. Yoksa her soyleyenın söyledıgıne bakmak zorunda kalırız:)
    selam ve dua ile.

quote:

Carisma
    s40
    416,418...
    a.selam.

• umera üstad seni buralara döndürmeye sebep olduysam ne mutlu bana
    bilgileriniz çok değerli bizim için
    mitsu 1.6 yukarıdaki 4g92p ile proton 418 i kıyaslarsak durum nasıl olur? motor kodu sanırım (4g93p Sohc)

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monitowoc -- 9 Ocak 2011; 22:33:21 >
  • quote:

umera üstad seni buralara döndürmeye sebep olduysam ne mutlu bana
    bilgileriniz çok değerli bizim için
    mitsu 1.6 yukarıdaki 4g92p ile proton 418 i kıyaslarsak durum nasıl olur? motor kodu sanırım (4g93p Sohc)

saygılar

Carisma 1.6 ile Proton 1.6 arasında ki bütün kıyaslamalar 1.8 Proton içinde geçerli.
    Tek fark hacim. Her şey aynı.
    Fakat yanlış hatırlamıyorsam Proton 218(1.8) lerde dohc(çift camshaft) motor var.
    Onlar diğer protonlardan farklı.
    Mitsuda olanlar onda da var.
    Hüsn-ü teveccühleriniz için müteşekkirim.

edit:
    beygiri söylemeyı unutmuşum.
    carisma 1.6 103
    Proton 1.6 95 beygir.
    1.8 yanılmıyorsam 130 beygir civarında..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umera -- 9 Ocak 2011; 22:52:13 >
  • iyi aşkamlar. proton forum sitesine ne oldu bilgisi olan var mı?
    Umera hocam bende de 415 glsi var. gayet memnunum. fakat yolda giderken gaza basınca ön taraftan lıkır lıkır ses geliyor. akstan olabilir mi? ya da volan?
  • kitapçık ta yani orjinal kullanma kılavuzunda 416 için 115HP diyor. yanlış basım mı o zaman?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bdogan2002

iyi aşkamlar. proton forum sitesine ne oldu bilgisi olan var mı?
    Umera hocam bende de 415 glsi var. gayet memnunum. fakat yolda giderken gaza basınca ön taraftan lıkır lıkır ses geliyor. akstan olabilir mi? ya da volan?

Aks başında ki bilyalarda sıkıntı olabilir.
    Bu duruda gazdan ayağınızı çektiğinizde de ses çıkması gerekir.
    Şanzımandan da geliyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akustik

kitapçık ta yani orjinal kullanma kılavuzunda 416 için 115HP diyor. yanlış basım mı o zaman?

Evet 115 beygir lafları var. Bu durumu ben 416 larda az sayıda dohc olanlar varmış diye duymuştum.
    Hiç görmedim. Bir arkadaşta tr de olmadığını söylemişti.
    Benım araç 95 beygir. Ruhsatta kaç yazıyor?
  • forumdaki umera ve onun akustigi aracinizi vw kiyaslama gibi bir gaflete dusmediginiz icin ve itiraf ettiginiz icin tesekkurler..herkes klasmanini bilecek..ayni segmentte olmayan araclarin kiyaslanmasida sacma ayriyeten
    jet fadil 7 yildizli devremulk yaptiriyorum diyor suaralar kimlerden para aldigi belli..
    jet fadili devletin bitirdigini sanan ulema..o zaman cem uzanda magdur.TC tarihi kadar omru olan ssabanci koc niye uretemedi kendi arabasini hemde devlet destegiyle.niye elin gavuruyla ortaklik yapiyo..
    jet fadil başbakan'a güneydoğu'da 189 bin küsür istihdam sözü veren adam. hem de canlı yayında
    fi tarihinde jet-pa araba üretecek dediler nasıl, lansmanını canlı yayında yapacaklar izle öğren nasıl olduğunu. geçtim televizyonun başına. marka olarak "imza"'yı seçmişler. fadıl akgündüz konuşma yapıyor, ver ediyor umut pompalamayı abim. teknik detaylara girmiyor ama.. nasıl, nerde, hangi teknoloji ile? gibi soruların cevapları yok konuşma metninde. o gün sahnede olan araç prototipmiş. seri üretime daha sonra geçeceklermiş. eyvallah dedik bekledik, ne onlar seri üretime geçti ne de siirt jetpaspor lig'de beklediği sonuçları aldı. fadıl akgündüz ortadan kayboldu, hapse girdi yanılmıyorsam. sonra çıktı bağımsız milletvekili adayı oldu.hala birilerini soguslemekle mesgul

• quote:

Orijinalden alıntı: chez bora

forumdaki umera ve onun akustigi aracinizi vw kiyaslama gibi bir gaflete dusmediginiz icin ve itiraf ettiginiz icin tesekkurler..herkes klasmanini bilecek..ayni segmentte olmayan araclarin kiyaslanmasida sacma ayriyeten
    jet fadil 7 yildizli devremulk yaptiriyorum diyor suaralar kimlerden para aldigi belli..
    jet fadili devletin bitirdigini sanan ulema..o zaman cem uzanda magdur.TC tarihi kadar omru olan ssabanci koc niye uretemedi kendi arabasini hemde devlet destegiyle.niye elin gavuruyla ortaklik yapiyo..
    jet fadil başbakan'a güneydoğu'da 189 bin küsür istihdam sözü veren adam. hem de canlı yayında
    fi tarihinde jet-pa araba üretecek dediler nasıl, lansmanını canlı yayında yapacaklar izle öğren nasıl olduğunu. geçtim televizyonun başına. marka olarak "imza"'yı seçmişler. fadıl akgündüz konuşma yapıyor, ver ediyor umut pompalamayı abim. teknik detaylara girmiyor ama.. nasıl, nerde, hangi teknoloji ile? gibi soruların cevapları yok konuşma metninde. o gün sahnede olan araç prototipmiş. seri üretime daha sonra geçeceklermiş. eyvallah dedik bekledik, ne onlar seri üretime geçti ne de siirt jetpaspor lig'de beklediği sonuçları aldı. fadıl akgündüz ortadan kayboldu, hapse girdi yanılmıyorsam. sonra çıktı bağımsız milletvekili adayı oldu.hala birilerini soguslemekle mesgul

Sana değil,sana doğru gülüyorum..

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.