Şimdi Ara

PROTON (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.152
Cevap
23
Favori
259.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar bende yeni proton sahibi oldum
    aracım 2000 model 418 sedan otomatik vites
    kaporta değişen yok boya lokal bazı yerlerde km 180000 de
    ruhsatta mor diye geçiyor araç siyaha yakın bir renkte
    motoru ustaya gösterdik.yarım sıralı abi bu dediler.dedik nasıl yarım sıralı adam BRC marka ve proton servsisinde taktırmış.
    yanlız aracın ilk çalışışı benzinle değil gazla biz benzin harcamasın diye öyle ayarlattık dediler.
    bizde üşenmedik bir lpg ustasına götürdük aracın tam sıralı sistem olduğunu söyledi sadece ilk benzin ile çalışışı devre dışı bırakılmış isteniyorsa
    aradaki parça sökülerek ilk benzinle çalışır 28 derecede gaza geçecek şekilde ayarlanır dedi.bizde aldık.bunlar biraz kafamı kurcaladı.
    otomatik vites ve motorda bir problem olmayınca aldık artık
    8000 tl verdim. en son bursa otopoazarında 98 europalara 11-12 meganelere 12-13 lira istenince protonda karar kıldık.
    proton forumuna bende giremiyorum.İnşallah tez zamanda açılır

• quote:

Orijinalden alıntı: x15

Hortladığı iyi olmuş.. 2 ay proton aradım ama temiz uygun bir tane bulamadım ve başka araba aldım ama yakın zamanda yine proton düşünüyorum..Tercihim büyük ihtimal otomatik vites olacak..Otomatik kullanan var mı, memnuniyet ne düzeyde?

Bu vesileyle proton forumuna ne oldu? Kaç gündür açılmıyor..

Ben kullandım, uzak durunuz. Benden dost tavsiyesi. Bu tavsiyeyi bana yapanları dinlememiştim, sonuç arabanın fiyatını aşan masraf, en son dağılmış bir şanzıman ve aldığımın 3 bin altına servisine bırakış, ciyak ciyak viyaklayış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hada

quote:

Hortladığı iyi olmuş.. 2 ay proton aradım ama temiz uygun bir tane bulamadım ve başka araba aldım ama yakın zamanda yine proton düşünüyorum..Tercihim büyük ihtimal otomatik vites olacak..Otomatik kullanan var mı, memnuniyet ne düzeyde?

Ben kullandım, uzak durunuz. Benden dost tavsiyesi. Bu tavsiyeyi bana yapanları dinlememiştim, sonuç arabanın fiyatını aşan masraf, en son dağılmış bir şanzıman ve aldığımın 3 bin altına servisine bırakış, ciyak ciyak viyaklayış.

çıkma şanzuman falan bulamadınızmı üstat? çok zarar etmişsiniz yahu...

• dostum üzüldüm ancak özellikle otomatik işinde bırak Proton u Honda yi bile alırken birkez daha düşünmek lazım. Prtotn kullanıpda ilk kez bu kadar sıkıntı yaşıyan birini duyuyorum.
    neyse hayırlısı olsun.

quote:

quote:

• Arkadaşlar hangi araba olursa olsun hele ki bu yaşta, otomatik vitesini iyi kontrol etmek ve otomatik vitese hassas davranmak gerekir..
    yoksa malumunuz bu araçların motor ve şanzımandan yana bir kronik hastalığı yoktur
  • quote:

quote:

Uyarı için sağolun.. otomatikten ben de uzak dururum aslında ama mecburiyetten zira hanımın da kullanması gerekiyor arabayı..

Bu arada bu şanzımanlar geriye kaçırmayan tip değil mi?

• Otomatiği arkaya kaçırmayan cinsten. Tam otomatik olduğu için kaçırmaz. Lakin size basit bir tecrübe aktarayım. Arabanın gaz kelebeği midir boğaz kelebeği midir nedir, işte o parça bozulmuştu, ne lpgde ne benzinde ayar tutmuyordu, anlamsız stoplar falan... Sonunda başedilmez hale gelince parça arayışına girdik. Distribütör ilgilenmedi bile. İstanbul Ankara Adana Adapazarı her yerde ikinci el aradık ve çooook zor çıkma bulabildik.
  • Tamam kardeşim arabanın parçasıyla ilgili sorunlar var ancak alan kişi bunları zaten göze alıyor. bak o kadar laf ediliyor bizim Protona ancak aşağıdaki resimden bak bakalım Proton kaç adet satmış o kadar reklamı falan olmamasına , piyasadaki olumsuz imajına rağmen. tam tamına 984 adet. (sadece otomobil)
    o çok reklamlar verilen , dizilere bedava verilen, arkalarında en büyük holdinglerin ve satış servis ağı duran ssanyounglar , alfa romeolar, tata lar vs. den çok satmış. yakında o tip parça işide düzelecek inşallah.

PROTON

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akustik -- 2 Ocak 2011; 22:09:35 >
  • 2. el piyasasi olmayan alip satmak istemeyen birileri varsa alsin...Proton. Medyatik gelişimini Jet fadıl lakaplı Mehmet Fadıl GÜNDÜZ'ün distiribitörlüğü döneminde yapmıştı iyi hatırlarım. Tabi fabrika kurup 1 milyon adet otomobil üretme vaadiyle gurbetçilerden milyonlarca Euro toplayıp milletin arkasina dolanmistir. Bilinen mazisi budur.
    Yeni Türkiye distribitörü Protonun Ulumotordur..
  • hala protona laf edenler var galiba kardeşim siz gidin 8000 tl verip tofaşa binin springe-brodway'e binin
    8000-9000 tl ye
    ABS
    ASR
    ÇELİKJANT
    KLİMA
    1.600 CC.MOTOR
    ELEKTRİKLİ AYNALAR
    (4) CAM OTOMATİK
    OTOMATİK VİTES
    1'Cİ KALİTE malzeme
    SAĞLAM KAPORTA

BU ÖZELLİKLERDE bu fiyata kaçtane araba var- siz rabanın ithalatçısına göremi araba alıyorsunuz elin yahhudisi yıllardır şahine doğana bindirtiyor
    bu millleti onlara laf yokmu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • quote:

Otomatiği arkaya kaçırmayan cinsten. Tam otomatik olduğu için kaçırmaz. Lakin size basit bir tecrübe aktarayım. Arabanın gaz kelebeği midir boğaz kelebeği midir nedir, işte o parça bozulmuştu, ne lpgde ne benzinde ayar tutmuyordu, anlamsız stoplar falan... Sonunda başedilmez hale gelince parça arayışına girdik. Distribütör ilgilenmedi bile. İstanbul Ankara Adana Adapazarı her yerde ikinci el aradık ve çooook zor çıkma bulabildik.

Yetkili servislerde bulmadınız mı parçayı? Sanırım sizin sorununuz distribütör problemlerinin yaşandığı 2000-04 arasındaydı..Şimdi parça sorunu olduğunu sanmıyorum..Ben protonun parçalarını araştırdım hemen her parçası sıfır ve çıkma olarak rahatlıkla bulunabiliyor..Belki istisna bazı parçalar vardır ancak bunlar da her marka arabada oluyor..

• değerli arkadaşım 2. el piyasası yok demişssin ama anlaşılan okuma yazmanda yok. yukardaki tabloya bakarsan arkasında yahudilerin 1 numaralı uşağı koç un distribütörü olduğu alfa romeo Protonun anca yarısı kadar satmış.
    Diyelim Fadıl şöyleydi böyleydi peki kardeşim 98 yılında TR de bak bakalım üretimi yapılan Sabancının Corollası ve Koç un ürettikleri arasında hangisinde AİRBAG i geçtim klima en önemlisi 4 tekerlekten disk li ABS ve kapı içi çelik barlar vardı? koç dediğin adam (!) 14 yıl boyunca kocaa fabrikada tek kasa araba(!) üretip onuda 2 yada 3 yıla bir ön ızgara değişimi, jant kapağı değişimi, (içerden bırak elektriklisini manule bile ayarlaması olmayan) ayna değişimi ile sizin gibi bay "2.el" cilere iteledi.
    Proton un veya bir Samsung vayahutta Kia-Hyundai nin wikipedia da bir geçmişini oku sonrada Fadıl ın nasıl bitirildiğini anla.
    hatta ben sana kısa bir özet geçeyim kia-hyundainin fabrikaları Ford undur ( 99 model Kia pride ile 93 model Ford festiva o yüzden birbir aynıdır) , Protonun ilk araçlarını Mitsubishi yapmıştır ( Hz. google da görseller e 1994 model Mitsubishi Colt diye yazarsan görürsün)
    yani ne demek bu işler önce taklit sonra aktarmayı- yürüme organları v.s öğrenirsin ( tabi mühendislerin bar pavyonda yada boğaz da karı kız peşinde veyahut arisrokrat ayağında kış aylarında dağlarada gezmeyip ömür bitirmesse) sonunda da kendi arabanı yaparsın ama sizin değerli Koç abiniz gibi ülkenin tüm kaynaları elinizde olduğu halde 40 senedir italyan saksafonculuğu yaparsan tabikide araç üretemezsin. sonra kalkarsın yok Fadıl yok çin malı yok sırf adı VW diye klimasız Golfe 57 milyar veren zihniyetle yaşarsın!

quote:

Orijinalden alıntı: chez bora

2. el piyasasi olmayan alip satmak istemeyen birileri varsa alsin...Proton. Medyatik gelişimini Jet fadıl lakaplı Mehmet Fadıl GÜNDÜZ'ün distiribitörlüğü döneminde yapmıştı iyi hatırlarım. Tabi fabrika kurup 1 milyon adet otomobil üretme vaadiyle gurbetçilerden milyonlarca Euro toplayıp milletin arkasina dolanmistir. Bilinen mazisi budur.

• quote:

quote:

Otomatiği arkaya kaçırmayan cinsten. Tam otomatik olduğu için kaçırmaz. Lakin size basit bir tecrübe aktarayım. Arabanın gaz kelebeği midir boğaz kelebeği midir nedir, işte o parça bozulmuştu, ne lpgde ne benzinde ayar tutmuyordu, anlamsız stoplar falan... Sonunda başedilmez hale gelince parça arayışına girdik. Distribütör ilgilenmedi bile. İstanbul Ankara Adana Adapazarı her yerde ikinci el aradık ve çooook zor çıkma bulabildik.

Yetkili servislerde bulmadınız mı parçayı? Sanırım sizin sorununuz distribütör problemlerinin yaşandığı 2000-04 arasındaydı..Şimdi parça sorunu olduğunu sanmıyorum..Ben protonun parçalarını araştırdım hemen her parçası sıfır ve çıkma olarak rahatlıkla bulunabiliyor..Belki istisna bazı parçalar vardır ancak bunlar da her marka arabada oluyor..

Bu sorunu 2009 yılında yaşadım. Bu parçanın nadiren arıza veren bir parça olduğundan bulunamayabileceğini ama kapı kolum arızalanırsa yardımcı olabileceklerini dile getirmişlerdi. Ben karikatürüze ettim ama yaklaşık olarak cevap bu şekildeydi.

• quote:

quote:

Azına sağlık arkadaş .Bende Proton kullanıcısıyım almadan önce okadar laf ettiler yok öyle yok böyle die iyikide almışım arabaya bindim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akustik

değerli arkadaşım 2. el piyasası yok demişssin ama anlaşılan okuma yazmanda yok. yukardaki tabloya bakarsan arkasında yahudilerin 1 numaralı uşağı koç un distribütörü olduğu alfa romeo Protonun anca yarısı kadar satmış.
    Diyelim Fadıl şöyleydi böyleydi peki kardeşim 98 yılında TR de bak bakalım üretimi yapılan Sabancının Corollası ve Koç un ürettikleri arasında hangisinde AİRBAG i geçtim klima en önemlisi 4 tekerlekten disk li ABS ve kapı içi çelik barlar vardı? koç dediğin adam (!) 14 yıl boyunca kocaa fabrikada tek kasa araba(!) üretip onuda 2 yada 3 yıla bir ön ızgara değişimi, jant kapağı değişimi, (içerden bırak elektriklisini manule bile ayarlaması olmayan) ayna değişimi ile sizin gibi bay "2.el" cilere iteledi.
    Proton un veya bir Samsung vayahutta Kia-Hyundai nin wikipedia da bir geçmişini oku sonrada Fadıl ın nasıl bitirildiğini anla.
    hatta ben sana kısa bir özet geçeyim kia-hyundainin fabrikaları Ford undur ( 99 model Kia pride ile 93 model Ford festiva o yüzden birbir aynıdır) , Protonun ilk araçlarını Mitsubishi yapmıştır ( Hz. google da görseller e 1994 model Mitsubishi Colt diye yazarsan görürsün)
    yani ne demek bu işler önce taklit sonra aktarmayı- yürüme organları v.s öğrenirsin ( tabi mühendislerin bar pavyonda yada boğaz da karı kız peşinde veyahut arisrokrat ayağında kış aylarında dağlarada gezmeyip ömür bitirmesse) sonunda da kendi arabanı yaparsın ama sizin değerli Koç abiniz gibi ülkenin tüm kaynaları elinizde olduğu halde 40 senedir italyan saksafonculuğu yaparsan tabikide araç üretemezsin. sonra kalkarsın yok Fadıl yok çin malı yok sırf adı VW diye klimasız Golfe 57 milyar veren zihniyetle yaşarsın!

quote:

Orijinalden alıntı: chez bora

2. el piyasasi olmayan alip satmak istemeyen birileri varsa alsin...Proton. Medyatik gelişimini Jet fadıl lakaplı Mehmet Fadıl GÜNDÜZ'ün distiribitörlüğü döneminde yapmıştı iyi hatırlarım. Tabi fabrika kurup 1 milyon adet otomobil üretme vaadiyle gurbetçilerden milyonlarca Euro toplayıp milletin arkasina dolanmistir. Bilinen mazisi budur.

fadik akgunduz'u savunan birilerinin olmasi ulkemde bana uzuntu veriyo.bir gurbetci ollarak cevremde akrabalarimda 50 bin 100 bin euro 25 yillik birikimlerini fadila yatirmis olanlar var. suan dek getirsek kucaktan kucaga dolastiracagiz.ona gelen bana gelsin diyoasan buyur...ilk turkiyeye girdiginde proton en luks yerler kiralanip 5 yil yedek parca garantisiyle piyasaya girdi alanlar otomatik vites ozellikle fadil akgunduz ortadan tuydukten sonra arizalar basgostermeye basladi..duzgun devirde atmayan daha sonra kafayi yiyen vites yuvasi vb problemleri sonunda milletin elinde kaldi vites kolu ....satamadi cogukimse yedek parca diye arandi durdu yazik ya bu millete .

atip tuttugun golf 1mlyon km yapiyo motoru o saydigin ozellikler japon arabalarindada var ozellik olsun diye koymuslar protona napim ben sogutmayan klimayi...ankaradan kayseriye gitsen sanayiye ugramak zorunda kaldiktan sonra....
    sen yasadigin sehir disina cikmadigin icin bilemen avrupayi ben soylim italyada italyan arabasi binilir o kadar milliyetcilerdir.diger ulklerdede ust klastir alfa romeo.
    sabanciya koc'a saydiracagina ondan baska is yapan varmi ona bak..muhendise heryere vb laf atmandan anlasiliyokine sen sanayi kesiminde calisian her arabadan anladigini sanan uzanamadigi arabalara mundar diyen bi tipsin..diger yerlerdede yazmisin bendeki protonda yok su problemi var yok lpgsi tutmadi aglarsin iste boyle...
    golf hala gitmekte otabanda 180 -200 basarak..............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chez bora -- 2 Ocak 2011; 17:37:26 >

• bak arkadaşım burda kimse fadılı savunmuyor. ben sadece fadıl öyleyse diğerleri nasıl diye cevap verdim. sorularına geleyim
    1- hayatında kaç km otomatik veya manuel Proton kullandın ki atmayan viteslerden bahsediyorsun. ? sağdan soldan iki adamın yazdığını okuyup arabaya laf edemezssin. sonuçta kullanmamışsın.
    2-Nerden biliyorsun klimasının soğutmadığını? senin o Bora nda bile taaa ilk carrier in bulduğu gaz olan R12 kullanılırken Protonda R134 A kullanılıyor ve aslan gibi de soğutuyor.
    3- bir defa ilk anahtar değmeden 1 milyon km yi Mitsubishi ve Isuzu yapmıştır. senın o Golf kaç defa rektefeden sonra o km yi yapmıştır senın haberin yok.
    sakın bu kadar rahatsızlığınız -90 lı yıllarda da yapmıştınız- boş arabaya (şimdiki gibi) bi ton para isteyip Japonları da piyasadan sildirmek için 50 tane laf çıkartmak olmasın.
    ha bu arada biz VW ye laf etmiyoruz. tabikide 1 milyon km yol yapacak sonuçta 100 yıldır araba üretenle 30 yıldır araba üreten bir olmaz.
    4-anlaşılan sabancı koç la iyi anıların var. Koç un veya Sabancı montaj yapmadan ürettiği bir şey göster bana. onları yağlıyacağına iyi kötü birşeyler yapmaya çalışanlara laf etme.
    5-benim 8500 TL lik protonum otobanda hemde LPG de babalar gibi 190 km/h gördü. ve motoruda o senin çok övdüğün VW nin eski teknolojili 8V değil yeni nesil 16V !
    6- bilmiyorum Motor tekn. ne kadar anlıyorsun ama LPG sistemi ayrı bir sistem ve Fabrikasyon değil. illaki ara sıra sorun olacak.
    7 evet sanayide çalıştım ve alnımın teri ile iş öğrenmek için. senin sokakta orda burda aile meclislerinde "ben odtülüyüm, boğaziçiliyim" deyip de burnundan kıl aldırmayıp hala yaşadığı ülkede bir tane bile otomotiv fabrikasının olmadığı yerde kasıntı kasıntı gezen bir tip değilim.Merak etme koç la sabancı defolup gitsin bu ülkeden bu ülke inanılmaz derecede büyür.
    Samsung firması 1968 yılında kurulmuş 2009 dış ticaret hacmi 69 milyar $ senin koçun birilerinin desteğiyle 1940 larda kurulumuş dünya sahnesindeki yeri ortada.
    asıl sen Koç u Sabancı yı Fatih Altaylı gibi yağlıyacağına şu ülke için birşeyler yapmaya çalışan insanları destekle.

bu arada şahsımla ilgili bir acı anın varki diğer topiclerde yazdılarımı takip ediyorsun.

• Kaliteli araçlar bencede özellikle 8-9 bine alınacak bir proton o fiyatın en lüks arabasıdır diyebilirim
  • arkadaşlar araya girmek gibi olacak ama
    benim proton 418 sedan orjinal lastikler 185X60X14
    185X75X14 takarsam abes kaçarmı toplamda 3cm mi yükselir.
    Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yorum yapabilirse sevinirim
  • bildiğim kadarı ile olmaz yoksa amortisöre değer. (tabi bizmki 416 bizde de aynı lastik var o yüzden dedim)

quote:

Orijinalden alıntı: monitowoc

arkadaşlar araya girmek gibi olacak ama
    benim proton 418 sedan orjinal lastikler 185X60X14
    185X75X14 takarsam abes kaçarmı toplamda 3cm mi yükselir.
    Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yorum yapabilirse sevinirim
  • bende bir proton kullanıcısı olarak Akustik arkadaşın dediklerine katılıyorum, klimada aslanlar gibi soğutuyor arabada canavar gibi,
    arabanın özelliklerini saymıştım zaten otomatik vites konusundada şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım o da canavar gibi çalışıyo
    şükürler olsun iyiki almışım arkadaşım sıfır fiat aldı protondaki özelliklerinden bazıları yok ve gidip 450 tl para verip ses yalıtımı yaptırdı,
    ne deyim ki arkadaş artık !!!!!!!
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.