Şimdi Ara

PROTON (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.152
Cevap
23
Favori
259.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Branşın nedir?
    Elektirikçi lazım bana.
    Farlar durduk yerde sönüyor uzun ve kısa yanmıyor.
    Bir müddet sonra anıyor.Sisler ve diğer ışıklarda sorun yok.Farlar açık ikazı çalışıyor.
    Direksion altında ki role olsa da farlar yanıyor, olmasa da farlar yanıyor.
    Farlar yanmadığı zaman direksiyon altında ki rolenin artı bacağına elektrik gelmiyor.
    Sigorta kutusunda ki rolenin + bacağında ise 7 volt ölçüyorum.
    Farlar yandığı zaman 12 voltu ölçüyorum.
    Geçen elektirikçi de bulamadı.
    Elektirikçi isen yardımcı olursan memnun olurum.
  • @umera
    teşekkürler iyiki varsın tecrübelerinden faydalanıyoruz
  • @Tunç
    Ben tşk. ediyorum.
    Faydalı olabiliyorsam bahtiyarım.

@Akustik
    Tşk. ediyorum.
    Hüsn-ü teveccühün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umera -- 21 Nisan 2010; 11:39:31 >
  • Arkadaşlar
    2 adet ön amortisör var elimde
    Sıfır montaj yapılmamış. 1 ay önce alınmış.
    İhtiyacı olan varsa satıyorum.

Proton ön amortisör

Linkte detaylar mevcut.
  • otostart.com dan
    300 lira uzeri alışverişte kullanılabilecek 35 liralık
    100 lira uzeri " " 20 liralık
    İndirim kuponu mevcut
    kullanabilcek durumda olan mesaj atabilir.
  • Yakıt bilgilerim

Araç Proton 1.6
    Motor 4G92
    Lpg kiti Milano

Depoyu fulledim 32 litre
    190 km yol yaptım tekrar fulledim 13 litre gaz aldı
    Şamandırayı denemek için 80 km yol yapınca tekrar fulledim 5.5 litre aldı
    Ankaradan dönuşte bıraz hızlı geldım o yuzden yakıt ıkıncı de fazla.
    Total 18.5 litre lpg ile 270 km yol yaptım.
    270/18.5=14.5 Bir litre lpg ile 14.5 km yol yaptım yarım km hata payı çıkarsak 14 km.
    1.79X18.5=33 tl.
    33Tl/270KM=12.2 kuruş

190 km sakin kullanım 30 km yakın ş.içi.
    80km 10 km ş.içi gerisi uzun yol(100-120km)
  • hocam 1.6 araba için harika veriler bence bunlar..
    ancak benim bildiğim lpg'de boşaltıp, gaz koyup, gene gaz bitene kadarki tüketimi ölçmek daha sağlıklı sonuç verir.. şamandıra ve pompa etkisinden dolayı fulleme yolunu pek tavsiye etmezler..

ha gene de bunun aracın harika yakıt ekonomisine sahip olduğunu değiştireceğini sanmıyorum.
  • Bugün çok temiz bir 218 gördüm.Türkiye'de o kadar temiz başka var mıdır bilemiyorum.(inş. vardır)Uygun fiyata onun gibi temiz bir 218 bulsam hemen alırdım.
  • umera hocam harika veriler. bizim aracında 3 aşşağı 5 yukarı aynı değerlere sahip olduğunu söyleyebilirim. Tartarini marka kit var üzerinde ve uyum mükemmel.
  • @Akustik
    rolantide arıza ışığı yakıyor mu senin araç lpg de çalışırken?
    Daha önce en fazla 12 km yapıyordum 1 litre lpg ile.
    Şimdi çok memnunum. Daha az yaktırmanın yollarını arıyorum:)
  • Pompa aynı olunca ve her iki denemede aynı sonucu verince doğru olduğuna kanaat getirdim.
    Tabi sağlamasını da yapacağım:)

quote:

Orijinalden alıntı: ergungur

hocam 1.6 araba için harika veriler bence bunlar..
    ancak benim bildiğim lpg'de boşaltıp, gaz koyup, gene gaz bitene kadarki tüketimi ölçmek daha sağlıklı sonuç verir.. şamandıra ve pompa etkisinden dolayı fulleme yolunu pek tavsiye etmezler..

ha gene de bunun aracın harika yakıt ekonomisine sahip olduğunu değiştireceğini sanmıyorum.
  • Arkadaşlar
    Araçlarınızda farları açınca rolantide düşme oluyor mu?

Lpg de rolantide çalışırken check engine yanıyor mu?
  • Hocam Allah a şükürler olsun hiç o tür lambalar yanmıyor.(bir tek içine ettiğim SRS lambası hariç) hatta sağolsun LPG yi uygulayan vatandaşlar motor 90 C de olmasına rağmen bekleme süresini uzattıkları için araç hemen LPG ye geçmiyor illaki bir 1 - 1,5 dak bekliyor. tabi buda aracın benzinle çalışmasını sağlayıp motoru uzmanların tavsiyesine uyduruyoruz
    arac bazen çalışırken otomatik jikle ile çalışıyor sonra jikle hemen devreden çıkıyor.
    dediğim gibi Allah a şükürler olsun yaklaşık 3 aydır kullandığım aracımdan çok ama çok memunum. zaten alırken tek düşüncem "parama göre alabileceğim araç trafik lambalarında , AVM otoparkalrında gözümü başka araçlara kaydırmasın"demiştim hamdolsun 99 Carismalar ve 2009 Mercedes E 200 lerden başkasına kaydırmıyor ve babalar gibide işimi görüyor.
    özellikle motorun çekişi , akselarsyonu ve en önemlisi, ara viteslerdeki muhteşem tork u bana acayip haz veriyor.
    ayrıca site otoparkında full astra lar focus ghiaların arka jantlarında (tabirimi mazur görün) eşşşek kadar kampanalar dururken bizim protonun son model jetta dan bile büyük disk frenleri farkımızı ve ne kadar da "kaliteli" araca bindiğimizin de küçük ama önemli bir göstergesidir.
    selamlar....

quote:

Orijinalden alıntı: umera

@Akustik
    rolantide arıza ışığı yakıyor mu senin araç lpg de çalışırken?
    Daha önce en fazla 12 km yapıyordum 1 litre lpg ile.
    Şimdi çok memnunum. Daha az yaktırmanın yollarını arıyorum:)

• bende araç alırken 7500 lira bütçeyle protonu çok araştırmıştım. çok ısındığım sevdiğim nadir araçlardandır. ama kısmet olmadı...pek sevmesemde ısınamasam da opel vectra a kasa almak zorunda kaldım. yolda ne zaman proton görsem dönüp bakarım içimde kalmıştır... ama birgün yine aynı bütçe ile araba almak zorumda kalırsam alacağım tek araç protondur...
  • Bende tek nokta da, carisma almadığıma pişmanım.
    Onun dışında son derece güzel, beklentileri karşılayabilen,gözleri baska araçlardan alabilen bir araç.
    Benımde kampanalar çok gözüme batıyor 2009,2010 model özellikle Fransız araçlarda gördüğüm kampanalar beni Fransız arabası düşmanı yapmıştır:)
    yıl 2010 olmuş adamlar hala son kullanıcı aleyhinde ufak hesaplar peşinde.İçi boş sadece tasarımla kullanıcıyı uyutuyorlar.
    Hani iyi giden evliliklerde ağzımızda bir söz vardır " Allah(cc)ağzınızın tadını bozmasın" diye. Seninde ağzının tadı bozulmasın arabanla:)
    Temiz bir 1.6 alınabilecek en donanımlı ve sorunsuz araçlardandır.
    Benim gönlum çarpma testinde avensis ile kıyaslanacak kadar (bence)güzel olan,cesaret veren Waja(impian)dan yana(İmpian crash test değerlendirme)
    Ondada tek endişem motorun Lotus üretimi olması.Endişemin kaynağı: 4g92 ile campro resimli kıyaslama
    Bindiğimiz araçlarda motorun Mitsu tarafından üretildiğini bilmek ayrı bir güven veriyor itiraf etmek gerekirse.
    Tabi bahsettiğin performansının da ayrı bir tadı var. Koca kasalı carismalarda bile kimse bu motor bu araca küçük,kaldırmıyor diyemiyor ken bizim hafif kasada ki tadını anlatmaya gerek yok:)
    Temizini bulan kaçırmasın diyorum.

@wehby hakkında hayırlısı

• umera hocam bizim araçta immobilizer varmı acaba?yedek anahtar yaptırıcam da...anahtarla ilgili özel bir durum varmı acaba.
  • @Akustik
    Kullanıcı klavuzun da herhangi bilgiye rastlamadım.
    Kontak kısmını da plastiği çıkararak gözlemledim.
    Herhangi bir alıcı-verici göze,infrared led vs. görmedim.
    Herkes ilanlarda var diye yazıyor ama sanıyorum yok.
    Kesin bilgim yok ayrıca belirteyim. Sadece gözlemlerim bunlar.
    Rehberden de olduğuna dair bir yazı okumadım.
    Anahtar yaptırır isen sonucu paylaşırsan memnun oluruz.
    Veya servislerden herhangi birisine telefonla sorabilirsin kesin bilgi almış olursun.
  • yahu bizim eski mazda nın da anahtarı o kadardı. tahmin ettiğim immobilizer li anahtar kafası birazdaha büyük olur. bende şimdi kılavuza bakacam öyle bişey varmı yokmu diye.
    gelişmelerden haberdar ederim. selamlar...
  • Birde katalogdan anladığım kadarıyla
    Malezya da satılan araçlarla bizim burada satılanlar arasında ufak tefek farklar var.
    Burda Glxi diye satılanlarlar bütün parça üretici kataloglarında 416i diye geçiyor.
    Fark ettiğim ufak farklar
    katalogda olan emniyet kemeri ikaz sesi ve lambası bizde yok.
    Katalogda inmobilizer numarasıyla ilgili uyarı bizim için geçerli değil:)
    Katalogda kodu bir yere not edin diye yazıyor.
    Ben belkı onlarca kez aküyü çıkardım ama öyle bir şey istemedi benden.
    Yani buraya gelenlerde olmayabilir sadece...
  • umera üstat bu proton un parça durumları nasıl? pahalımı? rahat bulunuyormu?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.