Şimdi Ara

PROTON (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.152
Cevap
23
Favori
259.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sa arkadaşlar.proton 416 araç aldım ve araç hakkında bu başlıktaki gibi bilgi paylaşımına denk gelmediğim için buradan yazayım dedim.bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.öncelikle aracı alıp şehirler arası yola çıkarken yağıdır suyudur lastiğidir kontrol ettim.ertesi günüde servise gider genel kontrollerini yaptırırım diye düşünüyordum.fakat maalesefki antifrizini kontrol etmeyi akıl edemedim ve 1 gecede suyu donmuş. 2.marşta araç çalıştı.inip sağına soluna bakayım dedim ve çalıştıktan 15 saniye sora fln alttan hızla su boşaldığını gördüm.hemen stop ettim.yaklaşık 5 -10 saniyede yaklaşık 1lt kadar su boşaldığını gördüm.sorasında kontrol ettigimde anladım suyunun donmuş olduğunu.öncelikle yaptığım hataların farkındayım memleketim bukadar soğuk değil ve şuan yaşadığım yerde ilk aracım yani aklıma hiç gelmemişti.asıl sorun bundan sora yapmam gerekenler.öncelikle akan su için soruyorum;bazı araçların motorlarında bu gibi durumlarda motoru korumak adına sigorta amaçlı tıpa bulunuyormuş.bunlarda bu tıpadan varmı akan su bu tıpadan olabilirmi?2.olarak radyatörün borularını çıkarıp üstten antifiriz koyup yarın öğleye doğruda sıcak su ilavesi ve radyatöre sıcak su dökme düşüncesindeyim.bu konuda yapmam gerekenler hakkında bilgisi olan var ise dinlemek isterim.herkeze iyi günler...

• on-ur O kullanıcısına yanıt
    Ustaya götür radyatör bloklarını çatlatabilirsin aman diyeyim. aracınız hayırlı uğurlu olsun bu arada kazasız belasız.
  • wampaa kullanıcısına yanıt
    amin teşekkür ederim.ya bi çalıştırsam direk servise gitcem zaten ama bu haldede çalıştıramam.radyatörden çok motor bloğunun çatlamasından korktum çıkan su eğer motordaki su ise en azından o konuda rahatlıcam yani...
    Su seviyesine bakarak nereden çıktığını anlayabilirsiniz biraz susuz kalmasından pek bir şey olmaz. Motor blokları döküm dayanıklıdır motoru rölantide 5 10 dk ısıtın kısa bi tur atın bekleyin arabanın tepkilerinde anormal durum yoksa motoru sıkıştırmadan servise gidin derim su donarak genleşir ve bu şekilde de durarak ta zarar verir.

Yazdıklarım size de mantıklı gelirse uygulayın teknik anlamda çok üst düzey bilgi sahibi değilim yanlış yönlendirmek istemem.
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-proton-proton-416glxi-otomatik-vites-motoru-temiz-145092503/detay/

otomatik vites
    Değişen yok, komple boya var,
    Sıralı LPG
    Kaportarda döşemede ufak tefek masraf var ama yapılmadan da binilir.
    8750 son fiyatı

Ne dersiniz?
  • En düşük 10 bin veren oldu
  • Konya'dan(Km düşürme olayı doğudan sonra en çok yapılan il) ve komple boyalı olan araba alınmaz bedava verseler dahi arkanıza bakmadan kaçın
  • quote:

Orijinalden alıntı: wampaa

Konya'dan(Km düşürme olayı doğudan sonra en çok yapılan il) ve komple boyalı olan araba alınmaz bedava verseler dahi arkanıza bakmadan kaçın

eyvallah ustad

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu boya mantığını anlamadım gitti.Araba 15-16 yaşında vatandaş boyasız araba arıyor.Motor önemli değil,yürüyen önemli değil.Ne de olsa boya arabayı yürütüyor!!!!!!!Arabamı sırf bu mantığa inat için gittim boyalı aldım.Gıcır gıcır parlıyor.Bundan önceki arabam 97 model vectra idi.Güneş yanıkları vardı.Boyası matlaşmıştı.Bu sefer de boyası yok,güneş yanıkları var diye millet burun kıvırıyordu.İnsanoğlunun kolayı bulunmuyor.km düşürülmesine çoğu kimse takmıyor ama varsa yoksa boya.Ticaret ve Sanayii Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı herekete geçmeli.Sanayii sitelerindeki araç boya dükkanları sıkı denetim altına alınmalı.Araç boyama sıkı kurallara bağlanmalı.Gerekirse boya dükkanları kapatılmalı.Milletimizde bu boya takıntısı yüzünden ikinci el araç satanlar yalan atmaya itiliyor.Galericileri adı üçkağıtçıya çıkıyor.Km düşürülmesi için bahane bulunuyor.İkinci el araçlar zaten satacağım masraf yapmaya gerek yok mantığı yüzünden dökülmeye mahkum oluyor.Yani kısaca insanların biribirine güvenmediği bir piyasa olmuş çıkmış.

• http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-proton-temiz-proton-416-glxi-145018115/detay
    Son 10000 istiyor ne dersiniz?
    İçi temiz duruyor, ancak kaportada önden işlem var gibi göründü bana, tampon farlar filan yamuk duruyor sanki
  • xyzm2269 X kullanıcısına yanıt
    Boya takıntım yok sadece komple boyalı arabayı almam güneş yanıklı alır kendim boyatır binerim o ayrı mesele çekerim fotoğraflarını satarken sıkıntı yaşamam ama komple boyalı araba almam bi kaç parça boyaya takılmam her arabada boya olabilir lokal olarak ama komplenin telafisi yok.
  • farlar sinyaller tampon üçlüsü değişmiş olabilir aralık duruyor onun dışında gayet temiz araba gibi duruyor motor ve şanzıman'a baktırın yürüyen aksamda sorun yoksa alınabilir fiyatta nispeten uygun sayılır.
  • konu gerilerde kaldı
  • Bu arada prton gibi f/p arabası bakan arkadaşalr mitsubishi carisma'yı incelesinler 1.6 Advance , GLX alınır çok güzel arabalar parçaları pahalı ama çok kaliteli
  • Aracıma dün bakmaya geldiler.Ön takımların elden geçmesi gerektiğini söylediler.Aracımı satışdan çekmeyi düşünüyorum.lpg ye 7 kuruş zam gelmiş.Yolsuzluk operasyonlarından sonra piyasalarda yaprak kımırdamıyor.Ne olacağı belli değil.Arabamı satıştan çekip ön takımı elden geçireceğim.Alt döşemeleri değiştireceğim.Taban döşemelerini mercedes ve volvo gibi araçlarda kullanlan kadifemsi malzemeden yaptırmayı düşünüyorum.Kış lastiği alacağım.Geri görüş kamerası ve park sensörü taktıracağım.Silindir lpg tankını simit lpg tankı ile değiştireceğim.Kendime yeşil pasaport alacağım.Arabaya yeşil sigorta yaptırıp benzin ile gazı Bulgaristan veya Yunanistandan alacağım.
  • xyzm2269 X kullanıcısına yanıt
    En iyisi
  • Edirne de oturmanın nimetlerini kullanmak lazım
  • [simage][/simage]
    [simage][/simage]
    [simage][/simage]

Parçalar alıp ustaya teslim ettim.Devamlı alış-veriş yaptığım firma bu sefer beni çok şaşırttı.Benzin filtresinin yerine hava filtresi göndermişler.Viraj denge demirinin lastikleri viraj demirinin çapı ile uyuşmadı.19-20 mm göndermeleri gerekirken 23 mm göndermişler.V kayışı koruma plastiği söylemiştim.özellikle sol taraf dememe rağmen sağ taraf şanzuman karteri koruma plastiği göndermişler.

Arabayı sakin kullanan birisiyim.Allah a çok şükür bugüne kadar en ufak kazam olmadı ama olmuş işte.Sürtme bile yapmadım araba ile.Kontrollü kullanırım.Acaba önceden mi varmış diyorum.Ustalar çok sert bir darbede kırılır diyor.Arabayı benden önceki sahibi sol taraftan sürttürmüş ama ağır bir kaza olmamış.Bu forumda karşılaştım 415 GLSİ sahibi birisinin daha kırılmış herhangi birşey olmadan.Acaba üretim hatası mı var acaba?

Arabanın yağını da değiştirdim.5-30 koydurdum.Benzin filtresini de değiştirecektim ama benzin filtresi yerine hava filtresi gelince birkaç gün gecikecek.Alt salıncak kelebek lastiği istedim.Parasını havale etmiştim ama kargodan çıkmadı.Onlarıda değiştireceğim.Az önce ışıklarda Hundai Sonata ile kafa kafa idik.Yeşil yandığında sonata ya ilk kalkışta fark attım.Proton lar çok atik bir araba.Arabamı satmaktan vazgeçeceğim galiba.Biraz sefasını süreyim.

aynısı benim protonada oldu sabah arabayı ısıtmak için çalıştırdım sonra birden bire stop etti antifiriz koymayı unutmuşum buz tutmuş araba direk çekici ile sanayiye götürdüm 2 gün kaldı araç ufo ile buzları eritmişler hiçbirşey olmadı şükür bende blok çatlaması olur diye korkuyordum
  • Ekim ayında soğuklar başlamadan radyatördeki suyu boşalttım.-35 derece antifiriz koydurdum.Nisan da almıştım arabayı aldığımdan beri 1 gr su eksitmemişti.
  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.