Şimdi Ara

PROTON ''''GEN 2''' (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
1
Favori
110.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eski gen 2 lerden ne farkı var? tipi aynı sanırım? içinde mi değişiklik yapmışlar? birde bu başlangıç modeli olan base line çok mu kötü? bayiden örjinal cd çalar eklenebiliyor mu? fiatı nedir bu orjinal cd çaların?
  • arkadaşlar gen 2 persona kullanan varsa yorumlarını yazabilir mi? ses yalıtı mı nasıldır? iç resimlerini çekebilir misiniz?
  • İzlenimlerini merakla bekliyorum. Keşke şu Saga ve santra nio ne zaman gelecek onunda bilgisini alsaydın telefonla kesin bir bilgi veremiyorlar onalarıda merak ediyorum. Hayırlı olsun demeyi de ihmal etmeyeyim. İyi günlerde kullan.
  • Gen 2 nin tek farı 278 liradır kdv hariç.Debriyaj balatası 160 lira. hava filtresi orjinal 18,yerli 11 lira. 10.000 km bakımı 130 liradır.
    DİKİZ AYNA SAĞ ELEKTRİKLİ 214.83 TL
    DİKİZ AYNA SOL ELEKTRİKLİ 177.40 TL.
    ÖN TAMPON 205.81 TL ORJINAL
    ÖN TAMPON 120.00 TL ORJ-YAN SANAYİ

parça fiyatları çok abartılacak kadar pahalı değildir.Gen2 nin yol tutuşu ve fren mesafesi çok iyidir viraj denge çubuğu vardır süspansiyonu serttir frene sonuna kadar da bassanız asla boynunu öne bükmez ama bozuk yolda astra gibi aracın sağından solundan plastik sesleride gelmez (2007 model 48000 km LPG li araç) volvo s40 ile çoğu ön takım parçaları birbirine uymaktadır ikiside lotusun elinden geçtiğinden içinde motor sesi vardır 3000 devir ve sonrasında vites değiştirdiğinizde motor devrini 1000 devir yükseltir rally aracı gibidir.Sevmediğim yönleri araç rolantide çalışır iken direksiyon titriyor eski yeni fark etmez bütün protonlarda böle,üzerindeki 1.6 motor kaputu açınca dandik gibi görünsede fena değildir. devir kesici yoktur 190 200 rahat görüyo 150 160 ile giderken ayğınızı gazdan çektiğinizde çoğu araçlardaki gibi motor freni yapıp öne doğru yıyılma yapmaz. kaportası, şasesi japon kore araçlarından kalındır.Arkası görünmediği için park sensörü hepsinde vardır Low line hariç. Kısacası görünümü gibi spor bi araçtır vitesi serttir acemiler zorlanır sürat arabasıdır bi golf deki gibi yumuşaklığı bulamazsınız.

Almayı düşünüyorsanız bu araca binecekseniz alın ikincieli zor satılır . 1000 lira fark için Low line modelini kesinlikle almayın boş araç çünkü ilerde keşke Medium Line alsaydım dersiniz.

Bana sorsanız sen gen2 alırmısın almam .

Bunları nerden biliyorsunuz derseniz Proton da çalıştım.

• sondurum birşey soracam low linenin bir altı base line var o da çok mu kötü? vites geçişleri çok mu kötü acaba sert demişsin çünkü. birde kaset çalar bile olmayan modellerinde orjinal cd çaları taktırmak ne kadara mal oluyor? çok teşekkürler.
  • fiyatına göre güzel araba
  • chatino kardeş, arabayı aldıysan lütfen izlenim ve bilgilerini bizimle paylaşabilir misin??
  • chatino kardeş, arabayı aldıysan izlenimlerini bizimle paylaşabilir misin? özellikle parça fiyatı ve servis konusu kafamızı karıştırıyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: chatino

arkadaşlar bugün mağazasına gittim sefaköy'deki hürriyet binasının karşısında...

Neyse alacağım araba Proton Gen2 FaceLift versiyonu... Arabada yok yok.. Ve eski gen2 lerin birçok eksikliği (iç dizayn adına) giderilmiş.. Test sürüşüde yaptım tabii ama facelist'i kullanmadım 2008 normal gen2 kullandım ki arabaya gerçekten hayran kaldım.. Gaza basıyım dedim ilk kalkarken uçucak sandım gerçekten.. Neyse özellikle kullanım sırasında 4 defa yolda açılmış çukurlara girmeyi ihmal etmedim hızım 80 km iken girdim tabii çukurlara :) Sarsma vs yapmadı araba gerçekten hayran kaldım diyebilirim. (Burada test aşamasında çoğu yerde karşılaştığınız hız yapınca uyarı yoktu.. Aksine bas diyen biri vardı yanımda :) Eski arabamdan alışkanlık vraja girerken gaz kestiğimi görünce dönüşte burada gaz kesme gaza yüklen ki savrulmadığını gör demesine de gerçekten şaşırdım ve dediğini yaptığımda savrulmanın gerçekten olmadığını gördüm. )Arabanın sürüş keyfi ve konforu artık gerçekten iyi durumda.. Motor yeni bir tasarım yine normal gen2 ruhu taşıyor fakat birkaç geliştirme yapılmış.. Bunu çok iyi anlamak için sanırım motordan iyi anlıyor olabilmek gerekiyor. Sonuç olarak servis ağını ve yedek parça depolarınıda gezdim büyük şehirlerde herhangi sıkıntı yaşanacagına artık inanmıyorum. Kendileri diğer şehirler içinde parça ulaştırma süresine 3 iş günü diyorlar.. Yani diğer şehirlerde de sorun yok denebilir. Burada önemli olan parçanın stoğunun bitmemiş olması ki opel'de arabasını vuran bir arkadaşım kaportası için 12 gün servisde beklettiler aracını.. Müdürüyle görüşmem sonucunda kendileri böyle bir durumda en geç 15 iş gününde parçanın getirilmiş ve monte edilmiş olarak teslim alırsınız ki parça sıkıntısı o anda var ise.. bunun altını çizmem gerekiyor.

Ben alıyorum, risk almaya değer full versiyonunu... Herhangi bir kusur görmedim. Çoğu kişi iç dizayn ve kullanılan parçaların kalitesizliğinden bahsetmişti.. Kalitesiz denilen parçalar yine suzuki'deki parçalardan çok farklı değildir yenilerini kastediyorum yok swiftti falandı yanii :) Ve torpido gözü olmaması durumu da yine giderilenler arasında.. Artık mevcut :)

Yani gidip bir görün gerçekten beğeneceksiniz. Şimdilik bu kadar gelecek hafta içersinde almış olacağım sonrasında ki yorumlarımı ya yine burada yazarım.

Saygılar.

yorumları bekliyoruz?? çok sabırsızım kusura bakmayın

• yorum isteriiz:)
  • Gerçekten 11 yıldır proton kullanan biri olarak gen2 izlenimlerinizi çok merak ediyorum.
  • Arkadaşlar kusura bakmayın gerçekten yazdım sonra bakmaz oldum özür dilerim,

Almayı düşündüğüm aracı alamadım ne yazıkki ama 2007 gen2 aldım :)) 2 ay oldu alalı ve gerçekten menunum diyebilirim geçen ay 60bin km bakımını yaptırdım ücret 210TL tuttu ne varsa değişti filtre adına.. Aracı Lpg'li olarak aldım dolayısıyla benzin filtresi + lpg filtresi de değiştirdim. Kayış hala sapa sağlam olduğundan değiştirilmedi kayış değiştirilmesi 100binde yapıyorlarmış..

Aracı OMVL lpg sistemi ile kullanıyorum. Şuana kadar performansta öyle farkedilcek kadar etkisini hissetmedim.. çok rahat 180km hıza çıkıyorum.

Entresan yönü ise motorun lotus dizayn olması sanırım 8 bin devir mevcut :)) Buda eğer ben modifiyeciyim arkadaş araba hızlı olmalı diyenler için tercih sebebi olabilir..

Şuana kadar rahatsız olduğum pek bir durum olması. Tek negatif yanı ise vites'i diyebilirim. Vites geçişleri normal araçlardan farklı.. Geçişlerde sorun yok ama sert diyebilirim. Gerçi şuanda hissetmiyorum ilk aldığımda şikayetciydim.

Genel olarak memnunum, keşke bahsettiğim modelini alabilseydim ama nasip değilmiş seneye o modele geçicem heralde ve uzun bir süre proton kullanıcısı olarak kalırım sanıyorum.

Aracın zaten görünüm olarak bir -'si yok.. Hatta +'sı çok. Bir bakan bir daha dönüp bakıyor diyebilirim.

Aracın içindeyken rahatsınız içi çok geniş ve ferah, ses olarakta lpg'ye geçmediğim sürece sorun yok lpg'ye geçince injeksiyon sisteminden kaynaklı ne yazıkki ses oluyor yüksek devirlerde.. Ama normal kullanıyorsanız aracı benim gibi sınırı zorlamıyorsanız sorun yok..

Sormak istediğiniz birsey olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

• Tam 12 yıldır proton kullanıyorum bende geçen hafta yine bir proton aldım aracımı yeniledim yani. gen2 ye heveslendik ama savvy aldım.Gen2 yi ne kadara aldınız hayırlı olsun kazasız belasız inş.
  • 19bin TL'ye aldım. Sizin eski araçla yenilediniz galiba ? Eski aracınızı kaça saydılar? İleride 1 yıl sonraya yenisiyle değiştiririm heralde ve uzun bir süre proton kullanıcısı olucam sanırım :) Hayırlı olsun Savvy'niz.. Kazasız belasız kullanırsınız inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatino

19bin TL'ye aldım. Sizin eski araçla yenilediniz galiba ? Eski aracınızı kaça saydılar? İleride 1 yıl sonraya yenisiyle değiştiririm heralde ve uzun bir süre proton kullanıcısı olucam sanırım :) Hayırlı olsun Savvy'niz.. Kazasız belasız kullanırsınız inşallah.

evet 98 model aracımıda sıfır almıştım.onu verdim savvy aldım aracım diğer aracı pazarlığınıda katarsak 8000 e verdim.Üstüne 8500 verdim 2009 3.000 km de savvy.ayrıca güzel dilekleriniz için teşekkür ederim sizinde gen2 iniz hayırlı olsun protonlu günler yıllar sizin olsun emin olun pişman olmazsınız :)inşallah sizde kazasız belasız kullanın aracınızı.Birde merak ettim aracınız ne renk?
  • Buna şu şekilde cevap varmek istiyorum :)

Tabii ki Ateş Turuncu :=)
  • Favorim beyazdır ama kesinlikle ateş turuncu iyi bir seçim olmuş eklerseniz resimlerinize zevkle bakarız.
    Ayrıca o araca r3 aksesuarlarını taktırmak gen2 yi tadından yenmez bir hale sokar tabiki zevk meselesi.Ama kesinlikle ilk yapacağım iş olurdu.
  • Bu yıl evlilik olayım olduğu için arabaya ekstra bişey yaptıramıyorum. Ama seneye ilk işim R3 aksesuarlarını taktırmak olucak. + olarak işte jant'ları 17'' yapacagım. Aklımda çok şey var da işte seneye artık :) Beyaz da güzel tabii ama bilmiyorum ateş turuncu çok güzel duruyor gerçekten arabaya çok yakışan bir renk olmuş. O yüzden tercihim bu yönde oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: compaq

tasarımı güzel olmuş diyosunuz ama en tipsiz arabalar
    topiğindeki araclardan fazla bir farkı yok. ilk cıktıgı
    zamandaki fiyaskosundan sonra kesinlikle alınmaz
    derim ben. bence türk insanının saflıgından yararlanılıp
    tekrar kakalanmaya calısılıyor bu arada. zaten o zamanlar da
    dolandırıcı jet fadıl pazarlıyordu bu iğrenc arabayı.

Zevkler ve renkler tartışılmazz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sondurum

DİKİZ AYNA SAĞ ELEKTRİKLİ 214.83 TL
    DİKİZ AYNA SOL ELEKTRİKLİ 177.40 TL.
    gibidir

Sağ ile Sol ayna arasında ne fark var bu kadar ediyor xD
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.