Şimdi Ara

Prozac kullanıyorum kafayı yedim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
76.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Placebo etkisi olmuş sende. Prozac o kadar kuvvetli bir ilaç değil :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Montmartre

kız arkadaşımı çok kafaya takıyordum şimdi bir şey düşünemez oldum, mal mal davrandığım oluyor. arkadaşlar artık kaale almıyor öyle diyeyim. değişken bir insan oldum kafayı yedim sanırım.

hocam ben ilaç kullanmadığım hale öyle düşünmeden yapıyorum herşeyi.

demekki kullansam
  • kiz arkadasina durumu soyle, demesin noluyor buna diye, belki der belki demez bilmem de, haberi olsa kotu olmaz diye dusundum
  • Senin gibi olmak için neler vermezdim ki
  • SellYourSoul kullanıcısına yanıt
    kimse bilmiyor prozac aldığımı ona da söyleyemem ki, iyice itibarsız bir serseri oldum. hiçbir şeyi umursayamıyorum artık, bir daha konuşmayalım dese kız küfür ederim öyle diyeyim yani. çok dengesiz bir ruh halindeyim. kafayı yiyeceğim orphan black falan izliyorum ben ise.
  • quote:

kimse bilmiyor prozac aldığımı ona da söyleyemem ki, iyice itibarsız bir serseri oldum. hiçbir şeyi umursayamıyorum artık, bir daha konuşmayalım dese kız küfür ederim öyle diyeyim yani. çok dengesiz bir ruh halindeyim. kafayı yiyeceğim orphan black falan izliyorum ben ise.

hocam anne babaniza soyleyin derim, kzi arkadasinizada soyleyebilirsiniz utanmayin pek cok insan kullaniyor bu tarz ilaclar bende kullandim
  • quote:

Saçma sapan konuşmaya başlıyorum arada kimseyi ciddiye almamaya başladım, sanki dünya benim gibi takılıyorum. Bir de tam bir yalancı oldum, başım sıkışınca anında ayaküstü mantıklı bir şey sallıyorum. Neden boyle oldum bilmiyorum, insanlar benden uzaklaşmaya başladı ama.

tam olmak istediğim tip lan
  • 1 ayda öyle bir etki yaratmaz hele 20mg lik prozacla asla. Ben bu ilacı kullandım senin dediğin gibi bi etkisi olmadı hatta uyku getirme hariç hiç bir etkisi olmadı. Plasebo etkisi olmuş sende psikiyatr yerine psikoloğa gitmelisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neresi iyi dostum bunun? farkında olmadan yalanlar söylemek, insanların uzaklaşması, saçma sapan konuşmak
  • Dostum benim de bir prozac geçmişim oldu biraz bahsetmek istiyorum...

Bundan yaklaşık iki yıl önce, artık sorunlarımla başedemez hissettiğim zaman psikiyatri kliniğinden randevu aldım (bezm-i alem valide sultan-eski adıyla vakıf gureba hastanesi)
    Şikayetlerim başlıca iş hayatının stresi, Ev kredisinin üzerime yüklediği aşırı yük, Ve işim gereği trafikte çıldırma noktasına gelmiş olmam, Evde veya sosyal çevremde ani gelişen öfke patlamaları şeklindeydi...

Neyse efendim gittik hastaneye randevumuzu bekliyoruz bir de baktık ki benim randevu aldığım erkek doktor yokmuş onun hastalarına da yan odadaki bayan doktor bakacakmış
    Ben özellikle erkek doktordan randevu almıştım hem rahat rahat küfür ederek anlatırım diye... Neyse olmadı girdik bu hatunun odasına tesettürlü bir bayan allah sahibine bağışlasın ama yaşı genç taze bi doktordu... başladım anlatmaya hı hı diyip dinledi daha anlatacaklarım bitmeden dayadı PROZAC reçetesini elime gönderdi... Ben ayaktayım bir elim kapı kolunda hala anlatıyorum pek iplemiyo... Hocam teşhis ne bari diyerek son anda ağzından aldım dedi ki hafif bir depresyon önemli bi şey yok...

Neyse gittim ilk eczaneye aldım ilacı (PROZAC 20 mg) ertesi gün sabah başladım içmeye bir hafta kadar içtikten sonra tezcanlı olduğumdan gerçek ya da placebo anlamında bir etki görmediğimden annemin de boşver oğlum bu ilaçları gazlamasıyla ilacı bıraktım.. ilacın yan etkisi olarak sadece 4. ve 5. gün uykuya bir türlü dalamadım bunu gördüm başka yok

Neyse derken işler biraz düzeldi, sevmediğim yönetici değişti dönemsel yoluna girdi bazı şeyler sonra da evlendik düzene girdi hayat derken bir kaç ay önce yine benzer sebeplerden artık baş edemediğimi düşündüm sıkıntılarla... aslında formülü biliyorum hiç bi şeyi iplemicem diyorum ama başaramıyorum sabah kalkıyorum yine stressli berbat hayat... bir kaç kez de eşime öfke patlamasıyla bağırıp çağırınca dedim dur oğlum napıyon sen iyice agresif bi şey oldun tekrar prozac geldi aklıma zamanında adam gibi içmedik bir süre içeyim şunu bakalım dedim bu tür ilaçların etkisinin 3. 4. haftada başladığını bildiğimden ısrarla her gün PROZAC 20 mg içtim tam 35 gün.. ulan hiç bi şey değişmediği gibi daha da agresif olunca bu sefer dedim bu senin bileceğin iş değil en iyisi bir profesyonelden yardım almak...

Efenim ardından paraya kıydım gittim özel hastaneden randevu aldım... İyi ki de almışım Allah hocamdan razı olsun... Gayet işine hakim bir şekilde beni dinledi.. Arada konuya girdi sorular sordu... ben susana kadar hiç kesmedi... üstelik çalıştığım sektöre ve profesyonel iş hayatına dair de oldukça kapsamlı donanıma sahipti... Kelimenin tam anlamıyla profesyonel bir hocaydı...

Bu güzel hocaya prozac geçmişimi de anlattım tabi... Bana bu sefer prozac değil CYMBALTA ile yola devam edicez çok daha güzel bir ilaçtır göreceksin dedi... Ve teşhis olarak hafif depresyon değil MAJÖR DEPRESYON tanısı koydu... dipnot : İntihar eğilimim falan olmadı aslında herşeyin farkındayım aklım başımda sadece başedemiyorum... 1 adım sonrasını değil 3-4 adım sonrasını düşündüğümden oluyor hep bunlar herşeyi biliyorum ya da bilmek istiyorum aşırı kontrolcülük falan vs vs

Derken CYMBALTA 30 mg başlangıç dozu ile başladık 15 gün sonraki randevumuzda 60 mg yaptık... bir daha 15 gün geçtikten sonra biraz da benim "hocam herşey iyi de sanki ilaç tüm gün yetmiyor" dememle 90 mg doza yükselttik ama bu üst sınırımız diye de vurguladı hoca...

Gelelim CYMBALTA etki/yanetkilerine

ilk 15 gün placebo etkisi gördüm diyebilirim o da şöyle Birincisi doktoruma çok inandım samimi buldum, ikincisi doktorun ilaca olan güveninden dolayı ilaca güvendim ve inandım, üçüncüsü çok sevdiğim akrabam istanbula yanıma geldi değerli güzel vakitler geçirdik...

ama ilacın direk klinik bir etkisini 15 gün içinde gördüm dersem yalan söylerim... Yan etkilere gelince net üzerinde ve prospektüsünde bahsedilen hiç bir olumsuz yan etki bende görülmedi...

60 mg doza çıktıktan bi kaç gün sonra aha dedim olay budur... Yıllardır hissetmediğim bazı relax duyguları hissetmeye başladım... Karşımdakini dinliyormuş gibi yapmak yerine gerçekten dinlemeye başladım, Zamanla yarışıyormuş gibi koştura koştura çalışmak yerine sakin sakin düşünüp kafaya takmadan çalışmaya başladım... endişeler yerini sevince bırakmaya başladı... Ama bu söylediklerim günün belli zaman dilimlerinde oluyordu... bir yandan da gözüm ilacın etkilerinin üzerinde olduğu için sürekli onun getirdiği tedirginlik ve merak da vardı elbette ama 60mg dozda ikinci haftaya geçtikten sonra onlar da kayboldu...

Son bir haftadır 90 mg dozda resmen 18li yaşlarımda yaşadığım mulu, rahat, enerji dolu kafayı yaşıyorum...

Son görüşmemizde doktora şunu sordum ve bu tedaviye bağlılığım daha da arttı:

bir örnekle başladım soruma, dedim ki hocam benim bir yakınım hipotroidi hastası, Troid bezi çalışmadığından bu hormonu ömür boyu dışardan almak zorunda (levotiron isimli ilaç mesela) (bakınız : hipotiroidi) buna paralel olarak,

Ben de dedim ki hocam şimdi ben ve benim durumumda olanların da sıkıntısı SERATONİN denen dalga dümenle olduğuna göre biz bu tedaviyi bıraktığımızda tekrar bunan yoksun kalmış olacağız... Hoca da gayet güzel açıkladı uzun uzun ama ben kısa kesicem... şimdi mevzu şu biz bu eksik olan seratonini yerine koyuyoruz ama seratonin kullanıldan sonra vucuttan atılan değil geri dönüştürülüp tekrar kullanılan bi şeymiş... Yani biz şu anda çöp kutsunu dolduruyoruz gibi bi şey söyledi... Benim anladığım ise şu... Arabanın motor suyu gibi düşündüğümüzde bu suyu bir kere tamamlıyoruz ama sürekli devir-daim pompasıyla aynı su defalarda dolaşarak kullanımda kalıyor... bizim beyin kimyamızdaki hikaye de böyle bi şey seratonin hususunda... Ve bende bunun tamamlanmaya başlamasıyla motorun performansı düzelmeye başlamış oldu...

Yan etki olarak olumsuz bir yan etki hala görmüş değilim... Nette millet korkunç mide bulantılarından bahsetmiş bende bunlar olmadı... İştahımda değişiklik olmadı...
    Doktorum da bu ilaç seni biraz zayıflatabilir demişti ilk günden beri evdeki hassas elektronik baskülde tartılıyorum kilom sabit 98 hiç değişmedi... Ama şunu da söyliyim ilaçtan önce stresten bol yiyip zaten hemen uyuyordum ertesi güne dinç olabilmek için tabi imkansız 15 saat kesintisiz uyusam bile her gün bitkin uyanıyordum...

Şimdi ise hayattan ve yemeklerden zevk alarak yiyorum çeşit çeşit... değişik şeyler çekiyor canım... Eskiden ekmeğin yanında herhangi bir şey olması yeterliydi... Ana öğün ekmekti şimdi zevkle yenecek şeyler arıyor midem...

Gelelim en önemli yan etkisine sanırım bu da seratoninle alakalı olarak bağırsak haraketlerim inanılmaz düzene girdi... Artık sürekli kabız ve karnımda gaz dolu olarak gezmiyorum...

Saniyeler içinde büyük abdestimi tamamlamış ve tam olarak rahatlamış olarak çıkabiliyorum tuvaletten... İshal değilim yanlış anlaşılmasın... Sadece eski günlerdeki gibi çok rahat ve yolunda yürüyor işler... bu arada eski günler derken ben 1-2 yıldır değil en az 5-6 yıldır depresyonda olduğumu düşünüyorum sonraki randevuda doktorla bunu da konuşucam... Çünkü bu güzel hissiyatları yaşamayalı en az o kadar zaman geçti...

Stress ve sıkıntı inanılmaz kabızlık ve gaz yapıyordu bende... en çok bundan kurtulduğuma seviniyorum aslında... şu an yazarken bile acayip mutlu oluyorum...

Yemek rejimim bozulmak yerine düzene girdi zamanlama olarak biraz da ben dikkat ediyor olabilirim sabah, öğle ve akşamı düzenli yiyorum....

Proteinden zengin beslenmeye çalışıyorum... Mobil çalıştığım için bir tek akşam yemeğini evde yiyorum...

Araç kullanımına gelince hissedilir bir sıkıntı yaşamadım... Ama 60 mg dozun ilk günlerinde önümdeki araca sanki biraz fazla risk alacak şekilde yaklaşıp frenlediğim oldu... ilaçtan mıdır bilmem... gerçi genelde de riskli sürerim arabayı... Ama ilaç sayesinde şimdilerde trafikte de daha sakinim... Normalde makas atarak ilerler kimseye yol vermezdim... Şimdi sakince işime gücüme bakıyorum...

ilaçtan önce başıma silah bile dayasalar hiç bir kuvvet bana bu yazıyı yazdıramazdı mesela oysa şimdi heyecanla yazıyorum....

Son bir kaç haftadır eşimi dışarı çıkartıp, kendim de arkadaşlarımla yeniden görüşüp gezmelere gitmeye vakit geçirmeye başladım

çeşitli aktivitelere katıldım ve benim de düzenlediklerim oldu, birlikte istanbulda nerde ne yenir tarzı önemli mekanlara gittik güzel anılar bıraktık sohbetler ettik

tıpkı eski günlerdeki gibi...

Uzun zamandır ertelediğim namaza başlamaya da çok yakınım şu anda şöyle sakin ve yalnız kaldığım bir anda ilmihalimi tazeleyip güzelce namaza da başlıcam inşallah...

O yüzden bu ilaçtan ve doktorumdan Allah bin kere razı olsun... Şu an Cymbalta ile tanışalı yaklaşık 40 gün olmak üzere tüm göstergeler olumlu yönde...

bir rahatsızlık tanısı konulmadan bu ilaçları içmeyin... Ve mutlaka Bir profesyonelden destek alın... her hastalıkta olduğu gibi bu tarz hastalıklarda da doğru teşhis bence çok önemli hayatın ve size emanet bedeninizin kıymetini iyi bilin lütfen...

Görelim bakalım mevla neyler neylerse güzel eyler... kalın sağlıcakla...

Özet: PROZAC ile bu maceraya başladım olmadı... Doktora gittim CYMBALTA verdi, işler şimdilik yolunda... CYMBALTA ya da PROZAC bunlar mutluluk hapı değildir... Hayatınıza extralar katmak için değil beyin kimyanızı ve duygudurumunuzu normalleştirmek için var olan ilaçlardır... bir rahatsızlık tanısı konulmadan bu ilaçları içmeyin... Ve mutlaka Bir profesyonelden destek alın...

Her has

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.