god of war collection siyah beyaz pes 9 renki oynarken bu oyunda sadece siyah beyaz oynayabilyrm nedeni ne olabilir scartla giriş yapıyrm tv'ye
Tv NTSC sistemini desteklemediği için siyah beyaz oynuyorsunuz.
Aynen NTSC / PAL sorunu olması en muhtemel sebep, ama eğer sistemin tamamı (PS3'ün kendisi, TV ve oyun) Avrupa kaynaklı ise başka bir sıkıntı aramak gerekir.
peki ne yapabilirim bu konuda pes 9 u falan renkli oynayabiliyrm hatta dirt 2 oda renki tek gow collectionda bu sorun var:S
O oyunları Avrupa bölgesinden (PAL), God of War'u ABD / Japonya bölgesinden (NTSC) almış olmanız mümkün mü?
valla bu konuda biraz geriyim hiç bi fikrim yok zaten gow'u arkadaş gönderdi :S
Basitçe açıklamaya çalışayım o zaman:
Ürünün satıldığı ülkeye göre bir "alan kodu" var, Türkiye dahil Avrupa için bu kod "PAL". Amerika ve Japonya içinse "NTSC".
TV'lerde de bu alan kodlarına göre görüntü alınıyor. NTSC desteği olmayan bir TV'ye NTSC kodlu görüntü vermeye çalışırsak, görüntü siyah-beyaz olarak geliyor çünkü TV onun dilinden anlamıyor ve renkleri basamıyor.
Yeni nesil TV'lerin hemen hepsi, PAL/NTSC beraber destekliyor. Ancak SCART girişinden kullanmanızdan, sizdekinin biraz daha yaşını almış veya daha temel model bir TV olduğunu düşünüyorum. Bu durumda NTSC desteği olmayabilir, ve sizin God of War oyunu NTSC alan koduna sahip olduğundan siyah-beyaz gösteriyor olabilir.
Durum buysa oyunu Avrupa versiyonuyla değiştirmekten veya başka bir TV'de oynamaktan başka çözümü yok.
Kötü bir haberim var maalesef. O tv yi kullandığın sürece God of War oyunu siyah beyaz olacak çünkü PAL versiyonu mart gibi çıkacak
quote:
Orijinalden alıntı: steventolga
çok sağolasın uğraştırdım senide kusuruma bakma:)
Ne demek
peki arkadaş gri kablo diye tabir edilen scart kablosunu kullansa tv'sinde renkli görüntü alamazmı bence alır
SCART konusunda o kadarını bilemeyeceğim, görüntü açısından NTSC/PAL farkını ortadan kaldıran kablo mu var?
quote:
Orijinalden alıntı: Llythem
SCART konusunda o kadarını bilemeyeceğim, görüntü açısından NTSC/PAL farkını ortadan kaldıran kablo mu var?
evet hocam gri kablo ile bu iş çok basit çözülüyor
Bazen Ps3' ü tüplü tv' de oynamak zorunda kalıyorum ve bende ki de NTSC desteklemiyor. Yukarıdaki RGB kablo her TV' de işe yaramıyor malesef. 2 farklı televizyonda 2 farklı RGB kablo ile denedim ve olmadı.
quote:
Orijinalden alıntı: Llythem
Basitçe açıklamaya çalışayım o zaman:
Ürünün satıldığı ülkeye göre bir "alan kodu" var, Türkiye dahil Avrupa için bu kod "PAL". Amerika ve Japonya içinse "NTSC".
TV'lerde de bu alan kodlarına göre görüntü alınıyor. NTSC desteği olmayan bir TV'ye NTSC kodlu görüntü vermeye çalışırsak, görüntü siyah-beyaz olarak geliyor çünkü TV onun dilinden anlamıyor ve renkleri basamıyor.
Yeni nesil TV'lerin hemen hepsi, PAL/NTSC beraber destekliyor. Ancak SCART girişinden kullanmanızdan, sizdekinin biraz daha yaşını almış veya daha temel model bir TV olduğunu düşünüyorum. Bu durumda NTSC desteği olmayabilir, ve sizin God of War oyunu NTSC alan koduna sahip olduğundan siyah-beyaz gösteriyor olabilir.
Durum buysa oyunu Avrupa versiyonuyla değiştirmekten veya başka bir TV'de oynamaktan başka çözümü yok.
Arkadaşa yardımcı olmak açısından faydalı bilgiler vermişsiniz ancak bir düzeltme yapmak istiyorum, NTSC ve PAL kodları bölge kodu değildir, bunlar yayın sistemidir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme