Şimdi Ara

ps 3 oyun fiyatları pal (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
0
Favori
1.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Adventure

wind06,

haklısın, ben de yazarken zaten onu düşündüm. Ancak sorun da buya. Keşke dediğin kişiler marjinal bi sınıf olarak azınlıkta kalsa. Ama kalmaz, yine korsan satışı yüksek olur. Bak pc oyunlarının fiyatı ortalama 50 ytl'ye düştü bile yanılmıyosam. İyi oyunlar var... Alan var mı peki yeterince orjinal? Yok... Zaten burda bi başlık açsak orjinal alan kim ne kadar alıyo diyo belli olur herşey. Parası olan da olmayan da alıyo korsanı... Bu amiga, commodore yıllarından kalma bi alışkanlık. Malesef o zamanlar orjinal diye bi kelime bilmezdik, gelmezdi ülkemize orjinal oyun. Biz direk korsana orjinalmiş gibi alıştık.. Ucuza almaya alıştık. Sonradan orjinal oyunlar gelince de afalladık. Buna ben de dahilim. Neyseki ayarlıyorum kendimi artık. Az ve öz alıyorum. İnanın çok daha zevk aldım oyun oynamaktan, orjinal aldığımdan beri. Ne takılma kaygısı, ne çalışmama, ne makineyi lensi bozma riski.. Mis gibi. Ha ama az oyun, olsun... Umarım fiyatlar buna rağmen düşer de en azından bizlere yarar...

ülkemizde orjinal oyun daha doğrusu lisanslı yazılım kültürünün sorunlu olduğunu kabul ediyorum. işte tam da bu yüzden bu ülkede fiyatlar düşük olmalı. bu kültür birden aşılancak bişey değil. zamanla olmalı.
    diğer taraftan alım gücü çok çok önemli. mc donalds örneğinde olduğu gibi firma ülke şartlarını düşünmeli. ha umrunda değilsek onların, bizim içinde onlar umurumuzda olmaz. bu iş böyledir. ne sony, ne microsoft, ne nintendo bizim babamızın, ulusumuzun firması. bizi düşünmeyeni biz hiç düşünmeyiz.
    diğer taraftan fiyatlar uygun olursa konsol oyunlarda korsan çok azalacaktır. bilgisayar oyuncusu ile konsol oyuncusunu kesinlikle ayrı tutmak lazım. konsol oyuncusunun tek hedefi vardır, ağız tadı ile oyun oynamak.
    ağzının tadını bozmicak uygun fiyatlarda gider orjinal oyununu alır oynar. daha öncede dediğim gibi beleşci tayfası illaki olacaktır ama onlar kesinlikte azınlıkta kalacaktır.
    bilgisayarda oyun oynayanların tek hedefi oyun değildir. internettir, photoshoptur, chattir, forumdur, world-exceldir, şudur budur. ayrıca bilgisayar oyunlarının korsonları daha ulaşılabilirdir. konsolun yapısı gereği donanımsal müdahale gerekliliği vardır. o yüzden kesinlikle bilgisayar orjinal oyunlarında daha çok kayıp olacaktır.
    diğer taraftan oyun dediğin şeyin (yazılım kısmı ar-ge'si hariç tabi) maliyeti bir adet media fiyatıdır. gümrüğü, kargosu ile olsun 5 $. hadi olsun 10 ytl. e kardeşim sen bunu 50ye satsan kesinlikle orjinal oyun alanların sayısı artacak ve 40 ytl karın olcak, yine zararın yok bu işten. 150 ytl'ye 1 oyun satacaklarına 50 ytl'ye üç oyun satacaklar, yani bir kişi orjinal oyun alacakken üç kişi alacak. bende diyorumki uygun fiyatlarla satılırsa üçe değil beşe-ona bile katlar orjinal alanların sayısı.
    bir realiteden bahsediyorum, bu fiyatlara orjinal oyunları az satacaklar. bu bir realitedir, önyargı değil. şunu da sölim oyuncuyu korsana ittiği için bu fahiş fiyatları korsona destektir dolaylı da olsa bu uygulamalar.
    amaç korsanı engellemekse amaç orjinal, lisanslı yazılım kültürünü oluşturmaksa ellerini taşın altına koysunlar da görelim. sadece düşünmek ve uygulamak yeterli. uygulasınlar bunu ve satamazlarsa ben kapı kapı dolaşıp satacam o oyunları, buradan açık mektubumdur firmalara!

• quote:

Orjinalden alıntı: wind06

diğer taraftan oyun dediğin şeyin (yazılım kısmı ar-ge'si hariç tabi) maliyeti bir adet media fiyatıdır.

Hocam iyi demişsin de burda ayrılıyoruz senle... O kısımları hariç tutamazsınki. TRde bir evin maliyeti atıyorum m2 başına 600-700 dolarsa bunun içinde hamalından, malzemesine kadar herşey mevcuttur. Adama diyemezsinki ben hamalı, kamyonu, iç gücünü ayrı ttup sadece koyduğunuz betonun kalebodurun parasını ödeyecem diye.. Biraz o mantık. Ama onun dışıındaki fikirlerine katılıyorum elbette.. Keşke fiyatlar daha da aşağı çekilebilse... Yavaş yavaş hareketlenme var gibi ama henüz yeterli değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Adventure

quote:

diğer taraftan oyun dediğin şeyin (yazılım kısmı ar-ge'si hariç tabi) maliyeti bir adet media fiyatıdır.

Hocam iyi demişsin de burda ayrılıyoruz senle... O kısımları hariç tutamazsınki. TRde bir evin maliyeti atıyorum m2 başına 600-700 dolarsa bunun içinde hamalından, malzemesine kadar herşey mevcuttur. Adama diyemezsinki ben hamalı, kamyonu, iç gücünü ayrı tutup sadece koyduğunuz betonun kalebodurun parasını ödeyecem diye.. Biraz o mantık. Ama onun dışıındaki fikirlerine katılıyorum elbette.. Keşke fiyatlar daha da aşağı çekilebilse... Yavaş yavaş hareketlenme var gibi ama henüz yeterli değil.

o kısımda anlatmak istediğim şey şu: firmalar oyunların fiyatını düşürünce bi kayıpları olmicak. neden, çünkü 150 ytlye satın alan oyuncu zaten 50 ytlye alacak o oyunu. hatta belki kafadan bir oyun yerine üç oyun alacak bile. neyse diyelim ki bir oyun aldı. kardan zarar edecek firma, 100 ytl zararı var di mi ama bu kardan zarar. e 2 kişi daha alınca orjinal oyun o zarar kapanıyo. yani orjinal oyun satışının 3 katına çıkması lazım ki bence beşe bile katlar fiyatlar düşerse çünkü bir kişi bu sefer çok daha fazla sayıda oyun alacak. ama diyelim ki olmadı almadı yine millet orjinal oyunu, bu durumda o 100 ytl zarar kardan zarardı. asıl zarar 10 ytl kadar. e kardan zarar da etsinler bi zahmet, ellerini taşın altına koysunlar biraz.
    ar-ge meselsine gelince, o ar-ge için yapılan masraflar türkiye'de oyun satmasa bile yapılmış. yani türkiye'de oyun satışının o ar-geye hiçbir ek getirisi olmamış ki. aynı iett veya dolmuş gibi düşünün, bi güzegahı var ve o güzegah için hat parası ödüyo, benzin parası yakıyo. biz diyoruz ki, kardeşim paramız az, fakir bi semtiz biz, bizi ucuza taşıki kaçak binmeyelim. otobüste yerde var, bizi taşımasının ona götürüsü, dur-kalk benzin sarfiyatı kadar(media bedeli). diğer masrafları bizi alsada yapacak almasada yapacak zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wind06 -- 23 Mart 2007; 16:16:47 >

• Sürümden kazanırlar diyosun yani... TAbi 50 ytl ile kardan zarar edebiliyolarsa haklısın, keşke yapsalar. Ama işte yapmıyolar. Sebebi de sanırım emin olmamaları, 50 ytl yapsak alacak mı millet diye.. Keşke yapsalar da bi deneseler bari... Keşke ama nerde... Bakalım.
  • quote:

ar-ge meselsine gelince, o ar-ge için yapılan masraflar türkiye'de oyun satmasa bile yapılmış. yani türkiye'de oyun satışının o ar-geye hiçbir ek getirisi olmamış ki. aynı iett veya dolmuş gibi düşünün, bi güzegahı var ve o güzegah için hat parası ödüyo, benzin parası yakıyo. biz diyoruz ki, kardeşim paramız az, fakir bi semtiz biz, bizi ucuza taşıki kaçak binmeyelim. otobüste yerde var, bizi taşımasının ona götürüsü, dur-kalk benzin sarfiyatı kadar(media bedeli). diğer masrafları bizi alsada yapacak almasada yapacak zaten.

Ah be abicim zaten dediğin gibi düşünseler ihya oluruz... Keşke.

• http://www.gittigidiyor.com/main/search.php?search_type=detail&aramakategori=dnpg

+
    NBA2K7 arayan bir arkadas vardi:
    107 YTL hemen al fiyati:
    http://urun.gittigidiyor.com/NBA2K7-PS3-OYUNU_W0QQidZZ4172958

Oyunlari boyle alin gidip raflardan alip kaziklanmayin..

• Hep aynı yanlış yapılıyor.Oyun fiyatları 60 euro+kdv+distribütör... DEĞİL!!!
    Oyun fiyatı taş çatlasın 40$+bilmemne bilmemne.Sony oyunları avrupadaki bir mağazadan ithal etmiyor.O yüzden avrupa fiyatının üzerine kdv falan eklemek gereksiz.Bu oyun 60$a amerikada vergiler dahil şekilde raflarda satılıyorsa burada da en fazla 80$ olmak zorunda ki bu bile çok pahalı.
  • son derece haklısınız. üstelik bunlar konsollar içinde geçerli sadece oyunlarda değil

quote:

Orjinalden alıntı: myfranco

Hep aynı yanlış yapılıyor.Oyun fiyatları 60 euro+kdv+distribütör... DEĞİL!!!
    Oyun fiyatı taş çatlasın 40$+bilmemne bilmemne.Sony oyunları avrupadaki bir mağazadan ithal etmiyor.O yüzden avrupa fiyatının üzerine kdv falan eklemek gereksiz.Bu oyun 60$a amerikada vergiler dahil şekilde raflarda satılıyorsa burada da en fazla 80$ olmak zorunda ki bu bile çok pahalı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.