Şimdi Ara

PS+ Collection ban dalgası başladı [WS-37368-7 // WS-37337-3]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başkasının Ps5'inden Ps+ Collection oyunlarını hesaba ekleyenlerin banlanmasına başlanmış. Bu sabah playstation'ımı açtığımda benim hesabımın da geçici olarak banlandığını gördüm (redditte birine rica etmiştim, o şekilde oyunları hesabıma eklemiştim). Detaylı açıklama mail ile gönderildi diyor, fakat herhangi bir mail gelmedi. Hata kodu olarak WS-37368-7 gözüküyor. Normalde bu kod hakaret, küfür için kullanılan bir kodmuş. Fakat biraz araştırma yapınca birkaç hafta önce Çinde başlayan ban dalgasının Avrupaya geldiğini görmek mümkün. Bu forumda da oldukça fazla sayıda PS+ Collection oyunları temini konusu olduğundan sizin de başınıza gelip gelmediğini merak ettim. Sony nin Destek birimi inanılmız kötü olduğundan herhangi bir cevap alabilmeyi beklemiyorum, eğer bulabilirsem mail atarak ulaşmaya çalışacağım.

Sanırım hesabın durumuna göre 2 çeşit ban atmışlar. Bulduğum kadarıyla kodları aşağıda.

WS-37368-7 - banned

WS-37337-3 - temporarily banned

• Darısı forumda parayla satan arkadaşa.
  • Geçmiş olsun. Yapmayın dedik. Adamların eminim ki hangi cihazda PS Plus Collection etkileştirilmiş diye görebildikleri bir platform var ellerinde. Orda da PS4 üzerinden etkinleştirilenleri banlamışlar işte bariz. Bana da özelden 1-2 tane dilenci mesaj attı. Adam PS5 konusunda cihaz aldığımı görmüş, özelden densizce mesaj atıyor bana PS Plus Collection üyeliğinde yardımcı olur musun diye. Eminim herkese yapmışlardır. Bu ban dalgasının büyüyeceğini düşündüğüm için cevap vermedim kimseye. Yapanlar da süresiz banlandıysa geçmiş olsun. Geçici banlananlar da akıllı olsun, bu işin şakası yok. Banlanmış cihazla başbaşa kalırsınız sonra.

• Hemen hakettiniz diye yazmaya gelmişler. Bakın bunun yasak olduğu hiçbir yerde geçmiyor. Eğer bu kadar önemli bir kural ihlaliyse, Sony nin buna karşı ilk başta açıklama yapması veya her Ps5 e sadece bir tane aktivasyon hakkı vermesi gerekir. Örneğin ben ps5i kullandım, oyunlar çok pahalı geldi. Sattım ikinci elde, adam kendi hesabını açtı aktivasyonunu yaptı. Yine çoklu kullanımdan ban mı olacak? Ben ikinci el sattığım konsolun el değiştirmesini mi takip edeceğim. Sony bu durumda kesinlikle haksız. Plus collection ın ne zamana kadar geçerli olacağı, içindeki oyunların ileride lisans problemi vs sebepleriyle kaldırılmayacağı bile belli değil. şu an zaten doğru düzgün ps5 bile bulunmuyor.

• Geçici ban değilse sıkıntı valla açıkçası böyle bir riske asla girismezdim kalici hesabımda zaten verilen oyunların çoğu oynanan önceki oyunlardi birkaçı hariç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suyunu çıkarıp satışa çıkaranlar banlandı. 3-5 arkadaşına ekleyen banlansa idi, ben dahil herkes ban yemişti...

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-781808C66

Geçmiş olsun. Yapmayın dedik. Adamların eminim ki hangi cihazda PS Plus Collection etkileştirilmiş diye görebildikleri bir platform var ellerinde. Orda da PS4 üzerinden etkinleştirilenleri banlamışlar işte bariz. Bana da özelden 1-2 tane dilenci mesaj attı. Adam PS5 konusunda cihaz aldığımı görmüş, özelden densizce mesaj atıyor bana PS Plus Collection üyeliğinde yardımcı olur musun diye. Eminim herkese yapmışlardır. Bu ban dalgasının büyüyeceğini düşündüğüm için cevap vermedim kimseye. Yapanlar da süresiz banlandıysa geçmiş olsun. Geçici banlananlar da akıllı olsun, bu işin şakası yok. Banlanmış cihazla başbaşa kalırsınız sonra.

aynen birisi banada yazdı hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.