Şimdi Ara

PS Vita'da PS2 Desteği Olacak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PSP de ps1 desteği vardı. PS Vita da ps2 desteği olacakmı? ps2 oyunlarını Vita da oynayabilecekmiyiz? bununla ilgili bir açıklama varmı?

• hayır, yok.
  • bence destek gelebilir yanlış hatırlamıyorsam pspde ilk çıktığında psone oyunlarını çalıştırmıyordu daha sonradan geldi destek. Aynı şekilde sony vitayada daha sonra böyle bir destekte bulunabilir.
  • Böyle Olursa Çogu Kişi Almak İsteyecektir Efsana Konsolun Oyunları Ps Vita'da Güzel Olurdu
  • Şimdilik resmi ağızlardan yapılan tek bı açıklama var onda da "şüpheli" dendi.
  • PS vita mı daha güçlü PS2 mi...

bence eşit güçteler... 1080i-gt4 oynatabilen bi makine var karşında... tmm eski ama o kadar da deil, bu sistemi emule etmek için en 2-3 kat daha güçlü bi sistem gerek... bu güç vitada varmı? hiç zannetmem...

olsa bile PS2 oyunlarına emulatör yazmak yerine oyunları sisteme portlamak daha kolay olur... (bkz. tekken 5 on PS3, GOW collection on PS3...)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanerergul

PS vita mı daha güçlü PS2 mi...

bence eşit güçteler... 1080i-gt4 oynatabilen bi makine var karşında... tmm eski ama o kadar da deil, bu sistemi emule etmek için en 2-3 kat daha güçlü bi sistem gerek... bu güç vitada varmı? hiç zannetmem...

olsa bile PS2 oyunlarına emulatör yazmak yerine oyunları sisteme portlamak daha kolay olur... (bkz. tekken 5 on PS3, GOW collection on PS3...)

Psvita ps2'den çok çok güçlü bir alettir.Gt4'ün biraz daha soft halini zaten psp'ye çıkan gran turismo'da oynuyorduk.1080i'de olayı da 480p'den 1080'iye upscale edilip oynanması.Yani doğal çözünürlük değil.Ps3'e yakın grafikler veren bir cihazı ps2 ile eş güçte tutmak, hatta ve hatta nerdeyse ondan zayıf düşünmek çok talihsiz bir yorum olmuş.Vitanın sistem özelliklerine hiç bakmamışsın sanırım.Baksaydın 512 mb'lık rami bile ps2'dekinin kaç katı olduğunu görmüş olurdun..Sanırım vitanın videolarına hiç bakmadın.Ps3'de ki fifanın nerdeyse aynısını psvitaya yapmışlar.Ps2 ile denk güçte diyorsun..
    Şöyle bir iki video koyayımda cihazın gücünü kendi gözlerinle gör..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ps2 Kolları ps1 e olur mu?
    15 yıl önce açıldı
    Xbox mu ps mi
    dün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

quote:

Psvita ps2'den çok çok güçlü bir alettir.Gt4'ün biraz daha soft halini zaten psp'ye çıkan gran turismo'da oynuyorduk.1080i'de olayı da 480p'den 1080'iye upscale edilip oynanması.Yani doğal çözünürlük değil.Ps3'e yakın grafikler veren bir cihazı ps2 ile eş güçte tutmak, hatta ve hatta nerdeyse ondan zayıf düşünmek çok talihsiz bir yorum olmuş.Vitanın sistem özelliklerine hiç bakmamışsın sanırım.Baksaydın 512 mb'lık rami bile ps2'dekinin kaç katı olduğunu görmüş olurdun..Sanırım vitanın videolarına hiç bakmadın.Ps3'de ki fifanın nerdeyse aynısını psvitaya yapmışlar.Ps2 ile denk güçte diyorsun..

gözüm gönlüm açıldı allah razı olsun daha önce hiçbir sitede görmediğim bu şahane videolara bakmaya doyamadım...çok aradınmı video yu?

vita güçlü evet ama... i7 li pc bile ps2 oyunlarını açamıyo...pcsx2 videolarına bi bak istersen( bi iki tane koyardım buraya ama video senin işin:D )... i7 li bilgisayarın yapamadığını vitamı yapacak?

oyun özel olarak vitaya port edilir o ayrı mesele...

• Çok aramaya gerek.Arayan mevlasınıda bulur belasınıda.İlk önce eşit güçte diyorsun sonra da vita güçlü evet ama diyorsun..Bir karar ver artık.
    Eğer konu emule etmek ise, bunu sen yapmıyacan, sony kendisi desteğini verecek.Eğer öyle olursa i7'ye gerek kalmaz canım benim.
  • quote:

Çok aramaya gerek.Arayan mevlasınıda bulur belasınıda.İlk önce eşit güçte diyorsun sonra da vita güçlü evet ama diyorsun..Bir karar ver artık.
    Eğer konu emule etmek ise, bunu sen yapmıyacan, sony kendisi desteğini verecek.Eğer öyle olursa i7'ye gerek kalmaz canım benim.

kararımı deiştirmedim rahat ol sen...eşit güçteler gow2 yi düşün bi.. 480p olması seni durdurdumu? qHD golf oynamaktansa 480p GOW2 olsun... vitanın güçlü bi alet olması ps2 nin gücünü aşşa çekmez merak etme fikrim sabit...

SONY desteğini verecek derken yani anlayamadım nasıl olacak bu iş? elimde eski bir ps2 oyunu var, zamanında parasını bastırıp almışım, bu dvd yi vita ya takmam imkansız o zaman nasıl olacak? acaba elimdeki ps2 oyununu bilgisayara takıp imajını alıp sonrada vitaya mı aktarsam ? Nasıl olsa emulatörü ben yazmıyacam "sony destek verecek" Ama bu iş için orjinal cd ye ihtiyacım yok iternetden de indirebilirim bu durumda bu korsana verilen destek oldu bir şekilde...

sony destek verecek derken? verecekse versin bu desteği de, i7 ye gerek kalmasın...ps3 de bile doğru düzgün veremediler, vita nasıl olcak acaba?

• Şimdi de kararımı değiştirmedim diyorsun.Dur bakalım bir daha ki cevabında belki kararın tekrar değişebilir.
    Çok açık bir soru.Bu soruya aynı şekilde çok açık bir cevap bekliyorum.Neden ps2'de ki fifa ps3 ayarında değil, neden vitada ki fifa ps3'le aynı grafik ve animasyonlara sahip?
    Neyse senin dediğin olsun.2000 yılında çıkan ps2, 2012 yılında çıkan bir cihazdan daha iyi grafik veriyor.
  • quote:

quote:

quote:

gözüm gönlüm açıldı allah razı olsun daha önce hiçbir sitede görmediğim bu şahane videolara bakmaya doyamadım...çok aradınmı video yu?

vita güçlü evet ama... i7 li pc bile ps2 oyunlarını açamıyo...pcsx2 videolarına bi bak istersen( bi iki tane koyardım buraya ama video senin işin:D )... i7 li bilgisayarın yapamadığını vitamı yapacak?

i7'li pc açamıyor felan alakasız mukayese olur. homebrew emulator yapımcısı değil sony, dilediği anda tak diye yazılımsal olarak desteği verir ki vita çok can çekişecek bir cihaz olduğu için bu desteği verecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: wildlove

quote:

quote:

quote:

i7'li pc açamıyor felan alakasız mukayese olur. homebrew emulator yapımcısı değil sony, dilediği anda tak diye yazılımsal olarak desteği verir ki vita çok can çekişecek bir cihaz olduğu için bu desteği verecektir.

Umarım ps2 desteği olur.

• Saçma sapan programlarla ps2 oyunu açmaya çalışıyorlar sonra i7 yetmedi deniliyor. Çift çekirdekli androidin yapamadığını yarım yamalak ios'un yapması ile aynı mesele.
  • şu alıntı yapma işini ne de çok abartıyorsunuz.Alıntı yapacağınız bölümü seçip diğerlerini silerseniz tarayıcılar bayram eder.
  • quote:

Şimdi de kararımı değiştirmedim diyorsun.Dur bakalım bir daha ki cevabında belki kararın tekrar değişebilir.
    Çok açık bir soru.Bu soruya aynı şekilde çok açık bir cevap bekliyorum.Neden ps2'de ki fifa ps3 ayarında değil, neden vitada ki fifa ps3'le aynı grafik ve animasyonlara sahip?
    Neyse senin dediğin olsun.2000 yılında çıkan ps2, 2012 yılında çıkan bir cihazdan daha iyi grafik veriyor.

kardeş sen tozuttun ya... yazdıklarıma cevap yaz yada salla gitsin... ortaya yeni polemikler atarak nereye varmaya çalışıyon anlamadım.

konuyu toparlayayım senin için konu şu; "vita ve ps2"... fifa deil...grafik deil...

sorduğun sorunun konuyla hiçbir alakası yok ama genede sana çok açık bi cevap vereyim;... kardeş önce şu bi iyice anla oyunların grafiği kendi kendine artmaz NASAnın bilgisayarında da mario oynasan mario mario dur... , bilgisarda oynadığın 2D santranç oyununda 256xAA bile açsan oyunda piyonun vezir olmaz ne yazık ki hea senin gözünde vezir olur bişi diyemem fakat gördüğün manzara yine aynı kalır... yeni konsol çıktı ve eskisinden daha güçlü diye grafik kaliteside doğru orantılı olarak her zaman koşulsuz bir şekilde artmaz..oyun yapan firmaların oyunlardaki grafiklerle hiç mi alakası yok yani?, sony oyun yapımcılarına şartmı koşmuş demek istiyorsun; grafikler belli bir kalitenin üstünde olacak yoksa gelir ağzınıza biber sürerim filan mı demiş adamlara...kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama youtube a meraklı bir gence benziyon resident evil4 oyunu hem ps2ye hem gamecube e çıktı, bildiğin veya araştıracağın üzere: PS2, GC den daha güçlü bir konsoldur fakat GC deki RE daha iyi grafiklerle donatılmştır(ışıklandırmalar, animasyolar, efekler, sağda solda gereksiz partüküller) istersen youtube dan da izleyebilirsin arasındaki farkları. Anlıyorum bu güne kadar oyunlardaki grafiklerin iyi veya kötü olmasının sebebinin konsolun gücü ile alakalı olduğunu sanıyordun galiba (sorduğun soruya bakılırsa pek de yanıldığımı söyleyemem): bir cd alıp eve geldin ve grafikleri beyenmedin kendi kendine şunumu söylüyorsun acaba? "Ahhh lanet olsun konsolumun gücü düştü yine !" oyunu yapan firma "mesala EA" aklına bile gelmiyo galiba... belkide firma ömrünü doldurmuş olan bu konsola(ps2) kullandıkları teknolojiyi port etmenin kârsız bir iş olduğuna karar kıldı veya ticari kaygılardan dolayı olabilir, kesin bir cevap veremem! Çünkü bu sorunun bi çok cevabı olabilir ama ben EA da çalışmıyorum ne yazıkki.

ben bu sorunun cevabını nerden bilebilirim hea? firmanın kendi takdiri bu...biz burda konsolun gücünü tartışıyoruz sen kalkmış fifa yapan firma (ea) niye grafik seviyesini aşşada tuttu diye bir soru soruyorsun. yanlız şunu söyleyebilirim aynı oyun yapılıyorsa yapılır, küçük bir örnek vereyim psp, ps2 nin yarı gücünde bir makine ama pspde ve ps3de tekken 6 var ps2de ise yok? yani firma isterse ps3 oyununu alıp psp de bile çalıştırabiliyo ama ps2 psp ye göre çok daha güçlü olmasına rağmen ne hikmetse çalıştıramıyorlar oyunu, aniden adamların elleri kolları bağlanıyo.... tamamen ticari kaygılar...

Senin anladığın dilden konuyu toparlayayım istersen yoksa fifa diye ufak ufak başlayıp 2binli yıllardan beri çıkmış bütün oyunların incelemesini yapacaksın burda ve sonucuda şuna bağlayacaksın sanırsam; ps3, ps2den daha iyi grafik verir. ea firmanın yaptığı herşeyi kendine referans alman, deişmez gerçekler gibi görmen beni pek alakadar etmiyor ne yazıkki...

KONU: 2012 yılında çıkan bir cihaz; 2000 yılında çıkan bir cihazın oyunlarını oynatabilirmi oynatamazmı... ben olmaz dedim ve nedenini de yukarda açıkladım...

• Bu olay makine kırılırsa daha mümkün Çünkü psone oyunlarını nerdeyse tümünü psp de korsan yazılım(homebrew) yayınlayan arkadaşlar sayesinde oynuyoruz.Aksi takdir de yok sony oyunu remake yapacak pspvita için satışasa sürecekte vs vs vs Yani bu sorunun cevabını zaman gösterecek

Edit:Bir de ps2 desteği derken destek arkadaş makinenin bu oyunları açacak gücü var mı demek istemiş sanırım baslığı ve mesajı düzeltse iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turker03 -- 19 Ocak 2012; 1:12:47 >
  • PS2 ve PS3 oyunları PS Vita için hayal

Sony'nin PS2 ve PS3 oyunlarını PS Vita'ya getirmek gibi bir planı yok. Ancak dijital PSP oyunları ve mini oyunlara destek verileceği belirtilmiş. İleriye yönelik olarak da bazı klasik PS1 oyunlarının PS Vita'ya gelme olasılığı var. Ancak Sony'nin de doğruladığı üzere PS2 ve PS3 oyunlarının Vita'ya getirilmesi düşünülmüyor şu an.

Sony'nin yeni el platformu PS Vita, 22 Şubat'ta satışa sunulacak.

http://www.merlininkazani.com/PS2_ve_PS3_oyunlari_PS_Vita_icin_hayal-haber-48711p1.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.