Şimdi Ara

PS Vita'nın 2.2 milyonluk satış rakamına ulaştığı açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• PS Vita'nın 2.2 milyonluk satış rakamına ulaştığı açıklandı

Sony'nin yeni nesil taşınabilir oyun konsolu PS Vita'nın son satış rakamları kamuoyuyla paylaşıldı. Sony tarafından açıklanan rakamlara göre 30 haziran itibariyle PS Vita'nın 2.2 milyonluk bir satış rakamına ulaştığı belirtildi.

Gamescom'da Playfront'a konuşan Playstation'nın Almanya Başkanı Uwe Bassendowski, cihazın satışlarında yaşanılan sıkıntıları Sony'nin pazarlama stratejilerine bağlarken, şirketin pazarlama sırasında gençleri ihmal ettiğini belirtti. Ayrıca, pazarlama konusunda yaşanan bu sıkıntıların yakın bir zamanda gerçekleştirilecek değişiklik ile giderilebileceğini de ifade etti. 

Bassendowski, her ne kadar pazarlama stratejilerinde yaşanan sıkıntılara değinmiş olsa da gerek konsolun fiyatlandırması gerekse oyun sayısının azlığının da satış rakamlarını etkilediği kesin. Sony'nin gidişatı düzeltmek için pazarlama stratejisinde ne gibi değişikliklere gideceğini ise ilerleyen dönemlerde göreceğiz.

• 1. Konsol yanında sürgün etmek için yanındaki abuk sabuk aparatları kutu içinde verse veya fiyatını düşürse.
    2.God of war'ı çıkarsa

Baya fazla kar yapar.

• 1 milyon rakamını aylar önce duyduğumuzu hesaba katarsak. Satışların ne kadar yavaş gittiğini görebiliriz.

• bu cihazların tek mantığı oyun. öyle çok fazla oynanacak oyun da yoktur cihazda. normal olarak fazla satılmadı, birde akıllı telefon faktörü var.

• Harika bi cihaz sony nin saçma sapan pazarlama haraketleri yüzünden harcanıyor. Yazık...

• tutmadı. tutmayacak.

• God Of War ve Devil May Cry çıksın ben de alacam ;)

O zamana kadar forever 3DS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hana-MicHi__ -- 22 Ağustos 2012; 0:51:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihaz zaten şimdiden taknolojinin sınırında. gelecek 1-2 yıl içerisinde tabletlerde bunun oyunlarının benzerini 3-5 dolara alırsanız şaşırmayın. cihazın fiyatı fazla + ek masrafı çok + ek masrafı da çok pahalı + oyunu yok adam gibi (çocuklara hitap eden oyunu daha fazla şu anda. kaldı ki onlarda çok az) + oyunu olmadığı gibi uygulamaları da çok çok az + yazılımsal eksiklikler hala devam ediyor + cihazda yapılabilir denilen şeylerin bi kısmı yapılamıyor yazılımsal deniyor ama hala eksiklik var + pil süresi + oyunlarının fiyatı ...

şimdi bunların hepsini pazarlama ile mi çözmeyi düşünüyorlar. valla bu olay tıpkı terörü lanetleyerek bitirmeye çalışan güzel ülkemi getirdi aklıma. neyse çok doluyum zaten buraları doldurmayayım. hadi iyi geceler...

• Aylar once duymustuk 1 milyonu buda demektir ki satislar co yavas gidiyor.Birsuru faktor bunda etken tabii.Birincisi Sonynin buyuk yapimlari gow gibi cikarmamasi az oyun cikarmasi cikan oyunlarin hardcore kesime degil daha cok wglencelik oyunlar olmasi buyuk yapimlarolmamasi.Cihazin fazla pahali olmasi ve kutunun icinden hicbirsey cikmamasi.Obur aparatlarin masrafida cok fazla.Pil suresinin az olmasi.App desteginin azligi.zakilli telefon paarinin hem ucuz hemde cogu oyuncuyu tatmin edici bir platform olusu cunku ps vitada hardcoreoyun cikmayinca bir farklilik yaratamadi.Sonuc olarak eger hardcore oyunculara oyun yapmazsan cihazi pahali oyunlarini pahali yaparsan.Aksesur koymazsan onuda com masrafli yaparsan.App destegi gelistirmezsen store faktoruu ilerletmezsen pil suresi igelistirmezsen cogu kullanicinin gozden dusmesi normal her faktor olmasada cogu sonyin pazarlama hatasi.

• vitayı aldın 20-30 dolara giriş seviyesi hafıza kartı aldın sonra 40 dolara oyun aldın. ekrana koruyucu taşımak için kutu vs. vitanın ek ihtiyaçları neredeyse bir vita kadar ederi var sonra sen gel benim makinam niye satmadı de peh !

• vita os koymayyıp işletim sistemini android üzerine yazsaydı satışların patlamasını siz de görürdünüz ama maalesef bunu düşünemediler

• quote:

Orijinalden alıntı: orientem

vita os koymayyıp işletim sistemini android üzerine yazsaydı satışların patlamasını siz de görürdünüz ama maalesef bunu düşünemediler

Aynen kardes, ayni seyi bende yazmistim. Soyle harika bir dokunmatik ekran, bir android ve kendine ozel vita oyunlari, telefon ozelligine gerek yok. O zaman harika olurdu. Cunku Android'in uygulamalari hazir. Sonradan vita os'a hazirlanana kadar bir cok ozellik hazir gelirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pritz21

quote:

Orijinalden alıntı: orientem vita os koymayyıp işletim sistemini android üzerine yazsaydı satışların patlamasını siz de görürdünüz ama maalesef bunu düşünemediler
    Aynen kardes, ayni seyi bende yazmistim. Soyle harika bir dokunmatik ekran, bir android ve kendine ozel vita oyunlari, telefon ozelligine gerek yok. O zaman harika olurdu. Cunku Androidin uygulamalari hazir. Sonradan vita osa hazirlanana kadar bir cok ozellik hazir gelirdi.

o zaman millet gider tablet-telefon alır. sadece dokunmatik ve android cihazı kim ne yapsın? onlardan ortalıkta mikrop gibi var.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: orientem vita os koymayyıp işletim sistemini android üzerine yazsaydı satışların patlamasını siz de görürdünüz ama maalesef bunu düşünemediler
    Aynen kardes, ayni seyi bende yazmistim. Soyle harika bir dokunmatik ekran, bir android ve kendine ozel vita oyunlari, telefon ozelligine gerek yok. O zaman harika olurdu. Cunku Androidin uygulamalari hazir. Sonradan vita osa hazirlanana kadar bir cok ozellik hazir gelirdi.

Vita os önceden de hazırdı veya playstation ile uyumluluğu daha fazla olacak ki bunu tercih ettiler ayrıca cep telefonu ve tabletlerin donanımlarının (güncel olanların) ps vitaya yakın eğer android olsaydı oyunlar kırılır diğer cihazlarda da çalıştırılırdı oyunlar satmazdı zaten kırılması daha kolay.Vita os oyunlarını crackleyebilen 10.000 insan varsa Android de 1.000.000 kişi vardır.

• Fena değil. Daha fazla oyunla , daha fazla satacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonynin son zamanlarda yaptığı en saçma sapan işlerden biri. Bu kadar az satması normal.

• Ps VİTA 2.2 milyonluk satışını bu sene çoğalta bilir, fakat 2013'de fiyatın düşeceği ve düşmeye devam edeceği göz önünde bulundurulursa, yaptıkları yatırımı arttırmak zorundalar. Bu da onlar için iyi bir haber değil (OLABİLİR DE):).

• quote:

Orijinalden alıntı: v9zz

quote:

quote:

Vita os önceden de hazırdı veya playstation ile uyumluluğu daha fazla olacak ki bunu tercih ettiler ayrıca cep telefonu ve tabletlerin donanımlarının (güncel olanların) ps vitaya yakın eğer android olsaydı oyunlar kırılır diğer cihazlarda da çalıştırılırdı oyunlar satmazdı zaten kırılması daha kolay.Vita os oyunlarını crackleyebilen 10.000 insan varsa Android de 1.000.000 kişi vardır.

sony bu sorunları gayet rahat aşabilecek bir firma çok yüzeysel düşünmeyin gerekli özelliştirmeleri çok rahat yaparak kullanabilirdi yani sadece uygulama uyumluluğu olması yeter androiddeki yüzlerce uygulama vita da çalıştırılabiliyo olsa satışları böyle mi olurdu

• Bahsettigimiz baslibasina android bir cihaz degil. Nexus 7, Kindle fire gibi cihazlardaki ozellestirilmis android. Kaldiki sadece android oyunlari calistirsin demiyoruz. Vita arti android market, browser, uygulama destekli bir konsol. Bu sekilde daha mi iyi oldu? En basta bence vita os hantal, bakalim ileride neler olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamefry -- 22 Ağustos 2012; 19:53:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha öncede Vita için bir çok kez yorum yaptım bu konu hakkında tamamen strateji hatasdır demiyorum tabi çevre etkenelrde var şu duruma bakdığımda gerçeten çok sıkınıtlı bir satış rakamı.. Belki Vita şu sıralarda yada 2013'de daha güçlü(zaten çok güçlü) ve daha fazla seçenekli oyunla çıkcas herşey çok farklı olabilirdi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.