Şimdi Ara

Ps1 görüntü sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçenlerde scph-9002 model çipli ps1 buldum. Cihazı çalıştırdığımda ışığı yanıyor, cd'de dönüyor ama tv'ye hafif bir karıncalanma dışında görüntü gelmiyor (ses de yok). 2 farklı scart kablosunda ve iki farklı tv'de denedim sonuç aynı. Yabancı forumlara da baktım ama pek tatmin edici bir çözüm yolu bulamadım. Sizce sorun neyden kaynaklanıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lechuck -- 10 Mart 2015; 22:11:08 >

• AV çıkışında temassızlık olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X kare

AV çıkışında temassızlık olabilir.

Pek sanmıyorum. Cihaz açıkken kabloyu hafifçe sağa sola ittirmeye çalıştım ama bir şey değişmiyor. Zaten kablo multi av girişine tam oturuyor. Pek karşılaşılan bir durum değil galiba. İnternette bununla ilgili açılmış birkaç konu var, herkes ayrı bir şey söylemiş ve sorunun nedeni şudur diye yazan birini görmedim. Adamın teki anakartın metal muhafazasını kaldırınca düzeldi (ne alaka onu da anlamadım) demiş ama bende işe yaramadı.
    Bir de cihazı açınca fark ettim, adaptörden gelen elektrik kablosunun anakart üzerine takıldığı 5 pinli bir giriş var bunlardan biri kırılıp kablonun içinde kalmış. Elektrik mi yetmiyor çalışmasına diyeceğim ama kırık olsa bile kabloyu takınca içinde kalan kısım ile temas ediyor gibi. Aklıma gelen bir diğer ihtimal ise gpu'nun yanmış olabileceği.

Ps1 görüntü sorunu
     Ps1 görüntü sorunu
    Bu kırık kısım kablonun içinde kalmış.

• Yardımınız için teşekkürler. Bendeki havya bu iş için fazla kalın. Yakınlardaki bir tamirciye yaptırmaya kalksam basit bir lehim için bir ton para isteyecekler. En iyisi bit pazarına gidip 3-5 liraya bir kaç tane ps1 veya ps1 anakartı almak. Elimdekinin kasası çok temiz. Diğerlerinin içiyle bunu değiştiririm artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lechuck

Yardımınız için teşekkürler. Bendeki havya bu iş için fazla kalın. Yakınlardaki bir tamirciye yaptırmaya kalksam basit bir lehim için bir ton para isteyecekler. En iyisi bit pazarına gidip 3-5 liraya bir kaç tane ps1 veya ps1 anakartı almak. Elimdekinin kasası çok temiz. Diğerlerinin içiyle bunu değiştiririm artık.

Hocam durumlar değişirse konuya ekleyin, bu sorunla karşılaşan başka arkadaşlara yardımcı olur.
  • Resimde görünen kopuk pin ile alakalı bir durumdur o kabloların her birinde farklı voltajda elektrik var bir tanesi eksikse çalışmaz cihaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leacy6

Resimde görünen kopuk pin ile alakalı bir durumdur o kabloların her birinde farklı voltajda elektrik var bir tanesi eksikse çalışmaz cihaz.

Büyük ihtimalle sorun ondandı ama uğraşmak istemedim. Dün aynı model adaptör kısmı bozuk bir ps1'in anakartını taktım, şimdi çalışıyor. Yeni anakart bulmak, onu tamir ettirmekten hem daha ucuz hem daha kolay.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS2 Görüntü Yok Yardım!
    16 yıl önce açıldı
    PSP TV sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.