PS3'umde artik Blu-RAY oyunlar acilmiyor.En son guncellemeleri yaptim,format attim,Yok calismiyor.DVD filmi okuyor ama.Internette biraz arastirdim,lenslerinde bir hata var galiba.Simdi bu durumda disk surucusunu degistirmem mi gerekiyo? Garantisi yok.Istanbul'da guvenilir,ucuz bir yer var mi bildiginiz? Ve en cok merak ettigim kac liraya mal olur bana?
Tesekkur ederim yardimlariniz icin.
banada çok geliyor böyle makina.makinanı bu kapağa ulaşana kadar aç.toplam 8 vida açacaksın yanlış hatırlamıyorsam..sonra bluray in üzerindeki metal plakayı çıkar .blurayi içinde barındıran siyah plastik kapağa dokunmadan krımızı işle çembere aldığım yerdeki yuvarlak içi mıknatıslı aparatı elinle çek çıkar.lensi göreceksin.yumuşak nemli bir bezle temizle ve tekrar topla makinanı çalışacak.tecrübe ile sabittir.en fazla yarım saatini alır bu işlem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maydo67 -- 13 Şubat 2011; 21:18:07 >
Cok tesekkur ederim yarin deneyecegim.Valla cok iyi oldu bu.Youtube'da videolu anlatim da buldum nasil temizlenecegine dair :)
quote:
Orijinalden alıntı: 6566
Cok tesekkur ederim yarin deneyecegim.Valla cok iyi oldu bu.Youtube'da videolu anlatim da buldum nasil temizlenecegine dair :)
yalnız yutub da lens bölümünü tamamen açıp temizleyen kişilerin videosu vardır.lens bölümünü boş yere açıp uğraşma .mekanizmayıda dağıtırsan ps3 ü koltuğunun altına alıp tamircinin yolunu tutarsıno yüzden dediğim şekilde yap.fazla dağıtma makinayı .pratik yolu bu anlayacağın.kolay gelsin
Geçen gün annem çalışır durumdaki ps3 ün fişini çekmiş, ve bunun üzerine cihaz sapıtmıştı ve oyunları açmıyordu. Taktığım DVD filmleri hemen çalıştırıyordu anladım ki, disk sürücüsünde bir sorun yoktu, cihazı "Fabrika ayarlarına getir" yaparak sıfırladım. Ve cihaz kaldığı yerden sapasağlam çalışmaya devam etti. Format atmışsınız ama bir de cihazı fabrika ayarlarına getirip sıfırlayıp deneyin derim. Tabi ben dosyalarımı yedekleyemediğim için tüm save datalarım uçtu :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme