Şimdi Ara

Ps3 devri bitti mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam içerden yeni mi çıktın bu nasıl soru
  • Teknolojik gelişmeler kapsamında evet bitti, ama biz hala arkadaşlarla oynuyoruz zevklide oluyor. Ayrıca PS4 devri bitmedi daha halen oyun çıkıyor, PS5 için az oyun var.

• ps3 ü gömeli yıllar oldu. Huzurla uyusun

• hobi meselesi, kafelerde olmaması normal ama hep bu cihazı arayan insanlar olacak, kimi içinse hiç açılmadı ve açılmayacak

• ApexiRubber kullanıcısına yanıt

tamamen renkler ve zevkler ile alakalı bir durum hocam ps4 için oyun çıkıyor ama 1080p 30fps oyunlar size yetiyordur belki ama çoğu kişi için çok düşük değerler bunlar maalesef.

• margornn M kullanıcısına yanıt
    PS5 alana kadar ben de böyle düşünüyordum, çünkü testlerde çok da bir fark gözükmüyordu ta ki PS 5 de oyunları 60 fps oynayana kadar... Göz o kare hızına alışınca 30 fps takılıyor hissi yaratıyor örneğin GTA V'in PS5 versiyonu ile PS4 versiyonu arasında dağlar kadar fark var, PS4 versiyonu göz kanatıyor.
  • wardaddy58 W kullanıcısına yanıt

Kesinlikle haklısınız nericede yeni jenerasyon bir konsol ps5 elbette daha iyi ve güçlü ama demek istediğim çok fazla oyun oynamayan biri olarak ps4 pro bana gayet yeterli geliyor. Ps5 pro çıktığında belki ona geçerim

• Kişiden kişiye göre değişir
  • Ps3 de yeni nesle çıkmayan çok oyun var. Bunlar gelmediği taktirde PS3 bitmez
  • Hayır. 2000lerin başında nasıl halen atari oynuyorduysak şu an da durum degismedi
  • Blur için bile ps3 alınır
  • 8 Ay once uzun uzun sebepleriyle PS3 ile ilgili mesaj yazmisim, ileriye donuk son olarak deneyimlerimi paylasacagim. Almak isteyen arkadaslar da kafalarinda bir fikir olur.

PS3 u kirik almistim, sonra orjinale cevirdim. Daha onceden PS4 umu kendim kirip kullandığım icin bir deneyimim vardi. PS3 u de kirarim diyordum.
    1 TB ssd ler 3000 civariydi, bende bu kadar masrafa gerek yok diye normal 1 TB Hdd taktim. Temmuz 2024 gibi, kirma olayini yaptim. Yalniz kirmak mesele degil, asil mesele oyunu bulup konsola yuklemek.
    Burada nasil yuklenecegini anlatmiyim ama Konsola oyun yuklemeden once yapilmasi gereken biri de file manager tarzi bir uygulama yuklemek. Bu uygulamaya girerken PS3 arada donuyor, fisi cekmek zorunda kaliyorsunuz.

PS3 um 5-6 kere kirmizi isik verdi sirf bu donma yuzunden. PS3 e de oyun atmak asiri iskence.
    PS3 un en yuksek boyutlu oyunu zannediyorum Killzone 3 olmasi lazim. 43 GB idi. Bu oyunu PS3 te calistirmak icin 1 hafta harcadim. Abartmiyorum.

PS3 un usb çıkışları 2.0 oldugundan oyunu ps3 e atmak 2 saat, ps3 un icinde kurmak 2 saat. Kurduktan sonra ilk basta attığınız kur dosyasini silmek de 2 saat suruyor. (Kur dosyasini silmezseniz HDD de yer kapliyor)
    Oyunlari bulmak da mesele, cunku bazi programlarla indirdiginiz oyunu 2-3 kere render etmeniz gerekiyor.

Gelelim oyunlara. Kendimce oynamadigim ya da cok eskiden oynadigim oyunlari makineye atip, tarih siralamasi ile su aralar da hala oynuyorum.
    Oncelikle 2006-2008 arasi aslen PS2 oyunu olup, ps3 te olan HD collection lar
    Tomb raider, prince of persia , silent hill, splinter cell, cok kotu calisiyor PS3 te. 20-27 fps arasi ve goruntu de cok kotu. Oynanacak durumda degil.

Obsidian in yaptığı benimde en cok oynamak istediğim fallout new Vegas2 , skyrim, fallout 3, shadow of mordor 2013,
    Drakengard 3(Nier automata nin yapimcisinin yaptigi oyun ve nier den oncesini anlatiyor 2014 te sadece PS3 ve PC ye e cikti ) gibi oyunlar PS3 de felaket calisiyor ve yabanci forumlardan okudugum kadariyla oynanacak halde degil
    ornegin fallout new Vegas2 de oyunun belli bir saatinde Konsola save yaptiginiz icin save yaptiginiz itemler de sizle beraber geldiginden PS3 un 256 Mb ram i yetmiyormus. bir cok oyuncu da 10 fps civarı calisiyormus. Sırf bu yuzden bu oyun icin xbox360 alanlar PC toplayanlar var.

Bu saydığım diger oyunlarda makineyi kitliyor, Bricked , yani direk kirmizi isik gorme potansiyelini arttiyor
    Gectigimiz temmuz ayinin tamamini oyun yuklemeyle gecirdim ve bahsettigim gibi omurluk bir makine oldu. Makinedeki oyunlarim;
    Syberia (2002)
    Syberia 2 (2004)
    Resistance (2006)
    Ratchet and clank tools of destruction (2007)
    Call of duty world of war ( 2008)
    Dead space (2008)
    Metal gear solid 4 (2008)
    Resistance 2 (2008)
    Ratchet and clank quest for booty (2008)
    Gta 4 (2008)
    Fat princess (2009)
    Infamous (2009)
    Gta episodes from liberty city (2009)
    Assassin's creed 2 (2009)
    Prototype (2009)
    Ratchet and clank a crack in time (2009)
    God of war collection (2009)
    Call of duty black ops (2010)
    Battlefield bad company 2 (2010)
    Dante's inferno (2010)
    Infamous2 (2011)
    Infamous festival of blood (2011)
    Little big planet 2 (2011)
    Ratchet and clank all 4 one (2011)
    Resistance 3 (2011)
    Killzone 3 (2011)
    God of war origins collection (2011)
    Dead space 2 (2011)
    Battlefield 3 (2011)
    Call of duty modern warfare 3 (2011)
    Call of duty black ops2 (2012)
    Lollipop chainsaw (2012)
    Ratchet and clank full frontal assault (2012)
    Prototype 2 (2012)
    Little big planet karting (2012)
    Darkness 2 (2012)
    Max payne 3 (2012)
    Hitman absolution (2012)
    The amazing spiderman (2012)
    Spec ops the line (2012)
    PlayStation all-stars battle royale (2012)
    When vikings attack (2012)
    Tokyo jungle (2012)
    Sound shapes (2012)
    Sly cooper Thieves in time(2013)
    Rain (2013)
    Batman arkham origins (2013)
    Devil may cry (2013)
    Splinter cell black list (2013)
    Killer is dead (2013)
    Ratchet and clank into the nexus (2013)
    Metal gear rising revengeance (2013)
    Puppeteer (2013)
    God of war ascension (2013)
    Call of duty advanced warfare (2014)
    Valiant hears the great war (2014)
    Castlevania lords of shadow 2 (2014)
    The amazing spiderman 2 (2014)
    Journey collectors edition (2015)
    Battlefield hardline (2015)

Makineyi omurluk yaptim, oyunlarla isim bittikten sonra muhtemelen yazlikta ki eve koyacagim makineyi ya da kaldiracagim bir yere cunku oyunlar 30 fps ya da daha kotu calisiyor o yuzden PC de emulator yoluyla oynamak en mantiklisi
    Bir de Cronus max plus adli dongle dan bahsetmistim. Haziran ayi gibi dualsense aldim PS3 te bunu kullanarak oynamak icin.
    Ama cronus max plus, dualsense si desteklemiyor. Bu dongle eskiymis ve yeni versiyonunu almak gerekiyormus. Ismi de Cronus zen plus.

Yani ps3 almak la bitmedigi gibi cronus zen alip bir de dualsense almanız gerekecek. Ki bence dualshock 3, 4 oynamak dualsense den sonra keyifli degil. Ama PS3 gibi bir konsolda dualshock4 ile idare ediyorum.Bu dongle Hem oyunlarda ki titresim hem de sixaxis gerçekten cok etkili calisiyor. Gerçek anlamda dualshock 3 varmis gibi oluyor.

Mesela killzone 2 de bir yerde oyun size sixaxis i kullanmanizi soyluyor eğer baska 3.parti kolla oynuyorsaniz oyuna devam edemiyorsunuz.
    Ne sixaxis i kapatma ne de bu tarz seyler var cunku oyun buna gore yapilmis.
    PC de emulator de dualsense yada xbox kol destegi var.

Simdi sonuca gelelim;
    Ps3 e yapacaginiz 2024 sonu maaliyetiniz
    PS3, 5k
    1TB HDD, 2K
    Dualsense 4K
    Cronus zen plus en az 5K vardir
    Tahmini Total 16K fiyat.
    Bu fiyati da 20-30 fps arasi oyunlarda aliyorsunuz.
    O yuzden bu zamandan sonra PS3 yerine, PC toplayip emulator ile PS3 oyunlarini 60 fps oynamanizi tavsiye ederim.

Daha once PS3 kirmamistim, ve geçen yaz bostum, hayatimda verecegim tum vaktimi verdim ps3 e oyun atmak icin. Bir daha asla vermem. Yarin konsol bozulsa yaptirmam bile.
    PS3 konsolu ergenlik donemimi kapsiyor ve cok anisi var.
    Daha ucuz olmasi gerekirken konsolun daha da pahali, oynamasi maaliyetli oluyor.

PS3 devri bitmistir. Ama oyunlari, kaliteli exc deneyimleri emulator sayesinde hic bitmeyecek yillar sonra bile guncel sistemlerde devamliligini korur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cityzens -- 10 Kasım 2024; 4:19:5 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.