Şimdi Ara

ps3 display settings.yahu heryere yazdım kimse cevap vermedi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yukarıdaki yazımda "pc ciler- konsolcular" gibi yazmıştım niyeyse yıldız olmuş. kötü bişey demedim bi de ondan kıyamet kopmasın.
  • Ekranın büyüklüğüne göre uzaklığı ayarlamak da önemli bu arada.Bunun dışında bilgisayardaki keskinlik ile alakası yok ne yazık ki.Beni de hayal kırılığına uğrattı bu durum.(PC'den geçenlerden biriyim ben de.)
  • hem pc si hem ps3 ü olan şuraya bi karşılaştırma resmi koysunda görelim şu farkı
  • agarta,

PC'den konsola geçtiysen, hangi konsol olursa olsun, PC'deki keskin görüntüleri göremezsin. Kenar yumuşatma olayı her oyunda uygulanamıyor. Uygulansa da ben en fazla 4x olanını duydum. Sanırım en son PC'lerde 16x FSAA'dan falan bahsediliyordu. Buna alışman lazım. AF olayı ise konsollarda yok gibi birşey. Yani uzaktaki cisimlerin netlikleri kayboluyor. Hatta çoğu oyunda performansı sabit tutabilmek için çeşitli hilelere başvurulur konsollarda. Oynadıkça alışırsın büyük ihtimalle. Zaten grafik, gerçek oyuncular için ikinci plandadır
  • quote:

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

agarta,

PC'den konsola geçtiysen, hangi konsol olursa olsun, PC'deki keskin görüntüleri göremezsin. Kenar yumuşatma olayı her oyunda uygulanamıyor. Uygulansa da ben en fazla 4x olanını duydum. Sanırım en son PC'lerde 16x FSAA'dan falan bahsediliyordu. Buna alışman lazım. AF olayı ise konsollarda yok gibi birşey. Yani uzaktaki cisimlerin netlikleri kayboluyor. Hatta çoğu oyunda performansı sabit tutabilmek için çeşitli hilelere başvurulur konsollarda. Oynadıkça alışırsın büyük ihtimalle. Zaten grafik, gerçek oyuncular için ikinci plandadır

Youtube'da bazı popüler oyunların 3 platformdaki görüntülerinin karşılaştırılması var. Onları izleyin. Özellikle Mass Effect 2 ve Dead Space 2 karşılaştırmalarını tavsiye ederim.

• quote:

quote:

agarta,

Youtube'da bazı popüler oyunların 3 platformdaki görüntülerinin karşılaştırılması var. Onları izleyin. Özellikle Mass Effect 2 ve Dead Space 2 karşılaştırmalarını tavsiye ederim.

İzledim dostum da dinamik ışıklandırma dışında ben başka üstünlüğünü göremedim, bunuda söylememiz gerekiyor, ne kadar sağlam grafik sunmayı başarsada pc her zaman yapımcılar için ikici planda kalıcaktır, bunun örneklerini birer birer yazarız bu liste öyle muazzam oyunlarla kabarırki, pcde oyun oynayanlar için baya bir burukluk yaşatır...

• Maksadım tartışma yaratmak değil ama ben bu işin işletmeciliğini yapıyorum ps3lere ek olarak xbox koydum gerçekten de inanılmaz fark atıyor xbox red dead olsun mafia 2 smack down 11 olsun bariz fark var anlamadım öğleden sonra yan yana çekilmiş resimleri eklerim :)
  • Display settins'de RGB Full Range ayarı kesinlikle limited seçili olsun. HDMI super white ve cross colour reduction filter "on" seçili olsun. Ayrıca çözünürlüğü auto detect yapın manuel ayarlama yapmayın. Game settings'de ps smoothing ayarı "on" olsun. HDMI kablonun olabildiğince kısa olması elde edilecek görüntünün verimini arttırır. Ayrıca kablonun bükülmemesine özen gösterin. Birde etrafta TV panelini etkileyebilecek ya da parazite neden olabilecek nitelikte alıcılar olmamasıda önemli. Yanısıra TV'ye çok yakın olmayın görüntü gözünüze kötü gözükecektir çünkü oyunlar henüz kullandığınız TV'nin doğal çözünürlüğünü desteklememekte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Weycell 61

Display settins'de RGB Full Range ayarı kesinlikle limited seçili olsun. HDMI super white ve cross colour reduction filter "on" seçili olsun. Ayrıca çözünürlüğü auto detect yapın manuel ayarlama yapmayın. Game settings'de ps smoothing ayarı "on" olsun. HDMI kablonun olabildiğince kısa olması elde edilecek görüntünün verimini arttırır. Ayrıca kablonun bükülmemesine özen gösterin. Birde etrafta TV panelini etkileyebilecek ya da parazite neden olabilecek nitelikte alıcılar olmamasıda önemli. Yanısıra TV'ye çok yakın olmayın görüntü gözünüze kötü gözükecektir çünkü oyunlar henüz kullandığınız TV'nin doğal çözünürlüğünü desteklememekte.

Kardeş dediğin ayarların bir çoğunun bununla alakası yok
    Bu arada eğer korsan kullanıyorsanız çözünürlüğü ayarlayabiliyorsunuz ama orjinal ise yapacak birşey yok malesef her defasınsa çözünürlüğü el ile değiştirmeniz lazım

• RGB Full Range :full olsun diyorlar ,Game settings'de ps smoothing ayarı ? ne oluyor bilen arkadaslar varsa sevinirim hdmi super white acildimi cok parlak oluyor beyazlar a bakilmiyor secilmiyor her kafadan bir ses cikiyor bu ayarlari iyi bilen bir arkadas varsa yazsin cok makbule gecer
  • Kardeş rgb full range dediği renk genişliğini arttırıyor, super white olayı ise tv çok kaliteli ise aç yoksa kapalı tut gerek yok, Game settingsdeki smoothing ayarı ise ps1 oyunları için yani ps3 oyunlarına bir etkisi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: ****ky

Maksadım tartışma yaratmak değil ama ben bu işin işletmeciliğini yapıyorum ps3lere ek olarak xbox koydum gerçekten de inanılmaz fark atıyor xbox red dead olsun mafia 2 smack down 11 olsun bariz fark var anlamadım öğleden sonra yan yana çekilmiş resimleri eklerim :)

bende onu söylüyorum biriniz koysunda görelim şu farkları
    bide pcyide çok merak ediyorum youtube falan değil siz kendiniz çekip koyabilirseniz güzel olur
  • Upscale özelliği açık olmasın onu kapatın . Sorun büyük ihtimal bundan kaynaklanıyor .
  • Git sonyden w5500 serisi tv al sorunun kökten çözülsün
  • quote:

Orijinalden alıntı: konsoldede

RGB Full Range :full olsun diyorlar ,Game settings'de ps smoothing ayarı ? ne oluyor bilen arkadaslar varsa sevinirim hdmi super white acildimi cok parlak oluyor beyazlar a bakilmiyor secilmiyor her kafadan bir ses cikiyor bu ayarlari iyi bilen bir arkadas varsa yazsin cok makbule gecer

İyi bilen birisi konuşuyor sen dikkate al.

RGB Full Range full olsun diyenler halt ediyor. Full ayarı ps3'ünde bilgisayar monitörleri kullananlar için koyulmuş bir ayar. TV kullanıyor iseniz görüntüyü full yaptığınızda aşırı karanlıklaşma görüceksiniz oyunlarda, limited ise çok daha berrak ve net bir görüntü sunuyor size (test edin görün). RGB full range'i TV'ye uyarlayabilmen ve nimetlerinden faydalanabilmen için çok iyi bir kalibrasyon ayarı yapman gerek TV'ne belki o zaman full yapman daha mantıklı olabilir.

HDMI Super White evet biraz beyazları parlaklaştırıyor ama daha göze hitap eden bir ayar yine de size kalmış fakat en azından gündüzleri odanın aydınlık olduğu zamanlarda açmanız iyi olacaktır.

PS Smoothing'i siz yine de on yapın sadece ps1 oyunlarında değil bazı psn ve ps3 oyunlarında da işe yaradığı söyleniyor.

• quote:

quote:

RGB Full Range :full olsun diyorlar ,Game settings'de ps smoothing ayarı ? ne oluyor bilen arkadaslar varsa sevinirim hdmi super white acildimi cok parlak oluyor beyazlar a bakilmiyor secilmiyor her kafadan bir ses cikiyor bu ayarlari iyi bilen bir arkadas varsa yazsin cok makbule gecer

RGB Full Range full olsun diyenler halt ediyor. Full ayarı ps3'ünde bilgisayar monitörleri kullananlar için koyulmuş bir ayar. TV kullanıyor iseniz görüntüyü full yaptığınızda aşırı karanlıklaşma görüceksiniz oyunlarda, limited ise çok daha berrak ve net bir görüntü sunuyor size (test edin görün). RGB full range'i TV'ye uyarlayabilmen ve nimetlerinden faydalanabilmen için çok iyi bir kalibrasyon ayarı yapman gerek TV'ne belki o zaman full yapman daha mantıklı olabilir.

HDMI Super White evet biraz beyazları parlaklaştırıyor ama daha göze hitap eden bir ayar yine de size kalmış fakat en azından gündüzleri odanın aydınlık olduğu zamanlarda açmanız iyi olacaktır.

PS Smoothing'i siz yine de on yapın sadece ps1 oyunlarında değil bazı psn ve ps3 oyunlarında da işe yaradığı söyleniyor.

Bir düzeltme yapmam lazım.

RGB yi sadece ps3 de full range olarak ayarlayanlar hata ediyor. RGB hem TV de hemde PS3 de full range olarak ayarlanır ise doğru ayar yapılmış olur. Bu durumda görüntü karanlık olmayacak, bilakis daha fazla ayrıntı seçilebilecektir.

Eğer TV nizin menüsü Türkçe ise ve EĞER Tv nizde mümkünse, RGB ayarını "TAM" yapın. Menü ingilizce ise "FULL" olacak tabi.

Yine PS3 deki ayarıda FULL yapın.

İşte o zaman griler siyah olarak görünmeyecek. Hatta eğer elinizde kontrast test resmi varsa bunu ps3 e atarak test edebilirsiniz. Normalde grinin atıyorum 8-9 tonu görünüyorsa, hem TV de hemde PS3 RGB yi full yaptıktan sonra çok daha fazlası görünecek.

Bununla ilgili bir uncharted videosu var. Ancak ne hikmetse youtube a giremiyorum şu anda.

Edit: hala giremiyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: Toorop

quote:

quote:

Bir düzeltme yapmam lazım.

RGB yi sadece ps3 de full range olarak ayarlayanlar hata ediyor. RGB hem TV de hemde PS3 de full range olarak ayarlanır ise doğru ayar yapılmış olur. Bu durumda görüntü karanlık olmayacak, bilakis daha fazla ayrıntı seçilebilecektir.

Eğer TV nizin menüsü Türkçe ise ve EĞER Tv nizde mümkünse, RGB ayarını "TAM" yapın. Menü ingilizce ise "FULL" olacak tabi.

Yine PS3 deki ayarıda FULL yapın.

İşte o zaman griler siyah olarak görünmeyecek. Hatta eğer elinizde kontrast test resmi varsa bunu ps3 e atarak test edebilirsiniz. Normalde grinin atıyorum 8-9 tonu görünüyorsa, hem TV de hemde PS3 RGB yi full yaptıktan sonra çok daha fazlası görünecek.

Bununla ilgili bir uncharted videosu var. Ancak ne hikmetse youtube a giremiyorum şu anda.

Edit: hala giremiyorum.

tamda ben yazıcaktım ama sen yazmışşsın rgb full olmazssa siyahlar gri olur .... ama lcd . plazmaya görede değişir bu durum ... bunada dikkat etmek gerekır !!!

•  ps3 display settings.yahu heryere yazdım kimse cevap vermedi.

Kardeş bu resimi ps3 e yükle sonra rgbyi full yap eğer bütün tonları net bir şekilde gözüküyorsa rgb yi açık kullan ama gri renklere siyah veya aşırı derecede koyu ise rgb fullü kapat
  • güzel bilgiler var, özellikle HDMİ ve RGB ayarları benim de kafamı kurcalıyor... eve gittiğimde ben de buradaki ayarları bir deneyeyim...

ayarların tv nin boyutuyla ya da full hd olup olmamasıyla alakası var mı peki farklılık gösteriyor mu ? bazen psikolojikmiş gibi geliyor yaptığım ayarlarda gördüğüm farklılıklar o nedenle soruyorum...
  • TV'nin boyutuyla ya da full hd olup olmamasıyla değil ama TV'nin kalitesiyle alakalı bir durum. Yani bu ayarlara cevap verebilecek bir TV'ye sahip olmak önemli.

NOT: Özellikle plazma TV sahiplerine doğru kalibrasyonu yapsalar bile limitedı kullanmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü Plazma TV'lerde siyah renk beyaz renge kıyasla çok daha baskın ekrana yansıtıldığı için full ayarını seçtiğinizde siyahlar daha da baskın hale geliyor ve birazcık karanlık sahneler tamamen karanlıklaşıyor. Tabi buna karşın aydınlık sahnelerde de daha iyi görüntü elde ediyorsunuz tabi full yaptığınızda ama buna değmiyor bana sorarsanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weycell 61 -- 23 Şubat 2011; 11:48:26 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.