Şimdi Ara

PS3 icin optik girisi olan 5.1 ses sistemi tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
4.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: venomvenom

quote:

Orijinalden alıntı: van_hoijdonk

LG HT503-SH. 400 Lira fıyatlı optik girişe sahip ses sistemi daha doğrusu ev sinema sistemi. Aynı zamanda dts filmler için wd hd player ile kullanıyorum.

Iste tavsiye budur kardes sagolsasin, z5500 sacmaligindan sonra normal fiyatli bir ses sistemi simdi baktim 330 a var sifiri.

2 Hafta önce sorduğum LG bayii uzunca bir süredir gelmediğini, geleceğini de sanmadığını söylemişti bana. Tower olan modeli vardı, o da 700 TL civarıydı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kevinsert

Arkadaşlar gidip z5500 e bi dünya bayılıcağınıza gidil amfi alın kralından optic girişli çıkışlı zart zurtlu orta seviyede bir ses sistemi tamamdır işte.HiFi sisteminiz olmuş olur Z5500 Bilgisayar hoparlörüdür Home Theater sistemi değil bunu unutmayın !!!!

Ama bilincsiz tavsiye yuzunden almis adamlar da kendilerini, baskalarini da bu cukura itmeye mecbur hissediyorlar. Genelde de tavsiyeler kisa, komik tamamiyle bilimsellik disi oluyor. "z5000 o kadar." "z5500 gibisi yok" "ben z5500 aldim manyaq oldum" "kesinlikle z5500"

seninki biraz kedinin mundar demesi gibi olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: rextr

ps3'e basit bir 2+1 nasıl bağlanır? Mesela bendeki I-Trigue'yi Ps3'e bağlamak için ne yapmam lazım?

sub'ın arka çıkışlarını gösteren 1 fotoğraf çekermisiniz. girişler analog mu yoksa küçük walkman girişleri gibimi ?
  • Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır optik girişe sahip bir 5.1 hoparlör seti arıyorum. Yaptığım araştırmalar neticesinde ulaştığım sonuçları bu başlık altında paylaşmak istiyorum:
    1. Logitech z5500
    Bu set piyasada oldukça kolay bulunuyor. Oldukça övgü alan, fanatikleri bulunan ve benim de iyi olduğuna inandığım bir ses sistemi; ancak ülkemizdeki fiyatı 900 ile 1.000 TL arasında olmakla beraber bu fiyatın ülkemiz şartlarında yüksek olduğunu, herkesin bu ürünü alailecek maddi güce sahip olmadığını söylemek yanlış olmaz. Ayrıca logitech z5500 gerçekten iyi bir hoparlör seti olup, yukarıda bazı arkadaşlarımızın da belirttiği gibi ses teknolojisinin ulaştığı son nokta değildir. Bir amfi alınarak istenen hoparlör setiyle beraber daha yüksek kalitelere ulaşılabilir. Amfi almak biraz işin profesyonel tarafına kaçmak olacağı için tüketiciler bu konuda çekimser kalıyorlar. (Şahsen ben de onlardan biriyim.)
    LG HT-503SH
    Bu setle ilgili olarak biraz bilgi karmaşası var. Bu setin optik girişi bulunduğu ancak bunun harici kaynaktan gelen (ps3) ses verilerini çözemediği tarzında bilgiler var, buna karşılık olarak ise setin optik girişinin bulunduğu ve decoderinin de harici kaynaktan gelen sesi çözdüğü belirtilmiş. Forumda bu görüşlere rastlayabilirsiniz. Şu an linklerini bulamadım. Eğer ki bu set ps3'ten gelen sesi çözüyorsa gerçekten iyi bir seçim olur. Ama yukarıda belirttiğim gibi bu konuda bilgi kirliliği var. Ayrıca LG HT-503SH bir ev sinema sistemi olduğu için harici dvd playeri da var. Ben bu sistemi İstanbul Bilişim ve Vatan bilgisayar da gördüğümü hatırlıyorum.
    Diğer Modeller
    Yukarıda sayılanların haricinde; Creative GD580, Logitech Z5400, Everest ve Microlab'ın birer modeli vardı ancak tam kodlarını hatırlayamıyorum. Bu setlerin ortak özelliği de üretimden kalkmış olmaları ve zor bulunmaları; (Z5400 kalkmamış olabilir) Z5400 haricindeki 3 set oldukça ekonomik fiyatlara bir dönem satılmış, ancak şu anda bu ürünlerin sıfırını bulmak pek mümkün değil.

Benim görüşüm harici bir decoder bulup, bunu istenen setle bağlanması en ekonomik çözüm bu olarak görünüyor. Ancak Türkiye'de decoder bulmak neredeyse imkansız Creative DDTS 100 (sıfırını bulmak imkansız) Jazz (model kodunu hatırlamıyorum. Sıfırını bulmak gene imkansız) bir de son olarak yaptığım bir araştıma sonucu Creative DTS 610 adlı bir decodere rastladım. Hatta bu ürünle ilgili açılmış bir başlık var, bir tane de ben açtım ancak henüz bir cevap alamadım. Amazon ve Ebayde ilanları var ancak Türkiye'de henüz nerden temin edilebileceğini bulamadım. Cihazla ilgili forumdaki linkler:

http://forum.donanimhaber.com/m_31482328/mpage_1/key_//tm.htm#34057611

http://forum.donanimhaber.com/m_34036685/tm.htm

ya da son seçenek olarak 5.1 kulaklıklara göz atılabilir.

• herkes z5500 e b.k atmis ama bende kullaniyorum bi sorununu goremedim. herseyiyle mukemmel film muzik oyun cok kullanmasakda thx destegi bile var. muzik isiylede ugrasmama ragmen lg nin sony nin 1000 1500 tl lik urunleri ile kiyasladim bi fark yok. hatta z5500 aktif woofer oldugu icin muziklerde ani gelen patlama carpisma efeklerinde farkedilir bi ustunlugu var. ayrica bundan 5-6 ay once mavi bilgisayarda kampanya vardi 500 tl ye almistim ;)
  • Normal 3.5'luk analog tek bir girişi var.

quote:

Orijinalden alıntı: Michael Kenji
    sub'ın arka çıkışlarını gösteren 1 fotoğraf çekermisiniz. girişler analog mu yoksa küçük walkman girişleri gibimi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rextr

Normal 3.5'luk analog tek bir girişi var.

quote:

Orijinalden alıntı: Michael Kenji

PS3 icin optik girisi olan 5.1 ses sistemi tavsiyesi

Sağ alt köşede girişler var.

Atıyorum HDMI ile görüntü alıyorsanız , kutu içerisinden çıkan kırmızı sarı beyaz uçlu kablolardan kırmızı ve beyaz olanını STEREO yada AUX kaynaklı olanlara bağlayıp sanal 5+1 yapabilirsiniz. Dolby surround değil ama stereo ses alırsınız. Benim aynen yaptığım gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: .:BBR:.

herkes z5500 e b.k atmis ama bende kullaniyorum bi sorununu goremedim. herseyiyle mukemmel film muzik oyun cok kullanmasakda thx destegi bile var. muzik isiylede ugrasmama ragmen lg nin sony nin 1000 1500 tl lik urunleri ile kiyasladim bi fark yok. hatta z5500 aktif woofer oldugu icin muziklerde ani gelen patlama carpisma efeklerinde farkedilir bi ustunlugu var. ayrica bundan 5-6 ay once mavi bilgisayarda kampanya vardi 500 tl ye almistim ;)

ben gecn sene 580 mavi den almıştım ne dolar aynı kaldı ne de mavi kaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:BBR:.

herkes z5500 e b.k atmis ama bende kullaniyorum bi sorununu goremedim. herseyiyle mukemmel film muzik oyun cok kullanmasakda thx destegi bile var. muzik isiylede ugrasmama ragmen lg nin sony nin 1000 1500 tl lik urunleri ile kiyasladim bi fark yok. hatta z5500 aktif woofer oldugu icin muziklerde ani gelen patlama carpisma efeklerinde farkedilir bi ustunlugu var. ayrica bundan 5-6 ay once mavi bilgisayarda kampanya vardi 500 tl ye almistim ;)

THX sertifikadır...Hiç bir dandik üründe bulamayacağınız bir sertifika...

z5500 oyunseverlerin alabileceği en mükkemmel cihazdır..Kİmse bilmeden kullanmadan kötülemeye kalkmasın...Aletin tek eksi yanı apartmanda oturuyorsanız sonuna kadar sesi açamayacak oluşunuz.....

Bu alete sallayanlar muhtemelen evde harman kardonun,bosenin son teknoloji hifi cihazlarını hatta lambalı tip el yapımı amp. lerini kullanıyor olmalılar...Yoksa sallamak yersiz.....Z5500 e sallayan g25 e de sallasın o zaman oda en iyisi....

• quote:

Orijinalden alıntı: lunarstrain

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: van_hoijdonk

LG HT503-SH. 400 Lira fıyatlı optik girişe sahip ses sistemi daha doğrusu ev sinema sistemi. Aynı zamanda dts filmler için wd hd player ile kullanıyorum.

Iste tavsiye budur kardes sagolsasin, z5500 sacmaligindan sonra normal fiyatli bir ses sistemi simdi baktim 330 a var sifiri.

2 Hafta önce sorduğum LG bayii uzunca bir süredir gelmediğini, geleceğini de sanmadığını söylemişti bana. Tower olan modeli vardı, o da 700 TL civarıydı.

Ben 395 liraya darty'den almıştım 4 ay önce. Mediamarkt, darty ve elektroworld'e sorun derim. Tower modelinin farkı yok, sadece ayakları işte aradaki fark. Ses kalitesi özellikleri aynı.

• z-5500 sınıfının tartısmasız en ıyısıdır bunu tartısmak bıle anlamsız ancak tabi bu iş bütçe meselesidir. ne kadar ekmek o kadar köfte eger almayı dusunen arkadasın butcesı yetmıyorsa tabıkı butcesıne uygun bır cıhaz bakmalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: byzantium

quote:

quote:

Arkadaşlar gidip z5500 e bi dünya bayılıcağınıza gidil amfi alın kralından optic girişli çıkışlı zart zurtlu orta seviyede bir ses sistemi tamamdır işte.HiFi sisteminiz olmuş olur Z5500 Bilgisayar hoparlörüdür Home Theater sistemi değil bunu unutmayın !!!!

Ama bilincsiz tavsiye yuzunden almis adamlar da kendilerini, baskalarini da bu cukura itmeye mecbur hissediyorlar. Genelde de tavsiyeler kisa, komik tamamiyle bilimsellik disi oluyor. "z5000 o kadar." "z5500 gibisi yok" "ben z5500 aldim manyaq oldum" "kesinlikle z5500"

Allaha sukur 500 dolarim var agzim da kokmuyo acliktan ama malesef o kadar bilincsiz tuketici degilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sakgoz79

z-5500 sınıfının tartısmasız en ıyısıdır bunu tartısmak bıle anlamsız ancak tabi bu iş bütçe meselesidir. ne kadar ekmek o kadar köfte eger almayı dusunen arkadasın butcesı yetmıyorsa tabıkı butcesıne uygun bır cıhaz bakmalıdır.

kesinlikle sana katılıyorum.z5500 mükemmel bir hoparlör sistemi.fakat sınıfı pc için.bence ps3 e uygun bir sistem değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isis1982

quote:

Orijinalden alıntı: sakgoz79

z-5500 sınıfının tartısmasız en ıyısıdır bunu tartısmak bıle anlamsız ancak tabi bu iş bütçe meselesidir. ne kadar ekmek o kadar köfte eger almayı dusunen arkadasın butcesı yetmıyorsa tabıkı butcesıne uygun bır cıhaz bakmalıdır.

kesinlikle sana katılıyorum.z5500 mükemmel bir hoparlör sistemi.fakat sınıfı pc için.bence ps3 e uygun bir sistem değil.

Neden?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: byzantium

quote:

quote:

Allaha sukur 500 dolarim var agzim da kokmuyo acliktan ama malesef o kadar bilincsiz tuketici degilim.

Arkadaşım Evet z5500 pc hoparlörüdür sizde yukarıda Home Theater sistemi önerisi istemiyorsunuz ki kaldıki ps3 ve pc sahibi iseniz ikisini birlikte kullanabileceğiniz bir sistemde olabilir. Benim önerim z5500 için ikinci el alınmasıdır. Ayrıca sıfırıda iyi takip edildiğinde çok uygun fiyatlara alınabiliyor.

Kalkmış everest falan filan karşılaştırma yapıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dej -- 31 Ağustos 2009; 9:23:41 >

• ben logitech z-5450 modelini kullaniyorum arka kolonlar kaplosuz kaplo derdi yok ses dersen sahane,yasamak lazim anlatilmaz ama biraz tuzlu
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.