Arkadaşlar merhaba yakın zamanda ps3 aldım ve ilerde ps4 almayı da düşünüyorum kesinlikle.Televizyon araştırmaya başladım fakat başladığıma pişman oldum kafayı yemek üzereyim. Günlerdir forumda dolanıyorum sürekli bişeyler okuyorum. Karşıt fikirlere rağmen hertz olayının ne kadar önemli olduğunu anladım. Şimdi ps4 1080p 60 hertz ile veriyor görüntüyü. O yüzden gerçek ekran yenileme hızı 50-100 ve katları olarak arttığından 100 hertz ve üstüne bakmaya çalıştım fakat fiyatlar uçuk. Tabi bunlar gerçek hertz değerlerini öğrenebildiklerim sadece. Kafamı daha da çok karıştıran olay ise gerçek hertz değeri 50 olmasına rağmen desteklenen çözünürlükler kısmına da 60 hertz'e rastlamam. Bknz.http://www.epey.com/televizyon/philips-40pfk5500.html
Desteklenen çözünürlük 1920x1080p 60 hz'ye kadar ama gerçek yenileme hızı 50 hertz. Hangisini dikkate almalıyım acaba ?
Not: Konular için de böyle bir soruya cevap göremediğim için açtım konuyu. Gözden kaçırmışsam affola.
Hertz işini bu kadar kafaya takmayin bence. Linkteki TV gayet iyi paranız yetiyorsa alın, pişman olmazsiniz.