Şimdi Ara

PS3'te Kopyanın Sonu mu? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
0
Favori
12.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Wii de nasil yapacaz? Oda bastan beri yasal satiliyor,ama bir gun dahi orijinal orjinal diye guruplar kurulup,bedava oyunlar dagitanlar olmadi.. Mevzu Tr ye verilen deger falan degil,mevzu koru korune bagli olduklari konsolun zarar etmesi durumu..

Herhangi bir platformda isteyen korsan da orjinal de takilabilir. Bazilari,herhangi birine tesvik eden davranislarda da bulunabilir. Onemli olan insanlari yonlendirirken gercek niyetinizi belli etmenizdir..

Ekleme: Ben konsallarda orjinal kullanmayi tavsiye ediyorum,sebebi emek hirsizli falan degil. Korsanin oyunculugu oldurdugunu dusunuyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wNchstR -- 16 Şubat 2011; 0:47:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wNchstR

Wii de nasil yapacaz? Oda bastan beri yasal satiliyor,ama bir gun dahi orijinal orjinal diye guruplar kurulup,bedava oyunlar dagitanlar olmadi.. Mevzu Tr ye verilen deger falan degil,mevzu koru korune bagli olduklari konsolun zarar etmesi durumu..

Herhangi bir platformda isteyen korsan da orjinal de takilabilir. Bazilari,herhangi birine tesvik eden davranislarda da bulunabilir. Onemli olan insanlari yonlendirirken gercek niyetinizi belli etmenizdir..

Ekleme: Ben konsallarda orjinal kullanmayi tavsiye ediyorum,sebebi emek hirsizli falan degil. Korsanin oyunculugu oldurdugunu dusunuyorum..

• anı yaşamak lazım ha dvd li ha dvd siz.....
  • quote:

Wii de nasil yapacaz? Oda bastan beri yasal satiliyor,ama bir gun dahi orijinal orjinal diye guruplar kurulup,bedava oyunlar dagitanlar olmadi.. Mevzu Tr ye verilen deger falan degil,mevzu koru korune bagli olduklari konsolun zarar etmesi durumu..

Yazdıklarınızda haklısınızdır ama kalın alıntıladığım cümlelerinizde yazdıklarınızdan sanki kötü birşeymiş gibi bahsettiğinizi çıkardım. Hocam sonuçta doğru olan orijinal kullanmak değil mi? Ardındaki neden önemli değil bence... İnsanlar konsolun fanı olsun, isterlerse satılan her orijinal oyundan ceplerine para girsin, yada Türkçe oyunları desteklesinlar ama orijinale teşvik etsinler insanları ve orijinal kullansınlar. Sonuçta o konsolun fanı dahi olsalar, diğer konsollarda kopya oyun kullanın demiyorlar. Yazdıklarınızdan yanlış bir çıkarım yaptıysam kusura bakmayın.

Kimsenin orijinal veya kopya oyun kullanması beni ilgilendirmez, benim karşı olduğum nokta kopya oyun kullananların veya konsollarda hack ile uğraşanların hile yaparak veya başka yollarla diğer oyuncuların eğlencesini baltalamaları. Online ortamlarda herhangi bir şekilde beni rahatsız etmiyorlarsa, offline olarak istedikleri oyunu oynasınlar. Doğrusu orijinal kullanmak ama kullanmayanlara da karışamayız.

Türkçe oyun benim için o kadar önemli değil, büyük ihtimalle bu oyunları orijinal dillerinde oynayacağım öncelikli olarak... Ama Türkçe oyunları sonuna kadar destekliyorum. Konsollarımda orijinal kullanıyorum çünkü ben öyle istiyorum

Son olarak da kopya koruması ile ilgili olarak; DC Universe Online oyunu kendini ilk takıldığı PSN hesabı ve PS3 ile eşliyormuş bu nedenle 2. el olarak alınsa dahi oynanamıyormuş. Online oyun olduğu için özel bir durum mu yoksa ileride başka oyunlara da gelir mi bu sistem bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BadGuy -- 16 Şubat 2011; 12:06:57 >

• quote:

Çok doğru bir tespit özellikle son cümlesi olayın özüdür.

Benim anlamadığım kopya oynamamın dayanılmaz hafifliğine kapılan insanların kafalarına tuğlamı düşmüşde Ps3 kırılınca doğrucu davut misali orjinalci davut kesildiler?
    WNchstR nın da ilk cümlesinde bahsettiği durun budur.Etik değerlerden değil fanatiklikten yani.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Korsan karşıtı bir dünya şey yazdım ama gördüğüm kadarıyla korsana yönelenler yaşca kücük ekonomik özgürlüğü olmayan kimseler,bence kücük yastaki cocuk korsan kullansın,toptan oyun oynayamamasındansa...oda bizim yaşımıza gelip cebinde parası olunca orjinal kullanır.bizde 12-13 iken tabiki korsan kullanıyorduk cünkü paramızda yoktu.bu işler böyle böyle olusur.burdaki kavga ortamını "ben beleş oynuyorum sen para veriyorsun ahaha" tarzı yorumlar yapanlarla,ben dahil sony çalısanıymış gibi korsana ırt zırt bağıranlar oluşturuyor.anlayışlı olursak sorun cıkmaz.ha 30 yasında olup hala korsan korsan diye kendini yırtanlar ayrı bir kategori.sen o yaşta hala korsan peşinde olcağına evini gecindir arkadasım.
  • Ben şu kanıya karşıyım türkiye'de ne kadar çok orjinal oyun satılırsa(bandrollü) o kadar çok türkçe oyun olur.bence çok yanlış bir konu çünkü bsc'deki habere göre dünya da en çok kopya oynayan ülke fransa ve ispanya türkiye ilk 5 de yok ama görüyoruz ki tüm oyunlar fransızca ve ispanyolca çıkıyor bunda bi terslik yok mu? siz burda sıkıntıya girin orjinal oyun diye bas bas bağırın sony orda en çok kopya oynayan ülkeye kendi dillerinde oyun yapsın çok saçma bence emekleriniz boşa gidiyor.sony sadece ps3 ün kırıldığı bu dönemde yeni orjinal oyuncuları arıyor yani sizi kullanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: zippo90

Ben şu kanıya karşıyım türkiye'de ne kadar çok orjinal oyun satılırsa(bandrollü) o kadar çok türkçe oyun olur.bence çok yanlış bir konu çünkü bsc'deki habere göre dünya da en çok kopya oynayan ülke fransa ve ispanya türkiye ilk 5 de yok ama görüyoruz ki tüm oyunlar fransızca ve ispanyolca çıkıyor bunda bi terslik yok mu? siz burda sıkıntıya girin orjinal oyun diye bas bas bağırın sony orda en çok kopya oynayan ülkeye kendi dillerinde oyun yapsın çok saçma bence emekleriniz boşa gidiyor.sony sadece ps3 ün kırıldığı bu dönemde yeni orjinal oyuncuları arıyor yani sizi kullanıyor

Hocam korsan veya satış ile alakası yok bunların. O adamlar kendine dil desteği sunmayan ürünlerin ülkede satışına izin vermiyor. Daha birkaç yıl önce bu ülkede kullanım klavuzu vs. Türkçe değildi. Daha sonra devlet karar aldı, Türkçe olmayan ürünün satışı olmayacak diye. Ondan sonra Türkçe kullanma klavuzları hayatımıza girdi.

• satış ile alakası yoksa niye burda orjinal oyuncular klübü vb gruplar kuruluyor hadi onu geçtim mantıklı bir şey burdakilerin kopya kullananlara dedikleri bir şey var hepsi diyor hatta türkçe oyun için bandrollü oyun işte yanlış bir istek yanlış bir düşünce.
  • Parasını verip konsolu alanlar oyunu ister orjinal oynar ister korsan olarak oynar.
    Tamamen konsol sahibinin düşüncesidir.
    Kimse karışamaz.
    Korsan oynayan bütün riskleri sorumlulukları alıp öyle oynar.
    İnsanların tuttuğu takımlar için karışıyormuyuz neden BJK lisin yada GS lisin yada başka takımı tutuyorsun diye ?
  • Sony ban dalgasına başlamış bu arada
  • Dostum dediğin laf şuna benzedi " Elektrik saatimi bağlattım ister faturasını öderim ister kaçak çeker kullanırım" Yasal yaptırımı henüz yok tabi bunların ama insanın seçimleri kişiliğinin aynasıdır ürettiğin bir ürünü yarın bir başkasının bedavaya kullanmasına ve dağıtmasına göz yumuyorsan mesele yok demektir kendinle barışıksan sorun yok.
  • Sony banlamaya başlamış görünüşe göre;

http://attackofthefanboy.com/news/reports-ps3-bans-begun/
  • account banlıyor galiba bu durumda kullanıcılar pek bir şey kaybetmemiş oluyor.Farklı account açar yoluna devam eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

account banlıyor galiba bu durumda kullanıcılar pek bir şey kaybetmemiş oluyor.Farklı account açar yoluna devam eder.

bakın hemen basit bir çözüm önerisi geldi
  • Bu kadar basit olabilcegini sanmiyorum
  • "Son dönemlerde, bilgisayar korsanları tarafından PlayStation®3 sistemi için izinsiz atlatma cihazları çıkarılmıştır.

Bu cihazlar izinsiz veya korsan yazılımların kullanılabilmesini mümkün kılmaktadır. Bu cihazların veya yazılımların kullanımı; "PlayStation®3 sistemi için Sistem Yazılımı Lisans Anlaşması" şartlarına, PlayStation®Network/Qriocity™ için "Hizmet Koşulları ve Kullanıcı Sözleşmesi" şartlarına ve Topluluk Davranış Kuralları hükümlerine aykırıdır.

PlayStation®3 sistemi için Sistem Yazılımı Lisans Anlaşması'nın ihlal edilmesi, sistemin tüketici garantisini geçersiz kılar. Buna ek olarak, korsan yazılım kopyalamak veya çalıştırmak Uluslararası Telif Hakkı Kanunlarına aykırıdır.

Atlatma cihazları kullanan veya izinsiz ya da korsan yazılım çalıştıran tüketicilerin PlayStation®3 üzerinden PlayStation®Network'e ve Qriocity™ hizmetlerine erişimleri, temelli olarak engellenecektir.

Tüketiciler, bu duruma meydan vermemek için, tüm atlatma cihazlarını kullanmayı bırakmalı ve sistemlerinden çıkarmalı, ayrıca tüm izinsiz veya korsan yazılımları PlayStation®3 sistemlerinden kaldırmalıdır.

Konuyla ilgili sorularınız için lütfen Müşteri Hizmetleri ile irtibata geçin."

Kaynak

• Digiturk'ten sonra Sony de, alenen korsan olarak izlendigini/kullanildigini kabul etti desenize :)

Ben orjinalci degilim, jailbreak kullaniyorum ama bir an olsun bile korsan oynarken online olmayi aklima getirmedim. Orjinal oyun kullananlara buyuk haksizlik oldugunu dusunuyorum ve bir korsanci olarak PSN'in sadece orjinal oyun kullanan kisilere ait olmasi gerektigini dusunuyorum. LAN kablom takili ama DNS ayarlarim yanlis :) Her zaman PSN hakkimin sakli kalacagini bilmek de guzel bir sey.
  • size bomba gibi haberım olucak arkadaslar genellıkle org oyun kullanın dıyenlerın içinden muhakka dukkancılar cıkıyor ben katılıyorum bu konuya ama sunuda belirtmek isterim milleti bu şekilde teşvik edemezsınız herkez bildiğini okur onun için ne yapsanızda ne desenızde bişi değişmez bende oyun satıyorum ama kırılmasından makıneın şikatyetçi değilim oyun satılmasına ragmen herkez dilediğini alıyor ve oynuyor yanı oyunculuğu oldurduğu falan yok haa bu arada sunuda belirtmek isterim millet bizim biraz bi konularda heyecanlı hemen olsun istiyor aynı kıllzone 3 yayınlanması gibi sua bitiridm gercektende muhteşemdi saygılar erken oyun oynamann zevkini cıkarın kopya or original :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakankto1

size bomba gibi haberım olucak arkadaslar genellıkle org oyun kullanın dıyenlerın içinden muhakka dukkancılar cıkıyor ben katılıyorum bu konuya ama sunuda belirtmek isterim milleti bu şekilde teşvik edemezsınız herkez bildiğini okur onun için ne yapsanızda ne desenızde bişi değişmez bende oyun satıyorum ama kırılmasından makıneın şikatyetçi değilim oyun satılmasına ragmen herkez dilediğini alıyor ve oynuyor yanı oyunculuğu oldurduğu falan yok haa bu arada sunuda belirtmek isterim millet bizim biraz bi konularda heyecanlı hemen olsun istiyor aynı kıllzone 3 yayınlanması gibi sua bitiridm gercektende muhteşemdi saygılar erken oyun oynamann zevkini cıkarın kopya or original :)

Aynen

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.