Şimdi Ara

PS3'ün En Büyük Dezavantajı Nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sixaxis ile birlikte gelmiyor diye biliyorum yani ps3 alinca icinden cikmiyor ayrica almak gerekiyordu. ps3 fanlari bill amca herseyden para istiyor x360 sahipleri herseye para oduyorlar diyorlardi simdi ken kutaraginin attigi bu kazigi unutmasinlar hic
  • Şu An İçin Bir Çok Dezavantajı Var. Örnek Olarak Pahalı Fiyatı,Titreşim Eksikliğinin Oluşu,Live Sisteminin Emsallerine Göre Stabil Ve Kullanışlı Olmayışı,Kaliteli Oyunların Azlığı,Jack Sparrow Olup Olmayacağının Muallakta Oluşu Vb. Vb.....
  • En büyük dezavantajı sormuş madem arkadaş, online altyapısının eksikliği diyebiliriz.
  • 1-pahalı
    2-görüntü özelliklerinden faydalanmak için 1080p lcd lazım. yoksa ferrari alıp bizim köyün yollarında kullanmaya benzer. 1080p lcd'de öyle böyle para değil. nasrettin hoca'nın "ben zaten inecektim dostlar" demesi gibi "ben zaten 1080p lcd alcaktım" derseniz mesele yok tabi.
    3-çıkışı gecikti.
    4-bu gecikmeye rağmen hiç sağlam oyunla çıkmadı. bu çok büyük bi hata. misal nintendo, spor oyunu ile konsolun en önemli özelliğini çok iyi anlatan bi oyunu bedava verdi hemde zelda gibi efsane bir oyunu hemen çıkarttı. sony'de mutlaka ama mutlaka sağlam bir oyun çıkartmalı idi. bana göre gow II, ps3'ün çıkış oyunu olmalı idi.
    5-oyunları da pahalı.
    6-sony'nin anlamsız şekilde blueray'de ısrar etmesi. türkiye'deki oyuncular içinde büyük dezavantaj olcak bu durum. atrac gibi, blueray'de sony'nin elinde patlayabilir. çünkü bilişim teknolojisinde ibm başta olmak üzere, "ben ne dersem o olur" deyip dayatma yapılan hemen her teknoloji hüsran oluyo.
    7-titreşim yok.çok önemli değil ama dezavataj işte.
    8-görünüşünün hiç albenisi yok. hatta itici. bu da dezavantaj ama önemli değil pek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wind06 -- 25 Mart 2007; 0:41:48 >

• eger ben lcd monitorumde hdcp yok diye kullanamıyosam bu benim için en buyuk dezavantajdır
  • Ps 3 ün en büyük dezavantajı, her ülkeyi japonya yada ABD, İngiltere ayarında zannetmesi. Ps 3 sahibi olacak her 100 kişiden 98 inde Hd tv kesin yoktur. Her ps 3 alan 100 kişinin 90 ında hdcp standartına sahip mön. yoktur. En büyük dezavantajı ise orjinal oyunun satılmadığı bir ülkede, şuan başka alternatifi olmamasıdır.

En azından ps 3 aldığımda ancak normal tv ye bağlayabileceğim.
  • Pahalı + orjinal oyun zorunluluğu+internet sisteminin Xbox360 kadar olmaması
  • quote:

Orjinalden alıntı: salatacı_remzi_usta

quote:

Orjinalden alıntı: sos05

Playstation Arap atı gibi olacak geç açılacak biraz.

evet haklısın ama; o açılana kadar xbox720 çıkartmasın microsoft 32 çekirdekli r800 tabanlı bir sistem o zaman sony hamamdan çıkamaz gibime geliyor...

Dediğin gibi olsaydı piyasada Xbox360'dan hala daha fazla satan bir ps2 olmazdı...Zamanı geldiğinde ps3'te xbox720'den daha fazla satacaktır merak etme.
  • 1.Blueray disk fiyatının yüksek olması günümüzde blueray olmassa olmaz bir format değil.Opsiyonel olarak sunulmalıydı bu da ps3 tabana yayılmasını engeller.
    2.oyunların fiyatlarının yüksek olması da etkili olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: wind06

1-pahalı

bence o donanıma çok ucuz bile
    quote:

2-görüntü özelliklerinden faydalanmak için 1080p lcd lazım. yoksa ferrari alıp bizim köyün yollarında kullanmaya benzer. 1080p lcd'de öyle böyle para değil. nasrettin hoca'nın "ben zaten inecektim dostlar" demesi gibi "ben zaten 1080p lcd alcaktım" derseniz mesele yok tabi.

1080p yi ne yapcan 720p neyine yetmiyor
    quote:

3-çıkışı gecikti.

ama mc de acele etti konsolu erken çıkarmakla malum 3 kırmızı falan
    quote:

4-bu gecikmeye rağmen hiç sağlam oyunla çıkmadı. bu çok büyük bi hata. misal nintendo, spor oyunu ile konsolun en önemli özelliğini çok iyi anlatan bi oyunu bedava verdi hemde zelda gibi efsane bir oyunu hemen çıkarttı. sony'de mutlaka ama mutlaka sağlam bir oyun çıkartmalı idi. bana göre gow II, ps3'ün çıkış oyunu olmalı idi.

doğaldır daha yeni çıkan bir konsol biraz daha sabret beklediğimize deyecek
    quote:

5-oyunları da pahalı.

burda çok haklısın
    quote:

6-sony'nin anlamsız şekilde blueray'de ısrar etmesi. türkiye'deki oyuncular içinde büyük dezavantaj olcak bu durum. atrac gibi, blueray'de sony'nin elinde patlayabilir. çünkü bilişim teknolojisinde ibm başta olmak üzere, "ben ne dersem o olur" deyip dayatma yapılan hemen her teknoloji hüsran oluyo.

ya zamanında dvd içinde aynısını söylüyorlardı ama sonra ne oldu bütün her şey dvd oldu
    quote:

7-titreşim yok.çok önemli değil ama dezavataj işte.

evet yok ama sixasis var oda güzel lairde falan iyi olur
    quote:

8-görünüşünün hiç albenisi yok. hatta itici. bu da dezavantaj ama önemli değil pek.

bence çok harika bir görünüşü var tabi ki zevkler ve renkler tartışılmaz saygı duyarım

• quote:

Orjinalden alıntı: sony555

bence o donanıma çok ucuz bile

avrupa fiyatı ile tr satış fiyatı arasında uçurum yok bu güzel ama yinede o donanım pahalı. buradaki pahalılık donanımın özelliklerine göre değil genel alım gücüne göre düşünülmüştür.

quote:

1080p yi ne yapcan 720p neyine yetmiyor

muhakkak 1080p özelliğini sağlamak için ciddi bir fiyat bedeli var konsolda. o kadar parayı hiç kullanmicam bir özelliğe neden vereyim? önemli de bi özellik üstelik, kullanmadıkça rahatsız eder insanı. yine ferrariden gidersek 200 km/s'i geçemezsin demek gibi bişey. e ben zaten hız için aldım bu arabayı, ne demek 200km/s sana yeter!
    böyle olmamalı idi.

quote:

ama mc de acele etti konsolu erken çıkarmakla ma
    o kadar parayı hiç klum 3 kırmızı falan

e microsoft işte, donanımı da yazılımı gibi:) ama sony yinede geç kaldı. bu da bir dezavantajdır.

quote:

doğaldır daha yeni çıkan bir konsol biraz daha sabret beklediğimize deyecek

ben bi sürü oyun çıksın demiyorum ki, bi tane sadece bi tane sağlam oyun çıkmalı idi.

quote:

ya zamanında dvd içinde aynısını söylüyorlardı ama sonra ne oldu bütün her şey dvd oldu

dvd ile blueray'in hikayesi aynı değil. birinde genel bir tekonoloji ilerlemesindeki tartışma var diğerinde ise bir firmanın kendi teknolojisini dayatması var. atrac içinde kimileri sony istiyorsa mp3 kalkar, atrac gelir diyodu ama şimdi kim biliyorki atrac'ı?

• bence 2008 teknolojisinne göre üretilmeliydi
  • Şu an sixaxis gamepadinde titreşim yok. Ama titreşim ps3'e geri geldi. GTHD oyununda görebilirsiniz. YEni sürümünü indirirseniz rumble desteğinin geldiğini görürsnüz. tAbi direksiyonu olanlar şu an yararlanabilirler. sixaxise de rumble desteği yaz gibi gelir. YAni gt5 ve mgs4 rumble'lı olacak... Hala ps3'de titreşim yok demeyin. GEldi işte, hallettiler. Sadece sixaxisin rumble'lısı çıkacak, o kadar... Dilimizde tüy bitti bea
  • quote:

Orjinalden alıntı: Adventure

Şu an sixaxis gamepadinde titreşim yok. Ama titreşim ps3'e geri geldi. GTHD oyununda görebilirsiniz. YEni sürümünü indirirseniz rumble desteğinin geldiğini görürsnüz. tAbi direksiyonu olanlar şu an yararlanabilirler. sixaxise de rumble desteği yaz gibi gelir. YAni gt5 ve mgs4 rumble'lı olacak... Hala ps3'de titreşim yok demeyin. GEldi işte, hallettiler. Sadece sixaxisin rumble'lısı çıkacak, o kadar... Dilimizde tüy bitti bea

bu titreşimin gidip-gelmesi(!) sony için ayrı bir skandal ve dezavantajdır da neyse girmeyelim bu konulara, bilen biliyo zaten

• quote:

dvd ile blueray'in hikayesi aynı değil. birinde genel bir tekonoloji ilerlemesindeki tartışma var diğerinde ise bir firmanın kendi teknolojisini dayatması var. atrac içinde kimileri sony istiyorsa mp3 kalkar, atrac gelir diyodu ama şimdi kim biliyorki atrac'ı?

Tamam ama her teknoloji bir firmanın buluşu ve dayatmasıdır neticede... YAni illaki birisi bulacak ve birisinin bulduu standart olup domine edecek. Bu bakımdan suçlayamayız sony'yi. Kaldıkı sony dayatmıyo aslında, ps3'de bluray kullanma kararı almış, istemeyen almaz ps3, ne var ki bunda... Ayrıca bluray sony'nin değildir sadece.. 10larca üretici ve ppatent sahibinin yanında 100lerce de destekleyicisi vardır... Yani ortada dayatma yok, ben konsolumu blurayli çıkardım diyo adamlar. Zamanında dvd ile çıkardılar, cdler yaygınken, kimse bişey demedi.. dvdler de hayvan gibi pahalıydı, hatta daha pahalıydı hatırlıyorum...

• quote:

quote:

Şu an sixaxis gamepadinde titreşim yok. Ama titreşim ps3'e geri geldi. GTHD oyununda görebilirsiniz. YEni sürümünü indirirseniz rumble desteğinin geldiğini görürsnüz. tAbi direksiyonu olanlar şu an yararlanabilirler. sixaxise de rumble desteği yaz gibi gelir. YAni gt5 ve mgs4 rumble'lı olacak... Hala ps3'de titreşim yok demeyin. GEldi işte, hallettiler. Sadece sixaxisin rumble'lısı çıkacak, o kadar... Dilimizde tüy bitti bea

bu titreşimin gidip-gelmesi(!) sony için ayrı bir skandal ve dezavantajdır da neyse girmeyelim bu konulara, bilen biliyo zaten

Gidip gelmesi önemli değil aslında, gelmesi önemli mahkeme olayı var, 100 küsür milyon dolar ödemek durumundalar sanırım, az bi para değil. Taksite bağlandı hatta. İşin içinde mahkeme olunca iş değişiyo. Skandal olan ise titreşim eski moda oldu demeleriydi, o saçmalıktı tabiki.. Ama rumble geri gldi, benim için önemli olan da bu

• quote:

quote:

Tamam ama her teknoloji bir firmanın buluşu ve dayatmasıdır neticede... YAni illaki birisi bulacak ve birisinin bulduu standart olup domine edecek. Bu bakımdan suçlayamayız sony'yi. Kaldıkı sony dayatmıyo aslında, ps3'de bluray kullanma kararı almış, istemeyen almaz ps3, ne var ki bunda... Ayrıca bluray sony'nin değildir sadece.. 10larca üretici ve ppatent sahibinin yanında 100lerce de destekleyicisi vardır... Yani ortada dayatma yok, ben konsolumu blurayli çıkardım diyo adamlar. Zamanında dvd ile çıkardılar, cdler yaygınken, kimse bişey demedi.. dvdler de hayvan gibi pahalıydı, hatta daha pahalıydı hatırlıyorum...

bişey demedik canım ama bu bir dezavantajdır diyorum, konu oydu. şahsi fikrimde bunun bir dayatma olduğu ve bu sebeple bir çok teknoloji firmasının çıkarlarına ve kullanıcı çıkarlarına ters olduğu bu sebeple de tutmica yönünde. bakalım göreceğiz zamanla.

• Dezavantajları;

1) Oldukça ağır ve devasa olması
    2) Orijinal oyunların pahalı olması.
    3) Backup oyun kullanılamaması.
    4) HD kablonun (HDMI veya komponent) paket içeriğinde bulunmaması.
    5) Titreşim (rumble) özelliğinin henüz bulunmaması.
    6) Online kullanımın X360'a göre henüz emekleme döneminde olması.
    7) Exclusive bomba oyunların henüz piyasaya çıkmamış olması.
    8) Yellow Dog Linux'da natif video çipi (RSX) desteği olmaması (jenerik destek mevcut).
    9) BluRay videoları 720p gösterememesi.
    10) Cihazın mimarisinin adam gibi çözülüp de desteklenememesi.

Sonraki nesil PS3'lerden alacağım (2008'de);

Cihazın fiyatı daha da ucuzlamış olacak, oyun fiyatları da umarım daha da düşer.
    Muhtemelen pakette komponent kablo, titreşimli sixaxis gamepad olacak, daha küçük ve hafif olacak.
    Online gaming ise o zamana kadar oturmuş olacaktır.
    Mimari ve Cell de çözülür ve adam gibi kullanılır, frame rate drop'suz oyunlar çıkar.
    Chip/iso loader vb çözümler ise ilgilenenler içinse o zamana belki hallolmuş olur (ilgili kişiler için söylüyorum).
    Linux'a da RSX desteği çıkar herhalde.

• PS3 çay gibidir demlendikçe güzelleşicek
  • blurayin 720p'yi gösterememe konusu nedir? Sadece 720p olan bir bluray filmi izleyemiyomuyuz şu an ps3'de? öyleyse eer kısa zamanda düzelmesi lazım bi update ile...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.