Şimdi Ara

PS4| Dijital Oyun Kardeşlik-Satış-Takas Grubu [İlk Mesajı Okuyunuz] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
55.545
Cevap
405
Favori
1.612.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
138 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende PS4'teki oyun takas sistemi şöyle açıklamaya çalıştım, umarım açıklayıcı olmuştur.

A hesabı: A kişisinin trophy (kupa) kazandığı ana hesabı olsun. (PS Plus üyesi)
    B hesabı: B kişisinin trophy (kupa) kazandığı ana hesabı olsun.

1.Seçenek: KALICI KARDEŞLİK

Senaryo: A kişisi FIFA14 oyununu aldı ve B ile kalıcı kardeşlik yapmak istiyor.

A hesabı içeriği: FIFA 14 + PS Plus
    B hesabı içeriği: -

A ve B kişileri oyun ücretini %50 şeklinde bölüşüyorlar.

A kişisi PS4’üne B hesabını kuruyor ve B hesabını primary seçiyor.
    B kişisi de kendi PS4’üne A hesabını kuruyor ve A hesabını primary seçiyor.

Sonuç: A ve B kullanıcıları kendi hesaplarından oyun oynayıp, kupa kazanmaya devam edebiliyorlar.

Artıları:
    + Sabit ve tanınan kişi ile uzun soluklu kardeşlik yapılabilmesi
    + Hesap bilgilerinin çalınması, değiştirilmesi problemi ihtimalinin çok düşük olması
    + A ve B kullanıcısının da kendi hesabından oyun kupalarını kazanarak oynama imkanı
    + Kullanıcılardan biri PS Plus üyesi ise her iki üye de PS Plus imkanlarından faydalanabilir.

Eksileri:
    - Oyunları aldıktan sonra kardeşlik bozulmayacaksa oyunları elden çıkaramayacağınız için toplam maliyetiniz yüksek olacak.

2. Seçenek: GEÇİCİ KARDEŞLİK (ALTERNATİF HESAP AÇARAK)

Senaryo: A kişisi yeni bir C hesabını açarak FIFA14 oyununu aldı ve B ile geçici kardeşlik yapmak istiyor.

A hesabı içeriği: PS Plus
    B hesabı içeriği: -
    C hesabı içeriği: FIFA 14

A kişisi oyunun primary hakkına sahip olacağı için oyun ücretininin %60 ’ını ödüyor. *
    B kişisi oyunun secondary hakkına sahip olacağı için oyun ücretininin %40 ’ını ödüyor. *
    (*Bu oran genel kanaat ile oluşturulmuştur. Herhangi bir bağlayıcılığı yoktur.)

A kişisi PS4’üne C hesabını kuruyor ve C hesabını primary seçiyor.
    B kişisi de kendi PS4’üne C hesabını kuruyor ama C hesabını secondary seçiyor.

Sonuç: A kullanıcısı kendi hesabından oyun oynayıp, kupa kazanmaya devam edebiliyorlar.
    B kullanıcısı C hesabından oyun oynamak zorunda kaldığı için kupa kazanamıyor.

Artıları:
    + Oyun hesabını oyunu bitirdikten sonra elden çıkarma (satma) kolaylığının yüksek olması

Eksileri:
    - C hesabına ait kullanıcı adı ve şifre bilgilerinin oyun çok el değiştirmeye başlayınca değiştirilmesi ihtimali
    - B kullanıcısı (secondary account) oyundan kupa kazanamaz
    - B kullanıcısı A kullanıcısının PS Plus üyeliğinden faydalanamaz

OYUN TAKASLAMA ŞABLONU ÖNERİSİ

Oyunun diğer hakkına sahip kullanıcının bilgisini her seferinde paylaşmak adına

Oyun adı: FIFA 14
    Primary account: SATILIK
    Secondary account: [dh_üye_adı]
    Fiyatı: ... TL

ya da

Oyun adı: FIFA 14
    Primary account: [dh_üye_adı]
    Secondary account: SATILIK
    Fiyatı: ... TL

• Mactavish- M kullanıcısına yanıt
    evet anlattığınız sisteme göre öyle oluyor
  • güzel konu olmuş eline saglık dünya
  • quote:

Orijinalden alıntı: en-ata

güzel konu olmuş eline saglık dünya

eyvallah squada da bekleriz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe Killzone Primary(İstediğin hesapla oynanır):100 tl , Secondary(Kardeşlik hesabıyla oynanır):40 tl

Türkçe Knack ile takas da olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K U N -- 19 Aralık 2013; 17:23:51 >
  • Hocam benim aklımda şöyle bir fikir bu mümkünmü
    1.hesap türk hesabı olacak trophyleri falan burada kasacağım
    2.hesap us olacak bu hesapta online bazlı oyunları satın alacağım fifa ve bf4 gibi
    3.hesap bu hesapta us olacak fakat single odaklı oyunları alıp bitirince deactive edip satıcam yada takaslıycam
    Hesaplar hiç bir makinede paylaşılmayacak bu arada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omer_Faruk. kullanıcısına yanıt
    Sorunsuz, kusursuz

• quote:

Orijinalden alıntı: dunyao

Sorunsuz, kusursuz

Hocam hesapları ben makinede primary yapabiliyorum dimi hepsini ?

Yapabilirsin

• quote:

Yapabilirsin

hocam bu son sorum teşekkür ederim cevapladığın için
    Peki ben her yonun farklı hesaptan alsam sonra bitirince takslasam satsam bir sıkıntı olurmu yani ben oyunu 4 .hesaptan alsam bile 1. hesapta sorunsuzca bütün hesapların oyunlarını oynayacağım doğrumudur ?
    Dogru, bir tek 16 hesap gibi bir rakam kurma siniri var diyorlar, rakamdan emin degilim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    en temiz iş bu gibi duruyor..
  • Birde şu var satın aldıgın oyunu biriyle kardeşlik yaptığında eğer psn'e bağlanamazsan oyun kilitli gösteriyor ve açamıyorsun.Oyunun lisansını sistem doğrulayamıyor yani net yoksa yandık :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Erdi_FB_MCMVII

en temiz iş bu gibi duruyor..

Aynen hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Urahara0

quote:

Ac4 weycell 61 nickli arkadasa satilmistir.

Kalan oyunlar knack 65 tl, lego marvel 55 tl. Takaslik veya satiliktir

@Weycell 61 tövbe bismillah.
    Neyse

Ac4 veya Killzone shadow fall için kardeş arıyorum fakat oyunu kendi hesabımda oynayacağımdan kardeş olacağım kişi oyunu aldığımız hesapta oynayacak zaten indirmeden sonra giriş yapmam o hesaba yeterince referansım var.

Öncelik AC4

up
  • Arkadaslar..bir sorum olacak..ps4 de iki hesap kurulu. Ikiside tr hesabi ve plus. Biri benim (secondary), biride arkadasin hesabi (primary). Simdi ps4 e bir us hesap olusturup us store dan oyunlari indirip oyniyabilirmiyim? Oyniyabilmek icin us hesabimi gerekli yoksa tr hesabimla da oyniyabilirmiyim us store dan indirdigim oyunlari?

• quote:

Orijinalden alıntı: sakpinar

Arkadaslar..bir sorum olacak..ps4 de iki hesap kurulu. Ikiside tr hesabi ve plus. Biri benim (secondary), biride arkadasin hesabi (primary). Simdi ps4 e bir us hesap olusturup us store dan oyunlari indirip oyniyabilirmiyim? Oyniyabilmek icin us hesabimi gerekli yoksa tr hesabimla da oyniyabilirmiyim us store dan indirdigim oyunlari?

Ana hesap yapıp oynarsin dostum sorun olmaz

• Ps4 killzone sf us hesap ikinci hak takaslik fifa14-knack-yada cod chost öncelikli tercihimdir

• Mesajım bulunsun.
  • Slm bende ps3 var ebay den dijital oyun almak istiyorum ve diyelim ki aldim aldiktan sonra satan kisi bana kod mu yolluyacak ve ben bu kodu ps3 te nereye yazipta download edecegim? Yoksa illa ps storedan mi almam lazim oyunu kafam karisti yardimci olursaniz sevinirim..
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.