Şimdi Ara

PS4| Dijital Oyun Kardeşlik-Satış-Takas Konusu [Geliştirme Başlığı] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
8
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mustafa

Arkadaşlar, sorunlu alışverişler listesi / güvenilir kişiler listesi vs. bu tarz listeler yapmayacağız. Bu yüzden, mevcut kuralları bozmayacak şekilde "yaratıcı" fikirlere önem veriyorum. Buradan paylaşılanları üst yönetim ile görüşeceğim, bir müddet beyin fırtınası yapalım

Mustafa görebileceğin üzere fikir beyan eden arkadaşların çoğu alınık ilanları ya gereksiz buluyor yada tamam silinmesi/yasaklanmasından yana. Alınık ilanlarını incelediğin zaman malesef bunun birazda yeni üyeler tarafından post kasmak amaçlı kullanıldığını da göreceksin.

Az sayıda olsalarda yasaklanmasını istemeyen arkadaşlar için, benim önerim iki ana başlık altında ALINIK ve SATIŞ/TAKAS kardeşlik başlıklarnın açılması. Konuyu, aynı zamanda kardeşlik üzerinden alışveriş yapan birisi olarak değerlendirmeni rica ediyoruz. Tabiki kıyasladığımdan değil ama ne gittigidiyor ve sahibinden vs sitelerde '' benim şuna ihtiyacım var bana satın ' mantığında ilan göremezsin.

Satılan ürün alıcılara sunulur ihtiyacı olan iletişime geçer ve satış tamamlanır. Genel konu kurallarını zaten herkes biliyor. Olayı bu çerceveden düşünüp üst yönetimle görüştükten sonra yine bu başlık altında bizlere bilgi vermeni bekliyoruz senden.

• Alınık ilan nasıl yasaklanmalı? Yahu adamın aradığı oyun satılık'larda yoksa napacak? Satılığa düşmesini mi bekleyecek? Sonuçta alınık ilan da satışa teşvik ediyor ve oyunu bulma/alma/satma sürecini hızlandırıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaKo

Alınık ilan nasıl yasaklanmalı? Yahu adamın aradığı oyun satılık'larda yoksa napacak? Satılığa düşmesini mi bekleyecek? Sonuçta alınık ilan da satışa teşvik ediyor ve oyunu bulma/alma/satma sürecini hızlandırıyor.

Örneğin ; 2 haftaya yakındır primary witcher 3 arıyorum ve bunun için bende birkaç defa alınık ilanı verdim ve en önemlisi bunu yaparken '' şu kadar verebilirim '' gibi bir kısıtlama da getirmedim. Buna rağmen ne net bir geri dönüş alabildim nede oyunu temin edebildim.. Yani sizin anlayacağınız; kullanıcı oynadığı oyunu kendi istediği, bitirdiği, sıkıldığı zaman satıyor. Alınık ilanı açıp absürd fiyatlar verebilirim diyen adama satmak için değil.

Alınık ilanların yasaklanması yada farklı bir başlık altına taşınması, oyununu satacak olan arkadaşın da oyunun piyasa fiyatını ' doğru bilgiler ile ' takip etmesini kolaylaştıracaktır.

• ilanın altına tel numarası gibi kişisel bilgilerin konulmasını zorunlu hale getirmek te dolandırıcılık ilanlarının bir nebze önüne geçebilir , yalnız onunda olur olmaz saatlerde rahatsız edilebilme gibi sonuçları olabilir .
  • Genel olarak Alınık-Satılık ilanlar üzerine yoğunlaşılmış. Bu başlıklar konu içerisinde kullanıldığına göre ihtiyaç duyulmuş ve sonrasında ürüne ulaşımı sağlamıştır. Yasaklansın gibi görüşler konunun kullanım etkinliğini sınırlandıracaktır diye düşünüyorum.
    Kar elde etmeyi savunan arkadaşlar var, konunun ticaret amaçlı kullanılması onlar için sorun olmayabilir. Aksini savunmama rağmen,Üzerinden yıl geçmiş oyunlar hala 30-40lı fiyatlarda satılıyor. Bu hesaplar en az 10 el değiştirmiş olsa nerdeyse kullanıcılar yarısı zarar etmeyi veya kardeşliğin gerekliliğini göze almamışlardır.
    Çözüm bulunması gereken konu özellikle sahte hesap satan üyelere önlem alınmasıdır. Cuingame hesabını sattı bir üye sıfır fiyatına üstelik referansı bile var 2 tane

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• * güvenli alısveris icin belli bir sayıda referans zorunluluguda getirilmeli bence minimum 5 referans gereksin ilan acabilmek icin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alınık ilanları için fiyat yazılmamasını sağlayabilirim, böyle bir kural getirerek yazan kişilerin mesajları silinir ve alınık oyun ilanları için fiyat yazılmaz.

Farklı başlıkta açılabilir ama dediğim gibi açılan başlığın bir şeyi olmayacak. Yani illaki alınık oyun ilanları da mevcut konuya yazılacaktır.

• "Yanlış mesaj silinebilir" mesajları var. Beyfendi galiba çok dalgın 24 saat kuralına uymuş ve 2 gün üstüste "yanlış mesaj silinebilir" yazmış. Benzer şekilde geçmiş mesajlarını değiştirip gizleyen kullanıcılar uyarılmalı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl forumun diper bölümlerine ard arda mesaj atamazsınız yazıyor sayaç çıkıyor ya.
    Bunu da buraya uygulayıp 24 saat içinde tekrar mesaj atmasını engelleyebilirsiniz.

---

Oyunun piyasasına bakıyorum 60-70 liraya satılıyor. Adam ilan açmış alınık X 45 lira verebilirim diye. Kendi de biliyor kimse satmayacak o fiyata boşuna yer kaplıyor sayfada...

---

Gif'li, resimli, neonlu falan ilanlar var. Görsel öğe kullanılması engellenmeli.

---

En önemlisi mesajlar belli bir kalıba oturtulmalı.

Cevapla butonuna bastığımızda;

- Pri mi sec mi yoksa çift hak mı olduğu
    - Bulunduğu Psn

gibi şeyler otomatik olarak satıcının önüne çıkmalı bunları kutucuklardan seçmeli

-Oyun adı
    - Fiyatı
    - Diğer hak sahibi

gibi seçenekleri de elle doldurup öyle ilanı verebilmeli. Hem diğer hak sahibini de gireceği için onun da durumdan haberi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: dragonbornx

* güvenli alısveris icin belli bir sayıda referans zorunluluguda getirilmeli bence minimum 5 referans gereksin ilan acabilmek icin.

Ben sürekli oyun alıyorum satmıyorum. Satarsam da referans falan uğraşmıyorum. Referans zorunluluğu ile ilgili bir şey yapılmasını da istemiyorum. Şuan sorun referans ya da sorunlu alışverişler değil, konu düzeni.

• Alış Satış Kiralık başlığının ayrı olması gerekiyor bence. Çift hak Sec hak Pri hak ayrımı zor olur fakat satış kiralık ve alınık ayrımı yapılabilir. Konuya giriyoruz. Adam bir ilan önce Gta 5 satıyor. 5 dakika sonraki mesaj Alınık Gta 5.

Aslında alınık diye mesaj mı olur arkadaş ya? Aradığını satan var ise ona söyler ve alırsın zaten. Adam konuya uğruyor. ALINIKKKKKKKK yazıyor ve gidiyor. Okuma gibi bir niyeti bile yok. Satan olursa al işte. Neyse Benim fikrim bu
  • Alınık ilanlar neden yasaklanıyor anlamadım gitti? Ben alınık rocket league sec hesabı yazmasam satmaktan emin olmayan birisinin emin olup ilan açmasını mı bekleyeceğim yani? Ben Alınık ilanı vererek 3 oyun onun devamında 2 takas yaptım . Madem rahatsız oluyorsunuz ayrı başlık açın sadece oyun almayı düşünenler o başlığa girsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: quanch

Alış Satış Kiralık başlığının ayrı olması gerekiyor bence. Çift hak Sec hak Pri hak ayrımı zor olur fakat satış kiralık ve alınık ayrımı yapılabilir. Konuya giriyoruz. Adam bir ilan önce Gta 5 satıyor. 5 dakika sonraki mesaj Alınık Gta 5.

Aslında alınık diye mesaj mı olur arkadaş ya? Aradığını satan var ise ona söyler ve alırsın zaten. Adam konuya uğruyor. ALINIKKKKKKKK yazıyor ve gidiyor. Okuma gibi bir niyeti bile yok. Satan olursa al işte. Neyse Benim fikrim bu

Kesinlikle katılıyorum. Anlatmak istediğimde bu. Bencede hiç olmamalı.
  • Hicbir alisverisde Alici oturdugu yerden ben sunu ariyorum gbi sacma sapan bi kelime kullanmamali.

Ne yani Bugun market onunuzde "Alinik koftelik kiyma" dyen birini gormedim.

Allah askina kapatin su konuyu uzadikca uzuyor.Kisaca Alinik olmasin bitti gitti ya.Genel ve cogu kisinin istegide bu yonde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACF0A91A6 -- 30 Ocak 2016; 16:24:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugrababur

Alınık ilanlar neden yasaklanıyor anlamadım gitti? Ben alınık rocket league sec hesabı yazmasam satmaktan emin olmayan birisinin emin olup ilan açmasını mı bekleyeceğim yani? Ben Alınık ilanı vererek 3 oyun onun devamında 2 takas yaptım . Madem rahatsız oluyorsunuz ayrı başlık açın sadece oyun almayı düşünenler o başlığa girsin.

Arkadaşım ekonomiye yön mü veriyor bu arkadaş? Dandirik oyun satacak bir tane satar veya satmaz. Milyonları etkileyemeyecek bu satış kararı.

Not: Dandirik dediğim şey Rocket League için geçerli değil. Alt tarafı oyun alıp satıyoruz. Milyonları etkileyen kararlar almıyoruz.
  • Kusura bakmayın da konu altına böyle satlık alınık gibi yazmak çok ilkel. Birde hergün tek mesaj hakkı olduğu için adam bir hafta boyunca hergün aynı ilanı koyuyor mesaj kirliliği oluyor aslı astarı piyasası olan 30/50 oyun var ama konuya bir giriyorum her iki üç sayfada bir aynı ilanları görüyorum.

Bence mevcut konu yerine çek satış sisteminde ki gibi bir sistem geliştirilmelidir. Ben misal kategoriden Fifa16 seçeceğim, filtreleme de sec bir Pri yada çift hak seçip listeleleceğim, tabi konu açılırken de psn adresi ve sec pri hakkı kimde ise onun nicki girilme şartı olacak.

Oyun satıldı mı o kısımdımı ilan da satıldı olarak işlenecek istenirse alışveriş puanı da verilecek üyeler arasında.

Mevcut kardeşlik mantığı güzel ama işleyiş sistemi berbat buna çözüm buldunuz sürece kardeşlik programı daha ilerleyecektir.

Bunu bir düşünün.

• 272. sayfayı inceledim. 31 satılık mesajı 19 alınık mesajı 1 kiralık 4 tane de takaslık mesajı gördüm. Konunun ismi ise PS4| Dijital Oyun Kardeşlik-Satış-Takas Konusu. Kiralık veya Alınık yazmıyor konu başlığında
  • öncelikle ilanlari okumaya vakit bulamayıpda ALINIK ilan açan kişiler nasıl oluyorda oyun oynamaya vakit bulabiliryorlar merak ediyorum.

alınık ilan yasaklanmalımı ? sorusuna gelince malesef kurunun yanında yaşda yanacak ama yasaklanmalı bencede çünkü çok suistimal ediliyor.
    Bir kesim var bu sistemi doğru kullanıyor. adam 4-5 sayfa geriden başliyo okumaya bakti aradığı oyun yok Alinık diye ilan acıyor. ama buyuk bir kesimde sankı sadece post kasmaya gelmiş gibi mesaj yazıyor. alınık diye aradığı oyunu zaten satan 3-5 kişi var hatta bazen ilanlar altalta bile oluyor veyada oyunun sec hakkından bile ucuz fiyata pri hak oyun arıyanlar var. hatta birine pm attım sec hakkı bile daha pahalı o fiyata anca 3-4 ay sonra bulabilirsin diye verdiği cevap "acelem yok beklerim istediğim fiyata alırım" dedi ve günlerce ayni ilanı verip durdu.

son olarakda filtreleme olsun diyen arkadaşlar içinde benimde kullandığım çok basıt bir yol var ctrl + f yapıp oraya yazın ne istiyorsanız. 1dakıkada 3-4 sayfaya bakmamızı sağlıyor

• aslında kiralık ilanlarıda yasaklanmalı bence sonuçta konunun ismi kardeşlikse kar amacı olmamalı bence
  • gerçekten alınık ilanlar için farlı bi sayfa falan olsun o kadar çok alınık ilan görüyorum ki bıktım artık alınık ilanların hepsine istedikleri oyunu alıp kurtulacam :D
    yanlış ama anlamayın gerçekten oyun almak için sayfaya baktığımda gördüğüm tek şey hangi oyunu kaç kişi almak istiyor :S
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.