Şimdi Ara

PS4| Dijital Oyun Kardeşlik-Satış-Takas Konusu [Geliştirme Başlığı]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
8
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Konu içerisinde istekleri olan arkadaşların, ilanların arada kaynamaması adına bu konu altına yazmalarını istiyorum. Buradan tartışıp, mevcut kurallar değişmeden eklemeler yapabiliriz.

Yalnız dediğim gibi, kurallarda bir değişiklik olmayacaktır. Sadece fikir alışverişi yapacağız ve mevcut kurallara ekleme yapabiliriz.

• Benim önerim şu, oyunu alan birisi , kardeşlik konusu içerisinde oyunu bir başkasına satarken , aldığı fiyattan daha pahalıya satamasın. Yani 1 lira bile olsa, kar amacı olmasın bu başlıkta. Oyunu satan herkes, şu kişiye şu fiyattan satılmıştır diye belirtsin.

Bir oyunu satarken iyi niyet gösteren kişi de mağdur olmamış olur. Geçenlerde bir iki oyun sattım, forumdaki diğer fiyatları görünce ben mi bedavaya verdim diye düşünüyorum açıkçası. Hem satan kişinin iyi niyetinin korunması, hem de bu işin bir ticaretten çıkması için, bu önerim umarım dikkate alınır :)
  • kiralık ilan yasaklansın bence
  • Sizlere katılıyorum konuda satılık ve takaslik dışında ilan olmasın , ama satilik ilan da kar gütme olayına çözüm bulamayiz gibi çünkü o biraz karakterle alakalı ben ps3 ve ps4 psn kardeşlik konularında aldığım hiçbir hesabı aldığımdan daha yüksek fiyata satmadim hep su mantığı yuruttum, sonuçta bir mal aldığında ikinci ele geçiyor ve fiyat düşüyor bu mantıkla gidiyorum, fakat bazı arkadaşlar digital hesap deformasyon olmuyor bu sebeple değer kaybetmiyor mantığını guduyor, bence yanlış bir mantık ama birşey diyemiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi storm350 -- 30 Ocak 2016; 11:23:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çift hak satışı ayrı başlıkta olmasını istiyorum.. çünkü ben sadece çift hak oyun arıyorum ama ilanların çoğu pri veya sec..
  • @_botturgec_, Serbest piyasa, bu tarz durumlarda o kişiden almamanız gerekiyor. Herkese söylediğim gibi, güven vermeyen kişilerle alışverişten uzak durmanız gerekiyor.

@Diwanji, Kiralık ilanların ne gibi zararı oluyor?

@bill54, Böyle bir şey tabi ki olur. Alınık-Satılık ilanlar içinde ayrı başlıklar olabilir, fakat şuandaki gibi takip edileceğini sanmıyorum. Kaldı ki daha önce "sorunlu alışverişler" için ayrı başlık açmıştık, ısrarla kardeşlik konusuna yazılıyordu yinede
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • kiralık ilanlar alan kişilere faydalı oluyor bence yoksa niye kiralasın ki?
  • yukarda da arkadaşın yazdığı gibi çift hak oyun satışı için ayrı başlık çok iyi olur hatta sec ve pri içinde ayrı başlık olsa şahane olur, alınık ilan açmıyorum bana mantıkısız geliyor özellikle alınık diyip maksimum şukadar veririm tarzında mesajlar müthiş itici geliyor adam piyasasının 10-20 tl altına alınık ilan açıyor bence o şekilde amacada hizmet etmiyor sadece görüntü kirliliği kimseye fayda sağladığını düşünmüyorum, alınık diye bişi olmasa çokta zararı olmaz faydasını görüyorum diyen insanlar varmı bilemiyorum oyunu kiralamakta çok saçma geliyor bana piyasası varmı gerçekten acaba uzun ve gereksiz ilanları görmek rahatsız edici blokluyorum zaten o tarz uzun kiralık ilanı veren arkadaşlarıda.
  • Bir gonullu tarafindan kanitlariyla beraber sorunlu saticilar listesi olusturulmali.

Huzuru bozanlar belli. Onlar elenince geriye cok buyuk problem kalmiyor zaten.

• Mustafa kullanıcısına yanıt
    Mustafa selam,

Ana konuya yazdigim sebepler haricinde,

- Kiralik ilanlarin bir zarari olmadigini dusunuyorum. dusunecek olursak, alici haftasonunu kendine ayirip gunlugunu de 2 liradan oyun kiralayip satis derdi de olmadan gauet makul bir fiyata istedigi kadar oynayabilir. Satici kar eder etmez o aliciyi baglamaz seninde belirttigin uzere serbest piyasa kosuludur bu.

- Bizlerin buradaki temel sorunu alinik ilanlarinin post yuzdesi olarak satiliklarin bir hayli uzerine cikmasi. Bir oyuncunun ihtiyacini diger yuzlerce oyuncunun gormesi gereksiz degilmi ? Eger ihtiyac sahibi isen, zahmet olmaz ise 2-3 sayfa geriden baslayip postlari kontrol etmelisin. Senin ihtiyacin, benim ihtiyacimi giderebilme ugrasimi uzatmamali yada engel olmamali.. Kisacasi alinik ilanlarinin kaldirilmasi konuyu hem daha steril kilacak hemde amacinin disina saptirmamis olacaktir.

• Aliniklar gercekden cok yer isgal ediyor.Bence alinik.yasaklansin Konu basligi acik satis ve takas.Alinik genel manafa sanki bulamamisda post yazmis havasi yaratiyo buda saticida "oowww bak ariyomus demekki bulamamis.Fiyati yuksekden kopariym" psikolijisime sokup fiyato yuksek tutmayi hedeflediginden oyun fiyatinim artmasina sebeb oluyor.birde Satislarda whatsapp numarasi zorunlulugu getirilsin oyun alan kisi diger hakki sadece falanca nickde dyor.ara bul pm at zor is.

Ornek vermem gerekirse

A kisisi B kisisine XXX oyununun Sec hakkini sattiginda Pri hakki su kiside whatsappide (veya gsm)
    su dye belirttsin.Onla kontak kurmak kolay olsun.

Vede sifre degisimi hesap ile ilgili sorunlarda veya oyun satisi takasinda ister sec ister pri olsun farletmez muhakkak diger hak sahibine bilgi verilsin.

Misal A kisisinden XXX oyunun tek hakkini aldim oynadim...Satarken A kisisine;Sattigim kisinin iletisim bilgilerini verip.Suan oyunun muhattabininda yine o kisi oldugu belirtilmeli.

Daha saglikli bi digital alisveris icin bunlarin olmasi gerektigini belirtmek istiyorum.

• Alınık başlığı ayrı olabilir, Sec ve Pri hakkın aynı başlık altında toplanması mantıklı.

Çift hak isteklerinin de ayrı bir başlık altında toplanması çok iyi olur.

Ayrıca Kiralık oyunlarında ayrı bir başlık altında açılması gerekiyor bana göre de.

Konu bu haliyle çok karışık gidiyor.
  • Bence 50 başlık açalım .

Mesela ben Tr istemiyorum ama TR de görüyorum US ,TR , RUS , ENDO , Japonya , kongo , nijerya psn leri konusu olmalı en azından .

Eğer farklı başlık açılacaksa

1 . Başlık = Alınık
    2. Başlık = Kiralık , Satılık ( çift , pri veya sec )

1 tane konu ile başa çıkamıyorsunuz zaten 10 konu olsa iyice çorba olur her şey .
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    hocam bence de o kadar çok başlık açılmasın ama çift hak için sadece ayrı başlık olması gerektiğini düşünüyorum onca pri-sec ilanı içinde kayboluyorlar
  • Köklu saticilar var onlar icin ayri liste yapilmali onlar guvenilir zaten. Millet yararlansın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Humble -- 30 Ocak 2016; 12:06:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanal_Hero

Köklu saticilar var onlar icin ayri liste yapilmali onlar guvenilir zaten. Millet yararlansın

Senin dedigin tam.kapitalist kafa .tekelcilik.herkes oraya kayar sen.ben baska kisilerle alisveris yapmazsak bu adam nasil referans kasacak nerden bilecez guvenilip guvenilmeyecegine bencil bencil konusma.

• quote:

Orijinalden alıntı: Diwanji

kiralık ilan yasaklansın bence

niye yasaklansın kardeşim ya.kiralayan memnun.kiralatan memnun.kiralayan çift hak olarak kendine alıyor 1 hakkını kiralıyor.bundan yanlış bir durum yok ki.isteyen kiralar istemeyen kiralamaz.şahsen ben kiralıyorum bazı piyasada bulamadıgım oyunları.hızlıca biten oyunları yeniden satmaktansa bu yöntem daha rahat en azından ve daha sorunsuz.

bide kardeşlik konusunda alınık satılık bölümü açılması gerekli.aradagımız oyunları gerçekten bulamıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maestro725 -- 30 Ocak 2016; 12:13:26 >
  • İşi ticarete dönüştürmesinler yeter... Burdan oyun alıp farklı sitelere satılıyor sonra sorun çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Bence 50 başlık açalım .

Mesela ben Tr istemiyorum ama TR de görüyorum US ,TR , RUS , ENDO , Japonya , kongo , nijerya psn leri konusu olmalı en azından .

Eğer farklı başlık açılacaksa

1 . Başlık = Alınık
    2. Başlık = Kiralık , Satılık ( çift , pri veya sec )

1 tane konu ile başa çıkamıyorsunuz zaten 10 konu olsa iyice çorba olur her şey .

Eger alinik ilanlarin verilmesi konu kapsaminda yasaklanmayacak ise, dedigin gibi 2 baslik altinda konunun revize edilmesi, yada 2.el de oldugu gibi Alinik / Satilik ilan olarak listeme secenegi eklenerek konunun guncellenmesi gerekir diye dusunuyorum.

Tabi sahsi fikrim alinik ilanlarin, arz talep iliskisine dayanarak oyun fiyatlarini gereksiz yukariya ivmelendirdigi icin tamamen yasaklanmasi yonunde.

• Filtreleme seçeği olursa güzel olur,Ana başlıkları filtreleyerek Alınık-Satılık-kiralık-çift-tek-Primary-secondary.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.