Şimdi Ara

PS4 Kendiliğinden Dinlenme Moduna Geçme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Playstation 4 kendi kendine dinlenme moduna geçiyor. Oyun oynarken veya ana ekranda hiç fark etmiyor ve bu olay çok düzensiz gerçekleşiyor. Bazen 1 ay kullanıyorum hiç bir şey olmuyor bazense PS 4'ü açtıktan 10 dakika sonra bir kere beep sesi gelip dinlenme moduna geçiyor. Tekrar açtığımda bazen kaldığı yerden sorunsuz devam ediyor bazense açar açmaz tekrar kapatıyor ve açılışta güvenli olarak kapatılmadı uyarısı veriyor. İlginçtir ki bazen de PS4 ben hiç bir şey yapmadığım halde kendi kendine açılıyor. Daha önce garantiye yollamıştım cihazı sorun yok dediler geri yolladılar. Cihaz NTSC'dir. Sorunu çözmek için denediklerim;
    Güç kablosunu değiştirdim.
    Ekstra güç kaynağı alıp onunla çalıştırdım.
    Cihazı formatladım.
    Database'i yeniden yapılandırdım.
    Ayarlarda dinlenme modu işleviyle ilgili bütün ayarları kapattım.
    HDMİ kablo değiştirdim.
    PS4'ün yerini değiştirdim cihazın ısınmasına neden olacak bir yerde değil ve her yeri açık ısınma problemi olabilecek bi yerde değil.
    LG42LA691s TV kullanıyorum ve TV'de en güncel versiyonunda ayrıca oyun modunda çalıştırıyorum.
    Sorun ne olabilir acaba ben ne yaptıysam bu olayı aşamadım. Ürünün Sony garantisi olmadığı için garantiye yollamakta istemiyorum satın aldığım yer çok ilgilenmiyor sorun yok deyip geri yolluyor. Sorun hakkında bilgisi olan yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Sorun ile ilgili video :
    Ozan BIÇAKCIyoutube
    PlayStation 4 Kendiliğinden Dinlenme Moduna Geçme Sorunu
    https://www.youtube.com/watch?v=0QY9DOQfNsY

• Güç tuşuna bir şey temas ediyor olabilir
  • Güç tuşunu kurcalayin biraz bakalım sonuç ne olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şüphelendiğim 2 şey kaldı. 1. si içindeki HDD den kaynaklanıyor. 2.si ise ön yüzdeki dokunmatik tuşda bi sıkıntı var. Power tuşunu iptal etmeyle ilgili bir şeyler duymuştum son çare ön yüzdeki tuşları iptal edeceğim. Ama yinede biraz beklemek istiyorum belki de forum da daha önce bu sorunla karşılaşanlar olmuş olabilir. Cevap gelmezse de ön yüzdeki power tuş bağlantısı kesip test edeceğim sonuç başarılı olursa paylaşırım
  • alakalı olabilir diye yazıyorum. bende de eject tuşu sorunu vardı. içini açtım yaptım. 2 ay oldu sanırım, hiç problem çıkarmadı. gold plate scratch fix videonun adı ancak power tuşu için durum nedir bilemeyeceğim. power tuşunun da eject tuşuna benzer bir temas noktası varsa denemenizi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 19 Aralık 2015; 23:32:32 >
  • Bakayım teşekkür ederim

• Bu tur dokunmatik tuslar tozlardan etkilenebiliyor. Bazi eject sorunlarida bundan oldugu ortaya cikti. Kürdan vs gibi birseyle etrafini temizleyerek dene derim. Yada icerden bi temizlik gerekebilir ince kolaydan baslamak gerek..

• Temizlik yaptım yan kapağını açtım orayida güzelce temizledim ama halen sorun devam ediyor :/

• Bu sorun benim ps4’ümde de aylardır var. İlk başta 2-3 günde bir oluyordu, sonra arttı, bir ara azaldı ama şimdi sürekli oluyor. Online oyun oynayamıyorum, hatta normal oyun oynama ve bir şey izleme hevesim de kalmadı. En sonunda tamire götürecem ama bunun için de pek zamanım yok ve beylikdüzü civarlarında iyi bir konsol tamircisi var mı bilemiyorum. Eğer kendi başıma yapabileceğim bir şey varsa yöntem önerebilir misiniz? O tuşu gerekirse devre dışı bırakayım, ps4’ü gerektiğinde eject tuşundan açarım. Konsolu açma hevesim kalmadı bu olay yüzünden, tam açacağım, başıma gelecekleri tahmin ettiğim için vazgeçip başka şeyler yapıyorum. Çok sıkıldım bu durumdan.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.