Şimdi Ara

PS5'in ilk büyük güncellemesinin detayları açıklandı: Artık oyunları USB'ye depolayabileceksiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PS5'in ilk büyük güncellemesinin detayları açıklandı: Artık oyunları USB'ye depolayabileceksiniz

Bildiğiniz gibi 2020 Kasım ayında Microsoft'un ve Sony'nin konsolları çıkışını yaptı. Çıkışının ardından da neredeyse her teknolojik ürünün kaçınılmazı olan güncellemeler gelmeye başladı. Geçtiğimiz saatlerde de PlayStation 5'in ilk büyük güncellemesinin detayları paylaşıldı.

Ayrıca Bkz.PS5 sahipleri bu yazdan itibaren konsolun dahili hafızasını yükseltebilecek

Güncellemenin bugünlük yalnızca detayları paylaşıldı, güncelleme yarın yayınlanacak. Güncellemenin detaylarına baktığımızda ise şüphesiz en dikkat çeken nokta USB ile oyun depolama özelliği.

Oyunlarınızı USB'ye Depolayabileceksiniz

Yarından itibaren oyuncular PlayStation'a bağlayacakları bir USB bellek ile birlikte oyunlarını depolayabilecek. Ne yazık ki oyunu direkt USB üzerinden oyanayamayacaksınız veya PlayStation 5'in dahili depolamasını yükseltmeyecek. Oyunu oynayacağınız zaman USB'nizi cihaza bağlayarak, oyunun dosyalarını PlayStation 5'e kopyalayabilir ve oyununuzu oynayabilirsiniz. Sony, bu kopyalama sürecinin, oyunu yeniden indirmekten veya başka bir diskten kopyalamaktan daha hızlı olacağını söylüyor.

PS5'in ilk büyük güncellemesinin detayları açıklandı: Artık oyunları USB'ye depolayabileceksiniz

Oyunların USB'den oynanamamasının sebebi ise oyunların SSD'nin yüksek teknolojisinden yararlanarak daha hızlı çalışması. Bu yüzden oyunları dahili SSD dışında bir bellekten çalıştırmak mümkün değil. Dahili depolamaya aktardığınız veya geri kopyaladığınız oyunlar, uygun olduğunda otomatik olarak güncellenecektir. Ayrıca, seçeneği destekleyen belirli başlıklar için hangi oyun modlarını (hikaye modu veya çok oyunculu gibi) yüklemek istediğinizi de seçebilirsiniz.

Diğer Yenilikler

USB'ye oyun kopyalama özelliği dışında bu güncelleme ile birlikte birkaç yenilik daha gelecek. Bunların arasında mobil cihazlar için PlayStation Uygulaması'na gelecek yenilikler; PS5 ve PS4 arasındaki Share Play özelliği ile ilgili yenilikler bulunuyor. Tüm detayları burada bulabilirsiniz. 

Ayrıca bu yaz gelecek olan bir destek ile birlikte kullanıcılar PlayStation 5'lerinin içerisine yeni depolama birimi ekleyebilecek. Detayları burada bulabilirsiniz.

Kaynak:https://blog.playstation.com/2021/04/13/ps5-april-update-brings-new-storage-options-and-social-features/
    Kaynak:https://www.polygon.com/22381488/ps5-system-software-update-external-usb-storage-firmware-release-date

• Konsol bildiğin ölü doğdu. Depolama alanı yetersiz bir makineye şimdiden usb takviyesi yaptılar. Onu da ssd hızına toz kondurmamak için depolama alanına kopyalamadan oynayamıyorsun.
    Konsola özel oyunlar bir bir erteleniyor üstelik. Ayrıca Gamepass gibi herhangi bir hizmeti de bulunmuyor şimdilik. Dolayısıyla konsolun tercih edilmesi için pek bir artısı kalmıyor.
    Ha bir de kontrolcülerinde kronik arıza olduğu da biliniyor.
    Sonuç olarak kötü iş yönetme süreci mobil bölümden Playstation bölümüne de kaydı sanırım.
    Rakibi Microsoft ise oyun tarafında yaptığı yatırımlarla ilk defa güçlü şekilde adından söz ettirmeye başladı. Belki bu nesilde olmayacak ama bir sonraki nesilde (eğer böyle bir nesil gelecekse) Sony pazar payını Microsoft'a kaptırabilir. Ki gidişat o yöne doğru ilerliyor.
  • Ps5 içerisindeki depolama birimi için gelen güncellemeyi bekliyoruz, hafıza yetmiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konsol bildiğin ölü doğdu. Depolama alanı yetersiz bir makineye şimdiden usb takviyesi yaptılar. Onu da ssd hızına toz kondurmamak için depolama alanına kopyalamadan oynayamıyorsun.
    Konsola özel oyunlar bir bir erteleniyor üstelik. Ayrıca Gamepass gibi herhangi bir hizmeti de bulunmuyor şimdilik. Dolayısıyla konsolun tercih edilmesi için pek bir artısı kalmıyor.
    Sonuç olarak kötü iş yönetme süreci mobil bölümden Playstation bölümüne de kaydı sanırım.
    Rakibi Microsoft ise oyun tarafında yaptığı yatırımlarla ilk defa güçlü şekilde adından söz ettirmeye başladı. Belki bu nesilde olmayacak ama bir sonraki nesilde (eğer böyle bir nesil gelecekse) Sony pazar payını Microsoft'a kaptırabilir. Ki gidişat o yöne doğru ilerliyor.

• ee zaten bu özellik yok mu? ben aylardır 4TB'lık harici disk'imi USB'den PS5'e bağlayarak tüm oyunlarımı orada depolayabiliyorum, hatta PS4 oyunlarını da direkt harici disk üzerinden oynayabiliyorum. Bu neyin güncellemesi şimdi?

• Mene kullanıcısına yanıt
    Ps5 oyunları harici diske taşınmıyordu. Sadece ps4 oyunları taşınabiliyordu.

• CaptanFarfan C kullanıcısına yanıt
    Tamam tamam . Cöp oldugunu birtek sen biliyorsun. Korona sureci sadece oyun piyasasi degil butun sektöru vurdu adamlar taleplere yetisemiyorlar. Sen cocugu ölü dogurdun 😊.
  • Drummerrrr kullanıcısına yanıt
    Çöp olmadığına karşı sunduğunuz tek argüman talep yoğunluğu mu ? Kargalar güler buna diyeceğim de neyse tartışmaya girmek istemiyorum. Ne verirse kabul etmeye devam edin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Tamam tamam biz safiz cahiliz bisey bilmiyoruz. Insanlari tercihlerinden kaynakli yadirgamak ve yukaridan bakmak cok dogru bir yaklasim sana göre ...
  • Drummerrrr kullanıcısına yanıt
    Ben saflığınız ve cahilliğiniz ile alakalı herhangi bir imada bulunmadım. Ayrıca kimseye de yukarıdan bakmadım. Kolunda kronik sorun olan, çıkacağı söylenen oyunların erteleme haberleri gelen, depolama alanı yetersiz olan bir konsolun ölü doğduğundan bahsettim. Buna bu kadar içerlemeniz sizin için üzücü. Neyse iyi akşamlar dilerim size.

Yaklasik aralik ayindan bu yana kullaniyorum bu kronik sorun bana denk gelmedi . Elimde i7 rtx2070 li bir masaustu olmasina ragmen gunun hemen hemen butun bölumunu ps5 te geciriyorum ve hicbir sorun ile karsilasmadim. Yani varsayimdan cok kendi yasadigin deneyim daha önemli . Hafiza sorununa gelirsek 15 20 binlik pc lerde bile halen 512gb ssd var. Bunun maliyetli olmasindan kaynakli hicbir firma zaten malesefki yuksek kapasiteli ssd koymuyorken ps 5 in fiyati göz önunde bulundursrak 800 gb olmasi fena degil kaldiki ek cözumler ile genisletme imkanimda var iken. Ben bu sebepten kaynakli ps5 tercih ediyorum diye ne verirlerse onu yemeye devam edin filan gibi sözler yakisiksiz. Isteyen istedigi markayi kullanir. Teknoloji holiganligina hic gerek yok.
    Bu arada eger kirici bir söz kulandiysam özur dilerim . Sonuc olarak elektronik bir cihaz insandan daha önemli degil 😊👍
  • disk sürücüsüz modeli nereye kadar adamlara ara demoları ultra Gigabyte ultra HD yapmış haliyle USB girişleri açmaları gerekecekti.
    bu arada ilk kez resmi olarak usb üzerinden oyun datasına giriş izni veriliyor !!! haliyle UART kodlamalarını hackerlar daha çabuk çözecek gibi !

• Bence senin bu anlamsız özgüvenin başına iş açabilir. Nitekim tanımadığınız insanları "cehaletle" suçlamanız, "yanlış kişiye" denk gelmeniz durumda başınıza umulmadık işler açar.

• quote:

Orijinalden alıntı: CaptanFarfan

Konsol bildiğin ölü doğdu. Depolama alanı yetersiz bir makineye şimdiden usb takviyesi yaptılar. Onu da ssd hızına toz kondurmamak için depolama alanına kopyalamadan oynayamıyorsun.

gercekleri gorebilen biri.

ama usb ye depolama olayi da bir nevi kolaylik getirir. xbox`a da gelmesi gerekli.

İlk lansmanında zaten depolama alanları soru işareti yaratmıştı. Sonradan artıralabilir olacak demişlerdi. Ama cidden çok az bir depolamayla sundular.

• scientia kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum oyunlar artık 4K kaplamayla birlikte 150 gb yi geçiyor artık. Sen yine ssd üzerinden çalıştır oyunu ama ekstra depolama için 2 tb hdd ye yer ver, milleti usb ile niye uğraştıracaksın. Konsolcu adam tak çalıştır adamıdır. Gerek yoktu böyle fantazilere.

• quote:

Orijinalden alıntı: CaptanFarfan

Konsol bildiğin ölü doğdu. Depolama alanı yetersiz bir makineye şimdiden usb takviyesi yaptılar. Onu da ssd hızına toz kondurmamak için depolama alanına kopyalamadan oynayamıyorsun.

Aynen hocam böyle giderse Playstation'ın pazar payı %1 e düşecek. Hatta dükkanı bile kapatabilirler gidişata göre.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.