Şimdi Ara

PS5 Pro beklentilerin altında kalabilir: 4K 120 FPS hayal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PS5 Pro beklentilerin altında kalabilir: 4K 120 FPS hayal mi?
    Sony’nin 2024 yılında yeni bir PlayStation 5 sürümü tanıtmaya hazırlandığı söyleniyor. Hatta bu modelin PS5 Pro olacağı ve standart sürüme kıyasla 4K 120FPS'i hedefleye belirtilmişti. Digital Foundry ise, bu iddialara geçtiğimiz saatlerde açıklık getirdi. Yenilenen sürüm, beklentilerin altında kalabilir.

PS5 Pro beklentilerin altında kalabilir

Kaçıranlar için Playstation 5 Pro'nun daha önce 4K 120 FPS konsolu olacağı, 23,04 TFLOPS işlem gücü ve 4,0GHz CPU ve 2,7GHz GPU saat hızlarına sahip olacağı belirtilmişti. Yani tek yükseltme, saat hızı özelinde olacak. Dolayısıyla PS4 Pro'ya geçişte olduğu gibi GPU işlem birimi sayısında değişim görmeyeceğiz. 

Dolayısıyla Digital Foundry, iki kat performans artışına pek de sıcak bakmıyor. Bunun nedeni CPU'nun oluşturduğu sınırlama. Bildiğiniz gibi PS5'e güç veren AMD APU, 8 adet 3.5GHz Zen 2 çekirdeği ve RDNA 2 tabanlı 2.23GHz GPU'dan oluşuyor. Dolayısıyla beklenen performans artışı, Sony'nin AMD ile geliştirdiği söylenen yükseltme teknolojisi tarafından sağlanacak.

Bu konuda konuşan Digital Foundry ise, yükseltme teknolojisinin yakın zamanda keşfedilen bir patenti temel alabileceğini söylüyor. Çok net olmasa da patent, görüntünün hangi kısmının en çok yükseltme gerektirdiğini belirlemek için bir algoritma kullanacak. Bunun PS4 Pro ve PS5'te kullanılan Checkerboard Rendering (CBR) işlemine benzer olduğunu hatırlatalım. Ancak bundan çok daha iyi çalışacak.

Ayrıca Bkz.Playstation Plus abonelerine Mart ayında verilecek ücretsiz oyunlar açıklandı!

Bildiğiniz gibi PS5 Pro'nun varlığı neredeyse doğrulandı ve bu yıl içerisinde piyasaya çıkacağı söyleniyor. Dolayısıyla ilerleyen dönemlerde daha fazla bilginin paylaşılacağını düşünüyoruz. 

Kaynak:https://youtu.be/Mp3A6YqX3eY?si=_Hqft8hLfTADAq_K

• Süs objesi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Baktığın , yahut bakacağını düşündüğü yerleri yükseltip diğer yerleri blurlayacaklar gibi gibi.

• Sorun düzgün oyun çıkmaması ps5 e bile 2-3 oyun hariç oyun gelmedi.

• 4k 60fps bile zor, olursa alırım

Tabi piyasada o kalitede oyun çıkacak mı asıl sıkıntı orda

• 4k60fps takibi yapacaktır ama nasıl yapacak orası ayrı

• 4k 60 fps e fitim ne 120 si adam gibi oyun çıkmamış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • FSR ve Fluid Frames teknolojileri gelirse eğer çok rahat 4K 120FPS alırsın

• Ara konsol sonuçta. Şu an ki Ps5 ve series x 1440p 60 fps anca verebiliyor çoğu oyunda. Hatta kimisinde 1080pye kadar düşebiliyor. 4k 60 fps adam gibi verse başarılıdır benim için...

• DeepestSea kullanıcısına yanıt
    Fluid Motion değil FSR3 ile beraber Frame Generation gelmesi gerek. AFMF'nin hiç bir katkısı yok. AMD'nin göz boyama teknolojisi.

• 4K’da 120 kare veremeyecekse orijinal PS5’ten bir farkı olmayacaktır. Bu da mecburi fiyat kırması anlamına gelecek. Oyuncu için geriye kalan özellikler fasafisodur. Yani PS5 ile rekabet edebilmesi çok zor. Anca 1080p’de 120 fps verir. Onu zaten PS5 de verdiği için ölü doğum olacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1080 60 i zor veriyor mevcut konsol 120 tabiki hayal sabit 60 verse yeter

• 120 nedir yav 4k/60 olsun ona razıyız 500 dolarlık ps5 pro 2000-5000 dolarlık bilgisayarları tokatlar geçer.

• Konsolun suçu değil, o kadar güçlü donanım yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 6700 kullanıyorum arada division 2 oynuyorum.60 fps vsync açıkken bu özellik ile 100 fps üzerine çıkıyor oyun.Ben şahsen memnunum

• Her zamanki gibi bulanık grafik vererek 4k 60 yapacaklardır

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MusashimaruKoyo M kullanıcısına yanıt
    aynen öyle hocam ps5 pro xbox sx pro falan 4k 60 verse onu da fsr fmf le falan 120 ye dayasın razıyız. fhd ve 2k da 120 i ise ray tracing fsr fmf le versin bilgisayarın yüzüne bakmam ben hilesiz oyun yok stabilite yok. erken oyun yok mesela gta 6 napayım pc yi :D alırım 8. nesil apu lu laptop dursun kenarda :D

• ps5 pro ve xbox sx pro falan 4k 60 verse onu da ray tracing fsr fmf le falan 120 ye dayasın razıyız. fhd ve 2k da 120 i ise ray tracing fsr fmf le versin bilgisayarın yüzüne bakmam ben hilesiz oyun yok stabilite yok. erken oyun yok mesela gta 6 napayım pc yi :D alırım 8. nesil apu lu laptop dursun kenarda :D

• Benim 4080 4k 60fps'i ultra ayarlarda zor veriyor. Ne koyacaklar bu konsolun içine dual 4090 falan mı? Yoksa 1080p yi upscale edip 4k diye yedirecekler mi?

• auahaa 1080p 30 fps e deavm konsolcu bebeler!

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.