|
PSA, elektrik atağına 2021 Citroen e-Berlingo ile devam ediyor
-
-
Menzili az olmasa çok tercih edilir ama zaten her türlü şehir içi ticarette çok tutacak -
PSA grubunun elektrikli altyapısı çok berbat hiçkimse kusura bakmasın. VW MEB, Tesla Structural Battery (En gelişmiş altyapı bu olacak zaten), Hyundai E-GMP, GM Ultium'u görünce, PSA grubunun altyapısı, 5 yıl önceki hem EV hem Dizel benzinli destekleyen altyapılardan farkı yok tamamen özel yepyeni altyapı geliştirmeleri gerekiyor FCA ile birlikt. Bu 50 kWh bataryalı şehiriçi arabaları ile daha çok nal toplarlar şuanda 3008'in elektriklisi bu altyapı ile çıksa rakipleri teker teker tokatlar tasarım masarım kimse dinlemez.
-
Önce bi uzun kasayı getirsinler sonra elektrikliye bakarız.
-
Bu konuda, elektrikli ticari alt yapısında lider ve kartel Volkswagen, tabi vw seviyesine gelmelerine imkan yok ancak yaklaşabilirler, yaklaşsınlarda bari biraz rekabet oluşsun. Rekabet kullanıcıya yarar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: kesbi
Önce bi uzun kasayı getirsinler sonra elektrikliye bakarız.Bence jumpy.ye bakabilirsiniz hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2023'ün başında bir tane full elektrikli araç alacağım inşallah.
İngiltere'de Peugeot 208 ile e-208 arasında 5.000 sterlin gibi bir fiyat farkı var. Bu da vergisiz 40.000 tl fark ediyor. Berlingo'nun güncel fiyatına bu miktarı eklersek 280.000 civarı fiyat olur, ki biraz daha düşürürseler muhteşem olur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: autindustryBence jumpy.ye bakabilirsiniz hocam
Alıntıları GösterJumpy'ye de baktım. Onda da kısa kasa gelmiyor. PSA Türkiye'nin hergün kulaklarını çınlatıyorum. Sanki sıfırdan yap diyoruz. Olan aracı sipariş vermiyor, getirmiyor adamlar. Demekki gerek görmüyor, tenezzül etmiyor ya da bizi adam yerine koymuyorlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kesbiJumpy'ye de baktım. Onda da kısa kasa gelmiyor. PSA Türkiye'nin hergün kulaklarını çınlatıyorum. Sanki sıfırdan yap diyoruz. Olan aracı sipariş vermiyor, getirmiyor adamlar. Demekki gerek görmüyor, tenezzül etmiyor ya da bizi adam yerine koymuyorlar.
Alıntıları GösterHocam ben aracı alırken Berlingo'nun otomatik versiyonu yoktu, diğer taraftan aracın en boşunda orta konsol var fakat orta pakette yoktu. Üstelik uzun şasi Rifter'da var ancak yine Berlingo'da yoktu. Şirket birinin diğerinin önünü kesmemesi için değişik kombinasyonlar getirtiyor, böylece birbirinin önünü kesmemiş oluyor. Örneğin şimdi yeni Doblo muhtemelen Rifter ve Berlingo ile aynı platformu ve aynı motorları paylaşacak, Rifter ve Berlingo'nun da belli bir pazara hitap etmesi için ya Doblo'yu boş donanımla satacaklar ya uzun şasi ürettirmeyecekler ya elektrikli versiyonu hiç olmayacak ya da bunların hepsini yapacaklar. Bu diğer markalar tarafından da yapılıyor, bir bakıma bu anlayışala da karşılanabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 27 Şubat 2021; 14:49:9 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-73181344BHocam ben aracı alırken Berlingo'nun otomatik versiyonu yoktu, diğer taraftan aracın en boşunda orta konsol var fakat orta pakette yoktu. Üstelik uzun şasi Rifter'da var ancak yine Berlingo'da yoktu. Şirket birinin diğerinin önünü kesmemesi için değişik kombinasyonlar getirtiyor, böylece birbirinin önünü kesmemiş oluyor. Örneğin şimdi yeni Doblo muhtemelen Rifter ve Berlingo ile aynı platformu ve aynı motorları paylaşacak, Rifter ve Berlingo'nun da belli bir pazara hitap etmesi için ya Doblo'yu boş donanımla satacaklar ya uzun şasi ürettirmeyecekler ya elektrikli versiyonu hiç olmayacak ya da bunların hepsini yapacaklar. Bu diğer markalar tarafından da yapılıyor, bir bakıma bu anlayışala da karşılanabilir.
Alıntıları GösterKatılmıyorum. Şuan rifterın da uzunu yok. Türkiye'de doblo dışında hiçbir hafif ticaride uzun kasa yok. Orta sınıf (transporter, tourneo custom vs.) PSA markalarında kısa kasa yok. VW ve ford bu sınıfta bari uzun kısa seçenek sunuyor. Ama hafif ticari sadece doblo var o da artık motor değişecek diye gelmiyormuş galiba. Bir markada uzun olsa tamam haklsınız öbürü kesmesin dedik hadi. Yine saçma ama öyle bişey de yok. PSA'da komple küçüklerde uzun, ortalarda kısa kasa satmıyorlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kesbiKatılmıyorum. Şuan rifterın da uzunu yok. Türkiye'de doblo dışında hiçbir hafif ticaride uzun kasa yok. Orta sınıf (transporter, tourneo custom vs.) PSA markalarında kısa kasa yok. VW ve ford bu sınıfta bari uzun kısa seçenek sunuyor. Ama hafif ticari sadece doblo var o da artık motor değişecek diye gelmiyormuş galiba. Bir markada uzun olsa tamam haklsınız öbürü kesmesin dedik hadi. Yine saçma ama öyle bişey de yok. PSA'da komple küçüklerde uzun, ortalarda kısa kasa satmıyorlar.
Alıntıları GösterHaklısınız, bir müşterinin talebini yerine getiremiyor ve ihtiyacına yönelik var olan bir aracı sunamıyorsa, bunun savunulacak bir yanı yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 28 Şubat 2021; 21:28:40 >
-
Slovakya (5 buçuk milyonluk ülke) fiyat listesi. 5 farklı donanım, 4 farklı motor hem uzun hem de kısa kasa rifter için örnek fiyatlar. Benzer liste çek cumhuriyeti gibi ülkeler için de edinilebilir. Dolayısıyla PSA Türkiye'nin taaaa ...... neyse.
https://media.ndp.awsmpsa.com/file/26/7/rifter-2021-02-my21.pdf
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 1 Mart 2021; 12:17:13 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X