Selam arklar. psde renk sorunu yasıyorum. beyaz renk yerine bej renk goruyorum ve bunu nerden ayarlayacagımı bulamadım. acaba monitorle bi uyumsuzluk felanmı var ? Birde pen kullanırken pathledigim yerlerin içini secili renge boyuyor. bunu da halledemedm :) yardımcı olursanız sevnrm
Çok can sıkıcı bir problemdir bilirim daha önce ben de yaşadım. Bu sorun bir kaç sebepten olabilir. Birincisi eğer 3. parti programlarla color correction (renk düzenleme) yaptıysan kaydedilen profil üzerinden görüntü alıyorsundur ve bu photoshop'un renk profiliyle uyumsuzluk yaratıyordur. İkincisi photoshop'un kendi içinden renk profilini değiştirmişsindir bu yüzden farklı görüyorsundur.
Şimdi bunları düzelmek için şöyle bir yol izlemen laızm.. Masa üstü - sağ tuş - özellikler - Ayarlar - gelişmiş - Renk yönetimi bölümüne gel orada renk profili gözüküyorsa onu kaldır. bu yöntem birinci sorun için. eğer burada renk profili yoksa sorun büyük ihtimalle photoshop dadır. photoshop'u aç Edit - Color Settings'e gel. Şimdi bu açılan pencerede kendi ayarlarımı yazim; Settings: North America General Purpose 2 RGB: sRGB IEC61966-2.1 CMYK: U.s. web coated (swop) v2 gray: dont gain 20% spot: dont gain 20% aşağıdakkiler ise preserve embebded profiles, kutucuklar ise seçili diğil.
Sorun halloldu saol, samsung kendi profilini yaratmıs; onu kaldırdım
bende de sony fotoğraf makinesiyle çektiğim serimlerimde sorun oluyo resmi photoshoptas açarken renk profilini değiştireyimmi diye soruyo ve bende discard diyorum bu bi sorunmu nedir
Bu sorun uzun zaman once bende olmustu bende monıtorun cd sınden yenı renk profılı eklemıstım, sorunu bulana kadar saclarım beyazladı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme