Merhaba, Hepimizin bildiği ve çoğumuzun da yanlış bildiği bir konu hakkında Donanım Haber Forum kullanıcılarını bilgilendirmek isterim. Size bahsedeceğim konu PS4 PSN Kardeşliği Rehberi. (Primary-Secondary Hesap, DS4 Yöntemi) hakkında olacak. Bu konu hem PSN Yazılım Kullanım Koşulları'nı ihlal etmekle kalmıyor aynı zamanda Donanım Haber Forum'un kendi Üyelik Sözleşmesi'ni ihlal etmektedir. Bahsi geçen ilgili konu: https://forum.donanimhaber.com/ps4-psn-kardesligi-rehberi-primary-secondary-hesap-ds4-yontemi--88802846 Öncelikle PSN Yazılım Kullanım Koşulları'na bu link yardımıyla ulaşabilirsiniz: https://www.playstation.com/tr-tr/legal/software-usage-terms// Bahsini edeceğim kurallar Ekim 2020'nin son güncellenmiş versiyonudur. Ancak daha öncesi için veya daha sonrası için de referans gösterilebilir. Bu konuların internette yanlış aktarıldığını ve özellikle PlayStation Türkiye tarafından reklam verilen, ürün ve kod desteği alan YouTube içerik üreticilerinin yardım adı altında kullanıcıları yanlış yönlendirdiğinin altını çizeceğim. Aşağıda, kullanıcı sözleşmesi maddelerinden sonra bu videolardan da örnekler vereceğim. Amacım ilgili içerik üreticilerini karalamak değildir. Amacım yanlışlarını gösterip bu konuda kendilerine itibar etmemeniz ve kabul ettiğiniz sözleşme doğrultusunda ilerlemenizdir. Milyar dolarlık şirketleri savunmak size mi düştü, başka işiniz-gücünüz mü yok veya daha global sorunlar varken buna mı vakit harcıyorsunuz gibi söylemlerde bulunacak arkadaşlar için şimdiden uyarıda bulunuyorum. Konu PSN Kardeşliğinin yanlış anlaşılması hakkındadır.. ve bu konu altında bunu tartışacağımı bilmenizi isterim. Farklı ve global problemler için özelden link atarsanız, yardımcı olmayı canı gönülden çok isterim. Bu yüzden konu dışına çıkıp toksik bir ortam yaratmamanızı rica ediyorum. Hazırsanız PSN Yazılım Kullanım Koşulları'na giriş yapıyoruz.. İlk durağımız: Yazılımı Kullanımınıza İlişkin Sınırlamalar 6.3.'de açık ve net bir şekilde: Yazılımın hiçbir bölümünü kiralayamaz, kiralık veremez, alt lisans veremez, yayınlayamaz, değiştiremez, uyarlayamaz veya dönüştüremezsiniz. Dikkatinizi çekerim ki.. Hiç bir şekilde rica ve minnet yok. Direkt olarak yapamazsınız deniliyor. Asla hesapları veya hesap bilgilerini veya diğer oturum açma bilgilerini paylaşmayın, satın almayın, satmayın, kiralamayın, alt lisansını vermeyin, değiş tokuş etmeyin, aktarmayın, çalmayın veya toplamayın. Konu bu kadar basit. Kısacası bu koşulları hesabınızı açarken kabul ediyor ve gelen güncellemeleri bu doğrultuda onaylıyorsunuz. 20.1'de bahsi geçen güncelleme için de örnek bir görsel paylaşacağım. Aşağıda, yukarıda bahsettiğim YouTube içerik üreticilerinin bu konuda bizleri nasıl yanlış bilgilendirdiğinin örneklerini paylaşacağım. Murat Sönmez ve Enis Kirazoğlu Konsol Üssü'nde kullanıcılara yardımcı olmak isterken kendilerini yanlış yönlendirmektedir. Bu videoda Enis, Tunca ve Orhun Multiplayer'de PSN kardeşliği hakkında tartışmakta ve yanlış kanılara varmaktadırlar. Burdaysa Murat Sönmez ve Onur Kaya aynı şeyleri tartışmakta. Enis Kirazoğlu yine benzer yanlışlara ayak basıyor. Dost Kayaoğlu ve Gizemli PSN kardeşi. Listeyi uzatmamak adına daha fazla video paylaşmıyorum ancak yanlış bilgilendirme konusunda Enis Kirazoğlu ve Multpilayer kanalı gördüğüm kadarıyla şu an lider. Benimse bu konudaki tavsiyem, içerik üreticilerinin onayladığı sözleşmeleri dikkatli incelemesi ve bizleri bu konularda sağlıklı bilgilendirmeleri. Peki Donanım Haber nerde yanlış yapıyor? Donanım Haber Üyelik Sözleşmesi: https://giris.donanimhaber.com/kayit/Agreement.aspx (DonanımHaber'e kaydolan her üye aşağıdaki sözleşmeyi kabul etmiş sayılır.) İlgili anlaşma avukat ve hukuk danışmanı Av. Hüseyin Oksay'ın nezdinde hazırlandığı beyan edilmektedir. Forum kuralları gereğince 2. maddede tüzük ve anlaşmalar aleyhine konular açmak ve içerikler göndermenin yasak olduğu beyan edilmiş. Peki tüzük nedir? TDK Sözlüğüne göre Tüzük: Herhangi bir kurumun veya kuruluşun tutacağı yolu ve uygulayacağı hükümleri sırasıyla gösteren maddelerin hepsi, nizamname, statü. Bu içeriğin benzerini PS4 PSN Kardeşliği Rehberi. (Primary-Secondary Hesap, DS4 Yöntemi) konusunda hazırlamış ve moderasyon ekibinin incelemesi adına destek rica etmiştim. Ancak ilgili konudaki mesajım silinmiş ve istersem yeniden konu açabileceğim söylenmişti. Kullanıcılara örnek oluşturucu zemin hazırlaması gereken kişilerin, forum kurallarını ihlal eden bir içeriğin değil de benim forum kullanıcılarını doğru şekilde yönlendirmeye çalıştığım mesajımın silinmesi ironik bir durum. Konu hakkında sevgili @Speed-Step 'in yorumunu paylaşmak istiyorum. Kendisine ilgili tweet'de müsdarip olduğum konuya değindim. Gençlere örnek olmaya çalışıyorsanız.. Gençlerin yolunu açın, kendilerini bir salın, bilinçlensinler diyorsanız lütfen imza attıkları sözleşmelerinin arkasında durmaları gerektiğini anlatın. Geçmişte bir DH yöneticine ait bir görsel. PlayStation Türkiye'nin reklam verdiği platformun moderasyon ekibinde olan bir yöneticinin en başta uyması gereken kurallara karşı gelmesi ironik olan başka bir detay. Twitter'da mevcut flood sonrası PlayStation Türkiye'den gelen bildirim. Forum kuralları gereği 4. madde baz alınarak Kardeşlik konusuna yaptırım uygulanmalı ve 2. madde de bahsedilen hususlara dikkat edilmelidir. Son olaraksa PlayStation İngiltere'de görev almış Türk Topluluk Yöneticilerinin resmi forumda paylaştığı mesajlarını paylaşacağım. Maalesef resmi topluluk (forum) 2020 başında kapandığı için artık bu mesajlara erişim sağlanamıyor. Ancak yinede iki farklı dönemde PlayStation'ın Avrupa merkezinde görev almış Türk Topluluk Yöneticilerinin konu ile ilgili yapmış oldukları açıklamayı aşağıya ekliyorum. Aranızda illa ki o foruma uğrayanlarda olmuştur. Bahsini ettiğim yöneticiler: Charmoneemo, Windosoria ve FlyingSpacePanda. "1-PSN kardeşliği uygulaması birden fazla konsolu olan kullanıcılar içindir. Örneğin evinizde ve yazlığınızda birer konsolunuz varsa, aynı hesaba iki konsoldan da erişebilmenizi sağlar. PlayStation tutkunlarına daha fazla oyun keyfi sunan bu fırsat, hiçbir şekilde hesap paylaşımı/takas ve ticaret unsuru olarak kötüye kullanılmamalıdır. Kötüye kullanımın tespit edildiği durumlarda hesabınız hakkında yaptırımlar uygulanır. 2-Bu sistem birden fazla cihaza sahip kullanıcıların satın aldıkları oyunu bu cihazlara indirebilmeleri veya kullanıcıların PlayStation hesapları ile satın aldıkları oyunlara kendi cihazları dışında başka bir cihazdan erişebilmeleri için var. Hesap bilgilerinizi başka kullanıcılar ile paylaşarak bir üyelik için satın alınan içeriği birden fazla cihazda kullanmamanızı önemle tavsiye ediyoruz." Vakit ayırıp konuyu incelediğiniz için teşekkür ediyorum. PlayStation Türkiye'nin gerekli yaptırımları uygulamaması durumunda konuyu İngiltere'ye taşıyacağımı bilmenizi isterim. Sevgi ve sağlıkla kalın. |
Bildirim