Şimdi Ara

PSN Kardeşliği Hk. Doğru Bilinen Yanlışlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hepimizin bildiği ve çoğumuzun da yanlış bildiği bir konu hakkında Donanım Haber Forum kullanıcılarını bilgilendirmek isterim. Size bahsedeceğim konu PS4 PSN Kardeşliği Rehberi. (Primary-Secondary Hesap, DS4 Yöntemi) hakkında olacak. Bu konu hem PSN Yazılım Kullanım Koşulları'nı ihlal etmekle kalmıyor aynı zamanda Donanım Haber Forum'un kendi Üyelik Sözleşmesi'ni ihlal etmektedir.

Bahsi geçen ilgili konu: https://forum.donanimhaber.com/ps4-psn-kardesligi-rehberi-primary-secondary-hesap-ds4-yontemi--88802846

Öncelikle PSN Yazılım Kullanım Koşulları'na bu link yardımıyla ulaşabilirsiniz: https://www.playstation.com/tr-tr/legal/software-usage-terms//

Bahsini edeceğim kurallar Ekim 2020'nin son güncellenmiş versiyonudur. Ancak daha öncesi için veya daha sonrası için de referans gösterilebilir.

Bu konuların internette yanlış aktarıldığını ve özellikle PlayStation Türkiye tarafından reklam verilen, ürün ve kod desteği alan YouTube içerik üreticilerinin yardım adı altında kullanıcıları yanlış yönlendirdiğinin altını çizeceğim. Aşağıda, kullanıcı sözleşmesi maddelerinden sonra bu videolardan da örnekler vereceğim. Amacım ilgili içerik üreticilerini karalamak değildir. Amacım yanlışlarını gösterip bu konuda kendilerine itibar etmemeniz ve kabul ettiğiniz sözleşme doğrultusunda ilerlemenizdir.

Milyar dolarlık şirketleri savunmak size mi düştü, başka işiniz-gücünüz mü yok veya daha global sorunlar varken buna mı vakit harcıyorsunuz gibi söylemlerde bulunacak arkadaşlar için şimdiden uyarıda bulunuyorum. Konu PSN Kardeşliğinin yanlış anlaşılması hakkındadır.. ve bu konu altında bunu tartışacağımı bilmenizi isterim. Farklı ve global problemler için özelden link atarsanız, yardımcı olmayı canı gönülden çok isterim. Bu yüzden konu dışına çıkıp toksik bir ortam yaratmamanızı rica ediyorum.

Hazırsanız PSN Yazılım Kullanım Koşulları'na giriş yapıyoruz.. İlk durağımız: Yazılımı Kullanımınıza İlişkin Sınırlamalar

6.3.'de açık ve net bir şekilde: Yazılımın hiçbir bölümünü kiralayamaz, kiralık veremez, alt lisans veremez, yayınlayamaz, değiştiremez, uyarlayamaz veya dönüştüremezsiniz. Dikkatinizi çekerim ki.. Hiç bir şekilde rica ve minnet yok. Direkt olarak yapamazsınız deniliyor.

Asla hesapları veya hesap bilgilerini veya diğer oturum açma bilgilerini paylaşmayın, satın almayın, satmayın, kiralamayın, alt lisansını vermeyin, değiş tokuş etmeyin, aktarmayın, çalmayın veya toplamayın. Konu bu kadar basit.

Kısacası bu koşulları hesabınızı açarken kabul ediyor ve gelen güncellemeleri bu doğrultuda onaylıyorsunuz. 20.1'de bahsi geçen güncelleme için de örnek bir görsel paylaşacağım.

Aşağıda, yukarıda bahsettiğim YouTube içerik üreticilerinin bu konuda bizleri nasıl yanlış bilgilendirdiğinin örneklerini paylaşacağım.

Murat Sönmez ve Enis Kirazoğlu Konsol Üssü'nde kullanıcılara yardımcı olmak isterken kendilerini yanlış yönlendirmektedir.

Bu videoda Enis, Tunca ve Orhun Multiplayer'de PSN kardeşliği hakkında tartışmakta ve yanlış kanılara varmaktadırlar.

Burdaysa Murat Sönmez ve Onur Kaya aynı şeyleri tartışmakta.

Enis Kirazoğlu yine benzer yanlışlara ayak basıyor.

Dost Kayaoğlu ve Gizemli PSN kardeşi.

Listeyi uzatmamak adına daha fazla video paylaşmıyorum ancak yanlış bilgilendirme konusunda Enis Kirazoğlu ve Multpilayer kanalı gördüğüm kadarıyla şu an lider. Benimse bu konudaki tavsiyem, içerik üreticilerinin onayladığı sözleşmeleri dikkatli incelemesi ve bizleri bu konularda sağlıklı bilgilendirmeleri.

Peki Donanım Haber nerde yanlış yapıyor?

Donanım Haber Üyelik Sözleşmesi: https://giris.donanimhaber.com/kayit/Agreement.aspx (DonanımHaber'e kaydolan her üye aşağıdaki sözleşmeyi kabul etmiş sayılır.) İlgili anlaşma avukat ve hukuk danışmanı Av. Hüseyin Oksay'ın nezdinde hazırlandığı beyan edilmektedir.

Forum kuralları gereğince 2. maddede tüzük ve anlaşmalar aleyhine konular açmak ve içerikler göndermenin yasak olduğu beyan edilmiş.

Peki tüzük nedir? TDK Sözlüğüne göre Tüzük: Herhangi bir kurumun veya kuruluşun tutacağı yolu ve uygulayacağı hükümleri sırasıyla gösteren maddelerin hepsi, nizamname, statü.

Bu içeriğin benzerini PS4 PSN Kardeşliği Rehberi. (Primary-Secondary Hesap, DS4 Yöntemi) konusunda hazırlamış ve moderasyon ekibinin incelemesi adına destek rica etmiştim. Ancak ilgili konudaki mesajım silinmiş ve istersem yeniden konu açabileceğim söylenmişti. Kullanıcılara örnek oluşturucu zemin hazırlaması gereken kişilerin, forum kurallarını ihlal eden bir içeriğin değil de benim forum kullanıcılarını doğru şekilde yönlendirmeye çalıştığım mesajımın silinmesi ironik bir durum.

Konu hakkında sevgili @Speed-Step 'in yorumunu paylaşmak istiyorum. Kendisine ilgili tweet'de müsdarip olduğum konuya değindim.

Gençlere örnek olmaya çalışıyorsanız.. Gençlerin yolunu açın, kendilerini bir salın, bilinçlensinler diyorsanız lütfen imza attıkları sözleşmelerinin arkasında durmaları gerektiğini anlatın.

Geçmişte bir DH yöneticine ait bir görsel. PlayStation Türkiye'nin reklam verdiği platformun moderasyon ekibinde olan bir yöneticinin en başta uyması gereken kurallara karşı gelmesi ironik olan başka bir detay.

Twitter'da mevcut flood sonrası PlayStation Türkiye'den gelen bildirim.

Forum kuralları gereği 4. madde baz alınarak Kardeşlik konusuna yaptırım uygulanmalı ve 2. madde de bahsedilen hususlara dikkat edilmelidir.

Son olaraksa PlayStation İngiltere'de görev almış Türk Topluluk Yöneticilerinin resmi forumda paylaştığı mesajlarını paylaşacağım. Maalesef resmi topluluk (forum) 2020 başında kapandığı için artık bu mesajlara erişim sağlanamıyor. Ancak yinede iki farklı dönemde PlayStation'ın Avrupa merkezinde görev almış Türk Topluluk Yöneticilerinin konu ile ilgili yapmış oldukları açıklamayı aşağıya ekliyorum. Aranızda illa ki o foruma uğrayanlarda olmuştur. Bahsini ettiğim yöneticiler: Charmoneemo, Windosoria ve FlyingSpacePanda.

"1-PSN kardeşliği uygulaması birden fazla konsolu olan kullanıcılar içindir. Örneğin evinizde ve yazlığınızda birer konsolunuz varsa, aynı hesaba iki konsoldan da erişebilmenizi sağlar. PlayStation tutkunlarına daha fazla oyun keyfi sunan bu fırsat, hiçbir şekilde hesap paylaşımı/takas ve ticaret unsuru olarak kötüye kullanılmamalıdır. Kötüye kullanımın tespit edildiği durumlarda hesabınız hakkında yaptırımlar uygulanır.

2-Bu sistem birden fazla cihaza sahip kullanıcıların satın aldıkları oyunu bu cihazlara indirebilmeleri veya kullanıcıların PlayStation hesapları ile satın aldıkları oyunlara kendi cihazları dışında başka bir cihazdan erişebilmeleri için var. Hesap bilgilerinizi başka kullanıcılar ile paylaşarak bir üyelik için satın alınan içeriği birden fazla cihazda kullanmamanızı önemle tavsiye ediyoruz."

Vakit ayırıp konuyu incelediğiniz için teşekkür ediyorum. PlayStation Türkiye'nin gerekli yaptırımları uygulamaması durumunda konuyu İngiltere'ye taşıyacağımı bilmenizi isterim.

Sevgi ve sağlıkla kalın.

• Tebrik ederim. İlk olarak şunu söylüyeyim bu yaptığın hiç bir işe yaramayacak. Boşa kürek çekiyorsun. Bunun nedenini uzun uzun yazarım.
    ikinci söyleyeceğim şey ise böyle birşey ile neden uğraştın. Diyelim ki bu yasaklandı. Sen ne kazanacaksın. ülken ne kazanacak Türkiye de oyun sevdalısı insanlar ne kazanacak ne kaybedecek. 700 TL olan oyunu kimler alabilecek kimler oynayabilecek.
    Ben 5 yıldır sıkı bir şekilde bu oyun işlerinin içime girdim. senin tam tersin olarak insanlar nasıl daha ucuza yeni oyunları oynar onlara nasıl yardım edebilirim paylaşabilirim diye uğraşıyorum. Bunu da yapmaya devam edeceğiz.
    Sony oyunların el değiştirdiğini bilmiyor mu sence? Bu sony salak mı? 1 milyon oyun satıyor dünyada ama 10milyon kişi bu oyunu bitirmiş. Bir hesap 10larca makineden oynanmış. Sony de bunun farkına varamamış. Birden fazla konsolda hesabın aktif olmasını engelleyecek kadar aciz mi bu şirket. birden fazla ps4 ü olan insanları düşünelim sony de çok rahat der ki 2 makineden aktif etme hakkı var. 3. Bir makine de aktif etmeyi unutun.
    Sony CD li oyunların da satıldığını biliyor mu biliyor. 2. el olarak. sadece Türkiye de değil bu tüm dünyada. Birisi bana şunu anlatsın ben gerçekten anlayamadım bu güne kadar. Bir konsol da sony neden 16 kullanıcı kurmaya izin veriyor. bununla yetinmiyor bu kullanıcıyı silmemize izin veriyor yenisini eklememize de izin veriyor. Sony kafayımı yedi. 1 kişinin 2 tane ps si var. 1 tane hesabı olur. 16 hesap nedir. Çünkü kurallarına göre başka ülkenin psn imden oyun alamayız tüm oyunları ana hesaba almamız gerekir. zaten başka hesaba almanızın bir mantığı var mı?
    Her zaman söylüyorum bizim gibi 2 el oyun piyasasının mecburi olduğu ülkeler de 2 el oyunu alıp satan kişiler bu oyun piyasasını canlı tutuyor. çok daha fazla oyun alınmasını sağlıyor.
    şuanda burada oyun alanların yüzde 90 I. oyunu 600 tl den ana hesabına alamaz. kutulu alıp 500 tlden arşivlik saklayamaz. oyunu ilk çıkışında alanların sayısı 100ken 10 olur. belki oda olmaz. diğer türlü ne oluyor oyunu satıp belli bir ücret cebinden çıkacağını bilen 100 kişi oyuna ön sipariş veriyor. Sony bu olaydan kazanıyor zaten. 10 dolara düşürdüğü oyunun satılmasından kazanmıyor.
    Sen benim adıma üzül bende senin adına üzülüyorum. Bu kadar yere ulaşıyorsan veya ulaşabileceğini düşünüyorsan keşke oyunların Türkiye de euor değil de dolar üzerinden satılabileceği üzerine bir çalışma yapsaydın. deseydin ki aynı oyun hindistan da 400 TL iken tr de 700 TL. insanların 1 aylık kazancının 4 de biri. bu fiyatın düzeltilmesi için upraşsaydın. keşke oyunların türkçe altyazılı çıkması için bir çalışma yapsaydın. Bir oyunun altyazı maliyetini çıkartıp çok düşük bir fiyata oyunları buradaki Türk oyuncuların türkçe oymayabilmesi için birşey yapsaydın.
    Allah evladın da hayırlısını versin derler ya. oyuncunun da hayırlısını versin. Çevrene insanlara hiç bir faydası olmayan bir iş için çok upraşmışsın. tekrar tebrik ederim.
  • Eline sağlık hocam çok güzel yazmışsın.

• Elinize sağlık.

• Emeğiniz için teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrik ederim. İlk olarak şunu söylüyeyim bu yaptığın hiç bir işe yaramayacak. Boşa kürek çekiyorsun. Bunun nedenini uzun uzun yazarım.
    ikinci söyleyeceğim şey ise böyle birşey ile neden uğraştın. Diyelim ki bu yasaklandı. Sen ne kazanacaksın. ülken ne kazanacak Türkiye de oyun sevdalısı insanlar ne kazanacak ne kaybedecek. 700 TL olan oyunu kimler alabilecek kimler oynayabilecek.
    Ben 5 yıldır sıkı bir şekilde bu oyun işlerinin içime girdim. senin tam tersin olarak insanlar nasıl daha ucuza yeni oyunları oynar onlara nasıl yardım edebilirim paylaşabilirim diye uğraşıyorum. Bunu da yapmaya devam edeceğiz.
    Sony oyunların el değiştirdiğini bilmiyor mu sence? Bu sony salak mı? 1 milyon oyun satıyor dünyada ama 10milyon kişi bu oyunu bitirmiş. Bir hesap 10larca makineden oynanmış. Sony de bunun farkına varamamış. Birden fazla konsolda hesabın aktif olmasını engelleyecek kadar aciz mi bu şirket. birden fazla ps4 ü olan insanları düşünelim sony de çok rahat der ki 2 makineden aktif etme hakkı var. 3. Bir makine de aktif etmeyi unutun.
    Sony CD li oyunların da satıldığını biliyor mu biliyor. 2. el olarak. sadece Türkiye de değil bu tüm dünyada. Birisi bana şunu anlatsın ben gerçekten anlayamadım bu güne kadar. Bir konsol da sony neden 16 kullanıcı kurmaya izin veriyor. bununla yetinmiyor bu kullanıcıyı silmemize izin veriyor yenisini eklememize de izin veriyor. Sony kafayımı yedi. 1 kişinin 2 tane ps si var. 1 tane hesabı olur. 16 hesap nedir. Çünkü kurallarına göre başka ülkenin psn imden oyun alamayız tüm oyunları ana hesaba almamız gerekir. zaten başka hesaba almanızın bir mantığı var mı?
    Her zaman söylüyorum bizim gibi 2 el oyun piyasasının mecburi olduğu ülkeler de 2 el oyunu alıp satan kişiler bu oyun piyasasını canlı tutuyor. çok daha fazla oyun alınmasını sağlıyor.
    şuanda burada oyun alanların yüzde 90 I. oyunu 600 tl den ana hesabına alamaz. kutulu alıp 500 tlden arşivlik saklayamaz. oyunu ilk çıkışında alanların sayısı 100ken 10 olur. belki oda olmaz. diğer türlü ne oluyor oyunu satıp belli bir ücret cebinden çıkacağını bilen 100 kişi oyuna ön sipariş veriyor. Sony bu olaydan kazanıyor zaten. 10 dolara düşürdüğü oyunun satılmasından kazanmıyor.
    Sen benim adıma üzül bende senin adına üzülüyorum. Bu kadar yere ulaşıyorsan veya ulaşabileceğini düşünüyorsan keşke oyunların Türkiye de euor değil de dolar üzerinden satılabileceği üzerine bir çalışma yapsaydın. deseydin ki aynı oyun hindistan da 400 TL iken tr de 700 TL. insanların 1 aylık kazancının 4 de biri. bu fiyatın düzeltilmesi için upraşsaydın. keşke oyunların türkçe altyazılı çıkması için bir çalışma yapsaydın. Bir oyunun altyazı maliyetini çıkartıp çok düşük bir fiyata oyunları buradaki Türk oyuncuların türkçe oymayabilmesi için birşey yapsaydın.
    Allah evladın da hayırlısını versin derler ya. oyuncunun da hayırlısını versin. Çevrene insanlara hiç bir faydası olmayan bir iş için çok upraşmışsın. tekrar tebrik ederim.

• Bravo!! Boyle duyarli insanlar kaldi mi yav su zamanda helal olsun!! Gerekli yerler ulasacagim sony avukatligi icin oneri yapacagim bu arkadasi, tr psn den cevap gelmezse ingiltere ye yazacagim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2F4BE4979 -- 26 Şubat 2021; 23:43:1 >
  • Bunlar babadan oğula nesil herhalde.

Buradaki kardeşlik konusu kalksa ne olacak, başka yerde aynen devam edeceğiz.

Sony isterse tek gecede yasaklar bu olayı. Kendileri bilir...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • herkes birbirini ispiyonlasın tavsiyem budur avukatlar hacizciler hemen peşimize düşsün bunlar çok güzel olaylar mesela benim kod adım jason bourne dür bunu kimse bana sormadı niye böyle diye ..bir gün anlatırım .adam haklı dağılın

• eonmg kullanıcısına yanıt
    İyi hoş güzel diyorsunuzda beni antogonist-düşman olarak göstermenenin bir manası yok. Siz konuyu çok yanlış anlamışsınız. Aynı gemide olduğumuzu unutmayın. Konu PSN kardeşliği hakkında doğru bilinen yanlışlar konusu. Bu konu altında hesap paylaşımının ve ticaretinin oyuncu topluluğu tarafından yanlış algılandığını değinmektir amacım.

Asgari gelirin 2800 birim olan bir ülkede bir yazılımın 700 lira olmasının savunulacak bir yönü yok. Bu konudan zaten yıllardır muzdarip bir haldeyiz. Neden muzdarip olduğumuzun altını çizip burada insanları suçlamak istemiyorum ancak sebepler bellidir. Herkes yaptığı seçimlerin bedelini ödüyor. Toplum değişim talebinde bulunuyor, herkes değişim istiyor ancak sadece boş çene yapılıyor. İcraat yapmaya gelince de nedense herkes arka plana çekiliyor. Herkes, her şeyi birbirinden beklediği için şu an ikinci el oyun kovalıyor. Herkes her şeyi birbirinden beklediği için ikinci el piyasasına mahkum kalıyor.

Türkiye’de oyun sevdalısı insanların ilk önce sektöre sahip çıkması gerekiyor. Topluluk olarak bir bilince sahip olması gerekiyor. Bir şeyi geliştirmeye çalışırken bile birbirlerinin bahçesine taş atmadan rahat edemiyor insanlarımız. Toksiklik ve kaostan besleniyorlar adeta.

Ben mevcut konuyla, burdaki doğru bilinen yanlışları aktarmak istedim. Çünkü Donanım Haber Forum üyeleri bu konu hakkında yeterince iyi bilgilendirilmemiş ve doğru kabul edilen yanlışların izinden gidiyor. Onayladığı sözleşmenin aleyhinde ilerliyor. Yarın-öbür gün hesaplara yaptırım uygulandığında tek suçlu kullanıcılar olacak oysa.. Ne Donanım Haber ne de YouTube içerik üreticileri. Ben sizi bilgilendiriyorum diye beni düşman bellememiz gerek yok. Sayemde belleğinize +1 int point ekleniyor bunu göz ardı etmeyin. Benim derdim millette 700 liraya oyun aldırmak değil. Burada çoğunuzun yanlış bildiği bir şeyi olabildiğince doğru ve sağlıklı aktarmaya çalışıyorum.

Bugün burda kardeşlik konusuna değiniyorsam dün fiyatlara karşı gelmediğimi nerden bileceksiniz? Fiyatları eleştirmediğimi nerden bileceksiniz? Yapıcı olmamız gerek, yıkıcı değil. Madem ki aynı gemideyiz, köprüleri yıkan değil, inşaa eden taraf olmamız gerekiyor. Ve lehimize bir şey talep ediyorsak öncesinde talep ettiğimiz değerler aleyhinde hareket etmememiz gerekiyor.

PlayStation Forumunun açık olduğu zamanda Oyuncu Topluluğu olarak İngiltere Merkezi oyuncularımıza bir kişi uzaktaydı. Tüm öneri ve şikayetlerimiz kendilerine çok rahat ulaşıyordu. 2016-2018 dönemlerinde hiç tahmin edemeyeceğiniz kadar çok yenilik Türk topluluğu tarafından sunuldu. Bununla birlikte PS5 menü fikrinin temeli yine tamamiyle Türk topluluğu döneminde bizim oyuncularımız tarafından sunulmuştu. PS4 zamanında gelen öneri PS5 ile hayat buldu. İlgili dönemlerde forum içinde sahip olduğum ve bana çeşitli bonuslar sağlayan bir title bulunuyordu. Herhangi bir ücret almıyordum yanlış anlaşılmasın. Ancak şunu anlatmak istiyorum.. Önceliğim her zaman benden önce başka insanların topluluğa aktif olarak katılmasıydı. Ben ve arkadaşlarım ödüllendirilirken payımızın çoğunu topluluk havuzuna bağışlardık. Bizden önce bu title’a sahip kullanıcılar zaman zaman edindiği bonusları buraya gelip 2. El formunda okutuyordu halbuki. Kısacası en başından beri topluluğu bilinçlendirmek ve bir şeylerin karşısına geldiğimizde kendimizi haklı bir şekilde savunmak için bilinçli bir takıma ihtiyacımız vardı. Ama hiç bir zaman bu bilinçli insanları bir araya getiremedik. Hep 2-3 kişi olarak çekirdek bir ekip olduk. Dün oyunlar çok pahalı diye ağlayanlar yarın çıkacak yeni exc oyunun resmini avatarına koyarlardı. Ben title ve bonusları umursamadan yöneticilerle olumlu şekilde tartışıp, fiyatları eleştirirken, arkadaşlarım kara listeye alınırken başkaları sesini çıkarmayıp yönetimin bir tarafını yağlamaya devam ediyordu tabir-i caiz.. PS VR’ın fiyatı açıklandığında bir aksesuarın asıl cihazdan daha pahalı olmasının mantıklı bir açıklamasının olmadığını, bu şekilde ilerleyemeyeceğin tepkisini ilk ben verdim.

Geçtiğimiz sene ÖTV zamı uzatıldığında, bu foruma gelip kullanıcılara bir tepki koyalım, sosyal medyada birleşelim, sesimizi duyuralım dedim.. Tag önerdim.. 3-5 kişi mesajımı beğenip geçti.

Bu yüzden mevcut konunun dışına çıkacaksak, sizin harcadığınız beş sene içinde, benim beş sene içinde topluluk namına ne tür savaşlar verdiğimi bilmeniz gerekiyor. Benim vermek istediğim mesajı algılayamadan, tek bir konuyla yargılayamazsınız.

Benim derdim insanlara 700 liraya oyun aldırmak değil. Ancak şu etapta ben 700 liraya oyun alıyorsam bir zahmet sizde aynı özeni gösterin. Milyoner değilim, keza gelir durumum da aynı şekilde çok iyi değil. Bir oyuna satın alırken nelerden feragat ettiğimi bilemezsiniz. Bir oyuna 700 lira verilir mi mantığıyla hareket edeceksek zaten yanlış konudayız. Yarın bu oyunlar 1000 lira olacak.. o zaman ne yapacağız? İlk önce bilinçlenin, bilinçlenin ki yarın tepki gösterdiğimizde ne için tepki verdiğimizi bilsin herkes. Unutmayın bu oyunların yarın 1000 birim olması, Sony’nin değil bizim suçumuz olacak.

Sony neden 16 hesaba izin veriyor diyene kadar zaten sözleşmede her şeyi görüyorsunuz. Hesap paylaşma, alım-satım yapma, alt hesap verme diyor. Bu konu bu kadar basit. Kalabalık bir aileniz olabilir, herkesin kendine ait hesabı olabilir, eş-dost misafirliğe gelebilir, hesabını aktif edebilir bundan dolayı 16 kişilik bir hak tanınmış. Bunda herhangi bir sorun yok. Sorun olan taraf sadece ticaret ve paylaşım kısmı. Ben mazoşist miyim, 700 lira vermekten keyif mi alıyorum sanıyorsunuz?

Adıma üzülebilirsiniz ama bahsini ettiğim gibi buraya bu konuyu açana kadar sizin gibi oyun duayenlerinin bu ülkede daha iyi anlaşılması adına çok emek verdim. İnsanları bölmeye değil, bir araya getirmeye çalıştım. Arabesk olacak biraz ama yemedim, yidirdim. Emeklerim karşılığında hak ettiğim bir çok şeyi hiç tanımadığım insanların bir arada daha sağlıklı bir ortamda etkileşim kurması için feda ettim. İnsanları toksik ve troll olmayı değil yardım sever ve çözüm odaklı olmaları hususunda uyardım. Topluluk olarak sektöre hiç bir yaptırım gücümüzün olmamasına rağmen, oyunların Türkiye’de Euro üzerinden satılmaması konusuna gelene kadar tek çözümün yerel fiyat ve bölge kilidi olması gerektiğinin konusunu ilettik. Oyunların Türkçe çıkması için, Avrupa’ya bağlı diğer ülkelerin yerelleşme çalışmalarında ortalama ne tür projelerin ne kadar bütçe harcadığını, nasıl bir bütçeyle bizlerin ilerleyebileceğini araştırdık, öneriler sunduk.

Merak ettiğiniz ve acaba Türkiye’de oyuncu topluluğunun yararına ne yapılmış diye düşündüğünüz bir şey varsa, emin olun burdaki kullanıcılara bu konuyu dile getirene kadar çoktan tarafımdam veya arkadaşlarımdan iletilmiştir. +1 int puanınızı güzel günlerde kullanmanızı ve hayırlı bir oyuncu olmanızı temenni ederim.

Ha son olarakta burada marka fanboyluğu peşinde değilim, kimsenin avukatlığını yapmaya gelmedim. Sadece bilinçli bir tüketiciyim hepsi bu. Amacım yanlış bildiğiniz konulara dikkat çekmek ve günün sonunda hesabınızın banlanabileceği aktarmak. O gözü kapalı inandığınız içerik üreticilerinin de hata yaptığını, referans aldığınız oyun basın gurularının da aslında yurt dışındaki haberleri çevirmekten başka bir şey yapmadığını aktarıyorum. İstiyorum ki, onlar gibi olmayın. Araştırın, kaynakları karıştırın doğru ve yanlışı ayırt edebilin. Türkiye Cumhuriyeti gibi bir yerde bir yere imza atmadan önce mutlaka okuyun. İşe girişlerde, bankalarda vs. bir çok sözleşmede ilk önce okuyun arkadaşlar. Okuyun ki söz hakkınız elinizden almasınlar.

Konu dışı benzeri konularda bilgi alışverişi yapmak veya problem çözme odaklı çalışmaları olan arkadaşlar özelden yazabilir. Birlikten güç doğar.

Saygılarımla.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oedon -- 9 Mart 2021; 12:5:2 >

• Konuda arkadaş, oyunu kaçtan alıyoruz yada almalıyızı tartışmıyor, yasal bir sözleşme var ve bunu kabul edince ne gibi yükümlülüklere sahip oluyoruz bunu anlatmış.

Sosyal medyada ise oyuncuları yalan yanlış yönlendiren insanlara dikkat çekmiş.

Sony salak değil ailenle yaşarken evde bulunan herlesin konsolu kullanabilmesi için yan hesapların açılmasına imkan veriyor.

Oyun fiyatları ise ülkenin rezil yönetiminin insanımızın tembelliğinin kombinasyonunun sonucu sürekli artıp çığa dönüşen bir felakettir.adamlar keyfi mevcut vergi üzerine%50 vergi ekledi kimsede ses yok .

Hesap paylaşımı yasal değil bunun tartışması olmaz sözleşmede net olarak belirtilmiş, ha ben işime geldiği gibi yaşarım risk bama ait derseniz sizin tercihinize kalmış bir karardır, bu şekilde yaşayarak başka haksızlıkları eleştirme şansınız olmaz çünkü kendinizde onlardan birisi olmuşsunuzdur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.