Bildirim
PSP 2006 TA088v3 Brick
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: XeeZ
Çok üzgünüm arkadaşlar brick olalı 4-5 gün oldu hala şokundan, etkisinden kurtulabilmiş deilim. Büyük bir boşluk oluştu resmen hayatımda. Ve şu an tamirinin ve pandoranın olmadığı söyleniyor.
Başa gelen çekilir. Olayın tek olumlu yönü, sınav yılı bozulması. Belki beni biraz derse teşvik eder.
GECMİŞ OLSUN -
Geçmiş olsun. -
Anakart değişimi bu sorunu çözer mi ? Ne kadara olursa olsun veririm pspsiz duramam ya. -
quote:
Anakart değişimi bu sorunu çözer mi ? Ne kadara olursa olsun veririm pspsiz duramam ya.
hocam gel benim psp de brick oldu bende çözülmesini bekliyorum :) benimkide psp 2004 datacode 8c. 0 anakartına 150 tl diyorlar 2. ele de 100 tl diyorlar. ben biraz daha bekliyeceğim. umarım pandorası yakında çıkar. -
brick nedir ? bendede psp var sıfır aldım ama hafıza kartı falan almadım daha. bu brick nedir bilmiyorum bilen birisi açıklayabilirmi. Tşk.
-
quote:
Orijinalden alıntı: caca40
quote:
Anakart değişimi bu sorunu çözer mi ? Ne kadara olursa olsun veririm pspsiz duramam ya.
hocam gel benim psp de brick oldu bende çözülmesini bekliyorum :) benimkide psp 2004 datacode 8c. 0 anakartına 150 tl diyorlar 2. ele de 100 tl diyorlar. ben biraz daha bekliyeceğim. umarım pandorası yakında çıkar.
Boşver hacım pandorayı falan şu saate kadar çıkmamış. Bel bağlama pandoraya bence. Az biraz birikmişim var yaptırırım. Hem bir daha brick oldu mu da tamiri olsun.
-
quote:
Orijinalden alıntı: reis_06
brick nedir ? bendede psp var sıfır aldım ama hafıza kartı falan almadım daha. bu brick nedir bilmiyorumbilen birisi açıklayabilirmi. Tşk.
http://pspicin.blogspot.com/2010/01/psp-1000-2000-3000-go-ksa-ve-oz-bilgi.html
http://pspicin.blogspot.com/2010/01/psp-ile-ilgili-yeni-baslayanlar.html
-
Khalkedon da 150 liraya değişiyormuş anakartı. Sizce bekleyeyim mi yoksa anakartı değiştireyim mi ? -
quote:
Orijinalden alıntı: Mogolo
quote:
brick nedir ? bendede psp var sıfır aldım ama hafıza kartı falan almadım daha. bu brick nedir bilmiyorumbilen birisi açıklayabilirmi. Tşk.
Eyvallah hocam. bir sorum daha olacak. Aldığım PSPnin Türkiye garantisi var. ben firmware değiştirdiğimde brick olduğunda garanti kapsamında sony halledermi?
-
Hayır Garanti kapsami dışında Kalır -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Mogolo
quote:
Eyvallah hocam. bir sorum daha olacak. Aldığım PSPnin Türkiye garantisi var. ben firmware değiştirdiğimde brick olduğunda garanti kapsamında sony halledermi?
Sen firmware yüklediğinde garanti iptal oluyor Sony korsan yazılımları kabul etmiyor çünkü.
-
hımm anladım. ozaman boşuna garantili aldık -
Arkadaşlar benim de PSP 3000 brick. Sizce 150 tlye anakart mı değişeyim yoksa pandora için bekleyeyim mi ? Aldığım yerdeki adam bir haftaya çıkacak dedi ? Bu mümkün mü ? Teşekkürler. -
Up ' ! -
quote:
Orijinalden alıntı: iWoz
Arkadaşlar benim de PSP 3000 brick. Sizce 150 tlye anakart mı değişeyim yoksa pandora için bekleyeyim mi ? Aldığım yerdeki adam bir haftaya çıkacak dedi ? Bu mümkün mü ? Teşekkürler.
benim 2004 de brick oldu ben sahsen bekliyorum pandorasını çünkü 150 tlye eski fat alabiliriz. tamiri cok pahalı. 2000 serileri 200den baslıyo.tamir cok cok cok pahalı. -
Satın aldığım yere gittim. Amaç başka bir psp ile değişim ya da anakart değişimini ucuza getirmek tabii. Ama gittiğimde tam anlamıyla şoka uğradım.
Virgülüne kadar anlatıyorum:
(Saat 3.30 sıraları, Eminönü, Doğubank 27 Ocak)
Elimde bozuk psp ve bozuk kafamla otobüse bindim. İçimde hala bir umut vardı. Belki de... Ama gözümün önünde flash0 dosyaları o kahrolası versiyon zırvası yüzünden silinmişti. Düşünceleri kafamdan atmaya çalıştım. Trafik inadına sıkışıyor, bense oturduğum yerde kendimi paralıyordum. Sonunda indim ve meşhur pis balık kokan meydana geldim. Hızlı adımlarla Doğubank'a yol aldım. Yaklaştığımda her zamanki gibi ortalık kaos ortamıydı. Alışkındım.Kapıya boş yere koyulmuş güvenlik görevlisine sert bir bakış atarak içeri süzüldüm. ( onun günahı ne ?) Adi herifin yeri 2. kattaydı. Birer ikişer basamakları çıktım. Dükkanın tabelasını gördüğümde sinirlerim gerildi. Ve sonunda içeri adımımı attım:
-Kolay gelsin.
-Sağol, buyrun efendim.
-(Salağa yatarak) Ya ben her zamanki gibi oyun oynayacaktım akşam, (hep öyle olur ya zaten) pspyi açtım ama görüntü gelmedi. Ekran karartma tuşunu falan denedim olmadı. Sadece yeşil ışığı yanıyor ama görüntü gelmiyor ?
-Ne yaptınız pspye?
-(Kimi sorguya çekiyon, yürü git læn!) Hiçbir şey. Açtığımda bu haldeydi.
Sonrasında adam pili çıkarıp taktı. Sonra pandora ve magic ms denedi. Olmadı tabii ki. -aptal v3- herneyse.
-Maalesef brick.
-(Sağol ya hayatın anlamını buldum.) Ama o versiyon falan atarken olmuyo mu ?
-Evet ama her zaman olabilir. Olağan bir şey yani.
-Peki ne kadar tamiri? (Tamiri var mı sorsana öküz)
-Şu an bu modellerin tamirini yapamıyoruz.
-(Hiç bi b*k bilmiyorcasına sahte şaşırma) Aa ? Nasıl tamiri yok ya ?
-Maalesef bu anakart tam kırılamadığı için tamiri yok.
Şöyle olsaydı böyle olurdu tarzından pandorayı, magic msyi -nooblar için- anlatıyor bana . Oraları geçiyorum.
-Abicim bi bakıverin olmaz ki böyle sana güvendik emanet ettik, dedim.
-Tamam abi bir saniye ,dedi.
Sonra cepten bir numara tuşladı ve aynen şu konuşmayı yaptı:
-Alo, ahmet orda mı ? hadi ya!? Neyse nuri bu 200x-300x kırılamayan anakartların tamiri.. - ne demek geçmiş olsun ? 3-5 gün mü ? Tamam, tamam abi oooldu hadi görüşürüz.
Ve sonra bana dönerek:
-Abicim bu pspler için brick tamiri bir haftaya çıkıyormuş. 3-5 gün dedi de ben bir hafta diyorum.
-(Ben şok) Tamam abi adımı not al beni ararsın çıkınca.
Ve salakça bir ifadeyle dükkandan çıkıp eve geldim.
Düşünebiliyor musunuz ? İki yıldır brick tamiri bekleyen adamlar var. Ve adam bana brick tamirinin 3-5 güne çıkacağını söylüyor.
Ben sadece oyalama taktiği olarak düşünüyorum. Bir hafta bekleyeceğim. 4 gündür çıt yok. 1-2 gün opsiyondan sonra dooğru anakart değişimi. Hiç bekleyemem abicim.
-
quote:
Satın aldığım yere gittim. Amaç başka bir psp ile değişim ya da anakart değişimini ucuza getirmek tabii. Ama gittiğimde tam anlamıyla şoka uğradım.
Virgülüne kadar anlatıyorum:
(Saat 3.30 sıraları, Eminönü, Doğubank 27 Ocak)
Elimde bozuk psp ve bozuk kafamla otobüse bindim. İçimde hala bir umut vardı. Belki de... Ama gözümün önünde flash0 dosyaları o kahrolası versiyon zırvası yüzünden silinmişti. Düşünceleri kafamdan atmaya çalıştım. Trafik inadına sıkışıyor, bense oturduğum yerde kendimi paralıyordum. Sonunda indim ve meşhur pis balık kokan meydana geldim. Hızlı adımlarla Doğubank'a yol aldım. Yaklaştığımda her zamanki gibi ortalık kaos ortamıydı. Alışkındım.Kapıya boş yere koyulmuş güvenlik görevlisine sert bir bakış atarak içeri süzüldüm. ( onun günahı ne ?) Adi herifin yeri 2. kattaydı. Birer ikişer basamakları çıktım. Dükkanın tabelasını gördüğümde sinirlerim gerildi. Ve sonunda içeri adımımı attım:
-Kolay gelsin.
-Sağol, buyrun efendim.
-(Salağa yatarak) Ya ben her zamanki gibi oyun oynayacaktım akşam, (hep öyle olur ya zaten) pspyi açtım ama görüntü gelmedi. Ekran karartma tuşunu falan denedim olmadı. Sadece yeşil ışığı yanıyor ama görüntü gelmiyor ?
-Ne yaptınız pspye?
-(Kimi sorguya çekiyon, yürü git læn!) Hiçbir şey. Açtığımda bu haldeydi.
Sonrasında adam pili çıkarıp taktı. Sonra pandora ve magic ms denedi. Olmadı tabii ki. -aptal v3- herneyse.
-Maalesef brick.
-(Sağol ya hayatın anlamını buldum.) Ama o versiyon falan atarken olmuyo mu ?
-Evet ama her zaman olabilir. Olağan bir şey yani.
-Peki ne kadar tamiri? (Tamiri var mı sorsana öküz)
-Şu an bu modellerin tamirini yapamıyoruz.
-(Hiç bi b*k bilmiyorcasına sahte şaşırma) Aa ? Nasıl tamiri yok ya ?
-Maalesef bu anakart tam kırılamadığı için tamiri yok.
Şöyle olsaydı böyle olurdu tarzından pandorayı, magic msyi -nooblar için- anlatıyor bana . Oraları geçiyorum.
-Abicim bi bakıverin olmaz ki böyle sana güvendik emanet ettik, dedim.
-Tamam abi bir saniye ,dedi.
Sonra cepten bir numara tuşladı ve aynen şu konuşmayı yaptı:
-Alo, ahmet orda mı ? hadi ya!? Neyse nuri bu 200x-300x kırılamayan anakartların tamiri.. - ne demek geçmiş olsun ? 3-5 gün mü ? Tamam, tamam abi oooldu hadi görüşürüz.
Ve sonra bana dönerek:
-Abicim bu pspler için brick tamiri bir haftaya çıkıyormuş. 3-5 gün dedi de ben bir hafta diyorum.
-(Ben şok) Tamam abi adımı not al beni ararsın çıkınca.
Ve salakça bir ifadeyle dükkandan çıkıp eve geldim.
Düşünebiliyor musunuz ? İki yıldır brick tamiri bekleyen adamlar var. Ve adam bana brick tamirinin 3-5 güne çıkacağını söylüyor.
Ben sadece oyalama taktiği olarak düşünüyorum. Bir hafta bekleyeceğim. 4 gündür çıt yok. 1-2 gün opsiyondan sonra dooğru anakart değişimi. Hiç bekleyemem abicim.
hocam bi zahmet olaki yaptırabilirseniz bana da haber verirmisiniz. bende sizingili pandorayı bekliyorum tşk. versiyon 2004 slim sonuç hayatın anlamı=brick
-
Tabii ki. -
XeeZ
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X