Şimdi Ara

psp alacağım.lütfen sorularıma cevap!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • forumun büyük kısmını incelememe rağmen cevabını göremediğim ya da yakalayamadığım sorular var. bu soruları aşağıya yazayım da hayrına bilenler cevaplarsa çok sevinirim. bir hafta içinde psp almayı düşünüyorum. elimde patlamasın, yardımlarınıza minnettar olurum.

1. bilgisayarda divx izlerken fps sorunundan dolayı altyazılar kayabiliyor. bunu gomplayerda ya da bsplayerda düzeltmek mümkün ama psp'de film izlerken böyle bir sorunla karşılaştığımzda yapabileceğimiz birşey var mı?

2. genel olarak film yükleme işinin zahmetli olduğu izlenimi edindim. benim niyetim akşam işten eve giderken 1.5 saatlik tren yolculuğu boyunca lost - prison break - heroes vs. bölümlerini izlemek. gündüz internetten indirdiğim diziyi işten çıkmadan önce yarım saat içinde psp'ye atabilir miyim mesela. yoksa treni kaçırabilirim:)

3. versiyonla ilgili bilgi vermek yasakmış ama şöyle bir soruya cevap verebilirsiniz inşallah. psp'nin piyasaya 3 üzeri sürümlerle sürdüğü ürünlerde downgrade olmadığını duydum. korsan oyunları da bu sürümlerde oynamanın mümkün olmadığını duydum. bu sorunun çözümü bulundu mu? çoktan bulunduysa cahilliğime verin. bulunmadıysa ne yapabilirim. illa ki 1.50 civarı bir sürüm mü bulmalıyım?

4. ileri aşamada sorulacak bir soru ama aradan çıkarayım. yine cahilliğime verin: mesela psp'mle wireless olan bir cafede oturdum. tak diye psp'yi açıp internete girebiliyor muyum? yoksa şifresini falan bilmem mi gerekir. wireless'in etki alanı kaç metrekaredir? yerine göre değişir mi?

5. umd olayını anlayamadım bir türlü. küçükken atari disketlerini dükkandan değiştirip üstüne para verirdik. umd de üstüne hiçbirşey yazılamayan birşey midir? yeni oyun almak demek yeni umd almak demek midir? bir oyundan sıkılınca umd'yi götürüp başka umd verip üstüne 5-10 ytl verilmesi gibi bir alışveriş sözkonusu mudur? yoksa arşiv yapmaya mecbur muyuz. psp kullanıcıları kendi aralarında umd değişimi yapabilir mi?
    benim incelemelerimden anlayabildiğim umd psp için gereksiz bişeydir. değilse niye?

6. slimin fat'e göre birkaç avantajı olduğunu okudum. sürüm açısından dezavantajı olduğu yolunda birşeyler de okudum ama bu korsan oyunla ilgili birşey olsa gerek. bilgisi olan açıklayabilir mi?

7. bir hafta içinde psp alacağımı söylemiştim. ama nereden alacağım konsunda kararsızım. gittiiigidiyordan mı alsam, doğubanktan mı, yoksa ucuza garantili satan bir dükkan var oradan mı alsam kararsızım. tavsiyesi olan varsa dinlerim. tekkknosadan 600 liraya almaya hiç niyetim yok.

arkadaşlar vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. bütün sorulara cevap vermek zorunda değilsiniz. herkes bildiği soruyu cevaplasa bana yeter. şimdiden tekrar tekrar teşekkürler...

• cok asırı vaktım olmadıgından dolayı belki kısa ve öz gelicek cevaplarım ama merak ettigin konuları aydınlatıcam oncelikle filmlerdeki fps olayı tamamen alt yazının filme olan uygunsuzlugundan kaynaklanır pc de divx izlerken bunuda pc de test edip sorun yoksa o sekilde convert edersen alt yazı zaten filme gomulu olarak encode olucagından psp de film ızlerken alt yazı sorunu yasamazsın psp le sorun olmaz 2- egerki iş yerindeki işlemcin yeteri kadar hızlıysa 40 dk lık bir diziyi eet 30 dakika içersinde encode edeblirsin 3-egerki psp slim alıcaksan ki bence onu al makınan 3.60 orj firmware lı gelicek ve 2 dk lık bi işlem ile bunu 3.71 m33 yükletip hem orjinal oyun hemde kopya oyun oynıyablirsin 4-evet wireless olan heryerde pat die greblirsin internete ama sorundaki gibi şifre varsa o wireless da şifresini bilmen lazım yoksa zaten grersin 5- umd sony e ait bir tür veri diski ve kesınlıkle uzerıne bısey yazamazsın orj umd oyunlar pahalı olmakla beraber bazı yerler uzerıne bıraz para vererekten deiştirme yapıyolar fakat mantıksız custom firmware la zaten butun oyunları oynuyosun umd alman gereksiz 6- fat olayına girme artk millet elinde kalan fat ları satmaya calısıyo slim al alıcaksan direk 7-forumdan bile alablirsin ki ben öle yaptım ilgilenen ve satan arkadas cok uygun fiyata verdi ve garantili pm atarsan nıckınıde veririm ii günler

• starsky teşekkür ediyorum. pm attım, cevap bekliyorum.

bu arada bir de şöyle bir durum var. üç hafta öncesine kadar neredeyse jxd alacaktım. Allah'tan sürüyle modeli var da hangisini alacağıma karar veremediğim için ertelemiştim. sonra doğubankta öylesine psp'yi elime alınca ve fiyatını sorunca kafam dank etti. jxd'nin düzgün bir ürünü 250 ytl civarıyken adam psp için 320 ytl fiyat vermişti. kendi kendime "salak mıyım, jxd alıp .nes uzantılı atari oyunlarını oynayacağım" dedim. sonra psp'yi inceleyince bir tek mutfak robotu olarak kullanılamayacağını gördüm. niye insan 100 liracık fazla verip psp almaz çok merak ediyorum. sonuçta jxd alanlar da var -ki ben de bunlardan biri olmak üzereydim-

sorularıma gelecek diğer cevaplar için tekrar teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varkenyok -- 23 Kasım 2007; 12:59:10 >
  • 1.Evt düzeltilebiliyo.
    2.Eğer formatı mpeg 4 ise atabilirsin.
    3.Bulundu.Eğer 1.50 versiyon alırsan senin için iyi olur.Özel firmware yükleme açısından.
    4.Eğer kablosuz internet şifreliyse şifreyi bilmen gerekir.Wireless alanı etraftaki sinyallere göre değişiyor.
    5.Umd üstüne yazılabilir birşey değil.Bazı dükkanlarda 10 ytl karşılığı umd değiştiriyolar.
    6.Slimin üstünlüğü ağırlığı boyutu bi de tv-out unun olması.Slim e göre de özel firmware ler var.
    7.Ben sana 2. el almanı tavsiye ederim.Ama sen illa sıfır alacam diyorsan.Bu sitenin İKİNCİ EL bölümüne bakmanı tavsiye ederim.
  • cevapladım pm ni şiddetle tavsiye ediyorum psp i gece yatagına yatıp silent hill oynamak gibisi yok valla
  • yardımlar için teşekkürler. psp'yi aldım. yunus emre (hurşit) sağolsun satışı yaptı ve satış sonrası desteği devam ediyor. psp alacaklara tavsiye ederim. almayı düşünmeyenlere de psp almayı kesinlikle tavsiye ederim.
  • Sorular, tekrar sorular:

1- Şimdi psp ilk çıktığında videoları özel bir formata çeviriyorduk bilgisayarda hızlıca. Hatta alt yazıyı gömüp daha sonra encode ediyorduk. Şimdi 700MB'lık bir divx dosyasını direkt olarak memory stick'e atınca filmi takılmadan oynatabiliyor mu? (Uzantısı .avi olarak)

2- Film izleyerek ortalama olarak 8 saat gidiyordu sarjı, yanlış mı hatırlıyorum, slim'in pil performansı bu açıdan nasıl?

3- Firmware kesinlikle yüklenemeyen psp slim'ler piyasada mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: kalpakci

Sorular, tekrar sorular:

1- Şimdi psp ilk çıktığında videoları özel bir formata çeviriyorduk bilgisayarda hızlıca. Hatta alt yazıyı gömüp daha sonra encode ediyorduk. Şimdi 700MB'lık bir divx dosyasını direkt olarak memory stick'e atınca filmi takılmadan oynatabiliyor mu? (Uzantısı .avi olarak)

2- Film izleyerek ortalama olarak 8 saat gidiyordu sarjı, yanlış mı hatırlıyorum, slim'in pil performansı bu açıdan nasıl?

3- Firmware kesinlikle yüklenemeyen psp slim'ler piyasada mı?

1- avi uzantılı dosyaları izleyemezsin, bak ne güzel kendinde demişsin özel bir formata çeviriyoduk diye. mpeg4
    2-8 saat ne oyun oynayabilirsin ne film izleyebilirsin. max 3 saat en fazla.
    3-hayır değil, bildiğim kadarıyla pandoras battery ile hepsi kırılabiliyor

• daha fazla sey için google dan sadece psp için olan forumlar var orada her sey yazılıo soru sormanada gerek kalmaz..Hem avileride pspnde calıstırabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: quicksand

Hem avileride pspnde calıstırabilirsin

bunu bilmiyordum yanlış bilgilendirme için özür o zaman
    avileri nasıl çalıştırıyoruz? mpeg4 e çevirmemiz gerekmiyor mu?
  • yok sana kasıt bir şey söylemedim yanlış anlama sakın..ben araştırırsa bulabilceğini kastettim.Yoksa senin ki doğru normalde çalıştırmıyor ama psplayer ile çalışıyor fakat ortalıkta beta sürümü var ondan büyük boyutlu videolar sapıtıyor..ama yinede iş görüyor tavsiye ederim dene bak..
  • quote:

Orjinalden alıntı: quicksand

yok sana kasıt bir şey söylemedim yanlış anlama sakın..ben araştırırsa bulabilceğini kastettim.Yoksa senin ki doğru normalde çalıştırmıyor ama psplayer ile çalışıyor fakat ortalıkta beta sürümü var ondan büyük boyutlu videolar sapıtıyor..ama yinede iş görüyor tavsiye ederim dene bak..

yok yanlış anlamadım, bilgilendirme ve tavsiye için sağol
  • bir soru daha o zaman:

1-Pil maksimum 3 saat gidiyorsa, ekran kapalı muzik çalarken de geçerli mi bu süre?

2- PSP slim veya fat, aşağıdaki bellek tiplerinden hangisini (adaptörsüz) kullanıyor?
    MemoryStick Pro
    MemoryStick Pro Duo
    MemoryStick Micro
    MemoryStick Gaming
  • 3- psp slim'de pil kapasitesi düştüğü halde kullanım süresinde nasıl bir değişiklik olmuş?

4- Psp ekranı bildiğimiz gibi 16:9. Tvout ile çıkış aldığımızda oyunlar veya izlediğimiz filmler TV'de basık olarak mı çıkıyor yoksa 4:3 mü çıkıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalpakci -- 13 Aralık 2007; 17:34:38 >
  • 1-hayır geçerli değil
    2-ms duo ms pro duo
    3-normal modellerden daha uzun ömürlü pil kullanımı var
    4-neden psp bölümünün sabit bilgilendirme topic' i yok
    5-varda siz mi araştırmaya üşeniyorsunuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: evo_4

1-hayır geçerli değil
    2-ms duo ms pro duo

4- Psp ekranı bildiğimiz gibi 16:9. Tvout ile çıkış aldığımızda oyunlar veya izlediğimiz filmler TV'de basık olarak mı çıkıyor yoksa 4:3 mü çıkıyor?
    diye sordum.

diye cevaplamışsınız. Mümkünse o sabit bilgilendirme başlığında ilgili bölümü gösterebilir misiniz? Yani TV'de 4:3 mü 16:9 mu çıkıyor?

• quote:

1-hayır geçerli değil
    2-ms duo ms pro duo

5-Dikkat ettiyseniz tv çıkışı var mı diye sormadım. Psp'nin tv çıkışının hangi formatta olduğunu sordum. Araştırmaya üşenmiyorum ama siz soruyu okumaya üşeniyorsunuz gibi geldi.

Geçiştirilerek yazılsa da verdiğiniz 3 cevap için teşekkürler.
  • hocam sen sonradan eklemişsin. ben sana cevabı yazarken o soru yoktu orda hem kişisel de konuşmadım ben üzerine alınma.
    neyse tv-out bildiğim kadarıyla slim versiyonlarda var lcd ve tüplü tvlere bağlamak için 2 ayrı kablo gerekiyor.
    görüntü ise 4:3 oluyor yanılmıyorsam yani yanlardan boşluklar kalıyor lcd lerde.
  • quote:

hocam sen sonradan eklemişsin. ben sana cevabı yazarken o soru yoktu orda hem kişisel de konuşmadım ben üzerine alınma.
    neyse tv-out bildiğim kadarıyla slim versiyonlarda var lcd ve tüplü tvlere bağlamak için 2 ayrı kablo gerekiyor.
    görüntü ise 4:3 oluyor yanılmıyorsam yani yanlardan boşluklar kalıyor lcd lerde.

Tamam ben kişisel aşağılama olarak aldım da siz kusura bakmayın. Sonradan ekledim ama siz mesajı yazdığınızda ben çoktan değiştirmiştim. Değiştirme tarihine de bakabilirsiniz... Tv-out ile ilgili verdiğiniz ektra bilgi için ise teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: kalpakci

Tamam ben kişisel aşağılama olarak aldım da siz kusura bakmayın.

yok dostum olur mu öyle şey, insanları aşağılamak gibi bir huyum yoktur.
    neyse ben bir toparlama yapayım madem dostluğumuz pekişsin
    psp slimlerin pil ömrü normal psplere göre daha fazla, ben eski model psp kullandım 1 seneye yakın parlaklık seviyesini açtığın zaman (1 veya 2 seviye) pil ömrü 3 saati geçmiyordu, oyun ve film için. slim modellerde sıfır parlaklık seviyesinde( zaten ekran parlaklığı arttırılmış) 5-6 saat dayanır diye umuyorum, oyun ve film için. ayrıca müzik içinse bu süre cok daha uzun tabi, ama bi ipod performansıda bekleme pspden
    tv-out konusuda dediğim gibi, kendi bilgilerimi aktardım. mem stick konusuna gelince su an max 8gb pro duo kartları destekliyor pspler.
    neyse umarım yardımcı olmusumdur, iyi oyunlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.