Arkadaslar bugun yarın elime bir psp gececek. modeli slim 2000. Daha once hic psp kullanmadim, biraz arastirdim ama boluk porcuk bilgilerle pek birsey ogrenemedim. Simdi sorularim sunlar 1-versiyon olayi tam olarak nedir? alacagim 2. el psp kirilmis durumda ve 5.50 GEN-D3 yüklüymüs. bu neyi ifade ediyor bana? 2-versiyon yükseltme nasil oluyor? yanlislikla versiyon yükseltirsem bunun geri donusu yok mu? yükseltmemek için ne yapmam gerekiyor? 3-kirilmis psp her oyunu calistirir mi? psx emulatoru ile tüm psx oyunlarini oynayabilir miyim? 4-rahatlıkla online oynayıp psn e girebiliyor muyum? banlanma riski falan var mı?
1. orjınal yazılımın kopya oyun ve program acabılır hale getırılmesıne versıyon yukleme denıyo pspde 5.50 GEN-D3 bu versıyonla kopya oyunları sorunsuz acabılırsınız anlamına gelıyor 2. versiyon yukseltmesseniz iyi olur. ust versiyonlar kırılamayabılıyor. (eskı cıhazlar harıc pandora yapılamadıgından). bazı umd oyunlar yukseltmeyı sart kosuyo oyunu acmak ıcın. bunu yapmassanız ve ayarlardan kedınız yukseltmessenız sorun olmaz. 3. evet emuolatore gerek olmadan psx oyunları acar popsloader dıye bır eklentı yuklu olmalıdır 4. psn ban olabılıyor ama macıd degıstırerek yenıden psn uyelıgı mumkun...
cok tesekkurler, peki macid degitsirmek nedir? birde pspyi bugun alicam 2. el, alırken nelere dikkat edeyim? yani bataryası orijinal midir falan bunun gibi...
Bildiğim kadarıyla cevaplandırayım.
1) Versiyon olayı aletin yazılımıyla ilgili bir olay. Sony belirli aralıklarla sitesinden software update adı altında yeni versiyonları yayınlar. Kullandığın versiyonla güncel tüm oyunları oynarsın.
2) Versiyon yükseltme orijinal oyun oynamadıkça sorun olmaz. Eğer olur da yükseltirsen pandora yöntemiyle cihaza takılan özel bir batarya sayesinde geri dönüşü var. PSP'yle ilgilenen yerler bu işlemi yapıyorlar.
3) Yazdığın versiyon ile güncel tüm PSP oyunlarını oynayabilirsin. Psx emulatörüyle de dilediğin psx oyununu rahatlıkla oynayabilirsin.
4) Infrastructure mode içeren oyunları wlan aracılığı ile oynayabilirsin. Aletin banlanması gibi bir durum yok.
öncelikle tesekkurler. versiyon olayı nedir biliyorum tabiki daha once cok konsol kullandım da, bu psp de farklı bir olay var galiba. millet yanlıslıkla versiyon yükselttim simdi benimkinin kırılmasını bekliyorum oyun oynayamıyorum falan diyor, tırstım açıkçası.
Hocam o dediğin olay pandora yöntemi kullanılamayan 3000 serisi ve PSP GO kullanan arkadaşların karşılaştığı durumdur. 2000 serisi slim PSPlerde bu durum söz konusu değil.
2000 serisi slim psplerinde ta v3 anakartlılarında bu durum sozkonusu