Şimdi Ara

psp de umd movie hayal kırıklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sony'nin taşınabilir oyun konsolu PSP henüz 1 yaşını yeni geçmişken, ürünün ticari başarısı ve geleceği konusunda ilk ciddi sorunlar baş gösterdi bile. Görünüşe göre, bir zamanlar çok fazla umut bağlanan ve oyunlardan fazla sattığı belirtilen, PSP'ye özel UMD disklerdeki filmler aslında tam bir fiyasko. Kısa aralıklarla yaptığı açıklamalarla, ABD'li en önemli film yapımcılarından Universal ve Image Entertainment firmaları UMD film pazarından çekildiklerini açıklamış durumdalar. Bir diğer önemli firma Paramount ise UMD filmleri üretmeyi sadece filmden filme değerlendireceklerini belirtmiş. Gerekçeyse, bir zamanlar yüz güldüren UMD film satışlarının büyük hızla düşmesi. En büyük film stüdyolarından birinin başkanının "Kimse PSP'de film izlemiyor, bu alet bir oyun aracı" diye belirttiği ifade edilmekte.

UMD filmler konusundaki krizin ikinci bölümünü, ABD'li büyük mağaza zinciri Wallmart'ın dükkanlarında UMD film satışına son vereceğini açıklaması oldu. Firma, satış reyonlarını HD-DVD ve Blu-Ray filmlere hazırlarken, UMD disklere yer vermeyi kesiyor.

Bütün bu gelişmelere aslında çok şaşırmamak gerek. PSP direkt olarak TV'ye bağlanamıyor ve sadece PSP'nin ekranında görüntülenmekten başka kullanımı olmayan UMD filmler, DVD'deki eşdeğerleriyle aynı fiyata, hatta çok daha fazlasına satılıyorlar. Satış rakamlarının artıp, hızla düşmesine bakılırsa kullanıcılar PSP'lerini aldıklarında ilk hevesle birer ikişer film satın aldılar ve sonra PSP'de film izlemenin yapılan harcamaya değmeyeceğini düşünerek film almayı bıraktılar gibi gözüküyor.

• cok haklısın arkadasım sana katılıyorum aslında benımde sıkayetım var neden hala platınum umd dıskler cıkmadı ps2 dekı gıbı oyunları ucuza almak bızım hakkımz deılmı ama kım duycak bızı sony duy sesımızı
  • Bu psp nin en kötü yanı tv ye bağlanamaması yazık böyle bişey olsa çok süper olurdu.
  • psp zaten tvye bağlanıyor ama çözünürlük düşüyor...Umd filmlerin yapılmaması beni fazlaüzmedi açıkcası bi ton divx filmim varken umd film almam
  • ya millet artık elindeki divx i, dvd yi convertleyip hafıza kartına atıp izliyor. neden umd alsınlarki. bi tane 1gb kart masrafı yaparsın istediğin kadar film izlersin sonra.
  • yanlız o convert ettiklerimizle UMD filmler arasında bariz kalite farkı var.
    ama genede film izliyor musun?
    evet, sorun yok

onun için iki UMD film parasını ver memorystick'e koy filmlerini izle, missss...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xzer -- 2 Nisan 2006; 15:27:24 >
  • haberi yazan arkadas darkhardware'den aldigini da yazsaymis ya... (birebir ayni da, onda seyettiydim)
  • nasıl çevirdiğine bağlı. psp9 da bi ayar vardı. dvd den ripleyip psp 9 la bu ayarda çevirdiğimde 320x240 rozülasyonda bile umd den daha kaliteli görünüyordu.

aslında umd diskler sırf psp için üretilmeyecek diye düşünüyordum. neticede filmlerin rozulasyonu pspnin desteklediğinden çok daha yüksek. sony nin umd disklerle çalışan portatif playerlar çıkarmasını bekliyordum.
  • Aslında umd filmlerin ikinci elleri gayet cüzi rakamlara satılıyor.Yani arşiv olsun diye bir film almak istersek kullanılmamış bir umd filmini 25 ytlye bulmamız mümkün.Umd sayısı arttıkça çoğalan fiyat bariz ama yine de ms'lerdeki divx kalitesinden katbekat daha iyi film izlemiş oluyorsunuz,film müptelası iseniz de tadından yenmez
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.