Şimdi Ara

Psp Go ve Entegre Bataryası Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Psp Go'nun bataryasının önceki modellerdeki gibi kolayca çıkarılıp değiştirilemediğini duyduysanız bu haber sizi pek şaşırtmayabilir.

El konsolunun yeni modelinde Sony bu hususta özen göstermiş olmalı.Pandora bataryası uygulaması ve korsanlığa karşı böyle bir önleme gidilmiş.
    SCEA yetkilisi John Koller yaptığı açıklamada bataryanın cihaza sadece bu yüzden entegre edildiğini söylüyor.

Playstation Insider'a yaptığı açıklamada Koller :
    "Bu konsolda oyunlarınızı backup yapıp (yedekleyip) oynayamayacaksınız, sistem yazılımı (firmware) bunu engelliyor. Harici batarya artık yok, bu yüzden konsoldaki güvenlik önlemleri de artmış bulunuyor." şeklinde konuştu.

Cihazın bataryası kullanım ömrünü tamamladığında kendi başınıza değiştirmeniz pek mümkün olmayacağı için cihazı yetkili servise götürmeniz gerekecek.
    Şayet cihazınız garanti dışıysa batarya değişimi için ücret ödemeniz de söz konusu.
    Kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wzzk -- 31 Ağustos 2009; 21:59:27 >

• Gülelim bari

Pandora yoksa zandora olur başka birşey olur

Bizim kullanıcıların pek hoşuna gitmeyecek tabiki.Psp takıldığı zaman genellikle bataryayı çıkartırlar direkt
  • Bazı insanlar sacma sapan teoriler uyduruyor yok Sony konsollarının kırılmasına izin veriyor da falanda filanda konsolları kıran hackerlar Sony nin adamı da alın iste bi kere bir yapımcı para kazanamadıgı bir konsola oyun yapmaz oyun cıkmayan bi konsoluda kimse almaz bunu en buyuk ornegi PSP.
  • versiyonu geçin örneğin benim psp arada takılıyor kapama tuşuda işlemior pilini çıkartmak zorunda kalıyorum bu seride olmayacak SONY de bunu göze alır inşallah yoksa pilin bitmesini beklenmek zorunda kalınmasın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nielsen -- 31 Ağustos 2009; 16:08:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Party Starter

Bazı insanlar sacma sapan teoriler uyduruyor yok Sony konsollarının kırılmasına izin veriyor da falanda filanda konsolları kıran hackerlar Sony nin adamı da alın iste bi kere bir yapımcı para kazanamadıgı bir konsola oyun yapmaz oyun cıkmayan bi konsoluda kimse almaz bunu en buyuk ornegi PSP.

Arkadaşım kutunun dışından düşün. Elbette Sony konsollarının kırılmasına izin verir. Amerikada çoğu kişi orijinal oyun alıyor olabilir fakat sadece Amerika vs. gibi yerlerde satılmıyor PSP. Bu yüzden konsol satışlarını arttırmak isteyecektir Sony. İlk çıktığında patlayış yaşar konsol çünkü yenidir vs. dir. Fakat daha sonra yine PSP alışları çoğalmalıdır. Bu yüzden illa konsol kırılır. Ha firmalar oyun yapmak zorundadır, çünkü Sony asla " Ben konsolumu kırılır yapıyorum " demez. Dolaylı yoldan çıkış verir, hackerlar bunu çözer. Sonucunda konsollar tekrar satılır. Fakat asla yeni çıkan version kırdırılmaz. Çünkü İlla yeni konsolun iyi yönleri vardır. Millet bir önceki konsolu alır, ister orijinal ister korsan oynayanlar olsun. Yenisi çıkınca orijinaller yenisini alır, korsanlar bekler. Yeni konsol çıkarılmadan önce bir önceki konsol kırılır, Korsan alıcılar her zaman artar. Çünkü ya PSP si bozulur, ya yeni alacaktır daha iyisini alayım der, ya da arkadaşı da görmüştür o da almak ister yenisini alır, bu döngü devam eder. Kısacası, Sony çok akıllı bir firmadır. İstese kırılmaz hale çok yaklaştırılır. PSP 3000 de kırılmayacaktı, fakat hackerlar o kadar zor bir kodlamayı nasıl kırdı belirtilmedi... Acaba neden ? Anlatabildiysem ne mutlu.

• quote:

Orijinalden alıntı: AlperXp

Arkadaşım kutunun dışından düşün. Elbette Sony konsollarının kırılmasına izin verir. Amerikada çoğu kişi orijinal oyun alıyor olabilir fakat sadece Amerika vs. gibi yerlerde satılmıyor PSP. Bu yüzden konsol satışlarını arttırmak isteyecektir Sony. İlk çıktığında patlayış yaşar konsol çünkü yenidir vs. dir. Fakat daha sonra yine PSP alışları çoğalmalıdır. Bu yüzden illa konsol kırılır. Ha firmalar oyun yapmak zorundadır, çünkü Sony asla " Ben konsolumu kırılır yapıyorum " demez. Dolaylı yoldan çıkış verir, hackerlar bunu çözer. Sonucunda konsollar tekrar satılır. Fakat asla yeni çıkan version kırdırılmaz. Çünkü İlla yeni konsolun iyi yönleri vardır. Millet bir önceki konsolu alır, ister orijinal ister korsan oynayanlar olsun. Yenisi çıkınca orijinaller yenisini alır, korsanlar bekler. Yeni konsol çıkarılmadan önce bir önceki konsol kırılır, Korsan alıcılar her zaman artar. Çünkü ya PSP si bozulur, ya yeni alacaktır daha iyisini alayım der, ya da arkadaşı da görmüştür o da almak ister yenisini alır, bu döngü devam eder. Kısacası, Sony çok akıllı bir firmadır. İstese kırılmaz hale çok yaklaştırılır. PSP 3000 de kırılmayacaktı, fakat hackerlar o kadar zor bir kodlamayı nasıl kırdı belirtilmedi... Acaba neden ? Anlatabildiysem ne mutlu.

Bilmiyorum ama daha dune kadar burda PSP'ye oyun cıkmıyor PSP öldü gibi konular açılıyordu PSP GO sayesinde hareketlendi ortalık.3. parti yapımcılar PSP'yi korsan yüzünden tercih etmiyor. Ayrıca korsandan en çok zararı alan konsolda PSP. PS3'te hala kırılamadı.PS3 satışları çok mu iyi? neden hala bi yolunu bulamadılar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Party Starter -- 31 Ağustos 2009; 17:06:30 >

• quote:

quote:

Bilmiyorum ama daha dune kadar burda PSP'ye oyun cıkmıyor PSP öldü gibi konular açılıyordu PSP GO sayesinde hareketlendi ortalık.3. parti yapımcılar PSP'yi korsan yüzünden tercih etmiyor. Ayrıca korsandan en çok zararı alan konsolda PSP. PS3'te hala kırılamadı.PS3 satışları çok mu iyi? neden hala bi yolunu bulamadılar?

Psp Go sayesinde hareketlenmedi ortalık..
    Bir çok oyunun bu sene çıkıcağını açıkladı firma yapımcıları da o şekilde hareketlendi. sonra birden bire çıktı bu go ortaya e3 fuarında tanıltıldı falan bu ilginin üstüne bomba gibi patladı ve şuan gerçekten psp ilgi görüyor..
    ama bu psp ilgisinin tamamını go oluşturmuyor.. oyunlar da go çıktığı için çıkıcak hali yok.. adamlar 3 ayda oyun mu yapacaklar .. bu oyun hareketliliği önceden belli olan bi şeydi tek başına go sağlamadı bunu..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

PS3 kırılmadı, daha da kırılamaz. Sana tek bir soru sorayım. Cevabını düşün aşağıya bak... PS3 kırılmamışken XBox niye kırıldı ??

Çünkü XBox DVD, Ps3 Blu-Ray kullanıyor. Kırılsa bile bir işe yaramayacak bir durumda PS3. Bu yüzden Blu Ray satışlarını arttırmaya yollar arıyorlar. Mesela Film sektörü üzerinden bunlar yapılmaya çalışıldı. Fakat yaygınlaşmadı. Ha bu arada Sony dünya pazarlarını da biliyor. Mesela Türkiye de korsan oyun satışı gelişmiş durumda fakat internet bağlantısı konusunda sıkıntılar da var. Şimdi bir korsan satıcısı PS3 oyunları vermeye başlasa ve PS3 kırılsa, fiyatı abartmıyorum oyunu temin etmek için geçirilen zaman + Ps3 ün kırılmış versionuna entegresi + Blu Ray Disk temin edilmesi ile orijinal oyunun yarı fiyatına kadar gelir. Peki bir PS3 oyun alıcısı niye bu kadar uğraşsın ? Bunları düşünürken gözden kaçırılan tek sektör tipi 2. el satımlar. Yani PS3 sahibi asla korsan almak istemez bu durumda. 2., 3. el alır fakat orijinal alır ve online da oynar. Bu yüzden PS3 ün kırılması gereksizdir. Ha derseniz ki amerika gibi internet konusunda sıkıntı çekmeyen ülkelerde niye yapmıyorlar. Ya da " Adamlar niye oyunu almasın internet üzerinden edinsin " vs.vs. tipi sorular olacaktır. Bunun çözümü de basit...

PS3 farklı olmalı. Evet Sony nin düşüncesi bu olabilir. PS3 farklıdır, XBox ile sidik yarıştırmak için ise kırdırma işlemi tamamlanmaz. Çünkü bu olursa PS3 e çıkarılan oyunlar azalır. Sony ise yeni çıkmış bir konsolun oyunlarının azalmasını, hatta ve hatta rakip XBox a kaptırmayı istemez. Çünkü XBox ne kadar Türkiye gibi bir ülkede fazla alınsa da, PS3 alıcıları ile fazla farkı yoktur.

Ha diyebilirsin ki " Ya Sony niye böyle birşey yapsın. Adamlar para kazanmak ister. " Ama bir de şöyle düşünün. PSP, PS2 hala ortalarda olan oyun konsolları, ayrıca Sony nin geçimini PS3 sağlamaz. Adamlar kısa zaman aralıkları ile PSP ler çıkartarak Sony fanlarını kilitlediler. PSP Go nun oyun sektörüne fazla katkısı olmasa da konsol bazında çok gelişimi oldu. Türkiyede geç görülebilir fakat Japonya gibi bir ülkede herkes PSP Go edinecek, hatta ve hatta Monster Hunter oynamaya devam edeceklerdir Go larıyla. Sony zamanını bekliyor. Zaten PSP sayesinde bütçesi çok normal ilerliyor, bu sırada oyun yapımcılarından " Ya bak şu oyun yüzünden PS3 alıcam " denilecek oyunlar bekliyor. Bunlardan her tür oyuncu tipine göre olanı çıkınca, yani FPS cisimi dersin, RPG cisimi dersin. Her türden oyun çıkınca, PS3 de rahatça kırılır, zaten o zamana Blu Ray sıkıntısı da biter.

• ps3 ve xbox360 konusunda durum şöyle; ps3 kopya oyuna imkan vermediği halde xbox ile satışlarda bugün başabaş gidiyor.
    (Her ne kadar şu komplo teorisi bana saçma gelse de) durum böyleyken sony ps3 ün kırılmasını istemeyecektir diye düşünüyorum.

Konsol geliştirilirken sony satışlarını azaltacağını bildiği halde bu riske girdi fakat rakibi bu riske giremezdi, girseydi RRoD (3k) ve Live'dan Ban olaylarından ötürü yeterince eksi puan kazanan xbox360 için bir handikap daha ortaya çıkmış olacaktı.

Psp ye gelirsek, Party Starter düşüncen teoride doğru ama eğer öyleyse neden (son çıkan modeli dahil) kopya oyuna imkan verdiği halde NintendoDs için her hafta 4-5 tane oyun çıkıyor.
    Evet Nds ye geliştirilen oyunlar belki daha ucuza maloluyor. psp için de ucuza mal olabilecek türden oyunlar geliştirebilirdi ancak bugüne kadar bunların sayısı iki elin parmak sayısını geçemedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wzzk -- 1 Eylül 2009; 23:46:09 >

• @wzzk :

PS3 ile ilgili söylemek istediğim tam olarak buydu. Şu anda Kopya Oyun haricinde başbaşa giderlerken neden kopyaya izin verip oyun firmaları ile yüzgöz olsun ki Sony ? Elbette belirli bir süre sonra bunu düşünebilirler, fakat şimdilik bu şekilde devam etmeleri en kârlısı... Herşey kırılabilir, bunu unutmayalım =)

Dipnot : Nintendo nun Wii konsolunda chipin etrafına siyah birşey yapmışlardı chipe ulaşılmasın diye onu bile kırdılar :D
  • Buda kırılır hallolur diyenler sanırsam psplerin donanım ve kullandığı boardlardan pek haberdar değil

Ta88v3 boardlu 2000 ve Psp 3000 lerin tam Anlamıyla kırılamamalarının nedeni PROM olmasıdır Psp 1000 ve Ta88v2 board a kadar olan sürümler EPROM Editing Programming Rom Yani Düzenlenebilir Programlanabilir Rom gibi birşeydir. 3000 ve 2000 in tam sürümlerinin tam anlamıyla kırılmaları sadece sanal yazılım la mümkün değildir.Donanım eklenerek tam anlamıyla kırılabilir PROM da açık arıyor Psp hackerları hala bulamadılar tam anlamıyla.Psp go! PROM hemde Entegre Bataryaya Sahip Kırılması çok zor olacağı büyük bir gerçek.
  • Kötü olmuş. Ama anlamadığım ne alaka bataryayla korsan oynamak?
  • @ GencayA:
    Pandora' s Battery yöntemi için :
    Kaynak 1
    Kaynak 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wzzk -- 1 Eylül 2009; 23:36:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wzzk

@ GencayA:
    Pandora' s Battery yöntemi için :
    Kaynak 1
    Kaynak 2

Böyle birşey yok diyor sitede linklerin doğru olduğuna emin misin arkadaşım?

Düzeltme: Tamam ilk link doğruymuş sağol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 2 Eylül 2009; 11:46:15 >

• yedek batarya arıyorum go için konuyu hortlatmak gibi bişi olcak ama napcam bilmiyorum....batarya ömrünü tamamladı bulsam kendim acıp değiştiremezmiyim şimdi sonye gotursem guncellicekler şimdi..o da ters..
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOLDFALCON

yedek batarya arıyorum go için konuyu hortlatmak gibi bişi olcak ama napcam bilmiyorum....batarya ömrünü tamamladı bulsam kendim acıp değiştiremezmiyim şimdi sonye gotursem guncellicekler şimdi..o da ters..

PSP go'ya pil bulabildin mi ? Değiştirme konusunda kaygın olmasın kendin yapabilirsin çok basit youtube'da videoları var ben bir kez takıp çıkarmak zorunda kalmıştım.

Bulduysan nerden aldığını bilmek isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

quote:

yedek batarya arıyorum go için konuyu hortlatmak gibi bişi olcak ama napcam bilmiyorum....batarya ömrünü tamamladı bulsam kendim acıp değiştiremezmiyim şimdi sonye gotursem guncellicekler şimdi..o da ters..

PSP go'ya pil bulabildin mi ? Değiştirme konusunda kaygın olmasın kendin yapabilirsin çok basit youtube'da videoları var ben bir kez takıp çıkarmak zorunda kalmıştım.

maalesef bulamadım öylece kullanıyorum...sadece aşşağıdaki linkte var ama o mu değilmi bilmiyorum

http://www.yollasepete.com/urun/1816-PSP-GO-N1000-Seri-Batarya.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOLDFALCON -- 15 Ağustos 2012; 0:55:40 >

• quote:

quote:

quote:

maalesef bulamadım öylece kullanıyorum...sadece aşşağıdaki linkte var ama o mu değilmi bilmiyorum

Pil bu ama resimdekini mi yollarlar yoksa taklit birşey mi bilinmez en iyisi görerek almak. Bu ancak tahtakalenin ordaki iş hanlarında olabilir en ufak parçalarına kadar her model PSP parçası satıyorlar ama birkaç yıl öncesine kadar GO'nun parçaları yoktu belki şimdi gelmiştir. 1000-2000-3000 var ama parça bakımından GO oldukça çaresiz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Pil bu ama resimdekini mi yollarlar yoksa taklit birşey mi bilinmez en iyisi görerek almak. Bu ancak tahtakalenin ordaki iş hanlarında olabilir en ufak parçalarına kadar her model PSP parçası satıyorlar ama birkaç yıl öncesine kadar GO'nun parçaları yoktu belki şimdi gelmiştir. 1000-2000-3000 var ama parça bakımından GO oldukça çaresiz.

yerleri istanbulda vaktiniz varsa isterseniz bakın ben hiç go pili satan başka bir internet sitesi görmedim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.