Şimdi Ara

PSP GO vs NINTENDO DSi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi bi oyun konsolu almak istiyorum ama karar veremedim bir sürü sorum var.İlk başta ben genelde adventure-rpg-strateji-platfrom felan seven öyle fpsden araba yarışından tat almayan bi insanım.
    1-Psp go çıkmış çok güzel diyorlar fakat sanırım daha kırılamamış,o yüzden biraz gerildim orjinal oyunlar pahalı.Üstüne üstlük bu psp lerin şarjı 4 saat fln gidiyo diyolar maximum,bu bana çok az geldi.DSi nin şarjı 9-10 saat gidiyormuş.2 katından fazla fark var.
    2-PSP go için falan böyle battery pack tarzında,ya da ne bileyim daha güçlü bir batarya falan gibi bi aksesuar var mıdır?PSP 3004 için var mıdır?
    3-PSP 3004 ün PSP Go dan daha kaliteli olduğu söyleniyor,ne kadar doğru?PSP 3004 ün bataryası falan nasıl gidiyor?PSP Go mu 3004 mü ?
    4-DSi yi çok beğendim ama ne tarz oyunları var bilmiyorum.Bİldiğim pokemon oyunları var(bilgisayarda oynadım hastası oldum oyunların) ve GTA Chinatown var ki incelemelerde çok övmüşler.Bi de DSi nin şarjının falan uzun gitmesi dokunmatik ekranı beni daha cezbetti sanki.

SOrularım bunlar,bunların ışığında beni aydınlatırsanız yardımcı olursanı çok memnun olurum.

• İkisinede sahibim. PSP kesinlikle sadece Homebrew açısından iyi. GO kırıldı. Bende NDSi daha iyi her türlü. Mesela korsan oynuycan oyun mbları az kota dostu. Ne çeşit oyun ararsan var. Pil ömrü daha uzun. Ama PSPde grafik biraz daha iyi.
  • homebrew dediğin dışarıdan amatörlerin yaptığı oyunlar mı?Grafik çok farkediyor mu ya oynanmicak gibi mi yani pixel pixel mi oluyo nds te?PSP nin grafikleri gördüm çok tatminkar düzeydeydi.
  • pspde grafikler tabikide dse göre daha iyidir ancak dsdeki oyun çeşitliliği ve dokunmatik ekranı kullanarak oyun keyfi ve internet keyfi gerçekten o grafik açığını fazlasıyla kapatıyor. kimse bundan pek söz etmiyor ama nintendonun online oyun kitleside kimsenin önemsemeyeceği kadar büyük online cod atacak falan olursa baya eğlenirsin. grafik olarakta seni tatmin edecek oyunlarını emin ol bulabilirsin ninja gaiden ds, Castlevanie, Metroid hunter, GTA CW, NFS serisi genel hatlarıyla baya iyi oyunlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cahitdikici -- 5 Nisan 2011; 11:21:52 >
  • PSP sadece yarış oyunlarında DS'ten daha iyi.Ama adventure,action etc. oynayacaksan kesinlikle ve kesinlikle DS.Ayrıca Chinatown Wars bende var muhteşem bir oyun.Hatta en iyi kendi açımdan en iyi oyunu bile diyebilirim.Ayrıca arkadaşın da dediği gibi Medroid Prime Hunters da süper oyundur.Kısacası ben sana DSi öneririm.
  • psp 2000 ve ds lite sahibi olarak sana yazayım..

öncelikle dsi ds lite'ın daha güçsüz bataryalı, daha büyük ekranlı, daha güçlü işlemcili ve multimedya olarak daha iyi bir versiyonu gibi.. ben dsi uygun fiyata bulamayınca ucuza ds lite almıştım memnunum..

fps ve araba yarışı gibi oyunlardan ben de haz etmediğim için uzun süredir pc'deki oyunlara bakmıyorum ve ds ile psp oyunları oynuyorum..

psp'nin şarj olayı beni pek bağlamıyor yedek bataryayı uzun yola giderken yanıma alıyorum onun haricinde evde oynarken mutlaka bataryayı çıkarır, adaptörü takar parlaklığı sona dayar ve öyle oynarım.. ds'in öyle bi imkanı yok..

psp'de adventure oyunları pek iyi değil.. yani benim bildiğim shadow of destiny gibi vasat oyunlar var.. ama ds'in adventure oyunları çok ve kaliteli genelde.. professor layton, yeni çıkan ghost trick, ace attorney felan sağlam oyunlardır..

psp'de strateji oyunları ds'e göre pek iyi değil maalesef.. warhammer, field runners, mytran wars, field commander gibi stratejiler var.. ds'te ise advance wars, fire emblem, age of empires gibi stratejiler var ki grafik olarak psp stratejilerinden kötü olmasına rağmen içerik olarak ve sağlamlık olarak daha iyi oyunlardır ki el konsolu için de önemli olan budur. psp'de strateji olarak iyi hatta efsane diyebileceğim patapon serisi var. dünyanın en orjinal oyunudur. ritm bazlı strateji-rpg desem yeridir

rpg oyunları dersek ben psp derim.. tamam ds'te çok güzel rpg'ler var pokemon, ff remakeleri felan ama psp'nin rpg konusunda bariz bi üstünlüğü var.. crisis core, valkria chronicles, ys oyunları, brave story, half minute hero vs.. daha gelecek monster hunter 3 ve final fantasy agito gibi şaheserler de var. strateji-rpg tarzında ds önde derdim ama tactics ogre adlı şaheser ötesi beni psp'ye iyice bağlaması yüzünden burada da oyumu psp'den yana kullandım.. belki de en iyi strateji-rpg oyunudur şu anda tactics ogre üstelik bu oyun remake..

platform konusunda psp'de seçenek az ama öz. ama ds daha üstün. psp'de yukarıda da bahsettiğim patapon bir nebze platform sayılabilir. loco roco ve prinny gibi oyunların yanı sıra castlevania da iyi oyunlardır.. ds'te ise başta new super mario bros, castlevania, kirby gibi oyunlar olmak üzere harika platformlar vardır..

multimedya olayına gelirsek kesinlikle psp derim.. ds'in hem ekranı küçük hem ses kalitesi psp'ye göre çok kötü.. psp'de gece yatağa uzanıp film izlemesi çok keyifli..

homebrew (emülatorler uygulamalar vs) kesinlikle fersah fersah ötede psp derim ki başta psp alma sebebimdi homebrew olayı.. ben gp2x, dingoo gibi konsollara yönelecektim eski klasikleri oynama takıntım yüzünden veya eski kafalılığım yüzünden ama psp hem ekranı hem de homebrew başarısıyla beni kendine çekti. on binlerce eski oyunu tadabilirsin ayrıca psone uyumluluğu ile psx klasiklerini oynayabilirsin. ben final fantasy9 oynadım mesela zamanında oynayamamıştım:) yine ds'te gba uyumluluğu vardır fakat dsi'da bu uyumluluk mevcut değil çünkü slotlar kaldırılmış. psp'de ise gba oyunlarının hayvani bi çoğunluğunu canavar gibi oynayabilirsin..

benim için ikisi de iyi konsol ama ds'in hiçbir modelinin yön tuşlarını sevmedim, sevemedim.. halbuki gba'nın yön tuşları daha iyiydi.. rpg seven birisi olduğum için ben ikisini de eşit tutuyorum..

not: @Ramses homebrew dediğimiz ev yapımı port uygulamalar. bu uygulamalar sayesinde konsolunda pdf kitap okuyabilir, yeni web browserları yükleyebilir, eski oyun konsolların oyunlarını oynayabilir, video izleme programları vs yükleyebilirsin.. benim psp'de atari 2600 5200 7800, amiga, nec turbografx, atari lynx, sega game gear, gameboy, gameboy color, gameboy advance, super nintendo, nes, sega master system, sega mega drive gibi emülatörler ve içlerinde bazı oyunları mevcut.. tek konsolun içinde onlarca konsolun oluyor yani olayın özeti..

@Modernova psp grafikleri ds'e göre biraz daha değil bariz bi şekilde açık ara daha iyi.. çözünürlüğün getirdiği iyiliğin yanı sıra god of war ghost of sparta ve yeni çıkan the 3rd birthday gibi oyunlarda psp ps2'yi bile solladı. mesela basit bi oyun olarak peggle'ın psp ve ds versiyonunu karşılaştır basit ve aynı oyunlar olmasına rağmen psp gömlek gömlek üstün görünürken ds'te top kare şeklinde görünüyor, renk sayısı az vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildlove -- 5 Nisan 2011; 23:51:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ramses

Arkadaşlar şimdi bi oyun konsolu almak istiyorum ama karar veremedim bir sürü sorum var.İlk başta ben genelde adventure-rpg-strateji-platfrom felan seven öyle fpsden araba yarışından tat almayan bi insanım.

Ds lite yeterli olacaktır :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Satılık kutulu PS4 ve PSP oyunları
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar çok sağolun,gerçekten çok açıklıyacı oldu.2 aya kadar filan DSi alırım herhalde,paraları biriktiriyim :D 3DS almak ister gönül ama onunda şarjı çok az be 3-5 saat kesmez beni 6 saatlik otobüs yolculukları filan yapıyorum,external battery pack desen pek ısınamadım.DSi en iyi ihtimal gibi duruyor.Hem belki 2-3 aya DSi fiyatları filan ucuzlar.Ne dersiniz ucuzlar mı?
  • @wildlove
    çok güzel bir yazı yazmışsın fakat psp deki en güzel platform oyununu unutmuşsun. little big planet... en az super mario bros kadar eğlencelidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öz...

@wildlove
    çok güzel bir yazı yazmışsın fakat psp deki en güzel platform oyununu unutmuşsun. little big planet... en az super mario bros kadar eğlencelidir.

eyvahlar olsun harbiden unutmuşum.. hatırlattığın için sağol littlebigplanet aşırı eğlenceli ve orjinal bi oyun.. o sackboyların şirinliği felan insanı çocuklaştırıyor:)
  • Grafik olarak PSP çok daha iyi doğru Homebrewde öyle. İstediğim eski oyunu PSP'de Emulatorle oynuyorum. Mesela Capcom vs Marvel 1. Street Fighter 2 Ryu Kills vs. vs. vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Modernova

Grafik olarak PSP çok daha iyi doğru Homebrewde öyle. İstediğim eski oyunu PSP'de Emulatorle oynuyorum. Mesela Capcom vs Marvel 1. Street Fighter 2 Ryu Kills vs. vs. vs.

Kaç fps alıyorsun. PSP emusunda jcspsp öyle bi ismi vardı galiba :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: soniczeki

quote:

Grafik olarak PSP çok daha iyi doğru Homebrewde öyle. İstediğim eski oyunu PSP'de Emulatorle oynuyorum. Mesela Capcom vs Marvel 1. Street Fighter 2 Ryu Kills vs. vs. vs.

arkadaş psp içinde emülatörle oynadığından bahsetmiş sanırım ki cps1 cps2, finalburn alpha, mame gibi emülatörleri psp'ye yükleyip o oyunlar çok rahat oynanabilmekte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wildlove

quote:

Orijinalden alıntı: soniczeki

quote:

arkadaş psp içinde emülatörle oynadığından bahsetmiş sanırım ki cps1 cps2, finalburn alpha, mame gibi emülatörleri psp'ye yükleyip o oyunlar çok rahat oynanabilmekte.

CPS2 ve OpenBOR'dan bahsetmiştim. Çok rahat kasmadan oynanıyor. Tek sevmediğim nokta Homebrew çalıştırmak için format atmak gerekmesi. Orjinal alsan bile Homebrew çalıştırmak için yaptığın işlem seni korsan olarak gösteriyor.

• quote:

Psp de mame emülatörü çok sağlıklı çalışmıyor , fba ve snes9xtyl de sıkıntılı ama cps1 ve 2 gayet iyi ona katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: nedenmizah

quote:

Psp de mame emülatörü çok sağlıklı çalışmıyor , fba ve snes9xtyl de sıkıntılı ama cps1 ve 2 gayet iyi ona katılıyorum

snes9x kirby, megaman ve donkey kong country'de sıkıntılı. daha sıkıntılı olan bir kaç oyun daha var ama front mission, terrangima, secret of evermore ve chrono trigger oynatması yetiyor benim için, castlevania'lar da fena çalışmıyor sevdiğim serilerden. mame deneme şansım olmadı. sega mega drive emulatoru kusursuza yakın diyebilirim. amiga eh işte. dosbox denedim içinden çıkamadım fba, cps1 ve cps2 ise halen yüklü ve cillop gibi çalışıyorlar

• Arkadaşlar pspgo ve nintendo dsi karşılaştırmalarını bu forumda dahil konuyla alakalı bir çok forumda görüyorum ve cidden üzülüyorum . Bu iki cihaz mukayese edilemez çünkü bu cihazlar ayrı dünyaların cihazları, tıpkı ayrı dünyaların insanları gibi. iki cihazda farklı şeylere hizmet ediyor .. ben eski kafalıyım arkadaş, emülatör oyunları olmadan yapamam konsolumda atari2600 den tut, psx e kadar bütün emülatörler olmalı diyosanız nintendodsi'ye para vermeyin , yok cihazım dokunmatik ekran olmalı çünkü dokunmayı seviyorum . you can touch this yani türkçesi bana dokundurabilirsiniz diyosanız o halde nintendodsi daha iyi bi alternatif olacaktır , ve yine forumda ne kadar doğrudur bilmiyorum ama amerikada halen daha en fazla satan oyun konsolunun nintendo ds olduğuyla ilgili bi haber vardı , demekki amerikalılar dokunmayı seviyor . arkadaşlar şaka bi yana bence parası olan arkadaşlarımız iki cihazıda almalı , koleksiyonlarında bulundurmalı gerçi ben konsol koleksiyonculuğuna karşıyım ama tabi tercih sizin . bu iki konsoloda sahip olan ve bu iki konsolun tüm oyunlarını oynama fırsatı bulmuş , incelemiş arkadaşlar varsa gelsin burda bilimsel bilimsel konuşalım yoksa nintendodsi daha iyidir yok pspgo daha iyidir çünkü bende pspgo var , nintendo dsi olsaydı o daha iyi olurdu gibi gereksiz tartışmalarla bi arpa boyu yol alamayız gençler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skullmonkeys -- 14 Ağustos 2011; 19:48:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nedenmizah

Arkadaşlar pspgo ve nintendo dsi karşılaştırmalarını bu forumda dahil konuyla alakalı bir çok forumda görüyorum ve cidden üzülüyorum . Bu iki cihaz mukayese edilemez çünkü bu cihazlar ayrı dünyaların cihazları, tıpkı ayrı dünyaların insanları gibi. iki cihazda farklı şeylere hizmet ediyor .. ben eski kafalıyım arkadaş, emülatör oyunları olmadan yapamam konsolumda atari2600 den tut, psx e kadar bütün emülatörler olmalı diyosanız nintendodsi'ye para vermeyin , yok cihazım dokunmatik ekran olmalı çünkü dokunmayı seviyorum . you can touch this yani türkçesi bana dokundurabilirsiniz diyosanız o halde nintendodsi daha iyi bi alternatif olacaktır , ve yine forumda ne kadar doğrudur bilmiyorum ama amerikada halen daha en fazla satan oyun konsolunun nintendo ds olduğuyla ilgili bi haber vardı , demekki amerikalılar dokunmayı seviyor . arkadaşlar şaka bi yana bence parası olan arkadaşlarımız iki cihazıda almalı , koleksiyonlarında bulundurmalı gerçi ben konsol koleksiyonculuğuna karşıyım ama tabi tercih sizin . bu iki konsoloda sahip olan ve bu iki konsolun tüm oyunlarını oynama fırsatı bulmuş , incelemiş arkadaşlar varsa gelsin burda bilimsel bilimsel konuşalım yoksa nintendodsi daha iyidir yok pspgo daha iyidir çünkü bende pspgo var , nintendo dsi olsaydı o daha iyi olurdu gibi gereksiz tartışmalarla bi arpa boyu yol alamayız gençler

bende her ikside vardı.Ancak oyunları oynamaya başladıktan sonra inanın ki grafik aklınıza gelmez.grafik dersen her zaman sony nintendonun önündeyedi bu böylede kalacaktır büyük ihtimal çünkü nintendonun asıl hedefi grafik değil eğlence ve devrim sony ye gelirsek onun hedefi ise grafik ve evrim.Yani burda türk oyuncular devreye girdiğinde nintendo bebe sony kral olarak adlandırılır herneyse dırdır ı bırakıyım kesinlikle ds psp den eğlence olarak açık ara farkla öndedir.Bundan dolayı dsi almalısın.ben psp ile ds i birlikte aldım ds im hala durur psp mi sattım bana zeevk vermedi ds zevk verdiği için dsi ıda aldım şimdide 3ds için para biriktiriyorum kısacası al ds ömür boyu oyna çünkü nintendo asla konsolunu geride bırakmaz 3ds çıkmasına rağmen süper oyunlar hala çıkıyor ve son olarak alacak arkadaşa sesleniyorum alırken yanında alacağın oyunlar lütfen şunların arasından olsun
    1-)Super mario 64 ds
    2-)The legend of zelda spirit tracks
    3-)New Super Mario bros.

• quote:

Orijinalden alıntı: martinmystery

bende her ikside vardı.Ancak oyunları oynamaya başladıktan sonra inanın ki grafik aklınıza gelmez.grafik dersen her zaman sony nintendonun önündeyedi bu böylede kalacaktır büyük ihtimal çünkü nintendonun asıl hedefi grafik değil eğlence ve devrim sony ye gelirsek onun hedefi ise grafik ve evrim.Yani burda türk oyuncular devreye girdiğinde nintendo bebe sony kral olarak adlandırılır herneyse dırdır ı bırakıyım kesinlikle ds psp den eğlence olarak açık ara farkla öndedir.Bundan dolayı dsi almalısın.ben psp ile ds i birlikte aldım ds im hala durur psp mi sattım bana zeevk vermedi ds zevk verdiği için dsi ıda aldım şimdide 3ds için para biriktiriyorum kısacası al ds ömür boyu oyna çünkü nintendo asla konsolunu geride bırakmaz 3ds çıkmasına rağmen süper oyunlar hala çıkıyor ve son olarak alacak arkadaşa sesleniyorum alırken yanında alacağın oyunlar lütfen şunların arasından olsun
    1-)Super mario 64 ds
    2-)The legend of zelda spirit tracks
    3-)New Super Mario bros.

Oyun konsolu almak için para biriktirmek dedinde.. hey gidi hey bak yine aldın götürdün beni eskilere .. o koskoca cümlendeki küçücük ayrıntı benim için çok büyük be birader..özellikle ortaokul çağlarımda mega drive kasetlerini almak ve değiştirmek için harcadığımız paranın hatti hesabı yok . ne paralar verirdik o kasetlere . yemezdik içmezdik gerekirse okula yayan giderdik ama atari kaseti için biriktirdiğimiz paraları sağda solda çarçur etmezdik . o yüzden asosyalleştik , mesela ben lisedeyken, okuduğum liseyle evim arasında takriben 5 km lik bi mesafe vardı git gel 10 km ve ben sırf playstation1 alabilmek için para biriktirdiğimden dolayı okula yayan giderdim . yani lise 1 deyken hiç belediye otobüsüne binmedim . ps1 aldık almasınada toplu taşıma araçlarından mahrum kaldık. o yüzden özellikle akşam okul çıkışı arkadaşlarla belediye otobüne binip eve gidene kadar yapılan geyik muhabbetleri ve otobüsteki liseli kızlara asılma olaylarından uzak kaldık . sonra ne oldu ? yeni çıkacak olan başka bi oyun konsoluna yine para biriktirdik ve yine toplumsal aktivitelerden uzak kaldık vel hasıl bu bi kısır döngü olarak günümüze kadar geldi . zamanında faiş fiyatlara aldığımız ps1 oyun konsolu şu an birçoğumuzun bodrum katında yatıyor . ve yıllar sonra Allah izin verirse nintendo 3ds için de aynı şeyleri söyleyecez ama ben bi yandan para biriktiririm bi yandanda sosyal aktivitelerime devam ederim diyosanız o zaman eyvallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skullmonkeys -- 14 Ağustos 2011; 22:11:48 >

• Go alma 3000 al.Ds'in bence en büyük avantajı point click adventure tarzı oyunlar.Professor layton,phoenix wright gibi çok kaliteli ve sürükleyici oyunlar var.Ama iyi derecede ingilizce gerektiriyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.