Şimdi Ara

PSP için Firmware 5.50 Çıktı!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 21 Nisan itibariyle Sony tarafından yayınlanan sistem yazılımı versiyon 5.50 güncellemesi psp de daha çok XMB'yi (yani arayüzü) ve internet özelliklerini geliştirmeye yönelik.
    Buradan indirilebilir:
    http://do01b.psp.update.playstation.org/update/psp/image/ob/2009_0421_eacd91e92abf817ff4ceaf02258f73a6/EBOOT.PBP

Güncelleme sonucunda Psp aşağıdaki özelliklere sahip olacak:

-Tıpkı PS3 arayüzündeki gibi, ekranın sağ üst köşesinde haberleri,güncellemeleri,yaklaşan oyunları içeren bir bilgi kutucuğu yer alacak.
    -PSN hesabınız olmasa dahi PS Store 'a giriş yapabileceksiniz.
    -Memory Stick üzerinde resim, müzik ve video klasörlerinde alt klasörler oluşturulabilecek.
    -Oyun kategorisinde bir oyunun üzerine gelip üçgene bastığınızda çıkan seçeneklere "Internet Search" eklenecek ve bu oyun için internet araması yapılabilecek.
    -Internet Browser 'a Trend Micro firmasının güvenlik eklentileri (free trial)deneme sürümü olarak yüklenebilecek.Bu eklentiler Internet Browser'ının daha güvenli kullanılabilmesini sağlayacak.

Kaynakta belirtilmemiş ama sanırım sony geçen hafta psp-3000 için bulunan açığın kokusunu aldı...Ne dersiniz kadim dostlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wzzk -- 22 Nisan 2009; 22:55:18 >

• gittikce ps3 e benziyor 3000 konusuna gelince Sony bu kez daha duyarlı gibi
  • peki bende şu an 5.00m33-6 versiyon var kırılmış bu yeni versiyonuda kırılmış olarak psp me yüklettirebilecekmiyim?
  • umarım sağ üst köşedeki kutu istenmediği zaman ayarlardan kapatılabiliyordur.ps3 te gördüğümde pek hoşuma gitmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wzzk -- 20 Nisan 2009; 22:26:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: wzzik

umarım sağ üst köşedeki kutu istenmediği zaman ayarlardan kapatılabiliyordur.ps3 te gördüğümde pek hoşuma gitmedi.

Hocam sağ üstteki kutu hiç öyle değil ya.
  • o büyümüş hali. normalde ince bir şerit halinde duruyor.
  • Bize M33'ü beklemek düşer
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • psp 3000 i olanlar yuklemesin. kırma işlemi önceki sürümler üzerinde çalışılıyor bu yüklenince kırarken sorun çıkabilir
  • ben 3.75 de kaldım valla

güzel olursa bunu yükelyemeyi düşünüyorum
  • bu firmware sağlam olcak.bide benim psp kırılsın hemen yüklüyecem
  • quote:

Orjinalden alıntı: тнємαу

Bize M33'ü beklemek düşer

Güncellemenin yayınlanması sonucu gözlerin çevrildiği Dark Alex'in kendi blog'u üzerinden konuyla ilgili yazılan bir mesaj:

----------------
    " Gördüğümüz kadarıyla yeni resmi Ofw(güncelleme) sonunda yayınlandı -altklasör desteği ve bazı düzeltmeler içermesi bekleniyordu.
    Bu düzeltmelerin arasında geçtiğimiz günlerde bulunan ve henüz üzerinde çalışılan TIFF açığı da bulunuyor,
    Ayrıca güncelleme gelen başka sorunlar da var -standby (uyku modu) özelliğini tamamen iptal eden bug gibi.
    Şu yeni özellikler hakkında ne düşünüyorsunuz?Farkettiğiniz başka sorunlar/kusurlar var mı mesela standby ın iptali gibi?
    Görünüşe bakılırsa bu yeni güncelleme, şifreleme tablolarını değiştirmiş (en azından 1g olanını) ki, elimizdeki en güncel psardumper ile şifresi çözülemiyor.
    Yine de pek sorun olmayacak galiba. "
    -----------------

Yazılanlardan çıkan sonuç; Sony tahmin edildiği gibi tiff açığını kapatmış, update yapıldıktan sonra exploit (açık) hiçbir model psp de çalışmıyormuş.
    Update ile galiba cihazın standby(uyku) konumuna alınabilme özelliği de bozulmuş.
    Ayrıca update dosyasında kullanılan şifreleme yöntemi de değiştirilmiş. Bu, Dark Alex ve saz ekibine biraz zaman kaybettirecek gibi görünüyor, yani güncellemenin M33 versiyonu zart diye çıkmayacak.
    Psp-3000 için ise yine bir arpa boyu ilerleme yok.

Uyku modu bence kullanışlı bir özellik idi.Bunu iptal ederek Sony, psp konusunda ne kadar ciddi olduğunu gösterdi. Bakalım daha neler görücez?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wzzk -- 24 Nisan 2009; 23:51:25 >

• uyku modu nasıl 'iptal' yaaa yuklemem ben bunu
  • quote:

Orjinalden alıntı: AlperenAkb

peki bende şu an 5.00m33-6 versiyon var kırılmış bu yeni versiyonuda kırılmış olarak psp me yüklettirebilecekmiyim?

Hayır.M33 versiyonunun çıkmasını bekleyeceksin.
  • çok iyi bir haberim var b versiyonun büyük kısmı hacklendi sayılır psp 3000 lerin kırılması an meselesi
  • Arkadaslar Sony uyku modunu falan kaldırmadı o PSP nin olmazsa olmaz ozelliklerinden biri zaten sadece sorun var yani 5.51 kısa zamanda cıkar hatayı duzeltmek icin
  • evet doğru söylüyosun o bir sorun yani bug, bir sonraki update ile düzeltilecektir.
  • arkadaslar bir bilgi alabilirmitim
    peki bunu indirdimizde kopya oyun calisiyor mu
    calismiyorsa
    bende ki versoynu su
    5.00
    kopya calistiran daha yukseyi var mi
    peki
  • Sorduğun tüm soruların cevabı aynı : Hayır
  • alex bu versiyonu ne zaman kırar bu konuda bir açıklama varmı acaba.
  • Galiba alex şimdilik diğer hacker ların ne yapabileceğini bekliyor.
    Yukarda yazmıştım işte adamlar update programındaki şifreleme tablolarını değiştirdikleri için galiba alex ve takımının cfw dosyalarını yeni baştan yazmaları gerekecek diye.
    Bekle(yin) bakalım ne olacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.