Şimdi Ara

psp kamerası kullanan varmı aranızda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
6.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kullanan varsa çektiği resimleri ve videoları paylaşırsa güzel olur diye düşünüyorum bu gün yarın alıcam değecekmi diye sorucam
    göreceli bi soru sormaktansa bu tür bir rica iile karşınıza çıkmak istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhanathema -- 23 Ocak 2008; 21:19:19 >

• Aynı anda aynı şeyi düşünmüşüz, bende onu arıyordum forumda

http://****.com/files/15557822/MOV00012.AVI

**** olan yer r a p i d s h a r e koy. Forumdan crazynetcafe
    arkadaş sunmuştu.
    Burada.
    http://forum.donanimhaber.com/m_12164965/mpage_1/key_//tm.htm#12193693

• Bende sorularımı sıralayım hemen.

1- Kayıt hep genişmi oluyor? Yani pal çözünürlüğü varya bildiğimiz o ayarda çekermi?
    2-Kayıt çözünürlüğü ne kadar ne aralıklarda mesela
    3-Karanlıkta nasıl Video çekiyor?
  • oradaki örnek fotolara baktım,hiçbir kuvvet bana psp cam aldıramaz
    param olunca ilk işim gps aracı almak,cam alacaklar gitsin en dandiğinden dijital bir makina alsın(inca )
  • Foto kalitesi kötü ,ancak videolar güzel..
  • sony en büyük aptallıgını yaptı bence psp ye 1.3mp kamera çıkarmakla hani desen kamera yönü fazla gelişmiş olmayan bir firma tamam ama sony gibi kamerayla içli dışlı bir firmanın böle bir hata yapması çok çok saçma buna 3mp bi kamera koysaydı bırak 3 ü 2 bile yeterdi satısları 2ye katlardı
  • megapiksel ile kalitenin ne alakası var?
    kamera kalitesi sensörün boyuyla alakalıdır,örneğin 6mp dslr bir makina 10mp kompakt dijital bir makinadan çok daha kaliteli foto çeker,sebebi sensörünün büyük olmasıdır.Zaten psp kamerası küçücük bir şey,sensöründen ne hayır gelsin onun.
    Sony msn gibi yasal bir program çıkartmalı ki(çıkardıysa da bilmiyorum) bu kameranın bir anlamı olsun,yoksa kamerayı foto veya video çeksin diye almak bence parayı sokağa atmak olur.(çok ucuza bulunursa bir ihtimal)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Steamdeck kullanan var mı?
    geçen yıl önce açıldı
    Macbook pro kullanan var mı
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben bazı psp aksesuarlarının fazla gereksiz olduğuna inanıyorum we bu inandıklarımın içinde cam de war bence fazla gereksiz artık bütün cep telefonları kameralı we hemen hemen hepsi en az 2 mp çekio yani gider onu kullanırım daa mantıklı
  • Hakkaten ya daha iyi video çekimi kalitesi ve fotoğraf kalitesi olan küçük bir ccd sensörlü az bi optik zoom olayı olan bir kamera o cmos sensörlü kameradan daha büyük olmazdı herhal. Yapsaydı Sony alırdım, ben bunu iyiki almamışım o zamanlar, idare eder video ama kesinlikle ortalamanın üstü değil.
  • 1.3 megapiksel ne kadar kaliteli foto çekebilirkiparanıza yazık
  • eger kaliteli bir cam ise gayet iyi cekebilir (webcamden foto makinasi olmaz) N95in 5mp zeis mercekli cami bile 3mpli en alt model kompakt dij. makinalardan iyi foto cekemiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilhanathema

kullanan varsa çektiği resimleri ve videoları paylaşırsa güzel olur diye düşünüyorum bu gün yarın alıcam değecekmi diye sorucam
    göreceli bi soru sormaktansa bu tür bir rica iile karşınıza çıkmak istedim

lütfen kullanan arkadaşlar fotoğraf eklesin
    çünkü bu konuştuklarımız göreceli olduğu için ikna edici değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: tsk

eger kaliteli bir cam ise gayet iyi cekebilir (webcamden foto makinasi olmaz) N95in 5mp zeis mercekli cami bile 3mpli en alt model kompakt dij. makinalardan iyi foto cekemiyor

bence güzel çekiyor n95 dijital makineye heleki söylediğin 3mp en alt sınıf makinalara hiç gerek bırakmıyor

forumdaki n95 fotoğraf galerisini gezebilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker burak -- 24 Ocak 2008; 17:06:09 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: illker84

quote:

eger kaliteli bir cam ise gayet iyi cekebilir (webcamden foto makinasi olmaz) N95in 5mp zeis mercekli cami bile 3mpli en alt model kompakt dij. makinalardan iyi foto cekemiyor

bence güzel çekiyor n95 dijital makineye heleki söylediğin 3mp en alt sınıf makinalara hiç gerek bırakmıyor

Zaten bende n95 yok,oradan bakıp da söylüyorum.Fotoğrafı windowsun programı ile açıp,çekilen çözünürlüğe gelirseniz kalite ortaya çıkıyor.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: illker84

quote:

Zaten bende n95 yok,oradan bakıp da söylüyorum.Fotoğrafı windowsun programı ile açıp,çekilen çözünürlüğe gelirseniz kalite ortaya çıkıyor.

"Resimlerimizi eklerken re-size yapıp çözünürlüğü 800*600 yapalım, kotalı kullanıcılarıda düşünmek gerek"

kastettiğin 3-4 mp lik alt sınıf aletlerle karşılaştırman bile yanlış çünkü hem gece çekimlerinde hem makrolarda hem yakın uzak çekimlerde çok güzel sonuç veriyor n95

neyse konu sapmasın psp kamerası iğrenç bi alet ve çöpe atılan paradan başka bişey değil bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker burak -- 24 Ocak 2008; 17:51:51 >

• -Konunun yeni açıldığı sıralarda(n95 foto galerisinin) rapide uploadlı tam boy fotolar vardı(şuan var mı bilmiyorum) onlarla kıyaslarım yoksa çözünürlük değiştirilmese bile oynanmış fotolarla kıyaslamam(800x600lük bir foto hiçbir şey ifade etmez)

-Dediğim gibi ham fotoğraflar (n95 ve 3-4mplik herhangi bir dijital makina) tam boyda bakılırsa fark ortaya çıkar.
    örneğin:n95in manzara fotoğraflarında uzaktaki nesneler arasında keskinlik yoktur

Yanlış anlaşılmasın n95in çok kötü olduğunu hatta kötü olduğunu düşünmüyorum(hatta almayı bile düşünmüştüm fiyatını abartmasalardı) ama foto. özelliği için değil diğer özellikleri için alınabilir.Yoksa bir fotoğraf makinası olarak kullanılacak bir alet değil.
    Israr ediyorum daha düşük pikselli ama daha büyük sensörlü bir foto aleti çok daha iyi fotoğraf çekebilir(herhangi bir dslr ile dslr like karşılaştırmasına bakabilirsiniz)

N95i tamamen örnek olarak verdim,alete bir garezim yok ama bunları kullanmayacağınız ve çok daha iyi şeyler varken vereceğiniz boşuna masrafları engellemek için.

Söylemek istediğim;sırf foto çekmek için n95'de psp cam'de alınmaz.Paranızı verecek çok daha güzel ürünler bulabilirsiniz

• konu yeni açıldığı sıralardan sonra yapılan firmware güncellemeleriyle başta kötü denebilecek kalite şimdi arttı... hatta şaşırtıyor zaman zaman küçültülmüş fotoğraflardaki keskinlik bile yeterli profesyonel fotoğrafçı değilsen tabii...

tam boyda da baksan n95 ile dediğin "3-4 mp lik ucuz sayılabilecek" kameralarla aldığın kaliteyi n95 le de çok rahat alıyosun ancak 5 mp lik bir dijital kamera tabiki ve bi zahmet n95 ten iyi çeksin...

fotoğraf makinasını yanına almadığında kesinlikle bir fotoğraf makinesinin yerini tutuyor ancak sırf fotoğraf çekeyim diye kimsenin (en azından benim) n95 aldığını düşünmüyorum kaldı ki bu konuda dslr makinelerle n95 i kıyaslamak da haksızlık olur o kadar da değil...

ısrar et ama dediğin gibi 3-4 mp lik "herhangi" bir makine ile değil az önce dediğin gibi kaliteli bişeyle...

sırf fotoğraf çekmek için canon ve nikon un çok güzel dslr makineleri var ve fiyatları n95 fiyatlarından başlıyor tabiki fotoğrafçılıkla uğraşacak insan gider dslr makina alır ya da kaliteli fotoğraflar çekmek isteyen kaliteli bir markanın dijital makinesini... n95 ya da psp "sırf" fotoğraf için alınmaz ben de farklı bişey demiyorum ancak n95 in fotoğraf kalitesi bir "telefon" için gerçekten iyi kötü bir örnek seçmişsin k850i desen neyse de... çok uzatmanın anlamı yok psp buluşmasına geleceksin sanırım n95 i nasıl aldığımı da anlatırım ancak n95 e para verenlerin hepsine boşuna masraf demek pek doğru değil çünkü "bence" n95 paranın karşılığını ya da şu anki fiyatının karşılığını veriyor...

bazı şeyler kişisel tercihtir sen bişeyi iki ayrı cihazda tam yapmak istersin bazıları da herşeyi yeterince yapan tek bişeyi ister bunun yüzünden pspye dandik kamera takmaya kalkılıyor hala 2-3mp lik telefonlar kapış kapış gidiyor...

bir de paranızı verecek çok daha güzel ürünler var demişsin kamerası n95 kadar kaliteli çeken özellikle yaz aylarında taşıdığın onca şeyin yanında bir de ekstra fotoğraf makinası taşımak istemeyenler rahatlıkla ve verdikleri paraya üzülmeden n95 alabilir bence zira n95 "en iyi kameralı telefon" lardan biri...

• Başlığa şimdi baktım bir an kendimi n95 forumlarında sandım,

N95 de güzel elbette ama psp kameralarından dem vurun birazda ustalarım. Psp kamerasına ait başkaca örnek video çekip koyacak kimse yokmu yahu?
  • Yazdığımı bir kez daha okuyun bence,dslr ile n95i kıyaslayacak olsam durduk yere ısrar etmezdim

Ayrıntı:Sensör boyunun kaliteyi etkilediğini belirtmek için örneğin 10mplik dslr like bir makina ile 6mplik dslr bir makinayı karşılaştırın demek istemiştim.piksel kaliteyi etkilemez bu yüzden dslr olan diğerine üstünlük sağlar demek istemiştim

Ayrıca n95e kötü demedim,sırf foto için parasını karşılamıyor dedim(sen de aynı şeyi diyorsun)

+800x600 çözünürlükte bakacağın bir fotoyu neden 5mp bir makinayla çekiyorsun ki?

@hidden
    Çok samimi söylüyorum paranı sokağa atarsın,o para kesinlikle verilmez(foto ve video çekmek için) ama msn'de(sony yapımı veya homebrew) kamera desteklenirse ve fiyatı adam gibi bir kıvama gelirse ilk alacaklardan biri olurum
  • youtube da videolara baktım. Haklısın alınacak şey değil gerçekten. Parası çok olan veya görüntü çözünürlüğü önemli değilse sorun değil tabi. Ben vazgeçtim. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.