Şimdi Ara

PSP2 ANA KONU 'Söylenti PSP2, 27 Ocak'ta Duyurulacak' !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
3.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haberler harika ama Sony imkansızı başarmazsa büyük hüsrana uğrar bence. İnsanlar DS3'e kitlenmiş durumda resmen.
  • grafik olarak psp-ps2 farkını hepimiz biliyoruz (biraz aa, af ve az daha düşük doku kalitesi).

yanılmıyorsam psp'nin işlemcisi felan ps2'den hızlı ama cihaz portable olduğu için, şarj da önemli olduğu için ps2'den biraz daha düşük görüntü kalitesi veriyor.. ama cihazın kesinlikle potansiyeli vardı keza ghost of sparta'nın bence ps2'deki god of war oyunlarından grafik olarak hiçbir eksiği yoktu, gerçekten muazzam bi deneyimdi..

psp2-ps3 farkı da psp-ps2 farkına benzeyecek.. yine biraz doku, aa, af fedakarlığı olacak ama grafik olarak ps3 nesli olduğunu oyunlara baktığımızda anlayabileceğiz. zaten sony'nin psp2'yi de ps2 kalitesinde çıkarması anlamsız olur keza o kalitede psp mevcut şu anda..

benim için önemli olan ilk önce 2. analog keza fps oynaması işkence, metal gear solid oyunları muazzam ama onları bile oynayamadım kontrol zorluğu yüzünden.. alette tek bitirdiğim fps iphone portu n.o.v.a ki mini oyundur kendisi..

diğer önemli etkenler doğrudan port oyunlar yerine kendine has portable oyunlar çıkarılması.. yani ne diyeyim daha 2 hafta önce ds lite aldım, grafikler umrumda değil, 5500'e yakın oyunu var güncel olarak (çoğu çöp) ve portable karakterini neredeyse denediğim her oyunu taşıyor.. professor layton olsun, scirabblenauts olsun, mario kart olsun, castlevania olsun, advance wars olsun tam portable oyunlar ve hiç sıkmıyorlar.. sen gidip pc'ye, ps3'e çıkmış iron man, hulk gibi oyunların (bu oyunlar dandik olur genelde) portunu psp2'ye portlayacaksan kalsın o iş.. psp'de başarılı portable oyunlar aklıma gelen patapon, loco roco, lumines gibi oyunlar.. yine port olmayan mgs (kontrolü zor olsa da), god of war, final fantasy crisis core gibi güzellikler de mevcut ama az sayıdalar.. psp'nin mesela psone desteği var bence mükemmel bi olay çünkü oyun kütüphanesini artırıyor ve psone'da oynanması gereken bir sürü klasik var (benim gibi grafiğe önem vermeyen biriyseniz sizi oldukça tatmin edecektir. ayrıca zamanında aldığım psone'da tekken3 ve winning eleven harici hiçbir oyunu oynamazdım şimdi ise klasikleri teker teker psp'de oynayabiliyorum.. final fantasy oyunları harika, özellikle 9 felaket güzel) psp2'nin de ps2 desteği olursa ballı kaymak olur.. düşünsenize elinizde shadow of collosus, okami, fahrenheit, gow serisi felan oynuyorsunuz.. bunlar muazzam şeyler..

medya özellikleri ve şarj süresi de ciddi önem arz ediyor.. yani psp'nin pilini çıkarıp, gece yatağına uzanıp, kulaklığı takıp, adaptörü takaraktan son ses-parlaklıkta film izlemek o kadar güzel ki pc'de 3 aydır tek bölüm dizi izlettirmedi bana.. uzun yolda zaten mükemmel oluyor..

olması gerekenleri toparlarsak

-kendine has portable oyun bolluğu
    -2. analog (şart)
    -dokunmatik olsa da olur olmasa da
    -şarjın iyi gitmesi
    -ps2 desteği
    -en az psp go kadar ekran boyutu ve ghosting problemlerinin çözülmesi
    -en az psp adaptör kablosu uzunluğunda adaptör kablosu

bir de adam akıllı batı usulü rpg çıksın şu cihazlara.. ne ds'de ne de psp'de bulamıyorum batı usulü rpg'leri kolay kolay.. lan hep mi japon rpg'leri olur arkadaş anime olayına da ayrıca uyuz oluyorum zaten.. jrpg'lerden tek oynayabildiğim final fantasy serisi var zaten o da en iyisi.. şöyle açık dünyalı, batı usulü rpg istiyoruz hem 3ds hem de psp2'ye.. yapın ulan başlattırmayın animenize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildlove -- 13 Ocak 2011; 16:28:38 >

• Yapılan tüm PSP2 dedikoduları ve "Ne zaman çıkacak?" sorularını bir kenara bırakıp cihaza şöyle sakin bir kafa ile baktığımızda ilk düşündüğümüz şey oyunları ne ile oynatacağız olur.Doğal olarak PSP2, tıpkı şimdiki PSP gibi PlayStation Network Store'u çalıştıracak. Ancak büyük olasılıkla yeni cihaz için mağazada ayrı bir üst seviye kategori bulunacak. Geriye dönük uyumluluğun olacağı kesin gibi artık, tek umudumuz bu tarz bir uyum için cihaza bir kaç ayar çekmemizin gerekmeyecek olması.Yeni gelen bilgilere göre PSP2 sadece mağazadan alınmış oyunları çalıştırmakla kalmayacak, şunu biliyoruz ki UMD formatı artık tarih oldu ancak onun yerine geçebilecek bir çok teknoloji mevcut. İlk akla gelen ise SD kartlar veya PSPgo'nun kullandığı format tarzında bir yöntemde kullanılabilir.Aslında bu bir yerde geçen hafta EA CEO'su John Riccitiello'nun ortaya attığı iddiaların ne yöne gittiğini ispat eder nitelikte. Dijital dağıtımın kutu oyunlarını yok edeceğini belirten Riccitiello'yu da  PSP2 destekler nitelikte.
    MK

• Arkadaşlar 3DS tanıtımı dün yapıldı biliyorsunuz. Youtube dan videolara baktım. 2 örnek.

(Oynayıştaki rahatlığa dikkat)

Grafik anlamında DS'e oranla büyük bir ilerleme olsa da beklediğimin altında bu görüntüler. Psp ile arasında bariz bir fark olmasını bekliyordum, Ps2 grafiği beklerdim en azından. Ps2 ye kıyasla Teknik bazı üstünlükleri olabilir ama çözünürlük vs. göze batan bir sürü şey var görüntülerde.

Oyunları gördükten sonra sunduğu eğlencenin de klasik DS in ötesine geçeceğini düşünmüyorum artık. 3D ekran olayini göz boyama olarak görüyorum şu saatten sonra. El konsolu olarak Nintendoyu her zaman önde tutmuşumdur fakat ilk tercihimi bu sefer PSP2 den yana kullanacağım sanırım. Resident Evil dışında oyunlar baştan savma, aceleyle yapılmış gibi göründü bana. Henüz ilk çıkacak oyunlar bunlar. Zaman geçtikçe bir miktar görsel gelişme olsa da bu konsolda RE yi aşacaklarını düşünmüyorum malesef.

Umarım yanılıyorumdur. Ama beklediğim teknolojik farkı bulamadım konsolda. Nintendo yeni konsolunda da ucuz donanımla fazla para kazanma işine saplanıp kalmaz umarım.

Portable Wii herkese hayırlı olsun

DS değişim yerine gelişimi tercih etmiş. -1 puan verdim. PSP bu anlamda 1 puan kazandı benden.

• nintendo 3ds oyunları teknik olarak yine psp2 ye oranla ezilecektir.. psp de olduğu gibi.. benim için sadece psone oyunlarını portable oynamak bile yeterli ve o haliyle bile ds e tercih edilir.. ds de eğlenceli dediğiniz oyun türleri zaten psone da 3 aşağı 5 yukarı vardı.. zelda diyorsunuz da final fantasy serisi çığır açmış bir seri psone da.. zelda o yoldan ilerledi bi yerde e final fantasy serisi gelişerek devam etti psp de ayrıca dediğim gibi ff8/ff9 gibi klasikleri psp de çok rahat oynayabiliyorsun.. hem geriye hem ileriye dönük bir konsoldu psp ama ileriye dönük kısmı sönük kaldı.. sorunun tamamen psp sistemine oyun geliştirmedeki zorluklar olduğunu düşünüyorum bu nedenle de psp2 go çıkarılarak geciktirildiği gibi psp2 geliştirme kitleri ve prototipleri çoktan oyun geliştiricilerine teslim edilmiş durumda yaklaşık 1 yıldır psp2 ye oyun geliştirdiğini açıklayan firmalar oldu..

her neyse fiziksel olarak ilk bakışta ds pspden ekonomik olarak daha başarılı olmuştur ancak portable oyun kavramının angry birds gibi oyunlar olarak yerleştiği ve algılandığı bir dönem yaşadık.. sony taşınabilir olmayan konsollardaki derin oyun deneyimini taşınabilir ortamda vermeye soyundu burada türlü sorunlar yaşadı sorun bu eğer sony akıllandıysa psp2 yine ds ten üstün olacağı gibi daha başarılı da olabilir..

valla açıkçası ds hiç bana hitap etmeyen bir konsol gerek yapısı gerek oyunlarının basitliği (basit olup da eğlenceli olabilir o beni bağlamıyor :D) beni tavlayamaz.. ds in hitap ettiği belli bir yaş kitlesi var ağırlıklı olarak ds e çıkan böyle tek tük resident evil vs. bu sistemi almam için yeterli değil grafik kalitesi olarak da zaten psp yi geride bırakamayan bir aletin bu kadar satması da şaşırtıcı zaten ezelden beri grafik grafik denir bilgisayarlara en güzel en son çıkan grafik/ekran kartları alırız bir çırpıda ds ile bu gelenek nasıl değişti anlamıyorum.. gerçeğe yakınlık mı istiyoruz yoksa "gerçeklikten uzak eğlence" mi ? portable gaming olayının gerçeklikten uzak eğlenceye dönüştüğü bi zaman oldu ve bence hiç hoş olmadı çünkü gerçekliğe yaklaşabilen bir konsolda zaten 2. dediğimi yapmak kolay olur ama gerçeklikten uzak oyunlara ancak yeten bir sistem orada kalır.. sadece eğlenceye odaklanır.. gerçekliğe yaklaşamaz.. ds de böyle bişey işte bir rüya vaadediyor.. son dönem kullanıcılar da bunu sevdi.. ben eski kuşak biri sayılırım ve gidilen bu yönü beğenmiyorum..

psp2 den locoroco gibi patapon gibi oyunlar bekleyenler olmuş eskiden firmalar değil bireysel program yazanlar uğraşırlardı o işlerle ve oyun stüdyoları "normal" oyunlar çıkarırdı.. şimdi oyun stüdyoları "normal" oyuna kafa yoracağına daha az gelişmiş daha az masraf yapılmış biraz göz boymaya yönelik renk cümbüşü içinde türlü enteresanlıklar içeren oyunlara yatırım yapmayı daha uygun görüyorlar.. bu da ds in işine yarıyor.. açıkçası portable oyun konsolu dedin mi "konsol" diyosan adına içinde bi yerde o alet psp gibi olmalıdır ds gibi değil ios gibi bir gerçek de var ortada fiziksel tuş yok ama portable gaming alanında en çok satan "konsol" ipod touch.. yani o kadar karıştı ki olay olayın özünden uzaklaşıldığını düşünüyorum.. eskiden günde 1-2 bölüm geçerken oyunlarda şimdi locoroco,angry birds vs. 20-30 bölüm geçene kadar bırakmıyosun yaptığın da hemen hemen aynı şeyler.. bi god of war gibi mi allah aşkına..

her neyse çok uzattım çok da karıştı olay.. bence bu işlerle haşır neşir olan kişi tercihlerini belirler ona göre alır zaten psp2 uyarsa onu 3ds uyarsa onu alır.. 3ds in neresi iyi ? bana göre hiç.. ama sana göre her bişeyi iyidir bilemem.. ama açık bir gerçek var ki elimin altında ps2 kalitesinde bile olsa psp2.. onu tercih ederim ki ps2 den iyi olacak deniyor.. yani teknik olarak daha iyisi daha iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker burak -- 20 Ocak 2011; 13:44:47 >

• biyerde okumuştum .şuan psp2nin tek sorunu fazla güç tüketmesiymiş.
  • psp phone söylentileri vardı bi ara acaba bahsedilen psp 2 miydi yoksa psp phone da ayrı bir cihaz olarak çıkacak mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: halitkin

psp phone söylentileri vardı bi ara acaba bahsedilen psp 2 miydi yoksa psp phone da ayrı bir cihaz olarak çıkacak mı ?

psp phone dedikleri şey androidli telefon çıktı psp ile alakası yok zaten olamazdı da ortalık psp2 diye kaynıyorken yani ben üretici değilim öyle birisi olsam bu hatayı yapmazdım..

psp2 nin çok enerji tüketmesinin 3 nedeni olabilir

1-ekran çok enerji harcıyordur oled mi lcd mi ona karar verememişlerdir ama kaba taslak çözünürlük falan bellidir
    2-işlemci ve mimarisi içerisindeki bileşenler-görüntü işlemcisi vs.- çok güç harcıyordur işlemciye karar verememişlerdir ondan çok enerji harcıyordur ama ben 1ghz den az olacağını sanmam o da bellidir ama mimarideki bileşenler netleşince o da çözülür
    3-batarya kapasitesi üretim maliyetleri doğrultusunda azdır ilk prototiplerde sonradan temel yapı sabitleşince batarya az giderse hala çakarlar biraz daha yüksek kapasite o da hallolur.. en azından eski psp ler kadar olur onlardan az olması mümkün değil

tek sorun bataryanın az gitmesi olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker burak

quote:

Orijinalden alıntı: halitkin

psp phone söylentileri vardı bi ara acaba bahsedilen psp 2 miydi yoksa psp phone da ayrı bir cihaz olarak çıkacak mı ?

psp phone dedikleri şey androidli telefon çıktı psp ile alakası yok zaten olamazdı da ortalık psp2 diye kaynıyorken yani ben üretici değilim öyle birisi olsam bu hatayı yapmazdım..

psp2 nin çok enerji tüketmesinin 3 nedeni olabilir

1-ekran çok enerji harcıyordur oled mi lcd mi ona karar verememişlerdir ama kaba taslak çözünürlük falan bellidir
    2-işlemci ve mimarisi içerisindeki bileşenler-görüntü işlemcisi vs.- çok güç harcıyordur işlemciye karar verememişlerdir ondan çok enerji harcıyordur ama ben 1ghz den az olacağını sanmam o da bellidir ama mimarideki bileşenler netleşince o da çözülür
    3-batarya kapasitesi üretim maliyetleri doğrultusunda azdır ilk prototiplerde sonradan temel yapı sabitleşince batarya az giderse hala çakarlar biraz daha yüksek kapasite o da hallolur.. en azından eski psp ler kadar olur onlardan az olması mümkün değil

tek sorun bataryanın az gitmesi olsun

2. şık bence.
    diğer şıklardaki sorunları çok rahat aşabilir sony.

• Dokunmatik ekranın yanında klasik tuşlar.
    Ekran boyutu eskisi gibi 4.3 inc yada çok az düşürürler diye tahmin ediyorum.
    2. analog var tabiki.
    Dahili yüksek bir bellek
    usb 3 bağlantı
    hdmi bağlantı
    İnternette psp göre çok iyi gelişme
    Titreşim
    Webcam
    Son olarakta 3 boyut yalnız gözlük ile
    Bakalım tahminlerim ne kadar tutucak.
  • Şu resident evil mercenaries videosuna baktım da 2006 yapımı grafik çipi kullanan 3ds bu kaliteyi veriyorsa psp 2 ps3 kalitesini rahat verir bence.Tek endişem pil ömrü.
  • herkes 2.analog demişte nedenki????

bump: Yarın 27 ocak hadi bakalım görelim seni psp2!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AzRocK -- 26 Ocak 2011; 11:52:07 >
  • 26 ocaktayız hareket yok hadi bakalım
  • Özellikleri ortaya çıktı.
    * 5" OLED çoklu dokunmatik ekran (12.7 cm)
    * Çoklu dokunmatik trackpad
    * 960 x 544 Çözünürlük
    * 4 çekirdekli ARM Cortex A-9 işlemci
    * PowerVR SGX 543 MP4+ GPU (iPhone 5'de çift çekirdekli Power VR GPU olacakmış)
    * 512MB LPDDR2 RAM (1GB oyun geliştiricilerinde)
    * 16GB flash + SD slot
    * Wifi, 3G, bluetooth
    * GPS, ön ve arka tarafta olmak üzere toplamda 2 adet kamera

http://www.techno-labs.com/1/22455/1/oku.html
    4 çekirdekli cpu ve 4 çekirdekli gpu...Smartphone lar çocuk oyuncağı kalacak bunun yanında.

• quote:

Orijinalden alıntı: AzRocK

herkes 2.analog demişte nedenki????

bump: Yarın 27 ocak hadi bakalım görelim seni psp2!

Psp'de Shooter tarzı oyunları oynamak işkenceydi çünkü.Hedefi tuşlarla hareket ettiriyordu.Sağa dönmek için yuvarlağa,sola dönmek için kareye basıyorduk.İkinci analog olunca fps ve tps oynamak çok daha rahat olacak.
  • keşke kızaklı olsaydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halitkin -- 3 Şubat 2011; 13:01:28 >
  •  PSP2 ANA KONU 'Söylenti PSP2, 27 Ocak'ta Duyurulacak' !!!

internetteki en güzel özgün tasarım bu..

yukarda bi arkadaş özelliklerini vermiş psp 2 nin.. OHA.gif o ne layn.. o özellikler psp2 de olursa ne apple kalır ne nintendo piyasada.. tabi taşınabilir oyun konsolu piyasasında.. ama bana biraz abartılmış gibi geldi özellikler.. keşke öyle olsa..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker burak -- 3 Şubat 2011; 19:28:10 >
  • Yarın büyük gün oluyor galiba
  • bu 27 ocak bilgisini kim nerden duydu bilmiyorum öyle bi resmi açıklama olmadıysa sony den yarın açıklanmayabilir ?
  • Yarın PSP alıp almayacağım kesinleşiyor
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.