Şimdi Ara

psu bunu yaparmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • p4 3.0 prescord işlemci (zalman7700cu fan)
    gıgabayt anakart
    1024 400 mgh ram
    450 wat psu
    6600 gt leadek marka 128 ekran kartı
    1 adet cdrom 1 adet dvd rom
    1 adet 80 gb hdd 1 adet 20 gb hdd

arkadaslar yukarıdaki psu var markasız küçük bir dükkandan aldım 40 ytl benim makinemde donma yani kitlenme var sadece zorlamalarda oyunlarda mesela yukarıdaki sistemle 3dmark 05 testini yaparken bazen başlarda yani agp testte bazen cpu testte donuyor bunu psu yaparmı

birde bu sisteme 300 wat kaliteli bir psu yetermi

• Arkadaşım. psu nun yüksek watlı olduğunu gördüm. Psu nun gerçek psu olmasa bile sistemine yeteceğini umuyorum. Ama kesinlikle psu dan değildir de diyemem. Bunu anlamanın yolu Kaliteli bir psu ile sistemi denemektir. Ama şu an buna imkanın olmayabilir. O/C yapıyormusun? Yoksa defauld ayarlardamı donma oluyor?
  • defauld da donma var 1 haftadan beri bununla uğrasıyorum
  • Psu çok dandikse ondan da olur +12V çıkışından kaç amper çıktığına bak. Testleri bitiremedi demişsin bence sorun PSU da ya da ekran kartında. ekran kartını bi arkadaşında deneyemedin galiba.
  • 3D Mark 2005 ile ilk testinde donma yaşadınmı? Yoksa daha evvelde test ettin ve daha evvel donma yaşamıyordun mu? Psu nu sonradanmı değiştirdin? Yoksa başından beri bu psu yu mu kullanıyordun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: carlito83

Psu çok dandikse ondan da olur +12V çıkışından kaç amper çıktığına bak. Testleri bitiremedi demişsin bence sorun PSU da ya da ekran kartında. ekran kartını bi arkadaşında deneyemedin galiba.

arkadasım sen beni dünden biliyorsun hala çözemedim bu olayı ekran kartımı başka yerde deneyeyim eğer takılmazsa birtek psu kalıyor galiba onu nasıl deniycem
  • 6600gt kartlar kaliteli gerçek psu istiyo.
    işlemcinin soğutması da iyi.

enalttaki sorduğun gerçek 300W yetmeyebilir herihtimale karşı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU Yeter Mi?
    11 ay önce açıldı
    Bu Psu kaç Watt?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkan571

3D Mark 2005 ile ilk testinde donma yaşadınmı? Yoksa daha evvelde test ettin ve daha evvel donma yaşamıyordun mu? Psu nu sonradanmı değiştirdin? Yoksa başından beri bu psu yu mu kullanıyordun?

2005 le denemedim psu değistirdim eskiden başka bir psu vardı sonra cd rom hdd tv kartı felan alınca yetmez diğe deyiştirdim sonra ekran kartını aldım ve takılmalar basladı bios güncelledim anakart gitti tamire verdim garantisine yapıldı geldi sıcaklıktan süphelenim zalman marka fan ladım takılmalar gitti simdi kitlenme basladı kısaca bu anlayamadm sadece oyunlarda zorlamalarda yapıyor bunu
  • Defauld ayarlarda donma yaptığına göre bios ayarları donma olayında etkili oluyor olamaz. Sadece zorlamalarda donduğuna göre windowstanda kaynaklanıyor olamaz. Demek sende donanımsal bir sorun var. Anlattıklarına göre sorun psu da gibi görünüyor. Çünkü işlemcin yüklenme anında Amd işlemcilerin yaklaşık iki katı güç çeker. 150w gibi. Ayrıca ekran kartında çok güç çeken bir ekran kartı. Diğer parçalar çok önemli miktar güç çekmez. Kısacası sorunun psu dan olup omadığını, sistemini kaliteli ve yüksek güçlü bir psu ile denemeden anlayamazsın. Sistemi kaliteli bir Psu ile denedikten sonrada aynı problemi verirse bundan sonra problemi anlamak kolay olur. Arkadaşım şimdilik tavsiyem bundan ibaret. Kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rabesantrata

6600gt kartlar kaliteli gerçek psu istiyo.
    işlemcinin soğutması da iyi.

enalttaki sorduğun gerçek 300W yetmeyebilir herihtimale karşı.

Yetmeyebilir değil, Minumum 350watt psu istiyor 6600GT ler.

Size tavsiyem herhangi bir serviste 350watt iyi bir psu ile deneme yapmanız. ( Kişisel tavsiyem 420 yada 480 dir. ) Eğer sorun yaşanmıyor ise psu yu satın alabilirsiniz.
  • tamam arkadaslar anladımda bana bir psu tavsiye edin alıcam çünkü deneyecek bir ortamın yok param kısıtlı biraz ne önerirsiniz

birde anakartım tamirden geldi ve aynen taktım aynı windowsla kullandım birtek format atmadın aksam atıcam formatı ondan sonra olmazsa alıcam psu aldığım halde devam ederse ekran kartını garantiye göndericem arıza yok denirse işlemciyi garantiye göndericem ondada birsey çıkmazsa 2.boğaz köprüsünden atıcam kasayı serin sulara :))))

her hangi bir bilgisayarcıya gitsek teknik servisi iyi olan arıza tespiti yapıp bana kesin birsey söyleyebilirmi

psu tavsiyenizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdaldarici -- 7 Temmuz 2005, 10:36:42 >
  • yokmu tavsiyesi olan
  • Önce Vilayet neresi Onu öğrenelim.:Sonra Sorunun PSU dan kaynaklamnma olranı yğksek 450watt max 180watt tır dandik aldıysan..300wat gerçek güç kaynağı işini görürü onlarda zaten 270watt max 300watt hesabı vardır..Ama pran varsa 400-420-500watt alabilirsin..Ha diyorsun bilemeden sağa sola para harcamıyayım..Bir sertvise götür onlarda denesin baksın belki 2 gün olarda kalsınki bol bol oyun oynasın adamlar.. Neyse alınacak amrkalar ZALMAN,THERMALTAKE,TAGAN,FSP

http://www.veribilisim.com.tr/urun_detay/urun_detay.php?urun_kodu=1110871672
    http://www.veribilisim.com.tr/urun_detay/urun_detay.php?urun_kodu=1108147839 tavsiye..
    http://www.veribilisim.com.tr/urun_detay/urun_detay.php?urun_kodu=1109031105
    http://www.veribilisim.com.tr/urun_detay/urun_detay.php?urun_kodu=1110871460

Daha çoğaltıla bilir ancak gereksiz yere para vermemnin bir anlamı yok..

• asol dostum çok makbule geçti tesekkür ederim
  • aynı sorun bende de var birsüre windows düzgün çalışıyor neten bişeyler indirioyum ya da bişeyleri uninstall ederken proram takılıyor şimdi sonlandır diyorum olmuyor başlattan pc yi kapamya çalışıyorum o da takılıyo ... benimde ekran kartı a6600gt psu da codegenle birlikten gelen 350wattlık bi psu bundanmıdır
    aama oyunları rahatça oynayabiliyorum windowstan çıkması sorun oluyo takılıyo.
  • seninki ekran kartıyla ilgili değil işletim sistemi ile ilgili.
  • bnmkimi? ekrankartıyla neden bu ekran kartı olanların hepsimi böyle ?
  • anlamadıkki bu ekran kartı aldıktan sonra hersey sapıttı ya almaz olaydım aldık sonra fan aldık zalman 7700 cu sonra fan kasaya uymadı kasa aldık hala problem var donuyo 3d mark 03 ü geçiyorum sorunsuz 7893 puan alıyorum ama gidiyorum pes 4 oynıcam 2 maç sonra donuyo makine bu ne ya sinir oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SS1 -- 8 Temmuz 2005, 11:03:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdaldarici

p4 3.0 prescord işlemci (zalman7700cu fan)
    gıgabayt anakart
    1024 400 mgh ram
    450 wat psu
    6600 gt leadek marka 128 ekran kartı
    1 adet cdrom 1 adet dvd rom
    1 adet 80 gb hdd 1 adet 20 gb hdd

arkadaslar yukarıdaki psu var markasız küçük bir dükkandan aldım 40 ytl benim makinemde donma yani kitlenme var sadece zorlamalarda oyunlarda mesela yukarıdaki sistemle 3dmark 05 testini yaparken bazen başlarda yani agp testte bazen cpu testte donuyor bunu psu yaparmı

birde bu sisteme 300 wat kaliteli bir psu yetermi

dostum gerçek 300 bile yetmeyebilir..

pc açılsa dahi sorun yaşayabilirsin

en az 350 lazım sana bide psu yu biraz pahalıya almışın..

normalde kasa ile birlikte o fiyata satılıyor

• Aynı sorun bi arkadaşımda meydana geldi .

6600gt oyuna girerken driver power ın yetersiz olduğunu söledi. bizde gidip fsp350 aldık. gayet yeterli geldi.
    fsp300 de vardı ama biz işi sağlama alıp 350 aldık ve yeterli oldu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.