Arkadaşlar öncelikle yardım amaçlı konuyu açıp göz gezdirdiğiniz için teşekkür ederim. Konuya giriş yapalım; elimde 250 watt bir psu var ve bilindiği üzere çoğu psu 12+ çıkışlarına 14 A güç veriyor. Buda sesi açtığımda psunun kendini kapatmasına sebep oluyor ve psunun içinden anfiye gelen kabloyu neredeyse 5 kere değiştirdim günlük kablo yakıyor :) başka bir forumda 12+ çıkışlarını paralel bağladığında daha yüksek amper alabilirsiniz diye birşey görmüştüm. Ama yazan kişi herhangi bir tablo,şema,anlatım yapmamış. Bunun doğruluğu varmıdır ? Varsa bu işlemi nasıl gerçekleştirebiliriz ? Almamız gereken malzeme, ekipman varmıdır? En önemlisi bana yardım edermisiniz ? Tekrardan teşekkürler saygılar
psu nun yapısına göre değişir. yada 2 tane 25 ytl civarı olan ps lardan al. 200 watt sürekli verir. bunları güçlü ve hızlı diyorlarla paralel bagla.
mesela byw 29 vardır diyot olarak bunlar 8 amper 25ns civarı hızlı diyottur. paralel baglayarak akım degerini yükseltebilirsin.
Bu şekilde paralel bağlanamazmı ? Bağlanamaz ise bu psuya neler ilave etmem gerek ne almam gerek ayrıntılı yazarmısınız ?
dostum senin güç kaynagının cıkışları +12 sanırım tek faz . birde -12 var ki bu -12 nin akım degeri cok düşüktür. böyle bir girişimde bulunmamanı öneririm istedigin gücü alamazsın.
aynı marka model revizyon güç kaynakları dışında güç kaynaklarının devre tsarım farklılıkları birleştirmelerde sorun yaratabilir.
her kanal için çekecegin akım degerine göre yüksek hızlı mesela byw29 diyot 25 ns 8 amperdir. diyot baglamalısın.
internette araştırırsan paralel seri nasıl baglanacagını bulabilrsin.