Şimdi Ara

1000W PSU için UPS ne olmalıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bulunduğum bölgedeki elektriklerin sağı solu belli olmuyor ve çoğu zaman elektrik kesiliyor. Geliyor 5 dk. sonra bir daha kesiliyor sanki dalga geçer gibi. Elektrik kesilmese bile neredeyse her gün anlık göz kırpmaları oluyor (milisaniye içerisinde gidip gelme gibi) Hal böyleyken sistemim pahalı bilgisayar aniden kapanınca içim "cız" ediyor resmen. Bu yüzden bir UPS almak istiyorum ama kaliteli bir firmanın ürünü olması gerekir. Makelsan, Powerpack, Tunçmatik gibi markaların ucuz malzeme kullandığını yazmış internette bazıları. Yani buradaki amaç, ürünün bilgisayarı güzel bi' elektrik akımı ile beslemesi ve elektrik gittiğinde en fazla 5 dk. içerisinde bilgisayarı elimle kapatmam. Güç kaynağım Corsair RM1000 ve bu PSU gerçek sinüs istiyor.

Sistem;
    Anakart : MSI X99A Gaming 7
    İşlemci : Intel i7 5820K
    RAM : Corsair Vengeance 2x8 GB 3000Mhz
    Güç Kaynağı : Corsair RM1000 +80 Gold
    Ekran Kartı : MSI GTX 960 Gaming 4G
    Klavye : Logitech G810 Orion Spectrum
    Fare : Logitech G700S
    Monitör : BenQ RL2240H
    Ses : Logitech z906 ve Logitech G930
    Modem /Router : ZyXEL VMG8924-B10A

Bunlara göre kaç VA'lik iyi bi' UPS almalıyım? Ayrıca Line-Interactiv alsam sıkıntı olur mu?

Bi'tane buldum böyle birşey gecikme süresi yok yazıyor ve gerçek sinüs ile besliyormuş

https://www.webdenal.com/eaton-5e-2000i_662328.html

• Online ile Line-Interactiv'in ne olduğunu biliyorum fakat Line-Int. alsam sıkıntı olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • monitör dahil bağlayacaksanız 10 dk civarı çalışsın istiyorsanız 1000va civarı bişey alın enazından elektrik kesildiğinde shutdown yemez direk , 500 800 de alabilirsiniz, sisteminizde 1000 watt psu var diye 1000 wat çekmiyor

kasanın harcayacağı 350~550 watt arası , monitör 100 watt desek 650 watt..

amaç shut down ı önelemekse çok düşüklerde iş görür , ama çalıştırmak istiyorsanız bir süre , harcadığınız saatlik watt a göre bir dönüştürücü kullanıp hesap yapın , nasıl bir ups aldığınız fark etmez besleme kanalları , vs.. vs.. birçok şey söyleyip sunuyorlar line 1 di 2 di onlar hep teknoloji yeni olanını alın geçin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psycho53

monitör dahil bağlayacaksanız 10 dk civarı çalışsın istiyorsanız 1000va civarı bişey alın enazından elektrik kesildiğinde shutdown yemez direk , 500 800 de alabilirsiniz, sisteminizde 1000 watt psu var diye 1000 wat çekmiyor

kasanın harcayacağı 350~550 watt arası , monitör 100 watt desek 650 watt..

amaç shut down ı önelemekse çok düşüklerde iş görür , ama çalıştırmak istiyorsanız bir süre , harcadığınız saatlik watt a göre bir dönüştürücü kullanıp hesap yapın , nasıl bir ups aldığınız fark etmez besleme kanalları , vs.. vs.. birçok şey söyleyip sunuyorlar line 1 di 2 di onlar hep teknoloji yeni olanını alın geçin..

Hocam be dediğin gibi maksat kendi elimle kapatmak istiyorum, ama neredeyse hergün göz kırpma denilen olay yani elektriğin anlık gidip gelmesi oluyor ben mükemmel bi PSU gördüm FSP champ 1000va online bu 900W destedği varmış ben sistemin 900W harcadığını pek görmedim yani sanmam okadar harcayacağını ama bu online bu göz kırpmalardan dolayı sistem zarar görür mü? eğer görürse bunu mu alayım yoksa Line-Interaktif mi alayım?

http://www.hepsiburada.com/fsp-champ-1k-900w-1000va-online-ups-guc-kaynagi-pm-bd400032

• Selamlar,

Eğer pc açık kalması ve program ve iş olarak kaybı önlemek için düşünüyorsanız tunmatik yada diğerlerinin yaptığı şey aynı bu nedenle f/p bakmanızı öneririm. Marka bu durumda extra olarak üstüne kendi adını maddi olarak yazacaktır. Diğer yönden iyi bir psu ya sahipseniz düşük voltajın yapacağı bir şey yoktur en fazla çalıştıramaz ve reset atar kapatır. Yüksek voltajda ise zaten psu nun sigortası bu işi üstlenir ve gerekli akımdan daha fazla akım gelirse sigorta patlar bu durumda pc açılmaz ama kaybınız psunun sigortasını değiştirtmek kadar olur.

Yeni sistemler bu durumları düşünüyor hatta yeni işletim sistemi word, exel gibi programlar için bile çözümler üretilmiş durumda ani güç kesilmelerinde kaybı en aza indirmek için siz kayıt almasanız bile sistem otomatik olarak kayıt alıyor.

Maddi açıdan ve tüm aletler açısından bir ups yerine regulator çok daha faydalıdır. Aletleri bozan gelip gitmesi değil akım geldiğinde verilen akımın aletler için çok fazla olmasından kaynaklıdır.

Kolay Gelsin..

• XemreG X kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap için çok saol yani seninde dediğin gibi ben bilgisayar aniden kapanmasın istiyorum enfazla 5dk içinde kendi elimle kapatmak istiyorum ben kendi elimle kapattıktan sonra elektrik varsın 10gün sonra gelsin orası hiç önemli değil. Yani diyorsunki normal devletin verdiği elektrikten bir zarar gelmez ve parçalar bozulmaz (aşırı voltaj verilmesi hariç) eğer öyleyse ben şu FSP Powercom Necron APC EATON markalarından birtane Line interaktif UPS alayım online'a gerek yok değil mi? ayrıca tumçmatiğe hiç kanım ısınmıyo nedense bide makelsan :/

• ferit34 kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Online ups ile normal arasında şöyle bir fark var çevrim dışı olanda yani normal ups de aslında istediğiniz özellik yazıyorsa var elektrik yükünü düzenlemez yada aralığı kadar düzeltip gönderir pil kullanımı düşük voltaj olduğunda artacağından ömrü daha kısadır. Çünkü siz hissetmeseniz de boşalır ve dolar. Bunu bilgisayarınıza pil takmışsınız gibi düşünü ama fişe taktığınızda direk şebekeden güç alır. Aksi belirtilmedikçe çünkü bazılarında durum değişiyor içine regulatör de koyulmuş modeller var. Konuya çok hakim değilim o nedenle iyi araştırın. Jeneratöre benzetebilirsiniz. Kesilirse bataryayı kullanır.

Online ups çok daha farklı çalışıyor makina devamlı gücü pilden alıyor pil şebekeden besleniyor bu yüzden gelen voltaj devamlı sabit hatta ups üzerinden ayarlanabiliyor çoğunda. Bu nedenle eğer voltaj için alacaksanız online almnız gerek.

Seçim sizin şahsen evimdeki her ürüne buzdolabı televizyon pc en azından bir voltaj korumalı priz kullanıyorum. 1 - 2 ürünümün bozulmuşluğu var televiyonun beslemesi, kombinin anakartı gibi aslında bunu kanıtlayabilirseniz elektrik dağıtıcısı bu hasarı karşılamak zorunda ama kimse uğraşmıyor.

Kolay Gelsin..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Psu kaç Watt?
    geçen ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    https://forum.donanimhaber.com/m_21276289/tm.htm

Yukardaki konuya bakmanız güç değeri açısından ufak bir fikir verebilir.

Ben Fsp ye güvenmem. Kanımca nedenlerim ve tecrübelerim var yaptığı psu'ları biliyorum. Diyorsanız ben sistemimi korumak istiyorum zarar görmesin ozaman Fsp almayın derim. Amacınız araya regülatör koyarak sistemin olasık Peak voltajların'dan korumak,

Kaliteli Psu lar , corsair , Seasonic , High power , cooler master 'ın tabiki giriş seviyesi değil kaliteli modelleri.

Birçok katman içerir Pfc bunlara dahil , Bu bütün korumalara zaten sahipler. Psu'lar Smps'dir. Kaliteli ise hiç bir sorun çıkmaması için o kaba fabrika elektriğini yontarlar , ama elektrikte darbeler parazitler çok fazladır, Darbeler gerçekten problemlidir , bir güç kaynağını bozabilir , kalitesiz ise sorun burda ortaya çıkar.

Koruma Katmanları zarar görürse , kalitesiz psu larda görüle bilecek şeyler , anlık voltaj regülasyonu bozula bilir +12v kanalından misal ölümcül miktarlarda voltaj geçebilir , güncel sistemler için +12v kanalında 12.5 , 12.8 üzeri ölümcül diye biliriz..

Ups in Kaliteli bir Psu'dan sonra yapabileceği tek şey vardır. HDD kullanıyorsanız yazılmamış verileri nizi , anlık kayıpları , beklenmedik shutdown dan dolayı sadece gidebilecek Yazılımsal kayıpları önler,

Ama kanımca Fsp yi ne güç kaynağında nede Ups de tercih ederek bundan kurtulamazsınız , Tunçmatik tercih edebilirsiniz zamanında çok almayı düşündüm , sonra Va işi çok karışık olduğundan ve ihtiyacım yaklaşık 1500va olduğundan , 1200watt psu kullandığım zamanlar iyi güç çeken bir sistemim vardı..

Almadım , ondan sonrada gerek duymadım pahalıya kaçıyordu çünkü ups , şimdide yine çok kaliteli bir psu kullandığım için gerek görmüyorum,

Ssd kullandığım için ise , bad sector , veri kayıpları , okuma yazma hataları vs.. dertlerim yok açıkcası

Bir'de özellikle hdd kullanıyorsanız elektriğin çok kesildiği biyerde sistemi uykuda bırakmayın

Sonuç olarak uzun uzadıya budur , yakınınızda kaynak makinesi , invetör cinsi veya direk trafodan Arc kaynak fark etmez var ise , dediğim "Darbe" olayının ne olduğunu tecrübe edebilirsiniz ama elektronik üstünde Darbe ve birçok olumsuz etken , oluşturulmuş kaliteli koruma katmanlarına mahkumdur o katmanlar yok veya ucuz yapımlar ise , katman arızalandığın'da sisteminizin pekte bir ömrü olduğu ön görülemez..

Ekleme: Ups ler genelde regülatör olarak iş görür , hiçbir ups şebekede güç varken batarya çıkışını kullanmaz , hiçbiri dedim diye kalitesiz markaları katmadım tabiki , tunçmatik le telefonda görüşmüştüm , ürünlerini incelerseniz tunçmatiğin sitesinden vs.. gerekli bilgileri onlar zaten vermiştir.. Vermeyenin'den korkun.. :)

Online dedikleri , çoğu model'de tamamen elektroniksel.. Yani cihazları bağlama yönetme şekilleri , analog , dijital farkı gibi.. Olması gerekiyor öyle hatırlıyorum en son bir 2 , 3 yıl önce baktım sanırım ups lere..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 12 Aralık 2016; 15:42:20 >

• Şöyle bir bakındım. Online olan ile normal arasındaki fark nedir diye,
    https://www.tuncmatik.com/urun/genel-bakis/lite-ii-850va.html
    https://www.tuncmatik.com/urun/genel-bakis/newtech-pro-ii-x9-1-kva-online.html

biri lite biri online,

Lite olan standart , şu özelliklere sahip , aksi belirtilmediği için içinde Filtre yok. Voltaj regülatörü olarak Transformatör kullanıyor , Ac şebekeden elektrik geliyorken sadece voltaj aralığına etki ediyor, voltaj düşmesi artması vs.. Darbelere karşı ekstra bir koruması yok , yine doğrultulmuş sinüs var

Online da ise , şebeke Ac akım aktıfken Regülatör'den Elektronik katmanlardan geçerek dalga süzülüyor , Doğrultulmuş sinüs , Smps teknolojisi ile bilgisayardaki Psu gibi olabilecek kötü zararlı Dalgaları da filtre ederek geçiriyor , Psu nun görevide bu zaten + Ups alıyorsunuz hem sistem shutdown yemiyor elektrik gidince hemde dalgayı 2 kere süzüyorsunuz ,

Lite olanı için trafolu analog, online olanı için Elektronik board lu , dalga parazit korumlaı Smps diye biliriz.

Şimdi bana göre bir dalgayı 2 kere süzmek nekadar gerekli ben gerek görmedim maddi imkanlarınıza bağlı.

Sadece shutdown dan korumak için , line. Dalgaları süzsün parazitleri Bilgisayardaki güç kaynağı gibi temizlesin diyorsanız Online.

Güç kaynağınızın görevini Ups e yaptıracak'sınız , sorun varmı yok gerek varmı bence yok , Bilgisayardaki güç kaynağı altını çiziyorum. Kaliteli olduğu müddetçe. Corsairin RM modeli 1000watt verebilen serisini kullandığınız için dert edilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum , çok uzun oldu ama gerekli , ihtiyaç duyduğunuz bilgileri umarım verebilmişim'dir sizde doğru bir seçim yaparsınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 12 Aralık 2016; 16:0:21 >

• Çok teşekkürler arkadaşlar, ben line bi ups alayım en iyisi peki varmı önereveğiniz birşey? Ayrıca Çoğu ups'in VA değerleri yarıyarıya yani 1000VAlık upsler genelde 500W destekliyor en fazla 600W buyüzden ben 200VA almalıyım sanırım. Hocam bide bu Corsair RM PSU lar gerçek sinüs istiyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferit34 -- 12 Aralık 2016; 23:47:15 >
    size bir link attım hocam yukarda oraya bakarsanız veya baktıysanız işin ne kadar karışık olduğunu göre bilirsiniz Sadece VA olarak verilmişte Voltamper.

Bunun hesabı belirli bir değerle mümkün değil üreten firmanın , ürettiği cihaza göre cos değeri ile çarpılır verebildiği Watt bulunur.

Watt Saati ifade eder günlük kullanımımız'da ancak Ups lerde Söyledikleri Watt Değeri ile enfazla cihaz 5ila 15 dakika çalışa biliyor genelde..

850 va lık bir tunç alabilirsiniz diye düşünüyorum 1000 VA Yakalaşık 800 Watt dersek , 600 650 kaldırması lazım 850 VA lık modelin Ama 5 dk Ama 15 dakka sizin içi fark edeceğini sanmıyorum hocam amaç shutdown 'dan korumak olduğu için..

Şimdiden hayırlısı olsun..
  • Hocam 850VA biraz riskli gibi sen daha iyi bilirsin tabi ama ben garanti olsun diye 1000VA alayım. Ama genelde Watt değerleride yazıyo satılan sitelerde. Çok saol üstad ✋

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferit34 -- 12 Aralık 2016; 23:41:07 >
  • isterseniz buraya bakın ürünleri kaliteli ups lerde raf ömrü de önemli. uzun süre satıcıda beklemiş ups lerde aküde kayıp oranı yüksek olabiliyorşarj tutmaya biliyor kullanılan pilin yapısıda önemli. mümkünse üretim tarihine bakarak alın derim.

http://powerful.com.tr/urunler/ fiyatlar uygun kaliteli geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malifural

isterseniz buraya bakın ürünleri kaliteli ups lerde raf ömrü de önemli. uzun süre satıcıda beklemiş ups lerde aküde kayıp oranı yüksek olabiliyorşarj tutmaya biliyor kullanılan pilin yapısıda önemli. mümkünse üretim tarihine bakarak alın derim.

http://powerful.com.tr/urunler/ fiyatlar uygun kaliteli geldi.

Saol üstad benim PSU corsair olduğu için gerçek sinğs istiyormuş, yabancı forumdakiler öyle diyor birde eğer sahte sinüsle çalışırsade 5dk'dan fazla çalıştırma dedi bilmem neyine zarar beriyotmuş sahte sinüsler birgün param olursa APC alacağım inş :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.