Şimdi Ara

PSU değişimi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni aldığım kasanın güç kaynağını fsp hydro g pro ile değiştirmek istiyorum, ancak ilk defa kasa aldığım için hiçbir bilgim yok.

Tek başıma yapabilir miyim? Faydalanacağım herhangi bir kaynak var mı?

Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Youtubeda montaj rehberleri var.

Mevcutta takılı bir güç kaynağı varsa o size referans olacaktır. Hydro G Pro moduler bir psu, yani kabloları ayrı.

Güç kaynağından anakarta / ekran kartına gelen kablolardan her seferde 1 tane söküp hydro g pro'da aynı uca sahip kabloyu çıkardığınız yere takarsınız.
    Boşa çıkan kabloyu çıktığı yerden kasanın arkasına alır, aynı yerden yeni taktığınız kabloyu geçirirsiniz.

Eğer kasa arkasında kabloları sabitlemek için plastik cırt cırt kelepçe kullandılarsa yan keski veya makasla kabloya zarar vermeden kesersiniz. Ya da plastik kelepçenin kilitlemeyi sağlayan ufak bir dili var. Bir toplu iğneyle onu hafiften kanırtıp kelepçeyi zarar vermeden çözebilirsiniz.

Arkaya geçirdiğiniz kabloları da daha sonra karışmaması için teker teker psuya takarsınız.
    Motherboard yazan 24 pinlik anakarta takılan soket
    Pcie yazanlar ekran kartına takılan 6+2 pin soketler
    CPU yazanlar anakartın sol üst köşesindeki 8 (4+4) pin EPS bağlantısı
    Peripheral yazanlar ise sata ve molex bağlantı için, sistemde harddisk, sata ssd, molex bağlantı kullanan fanlar varsa hydro g pro ile gelen bir kabloyu kullanırsınız.
    PSU değişimi.

En sonunda eski psu tüm kabloları ile boşa çıkınca, psuyu sabitleyen 4 vidayı yıldız tornavida ile sökersiniz. Eski Psuyu çıkarıp yerine hydro g pro'yu takar 4 vida ile sabitlersiniz. Psu'nun fanı kasanın altına baksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Hocam eline,emeğine sağlık,çok detaylı güzel yazmışsın. Kendim cesaret edip denemeye çalışacağım.

Hocam yardım!
    Değiştirdim fakat ekrana görüntü gelmiyor. Her şeyi eksiksiz taktığıma eminim. Sistem harıl harıl çalışıyor fakat görüntü yok.Ayrıca kasanın güç tuşuyla kapatmayı deneyince de cevap vermiyor alet. Sistem bildiğin kilitlendi.
    Acaba güç kaynağının ana kart kablosunu fazla mı taktım acaba? Fazla voltaj mı oldu ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaratıc1KLAVYE -- 11 Ağustos 2023; 18:40:13 >
  • 24 pin anakart bağlantısını kontrol ediniz, bir yeri tam temas etmiyor muhtemelen.

Hocam kendi kendine kapandı alet. Ana kart kablosunun +4 pinin yerine oturduğunu fakat bir bütün olan 20'li pinin kenarının oturmadığını fark ettim. Biraz uğraşarak eşit şekilde taktım ve şuan sorun yok. Vallahi çıkardığım güç kaynağının ana kart pini birbirine geçirmeli ve takınca cuk oturuyor. Bunda geçirmeli olmayınca benim gibi amatör kullanıcıya ufak çaplı bir kriz geçirtti.

Peki hocam güç kaynağının arkasında (attığınız resimdeki gibi) iki ayrı pin girişi var. Hepsini takacaktım dimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaratıc1KLAVYE -- 11 Ağustos 2023; 18:57:34 >
  • Anakartta kaç giriş varsa, 2 tane 8 pin (4+4) giriş varsa ikisini de takınız.
    Mesela buradaki örnekte 8+4 pin var. İkisini de takarsınız.
    PSU değişimi.

Siz yine de bütün uçları kontrol ediniz. Tam olarak yerine oturduklarından emin olun. Gerek anakart / ekran kartı üzerinde gerek psu üzerindeki uçları kontrol ediniz
    Mandalların kilitlendiğinden emin olunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 11 Ağustos 2023; 19:18:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam sağolun desteğiniz için. Cpu sadece 8 pinli ve hiç sıkıntı çıkartmadan yerine takılı. Ama ana kart pini üstte bahsettiğim gibi ayrık olan 4 pini takarken tam oturmayık ki şuan sıkıntı yok ama halen tam oturmuş vaziyette değil,hafif ayrık.

Güç kaynağı her anlamıyla kaliteli olduğunu belli ediyor ama ana kart kablosunun o ayrı olan 4 pini takarken sıkıntı oluyor. Keşke kilitleme dili olsaymış.

Hocam birde bunda eco diye bir özellik var. Mesela nette geziniyorum,oyun oynamıyorum cihaz açıkken aktif etsem sıkıntı olur mu? Yoksa açmadan mı eco tuşuna basıp aktif etmeliyim?

• %30 ve altı yük altında fan açmadığını söylemiş FSP. Deneyebilirsiniz, zararı yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.