Şimdi Ara

Psu kaynaklı sorun-resimli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce konu açıp sormuştum psu demiştiniz çoğunuz(önceki konu:http://forum.donanimhaber.com/m_69905331/mpage_1/f_/key_//tm.htm#69905331) açtım baktım sesi dinledim ve ses psudan geliyor açıldıktan 5 sn sonra başlıyor 10 sn sürüyor ve kesiliyor ve hep ilk elektriği aldığında yapıyor.Psu zaten dandik ama size yine sorayım dedim değişmesi lazım ve ne önerirsiniz ?
    PC deki psu :

Anakart:

Daha önce ekran kartım hdd ve anakartım yandı 3 üde değişti ve hala risk var bunun önüne nasıl geçicem durmadan birşey yanmasında bıktım

Pc özellikleri:
    Core 2 quad 4 cpu 2.5ghz
    HD5570
    2*2 4gb ram

Psu alsam ups ye ne kadar gerek var çünkü psu larda aşırı voltaj vs korumalı yazıyor.Mali durum sıkıntıda o yüzden bana yetebilcek bişey istiyorum çok abartı olmadan link atarsanız tavsiyeyi sevinirim
    Şimdiden teşekkürler

Dipnot: ! kaç gündür mouse kendinden geçiyor pc kitlenmemesine rağmen kitleniyor 2 3 saniyeliğine düzelttim sandım ama yine arada takılıyor mouse psu kaynaklı olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zBrave -- 10 Ocak 2013; 15:03:28 >

• http://www.vatanbilgisayar.com/Güç%20Kaynağı/corsair-cp-9020049-eu-vs-serisi-450w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=63914
    bütçen ne kadar bilmiyorum ama bu sistemin güç ihtiyacı ve güvenliği için yeterli olur iyi markadır vatanın %25 veya 30 indirimlerini takip et daha ucuza alırsın .
  • kullandığın Power supply (casper) sandığın kadar kötü değil.mouse ile psu'nun hiç ilgisi yok kablosu biryerden kopmuştur veya yıpranmıştır Mouse değiştir.(yenisi 5-7 TL den başlıyor zaten)HD5570 fazla güç istemeyen bir ekran kartı bu power supply işini görür.İle de değiştireceğim dersen 350 watt bir power supply işini görür.paran varsa Thermaltake,FSP alırsın yoksa Everest alırsın.(20-25 TL)
  • para var 150 tl civarı ama mezun olacağım ve pc burada kalıcak yeni pc almayı düşünüyorum fazla para vermek isttemiyorum artık ama supplyden ses gelmesi canımı sıkıyor 3 parçada yanınca değiştireyim dedim çünkü psu çalışıyor vermiyelim para diyorum sonra yok o kart yok bu kart yanmış bıktım yani çok fazla bi miktar ödemeden bişey almak istiyorum bakayım bi psu lara 450 fazla mı kaçar ?
  • bilgisayarın eskiyse parçaların arızalanması normal
  • 2 sene oldu eski değil sağolsun casperın kaliteli parçaları yüzünden ve kaliteli teknik servisi sayesinde bunların hepsi başıma geldi.

Vatanda %25 indirim h.sonlarımı oluyordu ?
    350 watt baktım denizli vatanda sadece bu varhttp://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/cooler-master-rs-350-psap-i3-rs-350-elite-power-350w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=53667

%70 verimlilik diyor sıkıntı yaratırmı ?
    Daha önce psu değiştirmedim zaten anakart yeni değişti acaba ben kendim alıp taksam sizin yardımlarınızla takabilir miyim bilmiyorum servise bide ekstra para vermeyelim ?
    Güç çıkışları hepsinde standart mı benim parçalara uyar mı ?
    Bu gerilim korumaları sayesinde ekstradan ups almaya gerek var mı ? Yoksa psu tek iş görür mü ?
    Aktif pasif pfc nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zBrave -- 11 Ocak 2013; 11:32:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zBrave

2 sene oldu eski değil sağolsun casperın kaliteli parçaları yüzünden ve kaliteli teknik servisi sayesinde bunların hepsi başıma geldi.

Vatanda %25 indirim h.sonlarımı oluyordu ?
    350 watt baktım denizli vatanda sadece bu varhttp://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/cooler-master-rs-350-psap-i3-rs-350-elite-power-350w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=53667

%70 verimlilik diyor sıkıntı yaratırmı ?
    Daha önce psu değiştirmedim zaten anakart yeni değişti acaba ben kendim alıp taksam sizin yardımlarınızla takabilir miyim bilmiyorum servise bide ekstra para vermeyelim ?
    Güç çıkışları hepsinde standart mı benim parçalara uyar mı ?
    Bu gerilim korumaları sayesinde ekstradan ups almaya gerek var mı ? Yoksa psu tek iş görür mü ?
    Aktif pasif pfc nedir ?

Donanimlarin sata girislimi? Eger deilse eski guc kaynaklarina bak aynisi basima geldi dvdr kullanamiyorum sata girisli olmadigi icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hdd sata girişli hepsi satadır heralde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zBrave

Hdd sata girişli hepsi satadır heralde ?

Tmm o zaman xigmatek nrp-vc serisi 400w al

• Çok teşekkürler hocam peki şu soruların cevabı ne olacak ?

Aktif pasif pfc nedir ?
  • Cogu psu pc ilk acildiginda genellikle kisin yapar ses cikartir bazen 1 kac dakka bazende hemen kesilir ses yada kasada psu oldugu bolgeye hafifte vursan susar devrini alamadigi icin o sesi cikarir pc zarari yoktur. Kaldiki psu sistemine gore gayet yeterli

• Zbrave...
    xigmatek vs onermisler iyidir hostur ama eger cidden iyi marka ve garanti istiyorsan cooler master in bronze 80 thermaltake toughtpower xt gibi 5 yil garantili iyi bir psu al. olayin psu dan.

aktif pfc power failure correction yani gucun duzensiz gelmesinde gucu sabit tutabilmesi olayi. onemli bir durum aktif olmasi devreli oldugunun anlamina geliyor. sen alacaksan aktif pfc al.
  • Dogru yonlendirmissiniz bende birsey soyleyim arkadasin dedigi 80bronzeyi al hatta daha yuksegini al pc topladiginda psu almassi ln onu kullanirsin

• @Deyneksiz
    Hocam gereksiz diyorsun yani.Yanlız her ilk açılışta yapmıyor.Elektirği kesiyorum anakart deşarj olunca açıyorum başlıyor yine ses yapmaya ama o ilk sesten sonra elektirği kesmezsen kapatıp açtığımda almıyorum sesi.Yanma olaylarından başım ağrıdı önceki pc de 3 e.kartı bunda 1 anakart 1 hdd 1 e.kartı pert oldu bıktım artık olay neden meydana gleiyor bilmiyorum bunun önüne nasıl geçicem onuda bilmiyorum

@exeter
    Pfc açıklamanız için teşekkür ederim hocam.Psu lar için link var mı acaba türkiyeden sipariş verebileceğim amazon vs geldi ve bu güç kaynaklarının 400 watt civarı olanları var mı direk 750 çıkıyor google da karşıma
  • Simdi gunumuz sistemlerinde malesef ki 500w ve altinda bronze 80 bulmak cok zor...
    200 tl civarina iyi bir psu bulabilirsen cok guzel olur...

http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/thermaltake-sp-530pcweu-smartpower-80plus-530w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=60006

bu urun ne kadar vatanda 2 yilda gorunse 5 yil garantili imis....
  • Çok teşekkür ederim hocam bakayım ben ya idarelik bişey alıcam yada üst sınıf birşey alıp yeni pc kurduğumda onu aktarmak mantıklı geliyor.
    Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.