Şimdi Ara

psu konumu hakkında bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • cooler master 550W 80 plus bi power aldım.

eski kasamda psu bölmesi üst kısımda. ancak yeni psu alt kısma göre tasarlanmış. yani fan kısmı kasanın arkasına degil içine dekgeliyor.

bu durumda bende fanı alta bakıcak şekilde yani işlemci fanından hava cekicek şekilde psu yu baglarsam işlemcinin sıcaklıgının daha cok etkileyecegini düşünerek fan yukarı bakıcak sekilde koydum.
    yani psu fanı kasanın üst kısmındaki 1cm lik boslukta sıkısan havayi cekerek psu yu sogutuyo ama bu durumda yeterli olurmu psu fazla ısınırmı ve ömrünü etkilermi sorularının cevaplarını ararken buldum kendimi.
    cünkü sonucta kasanın içinde ısınan hava yükseliyo ve psu bu sıcak havayla sogutulmaya calısılıyo. tabiki belki negatif bi etkisi yoktur bunu tamamen bilmedigim için soruyorum. yani cpu gpu mb hdd gibi tüm bileşenlerin
    olması gereken sıcaklık hakkında pek cok şey biliyoruz ama psu konusunda bi eksiklik var.

bu arada cpu min 30 max 65 derece görüyor. gpu da min 25 max 60. anakartımında 50 derece civarinda gezdigini ve kasa içindeki 1 adet önden içeri 1 adet arkadan dışarı ve 1 adet yandan(ekran kartının yanı) dışarı
    hava gönderen 12 şer cmlik fanları hesaba kattıgımda içerdeki havanın ortalama 40 derece oldugunu tahmin ediyorum. fazla uzattım sanırım kısaca psu yu bu sekilde kullanmamda sakınca varmıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitmanMSD -- 30 Ocak 2014; 16:56:12 >

• yokmu bilen ya cokmu zor soru acaba :s
  • mantık olarak aşagı bakması psu acısından daha saglıklı yukarda hava almaması psu acısından sorun olabilir aşagıdan okadar sıcak cekecegını sanmıyorum ama daha tecrubelı arkadaşlar fıkır verecektır sana
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.