2x8 gb ram xfx rx 6750 xt gigabyte b550 auros elite v2 ryzen 5 5600 bu sistem için 2 psu arasında kaldım, biri 650w diğeri 750w ama 750 olanın verimi %80 diğerinin doğruysa eğer %90 yani kaybı düşünce arada 15W fark oluyor yani şu durumda ha 750 almışım ha bu 650 i haksız mıyım ? msi ın 10 yıl garantisi var ama ztn o kadar süre kullanmam 650w ı, diğer bilmediğim korumalar konusunda falan hangisi daha iyidir bunlar dışında alternatif var dinlemek isterim trendyol.com MSI Mpg A650gf 80+ Gold 650w Tam Modüler Güç Kaynağı Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL https://www.trendyol.com/msi/mpg-a650gf-80-gold-650w-tam-moduler-guc-kaynagi-p-81512511 |
PSU Önerisi
-
-
650w kaliteli bir güç kaynağı fazlasıyla yeterli olacaktır.
teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...High Power 750W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J750GD-F12S) | Teknobiyotikhttps://www.teknobiyotik.com/high-power-750w-80-gold-performance-gd-aktif-pfc-guc-kaynagi-hp1-j750gd-f12s.html?ref=akakce&v=1.3.8https://www.hepsiburada.com/seasonic-focus-plus-650w-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi-ssr-650fx-p-HBV000009WYJA?magaza=Hepsiburada&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.40.1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 21 Mayıs 2022; 17:48:16 >
-
Öncelikle şu iki yanlışı düzelteyim:
1- İkisi de 80+GOLD sertifikalı olduğu için verimlilik oranları yakındır. İkisi de %50 yük altında en az %90 verimliliği garanti eder.
2- 750W PSU'nun verimliliği %80 de olsa, %70 de olsa, sisteme 750W güç verebilir. Verimlilik oranı, PSU'nun prizden çektiği güç miktarını değiştirir.
Bu iki PSU'nun da değerlendirildiği şu konuyu sonuna kadar okumanızı ve buradaki bilgi ve yorumlar ışığında kararınızı vermenizi öneririm:
https://forum.donanimhaber.com/psu-hakkinda-tavsiye--152792504
-
Iki güc kaynagida fazlasiyla yeterli... msi agf 10yil garantili bir model ama sharkoon'un 2 yil garantili olmasi bir handikap. ayni fiyatta olduklari icin garanti süresi bir tercih olabilir. 750w almak istersen sharkoon'da olabilir. Ikisi de kaliteli yanliz msi tier1(high), sharkoon tier1(low) bir model.
ehhalil hocamin degindigi konu cok önemli ve forumda yanlis anlasilmis sanirim:
"2- 750W PSU'nun verimliliği %80 de olsa, %70 de olsa, sisteme 750W güç verebilir. Verimlilik oranı, PSU'nun prizden çektiği güç miktarını değiştirir." bu cok dogru... verimlilik, atiyorum 750w lik ihtiyac icin prizden ne kadar watt cekecegi ile ilgilidir. Verimlilik %100 olsa direk 750w cekecek iste...
-
yeni nesil gelmeden önce pc i upgrade edip etmeme konusunda bir karar varabilirsem msi i almayı düşünüyorum fiyatıda uygun bence, kasayıda ucuza yakalarsam yine msidan gidip Mpg Gungnir 110M alacam, teşekkür ederim yorum için
edit : mediamarkt daki COUGAR CGR-GS-650 GX-S 650W 80+ Gold da güzelmiş sanki 3-5 kuruş cebime kalır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shovel Knight -- 22 Mayıs 2022; 1:13:0 > -
Bu cougar modelide sirfa (sirtec) üretimi benzer platform sharkoon ile lakin malzeme kalitesi düsük, cougar da sleeve bearing fan ve teapo kapasitörler var, ikisi arasindan kesinlikle sharkoon. Sharkoon ve msi arasindan da hangisi oldugunu söylemistim. Sunu da ekleyeyim, sharkoonda ntc t. son modellerde olmasi kuvvetle muhtemel ama cougarda olmamasi kuvvetle muhtemel.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rica ederim.
COUGAR GX-S alınca cebine kalacak olan "3-5 kuruş" senin için çok çok önemli değilse, boş ver cebine kalmasın o "3-5 kuruş"... MSI MPG A-GF al, kafan rahat etsin
-
gemileri yaktım zaten ömürlük olsun diye 850w core reactor alayım diyom gaza geldim biraz ram i 32 işlemciyi 5700x yaptım kesenin ağzını aciyom
Amerika hazirandan sonra para yakmaya basliycak, dolarin degeri birden artmasin, bizim gibi ülkelerin ekonomisi şok etkisi ile zarar ugramasin diye aylik 95M dolardan 35M dolara düsürüldü, parasal daraltma... Dolar dxy grafigi aldi basini gidiyor. Bu amerikan firmalari icinde iyi degil, bizim gibi ülkelerin alim gücü düserse onlarinda cirolari düser. Velhasil, topla sistemini arkana yaslan izle... Aclik, kitlik bir yandan, hastalik savas öbür yandan... Bir iki yil zorluk var gibi duruyor, yatirim tavsiyesi vermiyorum yanlis anlasilmasin, ekonomistler bu sekilde düsünüyor.
tam olarak böyle olmasada bende yıl sonuna sıkıntılı olacak düşüncesiyle bu işe giriştim, normalde şuan 1660superli sistem var yetiyorda ama önümüzdeki 2 yılın etkilerinden sakınmak için upgdare etmenin zamanı diye düşündüm zaten ddr5 i am5 anakartı işlemciyi 4000 serisi ekran kartı normal fiyata zor görürüz en az 2 yılda anca normalleşme olur stok mtok sıkıntınsı derken
şuan tek şansızlığım tam çalkantılı zamana denk getirmiş olmam geçen ay toplasam bir şey yok, bu ay bir yandan 150 euro sınırı diğer yandan nvidia kartlarda mining in önü açılması doların yükselişe geçmesi bir anda bütün kapılar yüzüme kapandı gibi oldu nvidia kart hayali kurarken mecbur amd alacam şimdi aradaki 4-5 bin tllik dlss farkına para vermek içimden gelmiyor
-
Madem kesenin ağzını açıp 850W PSU almayı düşünüyorsunuz, şu modeli de değerlendirin derim:
teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...Aerocool P7 850W 80+ Platinum RGB Ledli Modüler Güç Kaynağı (AE-P7P850) - Güç Kaynağı - PC Bileşenleri | Teknobiyotikhttps://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/aerocool-p7-850w-80-platinum-rgb-ledli-moduler-guc-kaynagi-ae-p7p850.html?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaberXPG Core Reactor oldukça iyi bir seçim (ben de 650W'lık versiyonunu kullanmaktayım) ama 850W seviyesinde şu anki uygun fiyatı ile (2279 TL) AEROCOOL P7 850W modeli de düşünülebilir.
P7'nin, Core Reactor'e göre artıları/eksileri:
(+) Birazcık daha verimli
(+) Birazcık daha sessiz
(+) Tamamı slim kablolar
(+) RGB sevenler için RGB fan (Benim için önemli değil)
(-/+) Düşük yüklerde fan dönmüyor (Benim için olumsuz bir özellik ama bazı kullanıcılar bunu olumlu görüyorlar. Bu nedenle -/+ koydum. Senin tercihine kalmış..)
(-) Olur da ileride fan bozulursa değiştirmesi biraz zahmetli olur, zira fan vidalarının üzerinden mesh ızgara geçiyor. Bu ızgaranın vidalara denk gelen kısımlarını kesmek gerekecek. ANCAK düşük yüklerde çalışmayan fanın çooook uzun süre bozulma olasılığı da yok denecek kadar düşük. Bunu pek dert etmeye gerek yok sanırım ama yine de dikkatimi çektiği için yazayım dedim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X